Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

145 ve 146 hakkında ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tolga033

quote:

bugün alfa romeonun en iyi ustası bile deneme yanılma yönetmi ile iş yapıyor.. tamam bizim araçların ruhu varda hangimiz sabah arabasına binerken hadi bakalım bugün ne ile karşılaşacağım demediki ? aslında biraz öfkeliyim geçen 4 aylık süreçte ama aynı zamanda işin aslında sanırım daha da çok bağladım alfa romeoya heleki o direksiyona oturup 3000 devirden sonra gelen sese öyle bir bağlanıyor ki insan tarif edilemez bir duygu.. dediğim gibi bir yandan seni çekiyor kendine diğer yandan itiyor ortada kalıyorsun..
En iyisi Tolga kardeşim boşver alma sen alfa romeo..

O kadar şikayetçimisin ya 156dan

shadycome

benim için sıkıntı yok aslında şikayetde değil gerçeği bu yani..küçük bir örnek: 2006 model 156 80bin kmde bakımları sürekli olarak birmotda yapılmış bir araç hatta alt takımıda komple yenilenmiş araca bindim tak tuk pat küt ses geliyor arabadan :D 156 ve 147den ses gelmiyor diyen alfa kullanıcısı yalan söyler :) gibi örnekler çoğaltılabilir...
ruhu var yaa bu araçlarınn o gelen sesler şöförle konuşuyor araba diyalog kuruyor :)

Edited by - shadycome on 08/05/2012  23:54:31

Tolga033

quote:

benim için sıkıntı yok aslında şikayetde değil gerçeği bu yani..küçük bir örnek: 2006 model 156 80bin kmde bakımları sürekli olarak birmotda yapılmış bir araç hatta alt takımıda komple yenilenmiş araca bindim tak tuk pat küt ses geliyor arabadan :D 156 ve 147den ses gelmiyor diyen alfa kullanıcısı yalan söyler :) gibi örnekler çoğaltılabilir...
ruhu var yaa bu araçlarınn o gelen sesler şöförle konuşuyor araba diyalog kuruyor :)

Edited by - shadycome on 08/05/2012  23:54:31

Bide şöyle düşünmek lazım hangi markanın kronik sıkıntısı yokki ? Ama şöyle birşeyde var gerçekten şikayeti olmayanlarda var Alfasından. Kafam karıştı vallahi

Alper

Valla benim ses gelmiyor otomobilimden mesela ön takımda çıt yok arkadan viraj denge çubuklarından , lastiklerinden çıt yok.
Geçenlerde sağolsun bir arkadaşım emniyet kemerinin orada birşeyler becermiş ama tam çözümedim oradan ufak bir tıkırtı geliyor 1 aydır onuda döşemeciye bir baktırıcam tahminimce sert bir şekilde vurdu eliyle tutunmak isterken falan oda yerinden oynadı arkada tepişirlerken kızlarla :) sorun değil yani sök tak o kadar :)
Yayları taktıktan sonra da ses falan çıkmadı daha bakalım gelecek ne gösterecek :)

Tolga033

quote:

Valla benim ses gelmiyor otomobilimden mesela ön takımda çıt yok arkadan viraj denge çubuklarından , lastiklerinden çıt yok.
Geçenlerde sağolsun bir arkadaşım emniyet kemerinin orada birşeyler becermiş ama tam çözümedim oradan ufak bir tıkırtı geliyor 1 aydır onuda döşemeciye bir baktırıcam tahminimce sert bir şekilde vurdu eliyle tutunmak isterken falan oda yerinden oynadı arkada tepişirlerken kızlarla :) sorun değil yani sök tak o kadar :)
Yayları taktıktan sonra da ses falan çıkmadı daha bakalım gelecek ne gösterecek :)

Allah keyfinizi bozmasın Alfanızla

shadycome

(hangisi kronik sorun? alt takım mı ? varyatör mü? gaz kelebeğimi? sensörlermi? termostantmı? debimetremi? bir arabada bir tane kronik sorun olur )  tartışma konusu açmak istemem ama birçok alfa kullanıcısından da daha alfistimdir sana tavsiyem You are not allowed to view links. Register or Login el alfa romeo alma 3 yıl 5 yıl neyse işte bekle para biriktir sıfır alma romeo al.. yoksa alacağın 145/146 herneyse bir o kadar da 145 parası harcarsın..

