Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

145 ve 146 hakkında ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

shadycome

Bu arada benim insanları yanlış yönlendirdiğim falan yok alma diyerek ben şahsi fikrimi beyan ediyorum.Bazı arkadaşlar alfa romeo al diyerek doğru mu yönlendiriyor?Göreceli birşey bence bu..(bir musibet bin nasihatten iyidir)

alfistahakan

Arkadaşlar, shadycome arkadaşımızı iyi anlıyorum beklentilerini masraf olarak aşmış sonuçta istediğini alamamış bunun neticesinde belkide biraz fazlaca üzgün durumda.Elinde olmadan  yazdıkları bizim Alfalar hakkındaki fikirlerimizle uyuşmuyor olabilir. Burada sadece teknik bilgi,alfayı övme sitesi olarak da bulunmuyoruz kanımca.Bende aldığım 146 ya 6.500 TL masraf yapmıştım.Sonuçta daha satarken 450 tl masraf yapmıştım bi gün sonrada alıcısı gelmişti aracın.Bazen bende shadycome gibi düşüncelere kapılmıştım hatta soğumuştum Alfadan ..Alfayı satınca gittim dizel x bir marka aldım.Yakıt hariç 5 kuruş masraf hala yapmadım..Ama kısa süre sonra yine kısmetse bir Alfa ile dönüş yapıcam inş...
Hakan
Forever Alfa

cem_dogan

ilhan abi yüp taktından sonra motor yamuldu demişsin??
alfa sevgisi

KAKIRMAN

quote:

ilhan abi yüp taktından sonra motor yamuldu demişsin??

Teknik bir problem yüzünden olmuştu.Yarım motor yapılmıştı.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Tolga033

Ya bu kadar tartışalacağını bilsem açmazdım konuyu Kafam karıştı arkadaş.

ku2

quote:

Ben aldıgım 156'ı You are not allowed to view links. Register or Login sahibinden almıştım bende 3.cü sahibiyim şuan şu 4 ay içerisinde selim abi senin yazdıklarının bir yarısana yakın masraf yapmışımdır.(yedek parçacıyım ben) ama şunu gördüm deneme yanılma yönetemi ile iş yapılıyor..aslında aracımdan aşırı bir memnuniyetsizliğim falan yok yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermek istemem de şöyle düşünüyorum ben ekonomik geliri çok yüksek bir insan değilim sonuçta bir takım masraflarımız oluyor alfalarımıza.. selim abi sen örneğin 3.5 yıl içerisinde ne kadar harcadın ne yaptın biliyorsundur..sitede en iyi 156 ATA'nın sanırım çok gösterişli güzel bir araç(Allah kaza bela vermesin) ne kadar harcamıştır ne yapmıştır?
Şöyle düşünüyorumda karşılığını alıyoruzdur bir şekilde kesinlikle motor sesi hızlanması ön konsolu kendine has çizgileri vs ama bunlar için değermi diye de insan kendini yargılıyor bazen..ACABA KENDİMİZİ Mİ KANDIRIYORUZ?

Merak ediyorsan, ben 3.5 sene içinde 7500 TL masraf ettim...!!!
Bunların bir çoğu keyfe keder şeyler, geri kalan zamanla mekanik olarak eskiyen parçalar.. Metal yorgunluğu diye birşey var. Su pompasına giden borunun flanşı kırıldı.. Vurmadım bir yere..Kendisi yarıldı :)) Parçayı inceledim..Baktım.. ne darbe var ne bişey.. Aluminyum döküm parça zaman içinde.. 14 sene !!!! içinde yani gitmiş.. tabii onunlar beraber su pompasını da değiştirdim.!!

Doğrudan bozulan bir sensörüm oldu (debimetre), Lambdayı titizliğimden değiştirdim., bujileri NGK aldım, kıydım paraya..normali 11 TL idi, bunların tanesi 40 TL x 6 tabii..

En büyük bakım..aldığım zamandı..Yazdım zaten.. triger set, v kayışı, 4 lastik, 4 disk, 4 balata, yağ, su, filtreler..!!

Sen arabanı aldığın zaman trigerini değiştirdin mi..? En son ne zaman gittin ustana..? Ne yapıldı..? Ne sorun var arabanda ve çözüm bulunamıyor..? Kim deneme-yanılma ile problem çözüyor..?? Bazı problemlerin birden çok kaynağı olabilir.. Düzensiz rölanti, hemen akla gaz potansiyometresini getirir..Ama aynı zamanda debimetreden de olabilir. Kelebekten de olabilir.. Hararet müşüründen e olabilir. Lambda sensöründen de olabilir. Bunların hepsini değiştirebilirsin.. ya da..adım adım gidersin...

Debinin fişini çekip bakarsın.. Kelebeği temizlersin.. ya da kelebeğe reset atabilirsin.. Lambdayı ölçersin..!! Hararet müşürü açık mı kalıyor..araba soğuk çalışıp, rölanti de düzensizlik mi yapıyor diye bakarsın...

Bu deneme yanılma değildir. Bu sistematik bir şekilde çözüm odaklı çalışmaktır.

Senin esas problemin, 14 yaşında aldığın bir arabanın hiç bir problem çıkarmayacağı hayali ile yaşamandır. Cebinde 15 TL vardır, sen 14üne araba alıp, 1 TL bakıma ayırırsan ayvayı yersin. 10-11 lik al, 2-3 bakıma ayır mesela.. Tabii aldığın arabanın durumu da önemli. Erdem yazmış, uzun süre 2. sahibinde veya 3. sahibinde kalmış olan araç iyidir.. Genelde uzun süre binip, düzgün bakım yaparlar.

Senin aldığın aracın geçmişi nasıldı bilemem.. ama sen 14 yaşındaki arabadan çok şey beklemektesin..O yüzden kalkıp benim ekonomik durumum o kadar iyi falan deme..
O kadar iyi değilse, ona göre araba al. Ben gidip çok pahalı bir araba alabilirim..Kıyarım paraya..!! Ama bakım masraflarını nasıl çıkarıcam, eğer kıyıda köşede başka param yoksa..??

Daha 22 yaşındasın.. Ben senin yaşındayken kendi arabamı alamazdım.. ama sen şimdi biniyorsun..Hem de sen 8 yaşındayken üretilmiş bir araca..!!!

Unutma..Herşey yavaş yavaş yerine oturur hayatta..
İleride daha güzel araçlara da binersin inşallah.

Sevgilerle.

--
Seim G.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Alper

Bu herkeste olan birşey Selim abi.
Benim çevremde de var.
Mercedes alırlar S320L 40 bin TL mesela
Ama bir Airmatic olayı var içler acısı arıza verdimi yandın.
Bizde vardı ne yapsan düzelmez delirtir adamı mengerler bile tam çözüm bulamamıştı sonunda gitti araba :)
sadece bir amortisörü 3000 TL beyni falan filat tam takım kapıları da havalı olnların mesela 20 bin TL den aşağı kurtaramazsın sadece bir sistemi bu :)
O aracı almak sorun değil yürütebilmek sorun.
Motor hiç sorun çıkartmaz rektefiyesiz 1 buçuk milyon km gideni var müzeye kaldırmıştı zamanında adamlar.
Yani sorun sadece bizim otomobillerimiz de değil sonuçta el yapımı insan yapımı birşey zamanla eskiyip illaki sorunları çıkacak ama bunu sadece bir markaya indirgemek saçmalık olur.
Bir arkadaşımda M3 vardı ve 3 kez kol çıkardı.
Gitti geldi gitti geldi sonunda X6 ile değişime gitti şimdi rahat ama BMW diye sorunsuz olacak diye birşey yok yani.
Bir otomobili alıyorsan bir onun kadar da paran olacak kenarda ki kafan rahat olsun kendini güvende hisset.

shadycome

"Cebinde 15 TL vardır, sen 14üne araba alıp, 1 TL bakıma ayırırsan ayvayı yersin"

"Daha 22 yaşındasın.. Ben senin yaşındayken kendi arabamı alamazdım.. ama sen şimdi biniyorsun..Hem de sen 8 yaşındayken üretilmiş bir araca..!!!"

eee selim konuyu açan arkadaşımız diyor ki 10bin liram var 145/146 almayı düşünüyorum diyor.. Bende diyorum ki alma!!

Sonra ben insanları yanlış yönlendirmiş oluyorum anlamadım ben bu işten birşey..

"Bir otomobili alıyorsan bir onun kadar da paran olacak kenarda ki kafan rahat olsun kendini güvende hisset."

10bin liraya 145/146 alacak olan tolga kardeşim bir kenarda da 10bin liran varsa al bu aracı nolur nolmaz 20bin liran varsa al aracıda 10bin köşede dursun masraf falan çıkarırsa kafan rahat olur en azından..

Saygılarımla.

Alper

Benim demek istediğim;
Otomobil gerçekten bir ihtiyaç ama,
50 bin TL varsa tüm birikimin 50 bin TL ise gidip 50 bin liralık otomobil alırsan
Allah korusun bir arıza çıkarır da cebinde para da yok ne yaparsın.
Onun için böyle diyorum.
2. elde düşük modelli ucuz arabalar daha masraflı çıkabilir benim demek istediğim bu.

10bin TL ye aldın aracı
Ama elinde 15 Bin lira var.
Birşey oldu arıza çıkardı.
Motor patlak verdi
ön takım falanda elden geçmesi gerekli
kaporta işi de var hepsini yaptırmak istersen nolucak.
Bankada 5 Bin liran var dimi
3bini motora gitti
Bini ön takıma
2bini de boya kaportaya ki düzgün bir boyayı kimse Bin liraya yapmaz birde kaporta falan zaten iyi tutar.
Benim anlatmak istediğim şey bu.
Bankada ki parada yetmedi nolucak şimdi.

dnr1

Alfalar performanslı makineler..2.el alırken düşük km li..veya rektifiyeden çıkmışlarına bakılmalı..devirli kullanım ve yaş olunca her modelde bu sorunlarla karşılaşılıyor..benim 2. 156ım..korkmana gerek yok..önemli olan sahibinin nasıl kullandıgı..ben olsam bayandan veye 55 yaş üstü kişinin kullandıgı alfayı alırdım..alfamı aldıgım kışi 55 yas üstüydü ve evin 3. Arabasıydı..99000 de aldım 10000 km de gr yag eksiltmedi..sanada böyle bir araç lazım..degiştirdiklerim balata ve bir kaç sensör ve kayış yag..olması gerekenler yani..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

murat

Ya hala devam ediyor mevzu :

Ya kardeşim 10 bin lira param vardı. 98 model 1.4 TS Full 145 imi 9.400 e aldım. Trigerli bakım + egsoz değişti. 700 lira filan tuttu hemen hemen . 2 yıllık kullanımın ortalarında keyfe keder bazı güzellikler yaptımve lastikleri yeniledim. 600 lira filandır hepsi. 11 bin liraya sattım. Şimdi bu havuza kaç lt su dolmuştur?

145 ve 146 üzerinden konuşun da arkadaşımız hakkaten pişman olmasın başlığı açtığına yahu. burda biz 156 lara harcadığımız paraları filan yazalım o zaman hepimiz, ne ilgisi var ya.

Kimse bu arkadaşa git leş bi 145 e 10 bin lira ver demiyor burda, şeytanın avukatlığına soyunmaya gerek yok. Herkes biliyor neyin ne olduğunu. Sabredip bekleyecek, güzeli temizi düştü mü atlayacak alacak. 10 bin 500 liradan fazla para vermeyecek bana göre , o da görünür masrafı olmayana. Gördüğü alternatifleri bizimle paylaşacak biz de fikirlerimizi söyleyeceğiz. ha bizim komanowa satarsa alsın çünkü benim çevremde bildiğim en güzel 145 , daha iyisini son zamanda görmedim yakından ve en azından satıcısı dürüst bi adam neyi neyi var söyler ona göre alır veya almaz

Edited by - murat on 10/05/2012  11:58:29
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Kibitzer

Boxer olur deseydiniz Edirne'de çocukluk arkadaşımın öğretmenlik yaptığı okulda başka bir öğretmen arkadaş satıyormuş. En son 9bine bırakırım demiş. Motor sıfırlanmış diye bahsetmişti arkadaşım. Sanırım sahibinden'de de ilanı var 1.6L 11bin TL yazıyor. Araç hakkında başka bir bilgim yok, kefil olamam yani temizdir vs. diye. Arkadaşım sana alalım istersen dedi ama ben ev borcu bitince 159-Giulietta ikilemine düşmeyi düşünüyorum
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

alfisti

145-146 iyidir hoştur, Tipo-Tempra bazlı araçlardır, TS motorlu olanların varyatör hariç kronik sorunu yoktur, parçaların çoğu Tipo-Tempra ile eşleşir, Boxer olanların kronik problemleri daha fazladır, TS motora geçerken dashboard ile havalandırma sistemi değiştirilmiştir ve iyi olmuştur. Eski havalandırma sistemi çok verimsiz çalışmaktadır- aynı 156 mk1 gibi. 99-04 arası 5 yıl kullandığım 145 de hiç alt takım sorunu yaşamadım,04-11 arası 147 de 2 kez salıncaklar değişti, 2011 de aldığım 159 unda salıncaklarını değiştirdim. 145-146 yolcu koltuğu inanılmaz diz mesafesi ile çok konforludur, bulursanız 98-2000 arası modellerden bakın, yolcu tarafı hava yastığı olanı belki bulabilirsiniz, daha sonra çıkan makyajlı sportivolarda yolcu havayastığı bulunmaz, motoru sorunsuz boxer bulmak çok kolay değil, TS daha kolay bulunur sanki... 1.4 malesef fazla yakıyor bana göre, 1.6 TS daha iyidir gibime geliyor...

Edited by - alfisti on 11/05/2012  07:06:14
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

agucba

26 senedir Alfa Romeo kullanan (ki bir tanesini 15 sene aralıksız kullandık) bir ailenin ferdi olarak kendime ait Alfa Romeo 145 QV'yi de altı senedir kullanmaktayım.

Bugüne kadar hiç bir zaman, "Bu sabah nasıl bir sorun ile karşılacağız acaba?" demedik.

Hiç zaman da  bahsedilen rakamlarda masraf etmedik.

Sırf ucuz diye (bitik) Alfa Romeo alıp, sonra her gün masraf ederek, markanın kötü olduğu söylentisini etrafa yaymak, en kısa açıklaması ile samimiyetsizliktir. Kişinin otomobil alırken kendi yetersizliğini, daha sonra otomobile masraf edilip de o otomobilin (marka ayırt etmeksizin) yetersizliği (dayanıksızlığı, kötülüğü, bozukluğu, vb) olarak sunmasını, açıkcası pek samimi bulmuyorum.

Aslında yazılacak çok şey var, ama...

///////////////

Alper

quote:

26 senedir Alfa Romeo kullanan (ki bir tanesini 15 sene aralıksız kullandık) bir ailenin ferdi olarak kendime ait Alfa Romeo 145 QV'yi de altı senedir kullanmaktayım.

Bugüne kadar hiç bir zaman, "Bu sabah nasıl bir sorun ile karşılacağız acaba?" demedik.

Sırf ucuz diye (bitik) Alfa Romeo alıp, sonra her gün masraf ederek, markanın kötü olduğu söylentisini etrafa yaymak, en kısa açıklaması ile samimiyetsizliktir. Kişinin otomobil alırken kendi yetersizliğini, daha sonra otomobile masraf edilip de o otomobilin (marka ayırt etmeksizin) yetersizliği (dayanıksızlığı, kötülüğü, bozukluğu, vb) olarak sunmasını, açıkcası pek samimi bulmuyorum.

Kesinlikle katılıyorum...

fevkalbeser12

Bu tip sorunlar çok normal mesela iş yerinden iki arkadaşım japon arabalarına sahipler birisininki nissan primera 2000 model 2000 motor tam dolu bi araba otomatik şanzıman, 180.000 binde motoru kucağına verdi arkadaşın diğer bi arkadaşım 96 model toyota corona sahibi iki sene önce aldı arabasını 10.000 tlye iki sene içinde ilk olarak şanzıman patladı daha sonrada motoru gitti yaklaşık 7000 tl bi masraf etti o da hani aldığımız arabalar genelde yaşlı ama benim hiçbir zaman arabaya her sabah bindiğimde bugün ne çıkaracak başıma diye birşey düşünmedim. Ben daha önce hep toyota kullandım 1 senedir alfa romeo kullanıyorum, 20.000 km yaptım bu süre içinde ve tık demedi maşallah:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Tolga033

Abilerim ,arkadaşlarım veya herkese ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum ve yine bildiklerinizi bekliyorum Şöyle söyleyim acelem yok 2-3 ay araştıracam yavaş yavaş başladımda inşallah güzel ve temiz birini bulacaz sizin sayenizde.İlanlar içime sindikçe bu başlık altında yazmaya çalışacam ..

murat

Ulvi'nin verdiği bilgilere ek olarak 2000 ve sonrası modellerde ABS ve 4 disk de olmuyor , arkalar hep kampana
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

alfistahakan

quote:

Sayın admin burası özgürce tartışma  yapılabilen bir platformmu yoksa sadece markayı öven şöyle keyifli böyle iyi diye bahsedilen dışa kapalı farklı fikirleri barındıramayan hoşgörüsüz bir platformmu?Herkes otomobil hakkında sizler gibi engin fikirlere sahip olmayabilir.Yada otomobil alırken sizler gibi yeterli bilgiye olamayabilir.Ozaman bu bir suç bir yetersizlik ise  sadece parası olan gitsin sıfır otomobil alsın.Böylece ikinci el otomobil alırkenki yetersizlik kaybolmuş sizlere de daha yazacak çok şey çıkmamış olur.Siz bu sitenin adminisiniz yani yönetici konumundasınız.Üyelere örnek teşkil edecek davranışlar içinde olmanızı arzu ederdim.

Markanında burda savunuculuğunuda yaptığınıza göre daha yapıcı ,olumlu ve sakin olmalısınız..
Hakan
Forever Alfa

murat

Hakan Bey, sen gereksiz  alınıyosun, sen 146 kötü desen kim ne diyebilir ki? Kullanmışın o kadar zaman, burda olay 145, 146 ile ilgili fikri olmayan arkadaşların başka modellerdeki tecrübelerini yansıtmaya çalışmaları..Ooo kesin 145 i al çünkü 159 çok sağlam araba demekle aynı şey.. En çok senin konuşman lazım , yönlendirmen lazım bu konuda bana göre ..Yoksa markanın artıları kadar eksilerinin  de gayet çok olduğunu, en çok markayı uzun zamandır kullananlar biliyor. Gerçekten beni şaşırttın , zira Serkanın yazdığı şeyler sonuna kadar gerçekleri ifade ediyor ..Boşuna yırtınmıyorum kaç gündür 145 ile ilgili bilen konuşsun bilmeyen yanıltmasın diye, açıkça onu yazmış
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

agucba

Hakan Bey, yazdıklarımı dikkatli okursanız parantez içinde "marka ayırt etmeksizin" diye yazdım. Bu mesele sadece Alfa Romeo meselesi değil. Her markanın, modelin ve model yılının belli bir piyasa bedeli vardır. Örnek olarak 10 yaşında ve 20.000 TL olan bir otomobili, 15.000 TL'ye alırsanız, genelde ya o otomobilde bir sorun vardır veya sahibi üzülerek de olsa maddi zornluluklar nedeni ile o fiyata satmak zorunda kalmıştır. Eğer ki ilk seçenek ise, masraf etmeyi de peşinen kabul etmiş olursunuz. Ancak masrafların ardı arkası kesilmeyip, bu durumu görmezden gelip bunu o markanın modelin kusuru olarak lanse ederseniz, kendi fikrime göre bu olmaz. Bu sadece Alfa Romeo konusu değil, tüm markalar için geçerli. İsterseniz size 12.000 TL'ye bir 156'yı bulabilirim. Ama ona ne kadar masraf ederseniz, bilemem.

Bu sitenin asli görevlerinden biri, Alfa Romeo severleri bir araya getirmek ve onları elimizden geldiğince, hep beraber, üye olsun veya sitenin yöneticisi olsun, az bilsin veya çok bilsin, mümkün olduğu kadar bilgilendirebilmek. Herkes bir şekilde kendi sahip olduğu tecrübeyi buraya aktarmakta. Eleştiri tabi ki olacak. Alfa Romeo dünyada sorunsuzluğu ile nam salmış bir marka değil ne yazık ki ve durumu Jeremy Clarkson Top Gear'de de her seferinde dile getirmekte. Eğer izlemedi iseniz J. C.'nin Brera ile ilgili yaptığı yorumların arasında sarf ettiği cümleleri dinlemenizi önerebilirim.
Böyle bir üne sahip bir markayı anafikir olarak ele almiş bir site olarak görevimiz kişileri bilgilendirmek. Siz de eminim farkındasınızdır, Alfa Romeo almak isteyen ve buraya başvuran bir çok kişiye yardımı dokundu bu site. Hatta yardım ederken, bu yardımları beğenmeyip başka bir Alfa Romeo sitesinde, sitemiz üyelerini eleştiren ve "çok bilmişler" diyen üyelere bile yardımcı olmaya çalıştık hep beraber.

Diğer eleştirinize gelince, burada tabi ki tartışma yapabilirsiniz. Bir üyemiz Alfa Romeo'nun sorunlu olduğunu özgürce yazabilirken, benim "Hayır, hiç de bahsedilen kadar sorunlu değil" deme özgürlüğüm olamayacak mı? Yukarıda yazdığım gibi, markanın sorunlu olmadığını 26 yıllık tecrübe ile yazmaktayım.
Kuzenimin zamanında 75 T. Spark almasına vesile olmuştuk ve ne yazık ki kendisine zaman zaman sorunlar yaşattı. Bu duruma çok üzülüyorduk ancak kendisinin o Alfa'yı nasıl kullandığını biliyor olsak da bunu kendisine söylemiyorduk. Yaklaşık aynı zamanda 88.000 km'de aldığımız 164 T. Spark'ı ise nerede ise 15 yıl ve 300.000 km yol kat ederek sorunsuz bir şekilde kullandık. Her iki otomobilin üretim yılı aynı, motorları aynı idi.

Markanın savunuculuğunu tabi ki yaparım. Ancak bunun ölçüleri de var ve siz benim site dışında neler yaptığımı bilemezsiniz. Tofaş ile yaptığımız toplantılarda, yöneticileri ve yöneticiliklerini bile eleştiririm. Evime yakın olması sebebi ile ziyaret ettiğim Ataşehir Mengerler'deki yöneticileri, markanın, modellerin zayıf yönlerini anlatarak bilgilendiririm. Hatta kendileri Alfa Romeo ve Tofaş'a yabancı olduklarından, Tofaş'ın nasıl bir zihniyette olduğunu da anlatırım. Tüm bunları yapmam, hiç bir kazancım olmasa da bu markanın hak ettiği değere ulaşabilmesi içindir.

Sonuç olarak tekrarlamam gerekirse, burada, forumların belirlenmiş genel kuralları içerisinde özgürce yazı yazılabilir. Eleştiri olacağı gibi, destek de olacaktır.
Biz burada yardımcı olmak için varız ve Tolga Bey'in almayı düşündüğü 145 veya 146 için elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Amacımız, Alfa Romeo sahibi olacak kişi ve kişilerin, satın aldığı Alfa'yı keyifli ve sorunsuz bir şekilde kullanabilmesine yardımcı olabilmektir.

///////////////

alfistahakan

Murat bey tabiki admin gerçeklerden de bahsediyor. Benim takıldığım nokta herkes araç alırken satarken kullanırken bu işin uzmanı olamaz..Ben saygı çerçevesinde markayı yerden yerede vururum ama haksızlık karşısında da sonuna kadar savunurum.Serkan beyin bahsettiği gerçekler biraz da suçlar nitelikteydi. Sonuçta 145-146 hakkında bilgi sahibi olmayan arkadaşda kendine göre yaşadıklarını burada dile getirmeye çalışmış.Oda Alfa sahibi olmuş şanssızlık dan diyelim kötü şeyler yaşamış aracından soğumuş..En azından sorunlarını burada dile getirmiş.Başka yerlerde de bahsediyorsa ozaman haksızlık olur.Sonuçda diğer platformlarda markaya karşı ön yargılı bir yaklaşım var.Yol gösterici,olumlu ve daha anlayışlı forumlar dileği ile..Saygı ve sevgilerimle...
Hakan
Forever Alfa

alfistahakan

Asli görevler ile ilgili her türlü desteği veririm vede vermişimdir.Markaya gönülden bağlıyım ve marka için sizinde neler yaptığınızı görecek kadarda Alfistiyim aynı zamanda..Herkesin olduğu gibi sizinde eleştiri yapma hakkınızın olduğunu söylememe bile gerek yok.Bir önceki mesajımda zaten neye takıldığımı belirtmiştim.İyi forumlar dilerim...
Hakan
Forever Alfa

dnr1

Hakan arkadaşımıza teşekkür ederim,bende üye olarak aynı düşünüyorum..9-10 bine alınacak en iyi araba ..güzellik olsun performans olsun 145-146 dogru seçim..bu fiyata bu araba,bu piyasada on numara..0 -100 gayet iyi yol tutuş muayyer,karizma ve alımlı..yeni modellere kafa tutarsın .iyi usta sana şart nerde oturuyorsun..alacagın alfayı alfa ustasına check up yaptırmadan alma..silindir kompresyon oranını bile ölçtür..kafan rahat olsun..içini ferah tut sen..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

ATA

1999-2000 yılları arasında 1997 model 146 1.4TS kullandık, 1 sene boyunca bize kötü bir süpriz yapmadı.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts