Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Özel Servis Beğeni ve Eleştirilerimiz

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chao

Aracımı aldığımdan beri Bostancı Alpin dışında bir yere elletmedim, diğer servisler ile ilgili yorum yapamayacağım.. gidip kafamı karıştırmak alternatif görmekte istemiyorum açıkçası :) bir sıkıntım olduğunda Alpine gidiyorum, Serdar ve Fırat usta her türlü konuda yardımcı oluyor, çözülmeyen sorunum olmadı şimdiye kadar sağolsunlar..rakamlar da gayet uygun..
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

agucba

Serdar'ı bilmiyorum ama Fırat Usta, Sadık Usta'nın yanından yetişmiş birisi. Zaten şu anki yerleri de zamanında Sadık Usta'nın yeri idi ki hala sahibi Sadık Usta.
Alpin'in kapısında zayen küçük şekilde Yılmazer Servis yazar.

///////////////

Emre Sezen

iyi işleri övmek gerekiyor hakikaten,

aracımın trigeri için sıkışık bir cumartesi günü, bugün yetişsin ısrarıma dayanamayan bahattin usta, bizzat kaputa elini attı, (bilenler bilir pek adetleri değildir) normal şartlarda triger için epeyce motor kısımları sökülmesi gerekirken, kendi yaptığı basit bir aparatla, yarım saatte indirdi tüm seti, hem çok fazla  sök tak olmadı hem de işçilik fiyatı şişmedi, aynı şekilde yeni seti yine kendisi, kısa sürede yerine takarak, tecrübesini göstermiş oldu.

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

boztepe2647

bana Alfa Romeo yu sevdiren kendi ustam (çıraklık yapmıştım) Erdoğan Usta. Alfa Romeo nun ciddi anlamda dilinden anlayan bir insan. motor ve yürüyen olarak her türlü sorununuzu çözer. yenibosna mezbaha yolunda cem evinin yakınında bulunmakta. Saray Oto. ustama her anlamda ben kefilim

selhan_10

arkadaşlar balıkesirde çok alfa kullanıcısı var.ama forumda yeni olmama rağmen hiç denk gelmedi.acaba diyorum.balıkesirde alfadan anlayan iyi bir usta varmı?teşekürler.

tolga_ozhan

Sportivo Yılmaz Usta'nın abisi Güngör usta bostancıda kendi yerini açtı İstanbul Alfa Romeo diye.
Bilenler ve zamanında Sportivo'dan tanıyanlar vardır diye düşünüyorum.

Bugün muhabet için geçerken uğradım.
Kendisi GT'yi inceledi detaylıca. Sonra çeyizim dediği bir sürü kutuyu çıkardı. İçlerinde hep Alfa Romeo'lara ait incik boncuklar vardı. (Düğmeler, tıpalar, kapaklar, lastikler vs.... aklınıza ne geliyorsa). Sağlam olan bütün ufak tefek şeyleri saklamış. Sağolsun benimde işimi görecek epey malzeme çıktı içinden.
Bu yazımı da aşağıdaki manzara ve yapılan haraket hoşuma gittiği için paylaştım.

Bunlar gibi bir çok kutu vardı.

chao

You are not allowed to view links. Register or Login
Sportivo Yılmaz Usta'nın abisi Güngör usta bostancıda kendi yerini açtı İstanbul Alfa Romeo diye.
Bilenler ve zamanında Sportivo'dan tanıyanlar vardır diye düşünüyorum.

Bugün muhabet için geçerken uğradım.
Kendisi GT'yi inceledi detaylıca. Sonra çeyizim dediği bir sürü kutuyu çıkardı. İçlerinde hep Alfa Romeo'lara ait incik boncuklar vardı. (Düğmeler, tıpalar, kapaklar, lastikler vs.... aklınıza ne geliyorsa). Sağlam olan bütün ufak tefek şeyleri saklamış. Sağolsun benimde işimi görecek epey malzeme çıktı içinden.
Bu yazımı da aşağıdaki manzara ve yapılan haraket hoşuma gittiği için paylaştım.

Bunlar gibi bir çok kutu vardı.

