Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 yağ yakma sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Testarossa

Ben önceki alfamda üst kapak değişirken segman yaptırmıştım, eksiltme gitmişti. Yazın 10w40 yağı Antalyada çok sıcaklarda tempolu sürüşlerde bile eksiltmiyordu.
this is all about passion

ASKHEM

Peki standart segmanlamı sağladınız bunu ?
Alfa Romeo 156 2.0 2000 mod.

Testarossa

Hayır hazır segman değildi. Sadece segmanla iş bitmiyor eğer silindir yüzeyleriniz düzgün değilse yağ yakacaktır araç.
Rektefiyeci gelip ölçüm yapmıştı gömleklerde sorun yoktu.
this is all about passion

berkealkan

You are not allowed to view links. Register or Login

Adamlar yağ yakma konusunda çözümü bulmuş sanırım. 6000 km'de 0,5 lt yağ yakmış bu işlemden sonra. İlgilenenler için linki bırakıyorum.

Linkini verdiğiniz konu CF3 motorlar için, sizin motorunuz CF2.

2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive Selespeed
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2004 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2013 Alfa Romeo Mito 1.3 JTDM Distinctive
2003 Alfa Romeo 147 2.0 Distinctive (Güncel)

ASKHEM

Linkini verdiğiniz konu CF3 motorlar için, sizin motorunuz CF2.

Evet ben sadece yapılabilir diye paylaştım. Bir üstteki abimizde yapmış ve yağ yakmamış. Segmanlarımız yağ yaksın diye tasarlanmış ama zamanla dahada fazla yakacağı umursanmamış. Belkide 24 yıl binmezler diye düşünmüş olabilirler :) Bende şimdi özel segman attırmayı düşünüyorum. Bakalım, ustaya danışacağım.
Alfa Romeo 156 2.0 2000 mod.

melih123

Benim Gt 2.0 JTS 7 sene önce baya bi yağ eksiltiyordu. Motoru komple söktük yapan usta tecrübeli olduğu için pistonları orjinal bırakıp gömlek ve segmanları yenileyip rektefiye yaptı. 7 senedir aktif kullanıyorum hiç yağ eklemedim. Sadece 5 bin'de bir yağ değişimine gidiyorum.
Alfa Romeo Gt 2.0 JTS Selespeed

berkealkan

Evet ben sadece yapılabilir diye paylaştım. Bir üstteki abimizde yapmış ve yağ yakmamış. Segmanlarımız yağ yaksın diye tasarlanmış ama zamanla dahada fazla yakacağı umursanmamış. Belkide 24 yıl binmezler diye düşünmüş olabilirler :) Bende şimdi özel segman attırmayı düşünüyorum. Bakalım, ustaya danışacağım.

Sonunda aynı sayfada buluşmamıza sevindim, kolaylıklar.  :clover:

1.000 km'de 1lt yağ çok ciddi bir rakam. 10W60'ın da, herhangi bir katkının da fayda edeceğini zannetmiyorum. Üstelik kilometreden ötürü akla ilk gelen segmanlar olmasına rağmen üst kapak da elden geçirilmeyi bekliyor olabilir.

Bu arada 2.0 Twin Sparklar için zaten doğru yağ 10W60, özellikle yaz aylarında.

Ben iyi bir ustada sorununuza kesin bir teşhis koydurmanızdan ve muhtemelen motor yaptırmanızdan yanayım. 1 senede tekrar segman piston gerekmesi durumunu da çok anlayamadım, bunu söyleyenler o bahsettikleri yıl içerisinde kaç kilometre yol yapmışlar da öyle olmuş :)

Kısaca, aracınızın 98-99 model olduğunu tahmin ediyorum; 300 bin içerisinde de motor hiç açılmamışsa, e artık vakti gelmiş geçiyor :)

Keyifli ve güvenli sürüşler dilerim  :clover:

Not: Yağda da bugüne kadar Motul'den şaşmadım. Tavsiye ederim  :alfisti:
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive Selespeed
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2004 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2013 Alfa Romeo Mito 1.3 JTDM Distinctive
2003 Alfa Romeo 147 2.0 Distinctive (Güncel)