Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ankara'da Özel Servis Tavsiyeleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfacos

You are not allowed to view links. Register or Login
arabanın yağını değiştirip yağ filtresini degistirmeyen servisler var.sonra  yağ filtresi değiştimi  diye sorulduğunda değişti diyorlar.
çıkan filtre nerede diye sorulduğunda çöpte diye cevap veriliyor ama çöpe bakıldığında orada da yok.degisti diyen usta arabanın işlemleri yapılırken aracın yanında bile yokken cevap vermeye geldiğinde ilk cevabı o veriyor değişti diye.sonra bahanede şu oluyor siz hava ile polen degismesin demistiniz öyle olunca bütün filtreler degismesin anlaşılmıştır deniyor.
Bir müşteri yağ degissin yağ filtresi degismesin dese bile servisin bunu kabul etmemesi lazım.
Millet anormal masraflı, başa bela açan işlemler ve bilgisizlik kokan işlerle uğraşıyor usta zannedilen adamların elinde. Tek derdiniz bu olsun filtrenin lafı bile olmaz. İkili diyalog yaşanmış bişeyler değişsin bişeyler değişmesin olunca karışabilir. Başkalarının servislerde yaşadığı sorunlara bakarsak devede kulak yani bu yazdığınız

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2004 147 distinctive 1.6 ts
2009 159 distinctive plus 1.9jtdm
2009 147 collezione 1.6 ts
2008 159 distinctive plus 1.9jtdm Rosso

Erkay KAHYA

arabanın yağını değiştirip yağ filtresini degistirmeyen servisler var.sonra  yağ filtresi değiştimi  diye sorulduğunda değişti diyorlar.
çıkan filtre nerede diye sorulduğunda çöpte diye cevap veriliyor ama çöpe bakıldığında orada da yok.degisti diyen usta arabanın işlemleri yapılırken aracın yanında bile yokken cevap vermeye geldiğinde ilk cevabı o veriyor değişti diye.sonra bahanede şu oluyor siz hava ile polen degismesin demistiniz öyle olunca bütün filtreler degismesin anlaşılmıştır deniyor.
Bir müşteri yağ degissin yağ filtresi degismesin dese bile servisin bunu kabul etmemesi lazım.

Yaşadığınız enteresan olmuş.
Aracınıza bakım yaptırırken neden şu değişsin bu kalsın dediniz?
Eminim biliyorsunuzdur, filitrelerde belirli periyotlarda değişmeli ya da temizlenmeli.
Bence bakım yapılıyorsa BAKIM yapılmalı.

Sizi tenzih ederim ama malesef bazı arkadaşlar "alfistiden bakımlı" güvenine dayanarak araçlarını incelemeden, bir yere göstermeden araç alıyorlar.
Lütfen biz bu yargıyı yıkmayalım.

fikri.şakar

Yaşadığınız enteresan olmuş.
Aracınıza bakım yaptırırken neden şu değişsin bu kalsın dediniz?
Eminim biliyorsunuzdur, filitrelerde belirli periyotlarda değişmeli ya da temizlenmeli.
Bence bakım yapılıyorsa BAKIM yapılmalı.

Sizi tenzih ederim ama malesef bazı arkadaşlar "alfistiden bakımlı" güvenine dayanarak araçlarını incelemeden, bir yere göstermeden araç alıyorlar.
Lütfen biz bu yargıyı yıkmayalım.
Ben her 7500_8000 You are not allowed to view links. Register or Login yağ değiştiririm.her 5000 km de bir hava filtresini kesin değiştiririm yanında da duruma göre polen değiştiririm.bu yag değişiminden 2500 km önce hava ile polen filtresi değişmişti.
Zonguldak'ta ikamet ettiğim için Ankara dan geciyorken yağı degistiriyim demiştim bir alfa özel servisinde.
Ayrıca yağı değiştireceğim yere polenle hava filtresini de alacağımı söyledim onlarıda bagaja koyun demistim.

Erkay KAHYA

Ben her 7500_8000 You are not allowed to view links. Register or Login yağ değiştiririm.her 5000 km de bir hava filtresini kesin değiştiririm yanında da duruma göre polen değiştiririm.bu yag değişiminden 2500 km önce hava ile polen filtresi değişmişti.
Zonguldak'ta ikamet ettiğim için Ankara dan geciyorken yağı degistiriyim demiştim bir alfa özel servisinde.
Ayrıca yağı değiştireceğim yere polenle hava filtresini de alacağımı söyledim onlarıda bagaja koyun demistim.

iyi güzel aracınıza bakıyorsunuz.  :yukari-ok:

octinum

ankaradaki servislerin hiç birisi beş para etmez hepsi müşteri yolma derdinde. normal fiyatı 260 tl olan sağ sol üst salıncaklara 600 tl yazan alfin'den mi bahsedeyim ? triger değiminde mutlaka antfirz değişmeli diyen alfa tech'ten mi bahsedeyim? yoksa diğer servislere göre daha makul fiyatlar veren fakat ön takım işçiliği için 650 tl işçilik isteyen alfa-line dan mı ?

ben artık aracımda bir sorun olduğunda yedek parçacıdan bu leş kargalarının verdiği fiyatın yarısına alıyorum ve sanayide herhangi bir ustaya taktırıyorum . adam 2 salıncak 2 z rot viraj demiri vs değiştirecek 650 tl işçilik istiyor insan utanır be

bunları sanayide her çırak değiştirir marka model farketmez. sanki motor indiriyor herif

mesela alfin valeo marka triger setine 850 tl fiyat yazdı işçilik hariç insanda biraz utanma olur

...ve Alfisti topluluğu zerre umurunuzda olmadığı halde sırf bunu yazmak için dün üye olup bugün tek yanıtınızı buna mı verdiniz? Ben mi yanlış gördüm?

hkmtctnky

3.5-4 yıldır Alfin'den hiç sıkıntı yaşamadım, diğerlerine hiç uğramadım bile bilemeyeceğim.
Sanmıyorum ki aynı marka üründe 260-600 gibi bir fark olsun, marka/kalite farkı vardır.
Alfin'de hiç absürt bi parça fiyatı/ işçilik ödemedim :)
Sanayide 147'nin ne olduğunu bilmeyen adamla, elinden kaç tane 147 gectiğini bilmeyen, gözü kapalı iş yapacak servisin fiyatı aynı olmayacaktır illaki.
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
'06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
'05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Renault Clio 1.6 BVA
------------------------------------------------
'09 AlfaRomeo MiTo 1.4tJet (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'09 Fiat 500 1.4 Lounge (Bianco Gioioso)

cem meric

dün üye olmam neyi değiştirir ki ? tek bir işletmeyi kötülesem neyse, art niyetli diyebilirsiniz de benim sözlerim hepsini kapsıyor
Yoo yoo ismi geçmeyen 1,2 tane servis kalmış.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fuatkoc

ankaradaki servislerin hiç birisi beş para etmez hepsi müşteri yolma derdinde. normal fiyatı 260 tl olan sağ sol üst salıncaklara 600 tl yazan alfin'den mi bahsedeyim ? triger değiminde mutlaka antfirz değişmeli diyen alfa tech'ten mi bahsedeyim? yoksa diğer servislere göre daha makul fiyatlar veren fakat ön takım işçiliği için 650 tl işçilik isteyen alfa-line dan mı ?

ben artık aracımda bir sorun olduğunda yedek parçacıdan bu leş kargalarının verdiği fiyatın yarısına alıyorum ve sanayide herhangi bir ustaya taktırıyorum . adam 2 salıncak 2 z rot viraj demiri vs değiştirecek 650 tl işçilik istiyor insan utanır be

bunları sanayide her çırak değiştirir marka model farketmez. sanki motor indiriyor herif

mesela alfin valeo marka triger setine 850 tl fiyat yazdı işçilik hariç insanda biraz utanma olur

Madem mesele bu kadar basit, siz parçayı kendiniz alıp, söküp takın veya bu işi daha iyi, daha uygun yapıcağınızı düşünüyorsanız bir servis de siz açın.

