Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 kaput altından içeriye kablo geçirmece

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

Ayrıca sormuş muydum hatırlayamadım ama 156'yı detaylı dikizlemiş arkadaşlardan bilen çıkar mı, şansımı deneyeyim. :D

156'da kaput altından ön yolcu tarafına bir grup kablo çekmek istiyorum. Yaklaşık 10mm'lik bir spiral yeterli gelecek, gerekirse daha ince bir şekil de bulurum. alfaowner'da sağdan direksiyonlunun kaput telinin geçtiği yeri önerdiler, başka fikri olan var mı?

Bir de kısaca nasıl yapmak lazım, tecrübesi olan? Sileceğin olduğu bölgenin kapamasını sökeceğim gibi görünüyor, oradan sonra "şunu şunu şuradan yaparsan kolay olur" diyebileceğiniz önerilere açığım.

confessinq.59

Valla hocam ben arabaya tesisat yaparken çok uğraştım o deliği bulmak için bulamadım. En son akünün arkasında bir delik buldum lpg kablosu için açılmıştı onun ordan geçirdim.

Akünün arkasında kablo demeti içeri geçiyor ama çok dar alan delmek için çok uğraşmak lazım :(

coyote

Bizim emektarda, o istikamette aküden bagajdaki amfiye giden besleme kablosu var. Yarın ya da pazar günü, geçtiği yeri fotoğraflarım.

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login
Valla hocam ben arabaya tesisat yaparken çok uğraştım o deliği bulmak için bulamadım. En son akünün arkasında bir delik buldum lpg kablosu için açılmıştı onun ordan geçirdim.

Akünün arkasında kablo demeti içeri geçiyor ama çok dar alan delmek için çok uğraşmak lazım :(
Aman aman delme yok, delme yok. :D Halihazırda delikler olması lazım oralarda, plastik kapaklarla/grometlerle kapatılmış, onları arıyorum. Yani bu arabanın sağdan direksiyonlusunda kaput açma kolu sağda, direksiyon da sağda, bunların delikleri de haliyle sağda olmalı. Arabayı kaldırmadan, silecek ızgaralarının altında bir yerlerden ulaşabilir miyim onu deneyeceğim.

You are not allowed to view links. Register or Login süper olur ya. Tarif etsen de olur aslında. Ya da tarif etsen, ben yarın dalsam, beceremezsem foto rica etsem falan... :D

octinum

Buldum. :)

Sağ silecek kapanmasını söktüm, altındaki plastik parçayı da aldım. Arkada siyah kauçuk bir kapak var. O kapağı düz tornavidaya kanırttım. Normalde oraya grommet türü bir şey geliyor muhtemelen sağdan direksiyonlularda. Kapağın altında sıkıştırılmış taş yünü gibi bir malzemeden yalıtım var, komple yalıtımın parçası muhtemelen ama yuvarlak kesilmiş. Onu tornavidayla ittirince ayrıldı. İçeri düştü gerçi de bakarım sonra. :D

İşte kapağın arkası torpido gözünün üstüne iniyor tam. Kauçuk kapakta 10mm spiral sıkı geçecek şekilde delik açtım. Bir-iki saate kabloları geçirmeye ineceğim.

Teşekkürler @coyote yine de. :) [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

coyote

İşinin hallolmasına sevindim You are not allowed to view links. Register or Login. Ben de şimdi eve geldim, yukarı çıkarken de fotoğrafları çektim. Sol taraftan geçirmek isteyen olursa, burası kullanılabilir. Contası filan hazır bir delik. Bir de, sanırım benim kullandığım delik, silecek boşluğuna değil de doğrudan kabine çıkıyor olabilir.

octinum

Aaa harikaymış, çok sağol, zahmet verdim. Contasının ortası delik miydi? Sen o kabloyu geçirmeden önce boşluk var mıydı yani??

Benimkinin son hali böyle oluyor. Benim derdim Selespeed ECU'nun oraya indirmekti aslında, sağ taraf bana daha uygun oldu. Sola ihtiyacım olursa da hiç göğsün altından üstünden yürütmeye uğraşmam, seninki gibi içeri alırım. Sağolasın. [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

coyote

Rica ederim. Müzik sistemini emektarın ilk sahibi yaptırmış, bu nedenle emin değilim ama, tahminimce kablo deliğinin ağzı kauçukla kapalıydı ve kablo çekileceği zaman açıldı.

devirsever

Rica ederim. Müzik sistemini emektarın ilk sahibi yaptırmış, bu nedenle emin değilim ama, tahminimce kablo deliğinin ağzı kauçukla kapalıydı ve kablo çekileceği zaman açıldı.

Aaa benim o delikten aku kablom geciyor, akum bagajda ya  :D
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

coyote

Vaay, desene zamanında bilerek ya da bilmeyerek pek bir orjinal bağlantı yapmışlar :)

octinum

Aaa benim o delikten aku kablom geciyor, akum bagajda ya  :D

Aaa GTV'nin öyleydi di mi?

Kaçlık kablo acaba... 156'nın aküyü de arkaya alsak nasıl olur ki... Neyse bi durun yürütelim de... :D

devirsever

Aaa GTV'nin öyleydi di mi?

Kaçlık kablo acaba... 156'nın aküyü de arkaya alsak nasıl olur ki... Neyse bi durun yürütelim de... :D

Pek tavsiye etmiyorum, kablo uzunlugundan dolayi illaki gerilim dusumu oluyor, ozellikle aku zayifladiginda eger hava eksi derecelerde ise mars esnasinda akim kesilebiliyor, Anil kaynak makinasi kablosu takmis, kaclik bakamadim  :D Bunun yaninda on arka agirlik dagilimini bir miktar iyilestiriyor. Ben birde sabit aku sarj soketi taktim, 220v tan beslenen Amerikan mali bir sarj cihazim var, araca arada bindigimde 2-3 ayda bir sarj ediyorum kaputu ac kapat yerine bagajda olmasi buyuk kolaylik oluyor bana.

Evet Gtv 916dada aku arkada ama yuksekte kaliyor, daha asagi konumlandirsalar agirlik dengesi daha iyi olabilirmis.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

devirsever

Vaay, desene zamanında bilerek ya da bilmeyerek pek bir orjinal bağlantı yapmışlar :)

Aynen  :p
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

octinum

Pek tavsiye etmiyorum, kablo uzunlugundan dolayi illaki gerilim dusumu oluyor, ozellikle aku zayifladiginda eger hava eksi derecelerde ise mars esnasinda akim kesilebiliyor, Anil kaynak makinasi kablosu takmis, kaclik bakamadim  :D Bunun yaninda on arka agirlik dagilimini bir miktar iyilestiriyor. Ben birde sabit aku sarj soketi taktim, 220v tan beslenen Amerikan mali bir sarj cihazim var, araca arada bindigimde 2-3 ayda bir sarj ediyorum kaputu ac kapat yerine bagajda olmasi buyuk kolaylik oluyor bana.

Evet Gtv 916dada aku arkada ama yuksekte kaliyor, daha asagi konumlandirsalar agirlik dengesi daha iyi olabilirmis.

Şöyle bir olay var aslında. Bu elemanın yaptığı birkaç kere marş basıyor ama daha ufak, 2 marş basacak kadar bir şeyler kaputun altında olsa yeter. Sadece marş için, araba çalıştıktan sonra aküden tekrar dolduracak şekilde kendini. Marş 2 saniye olsa, o enerjiyi aküden 30 saniyede çeksin n'olcek. :D

devirsever

Şöyle bir olay var aslında. Bu elemanın yaptığı birkaç kere marş basıyor ama daha ufak, 2 marş basacak kadar bir şeyler kaputun altında olsa yeter. Sadece marş için, araba çalıştıktan sonra aküden tekrar dolduracak şekilde kendini. Marş 2 saniye olsa, o enerjiyi aküden 30 saniyede çeksin n'olcek. :D

Evet hibrit bir cozum olabilir, aslinda bende ses sistemlerine takilan kapasitorlerden dusunmustum ama biraz keyfi oldugundan aksiyona gecmemistim, yoksa tek basina benim 6 tokmagi calistirmaz bu kapasitorler  :D
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

tunerviper

Ben yapmıştım zamanında :) aslında 50mm2 kablo daha iyi fakat çok kalın 35mm2 de yeterli oluyor. Ben + 35mm2 şasede 50mm2 tam bakır kaynak kablosu kullanıyorum.
Turbo Twin Spark

tunerviper

Serdar abi selam söyledi devrisever :)
Turbo Twin Spark

devirsever

Serdar abi selam söyledi devrisever :)

:D basimla beraber.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2