Güngör usta çok ilgili bir usta, benim 147 nin cam açma düğmelerini çiziklerini gidermek için boyamaya kalktığımda komple dağıtmıştım.. Her yeri gezdim dolaştım tesadüfen tanıştım kendisiyle.. Sağolsun herkesin 700 liraya yenisini alacaksın dediği kumandayı toparladı kapı tutamaklarını hepsini boyadı o zaman 150 lira gibi bi paraya arabanın içindeki çizik her yeri onarmıştı.. Üstüne bardaklığın yanındaki çekmece bozulmuştu onu da tamir etti..
Güngör usta kimsenin uğraşmyacağı bunu değiştirin denilen parçaları onaran adamdır :) ona uğramadan bozuk bir şeyin yenisini almayın :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

iceberg156

Arkadaşlar merhaba,

10 seneye yakındır Alfa 156 kullanıcısyım ve Bostancı Sanayide Carium Alfa Romeo servisindeki Zeki ve Onur ustayı gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

kuheylan35

Bostancı oto sanayi zeki ustam kraldir babacandir.gözünüz kapalı gidin telefonla irtibata geçip danışın hiç çekinmeyin. Izmir de ise alfa milano özkan beye hiç bulasmayin dürüst değildirler. Saygılar

redromeo156

bende yıllardır zekı ustama gıderım hakkını ödeyemem gece 1 de evıne arabamı almaya gıderım özkan alfa mılano yu da cok severım sahsı olakta fakat durust degıller derken ?
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

tayfun

İkitellide oturmama ragmen,basit bir yağ deyisimi için bile gidiş,geliş  80,km yol yaparım Zeki ustaya giderim. Yaktigim yakıt ile belki daha pahalıya geliyor bana ama ustama helali hoş olsun. 2.sportivo 3.olarakta maslak milano'dan ayrılan Bahattin ustayı tercih ederim. Burda yanlış anlaşılma olmasın. Kimsenin ustalığının derecelendirmiyorum, haddim deyil. Şahsi olarak en iyi 3 özel servis görüşümü belirttim.

redromeo156

tabıkı tayfunum hepımız kendı fıkrımızı söluyoruz kım nerede mutlu oluyorsa orayı tercıh etmesı normal  :haydi:
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

kuheylan35

Bostancı oto sanayi zeki ustam kraldir babacandir.gözünüz kapalı gidin telefonla irtibata geçip danışın hiç çekinmeyin. Izmir de ise alfa milano özkan beye hiç bulasmayin dürüst değildirler. Saygılar
.
Arkadaşlar bir yanlışlık olmuştur kusura bakmayın alfa milano izmirle ile ilgili herhangi bir sıkıntı yoktur. Ben karıştırdım özkan bey iyidir abidir canayakın dir özür dileriz.

milano 75

arabayı zeki ustadan aldım,ordan dışarıda hiç çıkmadım,ihsan usta,onur usta hepsi iyi adamlar,onur ustanında ses,trim,gıcırtı gibi konularda biçok nokta atışına şahidimdir.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ar.159

zeki ustayla tanışmak nasip olmadı ama ustaların ustası denilen Bahattin ustayla Alfa Milanoda çok iyi muhabbetimiz oldu servis olarak hizmetleri on numaraydı şimdi Bahattin usta ayrı bir yer açtı(haklı sebepleri var çok da iyi yaptı) Maslak Alfa Romeo diye fotolarını gördüm gayet şık alfaya yakışır olmuş yakın zamanda da giderim herekesede tavsiye ederim
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

admin

Ustaların ustası tanımlaması biraz fazla olmuş.
Bahsi geçen ve şu anda güncel olarak hizmet veren servis sahiplerinin çoğu Sadık Usta ile beraber veya yanında çalışmışlardır.
Zeki, Onur, Kadir, Ecevit, Fırat, Durmuş, İhsan, Bahattin, Yüksel ve adını hatırlayamadığımız bir çoğu... Bunların hepsinin yolu Sadık ve/veya Erol Usta'nın dükkanından geçmiştir. Yılmaz Usta hepsinden sonra, diğerleri artık kendi yollarını şekillendirmeye başladıktan sonra Sadık Usta'nın yanında çalışmıştır. Zaten Sadık Usta da bir süre sonra emekliye ayrılıp Bodrum'da inzivaya çekilmiştir. Ustaların ustası tanımlaması aslında bu ikisi için söylenebilir.
Hepsinin kendine göre bir yoğurt yiyişi vardır. Hizmet alanlar da, kendisine, ama maddi yönden ama farklı yönlerden, en uygun olanını seçip ona gitmekte. Mutlaka birisi veya birilerinin üstün olduğu bir taraf vardır ve bu da kişiye göre değişir.
Bu iyidir veya bu iyi değildir demek, tamamen kişisel beklentilerle ilgili olduğundan, buradaki yorumlar çok bağlayıcı olmakla beraber bir o kadar da yön gösterici olmakta.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Ormanci

.
Arkadaşlar bir yanlışlık olmuştur kusura bakmayın alfa milano izmirle ile ilgili herhangi bir sıkıntı yoktur. Ben karıştırdım özkan bey iyidir abidir canayakın dir özür dileriz.

Ee şimdi hangisi :D
Özkan Bey'den tehdit telefonu gelmiş gibi olmuş :D

tunerviper

.

Kimle karıştırdınız o zaman onu söyleyin ona göre bilelim  ;)
Turbo Twin Spark

Sercan Keklik

.

Ee şimdi hangisi :D
Özkan Bey'den tehdit telefonu gelmiş gibi olmuş :D

:alkis: :alkis: :alkis:
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

redromeo156

bencede gereklı açıklama olmamış  :( bence aslında bu konuda fırmaların ısımlerı verılmesı bence sağlıklı degıl
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

Kubilay

Şuan edindiğim izlenimlere göre 2 usta ön plana çıkıyor benim için.Zeki usta ve Yılmaz Usta.Araç önceki sahibinde Yılmaz ustaya gittiği için ben de oradan devam ediyorum.70 bin bakımını orada yaptırdım.Şimdilik bir sıkıntı yaşamadım.

ar.159

Ustaların ustası tanımlaması biraz fazla olmuş.
Bahsi geçen ve şu anda güncel olarak hizmet veren servis sahiplerinin çoğu Sadık Usta ile beraber veya yanında çalışmışlardır.
Zeki, Onur, Kadir, Ecevit, Fırat, Durmuş, İhsan, Bahattin, Yüksel ve adını hatırlayamadığımız bir çoğu... Bunların hepsinin yolu Sadık ve/veya Erol Usta'nın dükkanından geçmiştir. Yılmaz Usta hepsinden sonra, diğerleri artık kendi yollarını şekillendirmeye başladıktan sonra Sadık Usta'nın yanında çalışmıştır. Zaten Sadık Usta da bir süre sonra emekliye ayrılıp Bodrum'da inzivaya çekilmiştir. Ustaların ustası tanımlaması aslında bu ikisi için söylenebilir.
Hepsinin kendine göre bir yoğurt yiyişi vardır. Hizmet alanlar da, kendisine, ama maddi yönden ama farklı yönlerden, en uygun olanını seçip ona gitmekte. Mutlaka birisi veya birilerinin üstün olduğu bir taraf vardır ve bu da kişiye göre değişir.
Bu iyidir veya bu iyi değildir demek, tamamen kişisel beklentilerle ilgili olduğundan, buradaki yorumlar çok bağlayıcı olmakla beraber bir o kadar da yön gösterici olmakta.
daha önce yanlış hatırlamıyorsam bir çok servisinde bahattin ustanın yanında çalıştığını duymuştum o yüzden o tanımlamayı kullandım hatalıysa kusura bakılmasın ama memnuniyetse evet Bahattin abiden çok memnun kaldım
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Ormanci

Carium'da Onur usta benim arabada arkadan gelen sesleri şak diye bulmuştu. Nasıl yaptı nasıl aklına geldi bilmiyorum ama yukarıdaki bir mesajda gördüm, demek ki bu işlerde ustaymış :)

Sağ arkadan böyle sanki amortisör patlamış gibi tıkırtılar geliyordu, benzin depo borusu vs. oralardaki aksamları sıkılaştırdık bağladık ettik, tabi bulamamışız meğer...

Onur ustaya götürdüm, ya dedim şuna bi bakıver, biz başkalarıyla zamanında böyle yaptık ettik, geçti arkaya oturdu, bir süre gittik, ya dedi arka yürüyen aksam sanki dağılmış gibi dedi, valla dedim amortisör mü değişmek gerekiyor ne gerekiyorsa yapalım sıkıldım artık çıldırıcam dedim...

Düşündü düşündü yav dedi düzgün kullanıyorsun, çukurdan vs'den böyle kolay dağılmaz, başka bişey bu dedi... Durdu durdu, dükkana geri dönerken "girsene şu egzozcuya" dedi, girdik, arabanın altına girdi, bu ses mi dedi bişeyleri salladı. Evet dedim bu, ne oldu...

Fren kaliperini tuttu, balatayla arasında 1mm kadar boşluk var, tık tık tık çok hafif oynuyor, o ses de olduğu gibi içeri geliyormuş. Araya çift taraflı bant attı 2 tane. 159'da bu oynamasın diye özel aparat var, bunlarda koymamışlar dedi.

Baya sevinmiştim, halen de o şekilde devam ediyorum. Helal demiştim.

Onur ustanın ikinci güzelliği ise, karbonat ve japon yapıştırıcısı ile motor kapağının kopan kulakçığını beton gibi yapıştırması sayesinde oldu. Orada da güzel bi çalışma ile kapağın ayağını tamir etti ve tekrar taktık, artık ne zırıltı ne tıkırtı var :) Seviyormuş öyle işleri. Başka tıkırtıları da kendisine götüreceğim ileride :D

ALFA147

iyi forumlar arkadaşlar izmirde önerdiğiniz bir alfa servisi ismi alabilirmiyim...

Alfadanadam

İzmir'de Devko ve Alfa Teknik isimli servislerin isimleri öne çıkıyor genelde.