Ama mesele tutup burada isim zikredip, insanları karalamaya çalışmaksa bu kalite getirebilecek doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum.

murat

Şimdi sevgili arkadaşlar...Bir üyenin ilk postunu nereye yazacağına kendisi karar verebilir. Olabilir canı yanmıştır veya bir hata görmüştür yazar... Hatta canı yandığında bazen abartılı da yazar, yazılmıştır, yazmışızdır hatta.. Ancak burada kimse de servisin avukatı değil, kimi memnundur kimi değildir. Bırakalım insanlar saygı çerçevesinde paylaşsınlar, niyet sorgulaması yapmadan önce bu pahalılıkta mücadele etmenin, araçları yürütmenin herkese aynı kolaylıkta veya zorlukta olmadığını da bilelim. Gönül isterdi ki 10 yıldır 147 kullanan arkadaşımız veya benzeri giriş yapanlar önce kendilerini bir tanıtsınlar, durumlarını belirtsinler ki anlaşılmaları belki daha kolay olsun. Ama bazen dürtüsel bir şekilde konuya girildiği de olabiliyor.

Önemli olan hepimizin aynı gemide yol aldığını unutmamak.

PS: Lütfen eleştirirken 'çakallık', 'uyanıklık' gibi uyarıcı kelimeler kullanmayalım..İnsanların ticaret yapma biçimlerini beğenmeyebiliriz ancak bu platformun diğer otomobil forumlarından farklı bir seviyede olduğunu unutmayalım. Tarzımıza lütfen dikkat edelim

:alfisti:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

OğuzCanAlantor

Öncelikle arkadaşı tanımam burda hakkımızda atıp tutmuş .

Bu arkadaşı kim parayla tutup yazdırıyorsa mekanımda bekliyorum .

Bahsettiği ürünleri özellikle valeo marka Triger setini 20 yıldır dükkanımda satılmayan bir üründür.

Yalan yanlış karalama yapmaktadır

Ayrıca bahsettiği fiyatlarla servisimizin alakası yoktur . Karalama yapan arkadaşa gerekenin yapılmasını rica ediyorum . You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

h.t

Öncelikle 9 Yıldır 4. Alfasını kullanan ve bi çok servisi yakınen bilen biri olarak.

260 tl olan salıncak teknorot falandır. Oem alamazsınız o paraya. Teknorot takarsanızda 6 ay sonra yine ses duyarsanız. O sizin tercihiniz ama adam orjinal veya kaliteli malzemeye daha çok istiyorsa bu onu üçkağıtçı yapmaz. Ayrıca Alfin ankaranın en eski ve deneyimli servisidir, yan sanayi paria fiyatı yazıp yok dolandırıcılar demek tetikçiliğinizi yada araba cahilliğinizi gösterir.

Tek göz bi lifti olan tek usta sanayi dükkanıyla tabi ki 5-6 personel çalıştıran, stok maliyeti olan servislerin fiyatını karşılaştıramazsınız.

10 yıldır 147 ye biniyorsunuz , bir türlü servis bulamadınız ve 10. Yılın sonunda mı yazmak aklınıza geliyor?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

octinum

dün üye olmam neyi değiştirir ki ? tek bir işletmeyi kötülesem neyse, art niyetli diyebilirsiniz de benim sözlerim hepsini kapsıyor

Türkiye'de "forum" kültürünün en başından beri aktif olarak içindeyim. Bu tip yazıları hemen hemen hatasız tanırım. Bir şeye kızılır, "Ben onlara gösteririm!" diye konuyla ilgili belli başlı forum ve sitelere üye olunur, sonra da böyle yapılır. Yani ilk kez görmüyorum bu tutumu. Yanılıyor olma ihtimalim artık ihmal edeceğim kadar küçük. 10 yıllık Alfa kullanıcısıymışsınız, keşke daha önceden foruma girmiş olsaydınız, belki bu kuşkular oluşmazdı. Biz forumu karşılıklı yardımlaşma, iletişim, paylaşım için kullanıyoruz.

