Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 neden geceleri,gaza!daha iyi tepki veriyor?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

bayadır test ediyorum !!araç gündüzleri ben gitmicem diyo...veya sıcaklık v.b nedenler ,gece gündüz basıncımı diyeyim bilmiyorum ama gecede banamısın demiyo.gaza tepki gayet başarılı dolayısı ile gündüz vassat dostlar.. gece bariz şekilde daha rahat gaz yiyiyor..sanki daha gençleşmiş gibi oluyor..beni aydınlatırsanız sevinirim..saygılar şanssız alfisti...

Harareti kontrol ettinizmi hiç?

Çok ısınan motor performanstan düşer diye biliyorum yanlışım warsa düzeltilsin lütfen.

burcintun

Aynen dediğiniz de doğru ama bizim araçlar kışları ve geceleri yani serinliği çok severler. Bu içten yanmalı motorunda özelliğidir aslında motor patlama odasına soğuk taze bol oksijenli hava ister

Alfadanadam

Bana debimetre sebebiyle gibi geldi. Hava kütle ölçer ve hava sıcaklık ölçer gündüz sağlıklı ölçemiyor demek ki. Sürekli soğuk diyor ECU'ya, ama gece zaten soğuk olduğu için olması gereken bilgi gidiyor ECU'ya. Biraz karışık oldu anlatım ama anlarsınız siz onu zaten :)

147BLACK

Evet aynı şeyi bende fark ediyorum.
Gündüz gitmeyen araçlar gece bir canavar oluyor. Hava saat 21.00 gibi serinlemeye başlayınca...
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

SertackeS

akşamcı olmuş alfalar
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

n/a

süper espiriydi valla ... napsin garipler dertli demekki....

ATA

Deposu doluyken de gaza daha iyi tepki verir, geceleri sürekli depoyu doldurup, sabah az yakıtla kullanıyorsanız fark edecektir =)

Basınç meselesimi yoksa gerçekten ruhu olupta karnı doyduğu içinmiş bilmiyorum =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

quote:

Deposu doluyken de gaza daha iyi tepki verir, geceleri sürekli depoyu doldurup, sabah az yakıtla kullanıyorsanız fark edecektir =)

Basınç meselesimi yoksa gerçekten ruhu olupta karnı doyduğu içinmiş bilmiyorum =)

Ata senin dedigin gibiyse ben depoyu doldurdugumda kesin 1-2 hp alıcam o zaman sürekli çeyrek gittigim için deponun üstü toz tutmuştur

Cem

Biraz ütopik olacak ama, emilen havanın soğutulması sağlansa bir şekilde,performans olarak fark ne derece artar sizce?

n/a

ecu dan kaynaklandıgı kesin daha önceki araçda ecu yoktu gündüz gece ayırmıyordu nasıl kime ayarlatıcaz bunları...yoksa sıcaklık sensörümü arızalı ??

master

Cem Abi özet olarak ciddi şekilde artar :) Giren hava ne kadar soğuksa o kadar iyi. Teknik açıklamasını denklemlerle aramızdaki fizikçiler yapabilir sanırım :)

Hatta NOS'un amacı da çok farklı değil :)

You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - master on 08/06/2008  22:49:10
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

SertackeS

quote:

Biraz ütopik olacak ama, emilen havanın soğutulması sağlansa bir şekilde,performans olarak fark ne derece artar sizce?

bu sorunun tam cevabını açık hava filtresini modifiyeli hale getirerek veren arkadaşlar tanıyorum.

açık hava filtresinin uç noktasının 3 tarafını, motorun sıcak havasından etkilenmemesi için, kargo kutusu büyüklüğünde bir plastikle kapatıyorlar. böylece daha çok soğuk hava girmiş oluyor doğal olarak da performansı baya artırıyor.
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

quote:

Abi bunu sağlayan nanocharger dedikleri şey.Motora giren havanın sogutulmasına yarıyor diye biliyorum.Maliyeti 250-300 ytl bişydi sanırım.

Hem tasarruf yaptırıyormuş (tartışılabilir tabiki) hemde alt devirleri güçlendiriyormuş bi ara çok aklıma takılmıştı bizim ts motorları için mantıklı geldi.Ayrıca aramızda 1.4 ts kullanan çok az kişi war biriside benim bence en ölü alt devirler bizim bizden ölüsü yoktur hele klimada açıksa.

ATA

Arkadaşlar alınan hava miktarı aynı, motorun alabileceği hava kütlesi tamamen aynı. Soğuk hava etkili olabilir ancak inanılmaz etkileyemez bunu unutmayın Sadece soğuk havanın kütlesinin az lduğunu düşündüğümüzde, daha fazla oksijen monekülü silindirlerin içersine dolacaktır ancak hava/akıt ayarı ile oynanmadığı sürece günlük kullanımda hissedilir bir artış olmayacaktır =)

Ha Önder'ciğimin dediği gibi nos takviyesi yapılırsa iş başka, çünkü işin içine azot gazı giriyor

Yanlış bildiklerim olabilir, bunlar benim bildiklerim. Eksiklerim/yanlışlarım varsa lütfen düzeltiniz. Çok bilmişlik yapmak istemem =)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Dentist

Akşamcıyız vesselam deyip işin içinden çıkalım en iyisi.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

master

Tabii ki yapılacak en kaliteli Cold Air Intake sistemi bile aracına göre çok ciddi güç vermez.

