Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 147 kronik sorunlar yolcu airbag kapağı,çamurluk keçeleri,amartisör sesleri.  (Okunma sayısı 1075 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bariscrpan

  • Ziyaretçi
Arkadaşlar şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

2005 147 1,6 105 hp twinspark kırmızı.  Aracımı alalı 2,5 ay oldu. Aracın performansından oldukça memnunun tasarımı gösterişi gerçekten dikkat çekici. Ufak tefek sorunları dışında canımı sıkan hiç bir problemi yok.
Aracımın yolcu airbag kapağınin plastik geçmeli vidaları kırılmış ve kapak yerinden çıkık duruyor. Buda gözüme takılınca canımı sıkıyor. Vites topuzunun üstündeki çizikler,çamurluk davlumbazındaki keçerlerin yerinden çıkması özellikle aracımı yıkatırken tazyikli suyu tutan dikkatsiz yıkamacı yada benim uyarmam gerektiğini unutmam sonucu davlumbaz geçesinin gözlerimi yerinden çıkartıcak derece katlanarak yerinden çıkması çok sinir bozucu. aracın benden önceki sahibinin gözlerinin bozuk olmasından dolayı çiziklerden dolayı boyattığı tamponun aracın rengiyle uyumsuzluğu. Yavaş bir şekilde tümseklerden geçerken ön amartisörlerin karyola yayına benzer şekilde çıkarttığı ses .
Ön sürücü ve yolcu kapılarını açarken menteşelerinden çıkan tak tak tak sesi aynen üç kere duyuyorum bu sesi. Camlara su püskürtmek için bastığımda ne su gördüm nede suyun buharını kaputu açıp baktım camlara su atmak için giden su hortumunun yırtık olduğunu gördüm nede su püskürtmeye yarayan motordan ses geldiğini duydum.
 şimdilik dikkatimi bozan şeyler bu kadar.

Bilgisi olan arkadaşlar.
Bu sorunları nerde ve nasıl giderebileceğim aşağı yukarı tutacak olan fiyat hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum tomponlardaki renk farklılıklarını ufak bir boya ile yok edebilecek bir usta tanıdığınız varsa bilgilendirirseniz teşekkür ederim. istanbul avrupa yakasında fatihte oturuyorum.
« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2013, 16:52:51 Gönderen: bariscrpan »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

egeozal1

  • Ziyaretçi
Size kendi gittiğim servisi öneririm. Maslak Milano Alfa Romeo. Atatürk Sanayi sitesinde 2.kısımda. Oldukça ilgililer ve boya da ise ton farkı hiç yaşamadım. Sol Çamurluk ve tampon boyandı kesinlikle fabrikasyon boyadan fark yok ki aracım Alfa Kırmızısı sizinki ile aynı. Kolay tutturulabilen bir renk değil açıkçası. :) Bahattin Usta , Yılmaz Usta , Erdem Usta çok yardımcı olurlar bu konuda. ;)

Dipnot: Vites Topuzunu 70 TL ye kaplıyorlar deri orjinal gibi oluyor. Bende kaplatacaktım fiyat almıştım. Diğerleri hakkında pek bir bilgim yok. Boyatma işlemini yaklaşık 1 sene önce yaptırmıştık. Kaça mal oldu aklımda değil. :)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

agucba

  • Amministratore
  • İleti: 8.960
    • Çevrimdışı
Öncelikle hayırlı olsun.

Anlatmış olduğunuz tüm rahatsızlıklarınızı özel serviste giderebilirsiniz.

Bunun için Özel Servisler tanıtım başlığımızın altında size uygun olanını seçebilirsiniz.

///////////////

ismet

  • Membro
  • İleti: 2.913
    • Çevrimdışı
Merhaba, sorularınıza elimden geldiğince yanıt vereyim..

Alıntı
Aracımın yolcu airbag kapağınin plastik geçmeli vidaları kırılmış ve kapak yerinden çıkık duruyor. Buda gözüme takılınca canımı sıkıyor.

benim araçta da olmuştu, maliyeti çok ucuz. oto malzemecilerinden ufak bir parça alıyorsunuz, sımsıkı oluyor. Forumda Erkay Kahya'ya danışırsanız benim aracı o halletmişti, detaylı bilgi verir size. toplamda 2-3 liralık bir maliyeti var.

Alıntı
çamurluk davlumbazındaki keçerlerin yerinden çıkması özellikle aracımı yıkatırken tazyikli suyu tutan dikkatsiz yıkamacı yada benim uyarmam gerektiğini unutmam sonucu davlumbaz geçesinin gözlerimi yerinden çıkartıcak derece katlanarak yerinden çıkması çok sinir bozucu.

kronik alfa problemi. sanırım değiştirmekten başka çare yok ancak orijinalleri çok pahalı. bir ara sahibinden'de uygun fiyatlısı vardı.

Alıntı
aracın benden önceki sahibinin gözlerinin bozuk olmasından dolayı çiziklerden dolayı boyattığı tamponun aracın rengiyle uyumsuzluğu.

maalesef yeniden boya gibi görünüyor ama daha tecrübeli arkadaşlar yönlendirir sizi

Alıntı
Yavaş bir şekilde tümseklerden geçerken ön amartisörlerin karyola yayına benzer şekilde çıkarttığı ses.

kronik problemlerden birisi. salıncak ve burçlarınızı kontrol ettirin. büyük ihtimal değişmeleri gerekmektedir. ne kadar çok tümseğe girerseniz o kadar çabul bozuluyorlar. büyük jant ve yay varsa deformasyon daha hızlı oluyor

Alıntı
Ön sürücü ve yolcu kapılarını açarken menteşelerinden çıkan tak tak tak sesi aynen üç kere duyuyorum bu sesi.

benim araçta da vardı bu problem. sebebi büyük ihtimalle gergi'dendir. ya değiştirmeniz gerek ya da ben gibi geçici çözüm bulacaksınız. gerginin olduğu yere usta vida gibi bir şey takıp sıkıştırdı, ses mes kalmadı. değişim kadar sağlıklı değildi ama 5 TL verdim sadece o da siftah parasıydı :) değişim derseniz yanlış hatırlamıyorsam işçilikle beraber 100 lira civarı bir şeydi..

Alıntı
Camlara su püskürtmek için bastığımda ne su gördüm nede suyun buharını kaputu açıp baktım camlara su atmak için giden su hortumunun yırtık olduğunu gördüm nede su püskürtmeye yarayan motordan ses geldiğini duydum.

sorun hortumsa iş kolay. ucuza halledersiniz. motor problemse biraz masraf çıkartacaktır.

ustalarla ilgili olarak da forumda arama yaptırabilirsiniz. ustalarla ilgili olumlu / olumsuz bir sürü yorum var, kafanıza ve bütçenize uyanı seçersiniz. zaten yukarda Serkan Abi de belirtmiş, Özel Servisler bölümüne bakarsanız uygun servisi bulabilirsiniz :)
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

mahoretti

  • Membro
  • İleti: 1.602
    • Çevrimdışı
Öncelikle hayırlı olsun. Bunlar çözümü olan basit sorunlar. Canınızı sıkmayın, yavaş yavaş halledersiniz... Çamurluk davlunbazını silikon ile ben kendim düzelttim. yarım saatlik bir uğraş ile sizde halledebilirsiniz....
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

alfacan

  • Membro
  • İleti: 1.156
    • Çevrimdışı
Öncelikle hayırlı olsun . Bu gibi durumlar her arabada olabilecek küçük masraflı ama can sıkıcı sorunlardan birkaçı  :)

Şükür ki bunlardan sadece bir - ikisini yaşadım ama düzeltilmiyecek şeyler değil  :alfisti:

keyifli sürüşler ...


chao

  • Membro
  • İleti: 585
    • Çevrimdışı
Hayirli olsun, sorunlarinizin cogu bircok Alfa sahibinin bir sekilde yasadigi, fazla maliyetli olmayan bir gunde tamamlanacak isler.. bir cumartesi gununuzu ayirirsaniz ufak bir butceyle halledebilirsiniz cogunu..
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

bariscrpan

  • Ziyaretçi
arkadaşlar hepinize yardımlarınız için çok teşekkür ederim ayrıntılı olarak açıklama yapan arkadaşlara da çok çok teşekkür ederim vakit ayırdınız. bu araç benim ilk aracım 24 yaşımdayım ve uzun süre araba hayalinden sonra birden kafamda alfa yokken gelen bir mutluluk. 2,5 ay boyunca sürüşten aldığım zevki anlatamam özellikler gözlerin sizin üzerinizde olduğunu hissettiğiniz anı yaşamak mükemmel farklı tasarım bi araç dikkat çekio insan doğal olarak kusursuz olsun istiyor. en yakın zamanda  bütçemi ayarlayıp bu sorunları tamamlıcam.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Gouki

  • Amministratore
  • İleti: 8.019
    • Çevrimdışı
Aramıza hoşgeldiniz Barış bey. Hayırlı olsun 147'niz. Davlumbaz, ön takım sesleri, airbag kapağı zaten kronik hiç bunlara canınız sıkılmasın. Vites topuzu da kullanıma bağlı haliyle eskiyor. Cam suyu ve menteşeler de çözülemeyecek problemler değil. İstanbul'da olduğunuz için şanslısınız bir çok özel servis seçeneğiniz var. Hepsine rahatça çözüm bulurlar.

judas

  • Membro
  • İleti: 40
    • Çevrimdışı
147'niz hayırlı olsun.Hepsi basit ve çok popüler meseleler:)
Davlumbaz'a silikon,hortum değişimi,vitese kaplama,gergi değişimi ile sorunlarınız çözülür.
En masraflısı olan ön takım sesleri için burç/salıncak değişimi şart. Elden geçip yağlanması ile de ses kesilir ama birkaç ay  içinde tekrarlar aklınızda olsun.
147 1.6 T.Spark
GT 2.0 SS
Giulietta 1.4 TCT
GT 2.0 SS

 

GoogleTagged



Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
30 Yanıt
2000 Gösterim
Son İleti 29 Haziran 2009, 11:29:37
Gönderen: webu
9 Yanıt
1084 Gösterim
Son İleti 29 Eylül 2010, 17:41:27
Gönderen: Burak1985
7 Yanıt
8673 Gösterim
Son İleti 24 Şubat 2017, 17:39:17
Gönderen: halil
12 Yanıt
1585 Gösterim
Son İleti 04 Şubat 2023, 00:19:14
Gönderen: Burock27
0 Yanıt
57 Gösterim
Son İleti 25 Nisan 2024, 16:08:08
Gönderen: alfaabla

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal