Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 trim sesleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oğulcan Yücel

Arkadaşlar foruma yeni üye oldum. 2 ay önce 2008 model 56000kmde siyah 147 collezione aracımı aldım. Aracımdan çok memnun olmama rağmen trim sesleri sinir ediyor. Kapının içindeki döşeme kısmına kuvvet uyguladığımızda gıcırtı şeklinde sesler çıkartıyor. Biraz bozuk yollarda kapı döşemelerinden çok fazla ses geliyor. Kapıyla döşeme arasında da baya boşluk var. Döşeme bağlantı vidalarını sıktım ama hiç faydası olmadı. Bu plastik kısımların klipslerinin zamanla kırıldığını klipslerin değişmesi gerektiğini ve yalıtım yapılması gerektiğini okudum ve duydum. Bu konunun asıl çözüm yolu nedir ? Yardımcı olursanız sevinirim çünkü ben çözümü bulamıyorum.

tolga_ozhan

Daha bugün GT'nin yolcu kapı pandizotunu söktüm (147 ile aynı). Normalde 10 dk süren bir işlem fakat tecrübe ve hassasiyet gerektirir.

Normalde kapı ile panel arasında boşluk olmaması gerekli. Daha önce sökülüp iyi oturtulmadığını düşünüyorum.

Bu linkte nasıl söküldüğü fotoğraflarla beraber detaylı olarak anlatılmış durumda.
You are not allowed to view links. Register or Login

Ayrıca forumda ara özelliğini kullanacar "trim sesleri" ile ilgili tonlarca bilgiye ulaşabilirsiniz.
Geçmiş tecrübelerden faydalanabilirsiniz.

Oğulcan Yücel

Teşekkür ederim peki yalıtım yapılması gerektiği klipslerin değişmesi gerektiği doğru mu ? Klipsleri nerde bulabilirim ?

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Teşekkür ederim peki yalıtım yapılması gerektiği klipslerin değişmesi gerektiği doğru mu ? Klipsleri nerde bulabilirim ?

Soruların hepsini ben görmeden bilemem. Yalıtım adı üstünde olduğu üzere sesi izole etmek rüzgar ve yol gürültüsünü daha az duymanız için var. Trim sesleri ile doğrudan alakalı değil.
Klips dediğiniz plastik tırnaklar sanırım sizin aracınızda 3 adet var. Kırılmışlarsa değiştirmeniz tabii ki yerinde olacaktır. Eskisini sökün ve numune olarak bir döşemeciye gösteren tanesi 1 TL gibi bir rakam olması lazım.

Oğulcan Yücel

Çok sağolun teşekkür ederim yardımlarınız için