shadycome

quote:

ayağını koltuga yaslarsın airbag ışıgın yanar (kaza anında hiç biri açılmaz) hafif bir şekilde koltuga dokunursun sürekli ordan ses gelir döşemeciye gidersin halleder 1 hafta sonra aynı yerden ses gelir bu ses ustana gidersin z rotlar onlar değiştirdikmi 20 lira hemen gider ses derler giderde ses fln kalmaz.. tekrar 1 hafta sonra gene ses gelir :)) salıncak burçlarındandır birşey olmaz ondan derler yağladık mı geçer yağlarlar geçer 1 hafta sonra tekrar tekrar tekrar artık o sesle yaşamak zorundasın  :D en sonunda lanet edersin arabana ses sistemi taktırırsın anfiler basslar kickler vs :D her arabaya bindiginde teybi açmadan arabayı çalıştırmazsınn :D bu seferde her akşam eve geldiginde müziğin bassın sesinde başın ağrır ve hergün agrı kesici içmek zorunda kalırsındaha yaşlanırsın daha çok sogursun alfa romeo böyle birşey :Pp :)

Tolga033

quote:

quote:

ayağını koltuga yaslarsın airbag ışıgın yanar (kaza anında hiç biri açılmaz) hafif bir şekilde koltuga dokunursun sürekli ordan ses gelir döşemeciye gidersin halleder 1 hafta sonra aynı yerden ses gelir bu ses ustana gidersin z rotlar onlar değiştirdikmi 20 lira hemen gider ses derler giderde ses fln kalmaz.. tekrar 1 hafta sonra gene ses gelir :)) salıncak burçlarındandır birşey olmaz ondan derler yağladık mı geçer yağlarlar geçer 1 hafta sonra tekrar tekrar tekrar artık o sesle yaşamak zorundasın  :D en sonunda lanet edersin arabana ses sistemi taktırırsın anfiler basslar kickler vs :D her arabaya bindiginde teybi açmadan arabayı çalıştırmazsınn :D bu seferde her akşam eve geldiginde müziğin bassın sesinde başın ağrır ve hergün agrı kesici içmek zorunda kalırsındaha yaşlanırsın daha çok sogursun alfa romeo böyle birşey :Pp :)

shadycome sen ne yaptın ya

Alper

Hocam sen ne yaptın yaa :)
Sen sat valla  kurtul o arabayı dertli yapmış seni.
Git kendine temiz bir araç bul en yakın zamanda da sadece keyfini sürmek kalsın.
Ama temizleri de gidip ucuza kapatmaya çalışma zaten ucuz mal pahalı maldır her zaman.

shadycome

erken yaşlanma falan biraz abarttık da :) işin gerçeği bu sadece benim sıkıntım değil ki bütün 156/147 kullanıcıları aynı şeyleri yaşarlar! sıkıntıı...(gerçi ben ön takımcı oldugum için sıkıntı sesden yana değil bende) :))
tolga alma sen 145/146 falan bekle para biriktir sıfır al..

Tolga033

quote:

erken yaşlanma falan biraz abarttık da :) işin gerçeği bu sadece benim sıkıntım değil ki bütün 156/147 kullanıcıları aynı şeyleri yaşarlar! sıkıntıı...(gerçi ben ön takımcı oldugum için sıkıntı sesden yana değil bende) :))
tolga alma sen 145/146 falan bekle para biriktir sıfır al..

0'I alabilmem için 6-7 sene lazım en az yani 0'a paramız yetmiyorsa 2.el almayalımmı o kadar alfacı var 2. el özellikle niye ,neden ,nasıl almışlar peki ?

shadycome

dışı seni için onları (beni) yakar :)

murat

Ya shadycome siz nasıl herkesin aynı şeyi yaşadığını filan iddia edebiliyorsunuz, kaç tane Alfa Romeo kullandınız arkadaşım siz de bu genellemeyi yapıyorsunuz ?

Nedir bu hayata küsme olayı? Bence arkadaşa alma diyeceğine önce siz verin bir galeriye kurtulun bu kadar ömrünüzü tüketmeyin hiçbirşey sizin sağlığınızdan değerli değil be kardeşim..

145'e 146'ya sorunlu araba kimse diyemez bu kadar da net olay..Her tarafı sorun olsa ne olur, korkutmayın insanları .
Ustalara gelince, tam tersine özellikle büyükşehirlerde bulunan ustalar Zeytinoğlu zamanının yetkili servis ustaları olduğundan ve bu modeller de o dönemin araçları olduğundan en iyi bunlardan anlamaktalar.