Ama Cem Abi'nin bahsetmek istediği sanırım havayı haddinden fazla soğutma imkanımız olsa ne olur idi. İşte o vesileyle baya güzel olur :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ATA

Hava emiş borusunun üstüne kurubuz kutusu takıyorlar, kutunun içinide kurubuz doldurup yola çıkıyorlar =)  
Bu fikir için gördüğüm en kolay ve  güzel çözüm. Resim arıyorum bulursam ekleyeceğim =))
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Cem

Cevaplar için çok teşekür ederim,
@Umur: Nanocharger bende takılı şu an,ancak beklediğim sonucu alamadım.
@Ata :Söylemek istediğim ,tam bahsettiğin şeydi, yani buzdolabının soğutma tertibatını çalıştırabilsek içerde gibi düşünmüştüm.Bazı iş yerlerinde adamlar klima yerine buzdolabı techizatıyla kendi soğutma sistemlerini kullanıyorlar. Aklıma oradan düştü=)

Alfadanadam

quote:

Arkadaşlar alınan hava miktarı aynı, motorun alabileceği hava kütlesi tamamen aynı. Soğuk hava etkili olabilir ancak inanılmaz etkileyemez bunu unutmayın Sadece soğuk havanın kütlesinin az lduğunu düşündüğümüzde, daha fazla oksijen monekülü silindirlerin içersine dolacaktır ancak hava/akıt ayarı ile oynanmadığı sürece günlük kullanımda hissedilir bir artış olmayacaktır =)

Ha Önder'ciğimin dediği gibi nos takviyesi yapılırsa iş başka, çünkü işin içine azot gazı giriyor

Yanlış bildiklerim olabilir, bunlar benim bildiklerim. Eksiklerim/yanlışlarım varsa lütfen düzeltiniz. Çok bilmişlik yapmak istemem =)

Ata doğru şekilde izah etmiş. Birim hacimde soğuk hava ile sıcak hava aynı miktarda oksijen taşımaz. Sıcak havada bu miktar düşüktür. Silindir içindeki yanmayı sağlayan da oksijen olduğuna göre, sıcak hava çektiğiniz zaman birim hacimde daha az oksijeni silindirlere göndermiş olursunuz.

Ancak debimetreniz hava miktarı yanında havanın sıcaklığını da ölçerek ECU'ye gönderir. Hava sıcaklığı düştükçe ECU de bunu bilir ve daha zengin yakıt gönderebilir. Eğer debimetre bozuk ve ECU'ye sürekli "hava soğuk" sinyali gönderiyorsa, düz mantıkla ECU silindirlere gereksiz yere zengin yakıt gönderir. Ancak motor, yakabileceğinden fazla yakıtı yakamadan egzostan atacaktır. Geceleri ise hava zaten soğuk olduğu için ECU'ye giden bilgi "zaten" doğru oluyor.

Özetle, havayı soğutmak faydalı ama bunun da bir sınırı var. NOS ise bambaşka birşey, konuyla ilgisi yok :)

burcintun

Yazılanlar doğru şeyler. Hepinize katılıyorum. Ata sen şu kurubuz işini araştırmaya devam etsene merak ettim doğrusu. Çünkü bende lisedeyken motora giden havayı nasıl soğuturum diye kafa yorardım. Hava filitresinin ucunu önüne filitre yaparak tamponun altından çıkarmayı düşündüm, hatta klimanın soğuk havasını boru ile hava filitresinden geçirmeyi bile düşündümama bu gereksiz olurdu çünkü zaten klimada tam güç harcanıyor onu da sadece geri kazanmış olurdum.  Ama bu kurubuz aklıma yattı. Ekstra bir enerji kullanmaya gerek yok gibi gerçi bahsettiğin sistemi görmedim daha.

ATA

Arıyorum hala Burçin Abi, yabancı bir forumda Honda'lara yapıyorlardı. Hala bakıyorum bulunca paylaşacağım...
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

madem motor gidik bizim açık filitre de takıcam ..şöyle çıkma 2. el kafama göre performans egsoz takıyım belki biraz daha rahatlatırız bizim canavarı.....ha unutmadan açık hava filitresini motora bakarken sag tarafta akünün yanında plastik kapak var onu söküp, açık filitreyi oraya koymayı hedefliyorum sizce mantıklımı..yani davlumbazın üstüne..birde geçen gün kilima devreye girmiyordu kilimacı çalıştırmaya ugraşırken sigorta kutusundaki enjektörlerin fişini çekti haliyle enjeksiyon lambası yandı..neyse kilimadaki sorun hortumlardan birinin tıkanması ve hortumun  degismesiyle son buldu ama beyinde arıza sinyali oldugundan herhalde araç alt devirlerde hoplamaya başladı..acaba akü uçlarını sökerek arıza kodlarını silerek reset atabilirmiyim..bosc servise gidemiyorum beni kertmeye çalışırlarken olaya el koydum çıktım o günden beri ugramıyorum.. kendim halledersem sevinicem.. saygılar bilgilendirirseniz şu şansız kardeşiniz biraz sevinicek..

ATA

Yanılmıyorsam aracınıza lpg taktırmayı düşünüyordunuz.

Lpg li otomobilde açık hava filitresi hiç iyi olmaz. Çünkü açık hava filitresi lpg'nin yanma  prensibine biraz ters düşüyor çünkü.

Lpg de ne kadar az oksijen, o kadar iyi yanma söz konusu =)

Bu arada gereginden fazla geniş bir son susturucu ile sadece alt devirleri değil üst devirleride öldürürsünüz. Uygun olanını bulup takmakta fayda var. Özellikle Alfa'lar da egzoz gazı sıkıştırılarak dışarı atılmalı.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

evet taktırıyorum perşembe günü montaj var..hava filitresini ve egsozu ellemek iyi olmazmı.. eger dogru anladıysam ellemiyorum..