Savunma derken; hani herkes deneyimini yazacaktı? Olumlu yorum yazanlarınki deneyim değil mi?

Ben de yazayım deneyimimi. Alfin'le foruma girdikten sonra tanıştım. Forumda yenisiniz, bilmeyebilirsiniz, Selespeed meraklısıyım ve epeyce de iyi tanırım sistemi. Kendi robotumu revizyon için Adana'dan Alfin'e gönderdim. Evet Selespeed robotu sökebiliyorum, takabiliyorum, ayarlarını ve teşhisini yapabiliyorum ve yine de robotu Ankaraya gönderiyorum.

Bu robotu bagajında götüren arabanın sahibi ise yakın arkadaşımdır, Alfin'i hiç tanımaz, arabası burada rezil olunca Ankara'ya gönder dedim. Araba tıra yüklenip Alfin'e gönderildi, kendi tekerlekleri üzerinde Adana'ya geri geldi. Ondan da bir şikayet almadım.

DarknessHero

7 yıldır Alfa Romeo kullanıcısıyım, yakın çevremde de hemen herkesin Alfa Romeosu var ve hepimiz Alfine gidiyoruz. Burada da günlük yaşatımda da şehir içi dışı bir çok kişiye alfini önermişimdir ne fiyattan ne işçilikten ne de başka bir sebepten Alfinden memnun olmayan görmedim. Her zaman neyin değişeceğini biliyorsam servise gitmeden bilmediğim bir parça ise servisteyken her parça için internetten parça fiyatı araştırırım bazen niye işçilik ücreti almadılar acaba diye bile düşündüğüm oluyor. Bence siz alfini başka servisle karıştırıyorsunuz... Kesinlikle size de Alfin'i öneririm bahsettiğiniz servisler gibi değildir memmun kalırsınız.

Doğa Tosun

Yazıların genel ahengine bakınca rahatlıkla anlaşılıyor artniyet.

Ben ki sıfırdan 200 bin km'ye kadar yetkili servise gitmiş ve bunu savunmuş biriyim çünkü takıntılıyım ve bu konularda güveni ve kurumsallığı, devamında da yapılan işin arkasında durulmasını arıyorum. Alfin'e gittiğimden beri tüm Alfa'larım ile ilgili kafam hep çok rahattı. (147,GT,159,Mito).

Hatta Alfin'e BMW X5'i götürmüşlüğüm de vardır sağolsun geri çevirmeyip sorunumu çözdüler. Keşke X5'i kaldıracak lift olsa onu bile Alfin'e götürürüm. Yeterince anlaşılmıştır umarım :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

OğuzCanAlantor

üzerime gereksiz yere üşüşenlere toplu cevap verme isteği hissediyoum
1- kesinikle kimsenin adamı değilim . Foruma yeni üye oldum evet çünkü yeni keşfettim. alfa ismiyle geçen başka bir foruma (ismini vermiyorum zaten biliyorsunuzdur) 2012 den beri üyeyim
2- alfinin yazdığı parça listesi elimde alt salıncak: 450 TL (teknorot marka), arka viraj demiri lastikleri: 250 TL (oh my god) triger set :850 TL kendisi beni bekliyormuş yarın orada olacağım kendi yazdığı listenin fotoğrafını atsın usta buraya yarın... ben şimdi atarsam yine sahtekar olurum gözünüzde

3- ankaradaki servisleri (tek bir tanesi değil üstelik hepsini) olumsuz eleştirdim diye herkes üzerime çullandı.
4- ben bu nedenlerden ötürü servislerle sizin kadar muhattap olmuyorum. yağ değişimde bile malzemeleri kendim alıp sokak arasındaki bir tamirciye yaptırıyorum sizinle benim mantığımız farklı

Pazartesi sabah 9 da bekliyorum !!!

octinum

1- kesinikle kimsenin adamı değilim . Foruma yeni üye oldum evet çünkü yeni keşfettim. alfa ismiyle geçen başka bir foruma (ismini vermiyorum zaten biliyorsunuzdur) 2012 den beri üyeyim
2- alfinin yazdığı parça listesi elimde alt salıncak: 450 TL (teknorot marka), arka viraj demiri lastikleri: 250 TL (oh my god) triger set :850 TL kendisi beni bekliyormuş yarın orada olacağım kendi yazdığı listenin fotoğrafını atsın usta buraya yarın... ben şimdi atarsam yine sahtekar olurum gözünüzde

3- ankaradaki servisleri (tek bir tanesi değil üstelik hepsini) olumsuz eleştirdim diye herkes üzerime çullandı.
4- ben bu nedenlerden ötürü servislerle sizin kadar muhattap olmuyorum. yağ değişimde bile malzemeleri kendim alıp sokak arasındaki bir tamirciye yaptırıyorum sizinle benim mantığımız farklı

Hmm, kendi bildiğini yazanlar sırf olumlu deneyim yaşadıkları için "üşüşmüş" oldu yani.

Ben malzemeleri alıp sokak arasındaki tamirciye bile bırakmam. Arkadaşlarıma ait iki atölye var burada. Malzemeleri kendim alıp eski tişört ve pantolonumu giyer, vakit bulduğumda kendi ellerimle yaparım. İşçilik ücretlerinden kaçınmaktan ziyade keyif aldığım için böyle.

Söylediğiniz fotoğrafları merak ettim. Google Drive'a yükleyip linkini bana gönderebilirsiniz özel mesajla. Aynı şekilde, "öbür forum"daki nickiniz ne? Ben de üyeyimdir oraya, özel mesajla gönderirseniz oradan da tanışmış oluruz.

Hakkınızda kuşku uyandıran şeyleri söyleyeyim:
1. 10 yıldır Alfa sahibi olup forumu yeni keşfetmiş olmanız çok zor. Google arama algoritmalarının ilk çıkardığı iki yerden biri burası.
2. Sırf (kendi deyiminizle) kötü tecrübenizi paylaşmak için üye olmuşsunuz. Profiliniz de muhtemelen "fake". 222 yaşında gözüküyorsunuz. Alfanızı 12 yaşında da almış olamazsınız, 112 yaşında da.
3. Tüm servisler değil sanki. Spesifik iki tanesini esgeçmişsiniz. Hangileri onlar?

Son maddeyi görmemişim. Nickim ve profilimi görüyor olmanız gerek, Google'da bir aratın bakalım. İnternet forumlarınında saygı ve adap konularını bana öğretmeniz için çok iddialı olmanız gerek. O kadar iddialı olsanız zaten ben sizi tanıyor olurdum.

murat

2- alfinin yazdığı parça listesi elimde alt salıncak: 450 TL (teknorot marka), arka viraj demiri lastikleri: 250 TL (oh my god) triger set :850 TL kendisi beni bekliyormuş yarın orada olacağım kendi yazdığı listenin fotoğrafını atsın usta buraya yarın... ben şimdi atarsam yine sahtekar olurum gözünüzde kaldı ki Şükrü abi beni tanır bilir aracımı da bilir . ben fiyat listesini alınca kendisine göstermedim bile direkt kaçtım oradan

5- son olarak şunu söyleyebilirim ki sizin gibi kullanıcılar insanı bu markadan soğutur. bir tek sitenin admini aklı başında saygılı cevap verdi

Tekrar merhaba, servisler ile ilgili övgü yapan arkadaşları size saldırı gibi anlamanız hoş bir davranış değil. Ayrıca yalnızca ben değil birçok arkadaşım da saygılı biçimde birşey söylemek istemişler ki forumun iklimi genelde bu yöndedir. Ancak bu üslupta devam etmemeniz konusunda sizi uyarmak isterim aksi halde forum kuralları işler ki bunu istemem şahsen. Yeni üyeleri her zaman kazanmak anlamak taraftarıyımdır bilenler bilir.

PS: Sıkıntıyı anlıyorum ancak şuraya gel buraya gel tarzı yaklaşımlar bu foruma ait değildir en iyi sizin bilmeniz gerekir You are not allowed to view links. Register or Login . Bu, apaçi tarzı forumların yaklaşımı, bize yakışmıyor. Sabırla diyaloğa girme konusunda eski üyelere daha çok iş düşüyor.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

OğuzCanAlantor

Şimdi bu arkadaşı ben tanımam gelmiş fiyat almış gelsin göstersin bakalım dedik yanlış anlamaya gerek yok .

20 dakika içinde benim servisimle alakalı 3-4 farklı fiyat yazdı . Yukarıdaki postları okursanız görürsünüz .

Öncelikle gelelim Triger + devirdaim + işçilik rakamı 850-900 TL iken kendi devirdaimi ve işçiliği katmadan 850-900 TL diyip utanmanız yok mu diyor ? Ayrıca valeo markada Triger set yoktur.

Salıncaklara gelirsek 400 TL işçilik rakamı . Yukarıda kendi 600 TL filan demiş getirsin fiyatlara Bakıcam belki kendi yanlış anladı artık görüp anlıycaz.

Viraj Demir'i tamiri 200 TL doğrudur daha ucuzu varsa oraya gidebilirsin .

You are not allowed to view links. Register or Login Epeydir forumdayım neyi nasıl konuşacağımı iyi biliyorum hatta siz ayrıykende burdaydım- gerekli buluşmalarıda düzenledim - gerekli forumda ve dışarda yardım gereken herşeyi yaptım. "Apaçi" lafını görmemezlikten geliyorum . Burda yalan yanlış sürekli farklı rakamlar lanse eden insanı değil eski üyenize sahip çıkmanızı tavsiye ederim .

goekCHE

İlk Alfami aldigimdan beridir Alfin'e giderim. Galiba cok kazik yedim  :p . Mesela 3. Alfam ve olk giumu aldigimda "sukru abi trigeri degistirelim" dedim. Ya km dusuk vs diye vazgecirmeye calistilar. İnat ettim degistirdiler. Bir gun sonra aradilar "hocam, dun sana fazla fiyat cikarmisiz, bugun gelirsen iade edelim" dediler. 100₺... demeseler haberim bile olmaz. kac kez gidip bedava is yaptirdim, sayisini hatirlamiyorum. Kac kez gecenin bir vakti You are not allowed to view links. Register or Login 'u ya da Sukru abiyi arayip soru sormusumdur, hatirlamiyorum. Bir kez acmamazlik, bir kez abi bu saatte bunun icin aranir mi demediler.  En son 150₺ye aldiklari parcayi (faturasini gordum) 150₺ye taktilar. İscilik 0, kar 0.

Bunlari da soylemek lazim diye dusundum
2014 Giulietta 1.4 170hp MultiAir TCT Distinctive (2017-   )
2012 Giulietta 1.4 170hp MultiAir TCT Distinctive (2015 -2017)
2007 159 1.9 JTDm Q-Tronic Distinctive (2013-2015)
2003 156 2.0 Selespeed Distinctive (2012-2013)

murat

Üye siteden silinmiştir ... You are not allowed to view links. Register or Login bir süre yasaklıdır. Konu kilit. Yönetim sabırlıdır. Sabrı bittiğinde gereğini yapar..  :alfisti:

PS: Silinen üyenin iletileri de silindiğinden konuya yeni giren arkadaşlar birşey anlamayabilir. Boşversinler ;)
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)