Boxer konusunda dikkatli olmak gerektiği tartışma götürmez bir konu tabi, temizini uygun fiyata bulursanız erdemin dediği gibi hiiç kaçırmayın, ama imkansız artık bu..Lütfen bilip bilmeden konuşmayalım öncelikli olarak kullananlar tecrübelerini yazarsa daha aydınlatıcı olur.Arkadaşımız 145-146 dan bahsediyor
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Fatih_AurA

Ben ikinci 146 mı kullanıyorum. İlki 1.6TS idi. Hazin bir olay sonucu kaybettim ama kaybetmeseydim hala bende olurdu. Şimdi 146ti kullanıyorum 2.0TS. Ön takımdan hiç sıkıntım olmadı. Elektronik olarakta sorun yaşamadım. Zaten elektronik pek bişeyi yok
Ufak tefek yaşlarından dolayı sorunlar oluyor. Motorlarına iyi bakmak gerekiyor. Yüksek devirli kullanıldığı için metal yorgunluğu olabiliyor.
Benim en rahatsız olduğum şey iç trim sesleri.
Boxer motorda iyidir özellikle 1.7 16v olanı çok zevkli bir araçtır.Çıkardığı ses paha biçilemez.   Ben açık hava filtresi ve egsoz kullanmama rağmen o sesi alamadım
97-99 Model arası alacağınız her marka araçta belli başlı sorunlar olacaktır. Ama her marka araçtan Alfa zevkini alamazsınız.

Edited by - Fatih_AurA on 09/05/2012  09:36:03

ku2

Sevgili Shadycome,

Şunu bilmek lazım.. Aldığın araba hangi marka olursa olsun, eğer daha önce yapılan işlemleri takip edemiyorsan, sana bir listesi verilemiyorsa, hatta işlemler yapıldı denip, yapılmamışsa, sorun yaşarsın..

Örnekleri çok.. Adam 156 alıyor. Triger değişti deniyor. Sadece kayış değişmiş.. Sonra bilya kaynıyor..ve motor yapılıyor. Şimdi bu kimin sorunu..?? Arabanın kronik hatasımı var..? Sen iyi bakmıyorsun. Ucuz çözümlerle günü kurtarıp, aracını satıyorsun. Senden sonra gelene patlıyor.

Bu her marka için geçerli.

Ben 2.5 v6 kullanıyorum. Aracı aldığımda görmen lazımdı.. Şimdi baktığında parmak ısırtıyor.. Herkes satma diyor bana.. Benim satma amacım memnuniyetsizlik değil.. Ama sen memnun olmadığın için satıyorsun. Aldığın arabada sorunlar yaşamışsın belli.. Daha bakımlı olanını alsaydın o zaman..bekleseydin mesela..!! Tanıdıktan mı aldın..?? Bilmiyorum.. ama bazen de şans işi bu. Sonuçta kapalı kutu. Daha önceki ne yaptı, nasıl baktı bilemiyorsun.

Ben titiz bir adamım. Kılım belki bazı konularda. Ama 3 sene önce aldığım aracı baştan yarattım. Daha bakımlısı yoktu zamanında.. Bunu aldım. Alırken biliyordum sıkıntılarını.

ilk iş triger set, ve v kayışı değişti. 4 lastik michelin aldım, 4 disk brembo aldım, 4 balata bendix aldım. Ve başladım kullanmaya. Kendim değiştirdiğim için bu parçaları takibim kolaydı. Sonra kelebek arızası oldu. Yurtdışından kelebek aldım ve değiştirdim. Debimetre, hararet müşürü, lambda sensörü değişti, akü aldım arada, marş motoru, şarj dinamosu elden geçti, direksiyon kutusu elden geçti, su pompam değişti, triger kayışı da değiştirdim o esnada.. 1-2 bobin değiştirdim..Su kaçırdı yıkamacılar.. Bujileri NGK ile değiştirdim, komple bodykit ve spoyler aldım, 4 lastik aldım yeni 17inç, 4 orj. jant aldım yeni GTA, eski telediallerimi sattım. Ön davlumbazlarda kırıklar vardı, yenilerini aldım, değiştirdim. Yeni hava filtresi kutusu taktım. Eskisi kırıktı. İç trime girdim. Isotta pedal seti, ayak dayama aldım. Direksiyonu ve vites topuzunu deri kaplattım. Eskisi soyuluyordu.. Vites körüğü ve el freni körüğünü yurt dışından getirttim. Supersprint egzoza denk geldim.. Egzozu yeniledim. Orjinal garajda duruyor. Arada kaputu ve ön/arka tamponu boyattım. Önlere hoparlör aldım. Deri koltuklara bakım yaptırdım. Cam açma düğmeleri ingiltereden çok hesaplı aldım ve tamamını değiştirdim. Fan motorunu değiştirdim. Yeni ECU aldım Almanya'dan.. onu taktım.. Eskisi kafayı yemişti.. Alt salıncak, üst salıncak, rotil, viraj denge çubukları değişti. Öne kule gergisi taktım. Amortisörleri değiştirdim. Sıfır Bilstein B4leri aldım. Sıfır yay aldım. Vogtland 40 mm yay taktım.. Eski Eibachları sattım...Bagaj amortisörlerini yeniledim. El freni teli değişti. Arka ve ön balatalar değişti. ATE taktım bu sefer. Arka fren hortumları yenilendi. Ön fren hortumları yenilendi. Aks körükleri yenilendi..

Nasıl liste uzun değilmi...?? :)))

Ben bunları 3.5 senede yaptım.. 3.5 senedir seve seve biniyorum 2.5'a.. Aracı aldığımda 147.000deydi..şimdi 192.500e geldi.. LPG taktırmadım.. Sevmiyorum. Bu şekilde bindim..Bir sürü yol yaptım. Aracımı seviyorum.. Ama sıkıntı yapmıyorum... Neden biliyormusun..?

Sonuçta bunları bilip aldım..Aracın yaşı vardı. Yaş ile birlikte, malzemelerin mekanik ömrü de bitiyor.. Değişmesi, elden geçmesi gerekiyor. Sıfır araba alıp 5 sene binip, servise bakımdan bakıma gidersin.. ama 10 yaşında araba alırsın..ne zaman ne olacağını bilemezsin... Bu her marka için geçerli. Tutup bunu Alfa'ya sınırlama lütfen.

Sevgilerle,

--
Selim G.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

murat

Bu arada şunu eklemezsem Allah beni taş eder: 10 bir liraya 145 alacağıma biraz daha bekler o parayı 13-14 yapar, iyi durumda bir 156 kovalarım o da ayrı konu, ama 145/6 aldığına eğer çok şanssız değilsen ve dikkatli,titiz bir adamsan pişman da olmazsın

Rengi herkese uygun olmayabilir ama mesela bunun gibi bir 156 bakılmaya değer

You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - murat on 09/05/2012  10:06:35
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

erdem1904

Ben tabiri caizse kurtluyumdur. Bir arabaya en fazla 1 yıl binerim. Bu kadar araba al sat da aldığım tek ders şu.. Aldığın araba secereli ve de kayıtlı olacak. Arabayı en fazla uzun süre binmiş 2.sahibinden alıp riski azaltacaksın. 4-5 el değiştirmiş kaydı olmayan araba pimi çekilmiş el bombasına benzer. Ne zaman ne yapacağı belli olmaz Bu sadece Alfa için geçerli değildir. Mk1 2,0 lar fiyat performans ilişkisindeki uygunluk sebebiyle düşük paraya yüksek performans araba alıp mahveden vatandaşlarında eline düşmüş durumda.. Bunları alacakken bilhassa dikkat edip mümkünse ilk sahibinden yakalamak lazım.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

KAKIRMAN

Herkesin bir durumu sıkıntısı olabilir. Kendimden örnek vereyim. Arkadaşlar bilir. SW'mi konu komşuya kızıp  satmıştım. Akabinde 6 ay gibi araçsız gezdikten sonra bir oldu bitti ile Renault Megane 3 1.4 Turbo aldım. Bir  o kadar da krediye bulaştım. Araçta ne ararsan vardı. Tabiri caizse kuş sütü eksikti. Sizin yaşadığınız ses ve de kronik sorun namına bir durum söz konusu değildi. Lakin aklım hep Romeo da kaldı. Kendime acayip kızmaya ve hele afedersiniz Alfaya *** atanlara sanane kardeşim deyip zararına sattım. Nasipmiş kısmetmiş başka bir sw aldım. Şükür dedim. Makineyle Sakarya'dan eve gelirken duyduğum sevinci, hissettiğim duyguyu sizlere anlatamam (bilen bilir). Bu arada ilk aracım 145 idi. Sorunları yokmuydu elbette vardı. Gaz taktırdık motor yamuldu. Motoru yaptırdık. Kız gibi ettik. İşin güzelliği de burda zaten.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

komanowa

Yaklaşık 2 sene önce Carium Zeki  ustadan aldım 145 1.4 ts' imi . 160 bin km deydi ve kullanıcı hatasından dolayı rektifiye yapılmış olarak aldım. Şu an 177 bin civarında. Motor konusunda henüz bir problem yaşamadım. Bazı ömrü dolan parçaları veya kafam rahat etsin dediğim aksamları yeniledim . Yaklaşık fiyatlarıyla listelemeye çalışayım yaptıklarımı.

4 amortisör ( sadece biri problemliydi)  = 600 TL

Direksiyon pompası =(ömrü doldu) = 300 TL

Bujiler ( ngk ) kabloları + pipo ve 2 adet bobin = 850 TL idi galiba

Debimetre (indirime girdiği için aldım , benim 1.4 ün  700 TL civarı idi malesef ) = 480 TL ( eskisi sağlam hala )

Rpm sensörü ( eskisinden bir ara şüphelendik ama soketin kablosu kopmuş, ben yine de aldım yedek olsun diye ) = 140 TL

Fren balata ve diskleri ( diskler idare eder dendi ama ben dayanamadım ) = 600 TL civarıydı sanıyorum.

En son beni yolda bırakan , direksiyon hidrolik hortumu malesef , ömrü dolmuş hortumun, bütün hidrolik yağ boşaldı .Bende aracı hareket ettirmedim çekici çağırdık.   = 80 TL çekici + 20 TL hortum :)

Kapı pandizotları ve ön konsol da bulunan kumaş döşemeleri eskidiği için yapay deri aldım. Çalıştığım firmanın döşeme atölyesinde yaptırıyorum şu sıralar.  = 2mtül  40 TL.

Bir önceki 10 bin bakımı yaptırdım ne kadar tuttu hatırlamıyorum. Yeni 10 bin bakıma da daha 3000 km var.
Aslında aracın önceki sahiplerini bilmiyorum, çok el değiştirmiş sanırım.Çok ta iyi baktıklarını zannetmiyorum araca , biraz daha araştırsaydım daha iyisini de bulabilirdim belki ama gayet memnunum 145 ' imden .Eşim , sağdan soldan duyduğu ''Alfa alma bozulur '' diye karşı çıktıysa da şimdi ''satma onu ben kullanıcam '' demeye başladı. ( kendisi ehliyet aldı da..) Bir tek Qv kaldı içimde , temiz denk gelse de alsam mı  diye düşünmüyor değilim.

Tavsiye edilir bence 145 veya 146 kesinlikle, bakımlı temiz olması şartıyla. Tipo - tempra parasına daha ne olsun...
2004  156 2.0 s.s. 2012 - ....
1998  145 1.4 t.s. 2010 - 2012

shadycome

quote:

Bu arada şunu eklemezsem Allah beni taş eder: 10 bir liraya 145 alacağıma biraz daha bekler o parayı 13-14 yapar, iyi durumda bir 156 kovalarım o da ayrı konu, ama 145/6 aldığına eğer çok şanssız değilsen ve dikkatli,titiz bir adamsan pişman da olmazsın

Rengi herkese uygun olmayabilir ama mesela bunun gibi bir 156 bakılmaya değer

You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - murat on 09/05/2012  10:06:35

bu arabayı al 7 8 bin masraf yapmazsanız bende hiç birşey bilmiyorum..

shadycome

quote:

Ya shadycome siz nasıl herkesin aynı şeyi yaşadığını filan iddia edebiliyorsunuz, kaç tane Alfa Romeo kullandınız arkadaşım siz de bu genellemeyi yapıyorsunuz ?

Nedir bu hayata küsme olayı? Bence arkadaşa alma diyeceğine önce siz verin bir galeriye kurtulun bu kadar ömrünüzü tüketmeyin hiçbirşey sizin sağlığınızdan değerli değil be kardeşim..

145'e 146'ya sorunlu araba kimse diyemez bu kadar da net olay..Her tarafı sorun olsa ne olur, korkutmayın insanları .
Ustalara gelince, tam tersine özellikle büyükşehirlerde bulunan ustalar Zeytinoğlu zamanının yetkili servis ustaları olduğundan ve bu modeller de o dönemin araçları olduğundan en iyi bunlardan anlamaktalar.

Boxer konusunda dikkatli olmak gerektiği tartışma götürmez bir konu tabi, temizini uygun fiyata bulursanız erdemin dediği gibi hiiç kaçırmayın, ama imkansız artık bu..Lütfen bilip bilmeden konuşmayalım öncelikli olarak kullananlar tecrübelerini yazarsa daha aydınlatıcı olur.Arkadaşımız 145-146 dan bahsediyor

valaha ben 156'dan gayet memnunum hocam galeriye verme gibi bir derdimde yok açıkcası satılırsada 147 almayı planlıyorum..sadece biraz öfkeliyim o kadar ama ne yaparsan yap alfanın sıkıntı derdi bitmez..bizlerde bunu bile bile severiz bu araçları doğrusu bu alfanın en iyi ustası bile derki;bu araçlarının sesini kesmek mümkün değildir..gibi örnekleri çoğaltabilirim..

murat

quote:

Bu arabayı al 7 8 bin masraf yapmazsanız bende hiç birşey bilmiyorum..

E bundan sonra araba alacaklar expertizle filan uğraşmasın size resmini yollasın o zaman :)
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

shadycome

quote:

Sevgili Shadycome,

Şunu bilmek lazım.. Aldığın araba hangi marka olursa olsun, eğer daha önce yapılan işlemleri takip edemiyorsan, sana bir listesi verilemiyorsa, hatta işlemler yapıldı denip, yapılmamışsa, sorun yaşarsın..

Örnekleri çok.. Adam 156 alıyor. Triger değişti deniyor. Sadece kayış değişmiş.. Sonra bilya kaynıyor..ve motor yapılıyor. Şimdi bu kimin sorunu..?? Arabanın kronik hatasımı var..? Sen iyi bakmıyorsun. Ucuz çözümlerle günü kurtarıp, aracını satıyorsun. Senden sonra gelene patlıyor.

Bu her marka için geçerli.

Ben 2.5 v6 kullanıyorum. Aracı aldığımda görmen lazımdı.. Şimdi baktığında parmak ısırtıyor.. Herkes satma diyor bana.. Benim satma amacım memnuniyetsizlik değil.. Ama sen memnun olmadığın için satıyorsun. Aldığın arabada sorunlar yaşamışsın belli.. Daha bakımlı olanını alsaydın o zaman..bekleseydin mesela..!! Tanıdıktan mı aldın..?? Bilmiyorum.. ama bazen de şans işi bu. Sonuçta kapalı kutu. Daha önceki ne yaptı, nasıl baktı bilemiyorsun.

Ben titiz bir adamım. Kılım belki bazı konularda. Ama 3 sene önce aldığım aracı baştan yarattım. Daha bakımlısı yoktu zamanında.. Bunu aldım. Alırken biliyordum sıkıntılarını.

ilk iş triger set, ve v kayışı değişti. 4 lastik michelin aldım, 4 disk brembo aldım, 4 balata bendix aldım. Ve başladım kullanmaya. Kendim değiştirdiğim için bu parçaları takibim kolaydı. Sonra kelebek arızası oldu. Yurtdışından kelebek aldım ve değiştirdim. Debimetre, hararet müşürü, lambda sensörü değişti, akü aldım arada, marş motoru, şarj dinamosu elden geçti, direksiyon kutusu elden geçti, su pompam değişti, triger kayışı da değiştirdim o esnada.. 1-2 bobin değiştirdim..Su kaçırdı yıkamacılar.. Bujileri NGK ile değiştirdim, komple bodykit ve spoyler aldım, 4 lastik aldım yeni 17inç, 4 orj. jant aldım yeni GTA, eski telediallerimi sattım. Ön davlumbazlarda kırıklar vardı, yenilerini aldım, değiştirdim. Yeni hava filtresi kutusu taktım. Eskisi kırıktı. İç trime girdim. Isotta pedal seti, ayak dayama aldım. Direksiyonu ve vites topuzunu deri kaplattım. Eskisi soyuluyordu.. Vites körüğü ve el freni körüğünü yurt dışından getirttim. Supersprint egzoza denk geldim.. Egzozu yeniledim. Orjinal garajda duruyor. Arada kaputu ve ön/arka tamponu boyattım. Önlere hoparlör aldım. Deri koltuklara bakım yaptırdım. Cam açma düğmeleri ingiltereden çok hesaplı aldım ve tamamını değiştirdim. Fan motorunu değiştirdim. Yeni ECU aldım Almanya'dan.. onu taktım.. Eskisi kafayı yemişti.. Alt salıncak, üst salıncak, rotil, viraj denge çubukları değişti. Öne kule gergisi taktım. Amortisörleri değiştirdim. Sıfır Bilstein B4leri aldım. Sıfır yay aldım. Vogtland 40 mm yay taktım.. Eski Eibachları sattım...Bagaj amortisörlerini yeniledim. El freni teli değişti. Arka ve ön balatalar değişti. ATE taktım bu sefer. Arka fren hortumları yenilendi. Ön fren hortumları yenilendi. Aks körükleri yenilendi..

Nasıl liste uzun değilmi...?? :)))

Ben bunları 3.5 senede yaptım.. 3.5 senedir seve seve biniyorum 2.5'a.. Aracı aldığımda 147.000deydi..şimdi 192.500e geldi.. LPG taktırmadım.. Sevmiyorum. Bu şekilde bindim..Bir sürü yol yaptım. Aracımı seviyorum.. Ama sıkıntı yapmıyorum... Neden biliyormusun..?

Sonuçta bunları bilip aldım..Aracın yaşı vardı. Yaş ile birlikte, malzemelerin mekanik ömrü de bitiyor.. Değişmesi, elden geçmesi gerekiyor. Sıfır araba alıp 5 sene binip, servise bakımdan bakıma gidersin.. ama 10 yaşında araba alırsın..ne zaman ne olacağını bilemezsin... Bu her marka için geçerli. Tutup bunu Alfa'ya sınırlama lütfen.

Sevgilerle,

--
Selim G.

Ben aldıgım 156'ı You are not allowed to view links. Register or Login sahibinden almıştım bende 3.cü sahibiyim şuan şu 4 ay içerisinde selim abi senin yazdıklarının bir yarısana yakın masraf yapmışımdır.(yedek parçacıyım ben) ama şunu gördüm deneme yanılma yönetemi ile iş yapılıyor..aslında aracımdan aşırı bir memnuniyetsizliğim falan yok yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermek istemem de şöyle düşünüyorum ben ekonomik geliri çok yüksek bir insan değilim sonuçta bir takım masraflarımız oluyor alfalarımıza.. selim abi sen örneğin 3.5 yıl içerisinde ne kadar harcadın ne yaptın biliyorsundur..sitede en iyi 156 ATA'nın sanırım çok gösterişli güzel bir araç(Allah kaza bela vermesin) ne kadar harcamıştır ne yapmıştır?
Şöyle düşünüyorumda karşılığını alıyoruzdur bir şekilde kesinlikle motor sesi hızlanması ön konsolu kendine has çizgileri vs ama bunlar için değermi diye de insan kendini yargılıyor bazen..ACABA KENDİMİZİ Mİ KANDIRIYORUZ?

KAKIRMAN

quote:

Bu konu daha önce açıldımı bilmiyorum ama merak ettim sormak istiyorum.Çok istediğim 156ya param yetmeyecek gibi,bende 145 veya 146 ya yöneldim en fazla 10000 tl tabi.
Boxer motorlar hariç sadece TS .
2 Model hakkında bildiklerinizi bekliyorum..

Edited by - tolga_033 on 08/05/2012  00:05:49

Arkadaşım konu neydi nereye saptı. Lütfen tartışmaya çevirmeyelim konuyu. Sıkıntılarımızı dertlerimizi kendimize saklayalım ha varsa başka konu açıp ordan devam edelim. Kimse üstüne alınmasın lütfen ama vallaha gına geldim artık yok şurası şöyle yok şurası böyle yok Alfa alınır mı yok manyak mısın... Lütfen bu tip tartışmaları bir daha yazmasak.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

shadycome

quote:

quote:

Bu arabayı al 7 8 bin masraf yapmazsanız bende hiç birşey bilmiyorum..

E bundan sonra araba alacaklar expertizle filan uğraşmasın size resmini yollasın o zaman :)

Biraz önyargı benimkisi ama sanırım gerçeklik payıda yüksek ;)

Edited by - shadycome on 09/05/2012  12:13:56