Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a nazar deydi...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rotweiler

Günaydın,

Acelem olduğu için bu sabah hızlı çıkıp arabayı hafif ısıtmadan yola çıkmam gerekti.
Daha ilk kavşağa gelmeden motor arıza ışığı yanıp "Check the engine" uyarısını yedik. Halen de yanıyor.
Sonrsında araba kendi kendini 40a sabitledi ve anca geldim işe. Oğuzu felan aradım ama sabahın köründe açamadı tabi adam.
Teorisi olan var mı? Ben mazot filtresini felan şişirdim diye düşünüyorum.

Saygılarımla,
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

Erkay KAHYA

Geçmiş olsun.
Büyük bir sorun olduğunu sanmıyorum.

tunerviper

Büyük ihtimalle sensörlerden biri anlık çalışmadı yada yanlış sinyal gönderdi. Ecu kendini koruma moduna aldı. Obd den bağlanıp hataya bakmak eğer anlık bir hata ise silerek düzeltilebilir.
Turbo Twin Spark

Murad

hi_cazz

Motoru ısıtmakla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsaydı benim başıma çok gelirdi.

Note 3 ile tapatalklandı

Tolga033

ar.159

Egr dir o Egr

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Alfadanadam

DPF temizliği esnasındaki limp mode'a benziyor. Ama DPF ile ilgili bir uyarı da gelmesi gerekmez miydi?

Aracı ısıtmakla bir alakası yok, içiniz rahat olsun.

Rotweiler

DPF temizliği a da iptali henüz yapılmadı.
Ama DPF uyarısını ben de bekledim açıkcası; ancak öyle bir durum yok.
Dizeli de yeni almadım ancak bitmeye yakındı, aca depo içindeki pislikleri mi çekti(varsa) ?
|||||||||||||||

ozoozo

Bende büyük ihtimalle Bülent abiye katılarak , sorunun %70-80 dpf olduğu düşüncesindeyim. Geçmiş olsun abi.

Edit : dpf dolduğunda kendisini regeneration a alması gerekir ama almamış ? 159 larda durum nasıl ? Giu kendisini rejenerasyona aldığında belirli bir hızı geçememe vs söz konusu değil. Ayrıca ekranda da dpf ışığı yanıyor.Dpf nin dolmasıyla sensörler yanlış okuyup , arabayı safe moda almış olabilir.

AcH

Nasıl bir güvenli moddur anlamadım stop edince de çalışmaması lazım

harunresitz

Dpf ile alakasi yoktur diye dusunuyorum. 3 ay kadar bende de motor ariza uyarisi cikti, telaslandim servise gittim ve obd ile baglanip bana dpf kaynakli oldugunu soylediler ve yakiti opetten mi aliyorsunuz dediler.
2 aydir turkpetrol kullaniyorum ve dpf isigim tekrar yanmadi.

Ayrica sizin ani kalkisinizla da alakali degildir, dpf aracin hizlanmasini engellemez. Aracinizi kontrol ettirmek gerekir

SM-N900 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Dpf ile alakasi yoktur diye dusunuyorum. 3 ay kadar bende de motor ariza uyarisi cikti, telaslandim servise gittim ve obd ile baglanip bana dpf kaynakli oldugunu soylediler ve yakiti opetten mi aliyorsunuz dediler.
2 aydir turkpetrol kullaniyorum ve dpf isigim tekrar yanmadi.

Ayrica sizin ani kalkisinizla da alakali degildir, dpf aracin hizlanmasini engellemez. Aracinizi kontrol ettirmek gerekir

SM-N900 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

DPF aracın hızlanmasını NET bir şekilde etkiler ve dolduysa aracın performansını %100 etkiler ve düşürür haliyle aracın hızlanmasıda etkilenir. Buna ek olarak dpf dolduğunda zaten araçtaki performans düşüklüğü sürücü tarafından da rahat şekilde anlaşılır.

Rotweiler

Üçüncü kez çalıştırdım bugün. Kısa bi yol yaptım geldim Öveçlerde. Ve lamba söndü.
Yemin ederim anahtarla çizecem, aksiyon arıyor herhalde.
Oğuz ile görüştüm, o da katalitiktir diyor.
Bu arada İstanbuldaki Oğuzu aramışım yanlışlıkla ahahahah, o da garibim bilemiyorum ki abi nedir acaba diyor =)))
Yine de bi götürecem C.tesi Oğuz'a, sonuçları yazarım referans açısından buraya.
|||||||||||||||

ozoozo

Üçüncü kez çalıştırdım bugün. Kısa bi yol yaptım geldim Öveçlerde. Ve lamba söndü.
Bu arada İstanbuldaki Oğuzu aramışım yanlışlıkla ahahahah, o da garibim bilemiyorum ki abi nedir acaba diyor =)))
Yine de bi götürecem C.tesi Oğuz'a, sonuçları yazarım referans açısından buraya.

Hahahahaha İstanbuldaki Oğuzu nasıl aradın abi onu çok merak ettim  :haydi:  :haydi:

DPF ne bir carbon clean yaptır yada komple söktür downpipe yaptır abi , düzelecek sorunun büyük ihtimalle.  :serefe:

Oğuz

Valla dedim benim Giu'yu soran biri var heralde ondan arıyor, beklemediğim yerden geldi soru :D
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Erkay KAHYA

İlacın bende uzaklarda arama.  :D
Turbodan itibaren düzleştirdin mi geçer.

Rotweiler

Ben de yaptıracam biliyosun ama Erkay, senin 15 Litre yaktığını duyunca vazgeçmedim değil.
Gerçi senin tuning "hard" olmuştu, sen öyle istemiştin. Yanlış mı hatırlıyorum?
|||||||||||||||

Erkay KAHYA

Ben de yaptıracam biliyosun ama Erkay, senin 15 Litre yaktığını duyunca vazgeçmedim değil.
Gerçi senin tuning "hard" olmuştu, sen öyle istemiştin. Yanlış mı hatırlıyorum?

O bir dönemlik hevesti. Eskiye göre normal kullanımda yakıt azaldı.  :D Kesinlikle tavsiye ederim.
Bir günlük ortalamam 15.1 olmuştu. yaklaşık 80 km falan herhalde tam hatırlamıyorum.
Sadece dizelin gıcık sesinden kurtulmak için bile değer.
Aradaki farkı pazar günü, roll'de görürüz.
Her zamanki otoban parkurumu (Keçiören-Sincan çevreyolu) 3.8 ile tamamlardım. Artık 3.6 oldu.  ;)
Şehir içi 9 - 10 larda gezerdi artık 6 -7 lerde geziyor. Tabi gösterge doğru ise.  ;)
Yaptırmamak için başka neden soruyor musun?

Rotweiler

Oha.
Dediğin gibiyse, zaten yaptırmamak için sebep kalmıyor.
Pazar roll'de akıcaz diyosun yani.
Hadi bakalım.
|||||||||||||||

max-ime

Ben de pazar günü 159 ile gelicem, sağlıklı bir karşılaştırma yaparız :)

ozoozo

Bende bir bakayım stock 159 ile nasıl gidiyoruz :) ancak önce bir geziye çıkıp sağa sola bakmakta fayda var gölbaşı fix radar :D

max-ime

Bende bir bakayım stock 159 ile nasıl gidiyoruz :) ancak önce bir geziye çıkıp sağa sola bakmakta fayda var gölbaşı fix radar :D

Ben sana sonucu söyleyeyim mi? :p

ozoozo

Yaz lastiklerimi taktım artık sarıyorum ona göre :D :D korkun..

max-ime

Yaz lastiklerimi taktım artık sarıyorum ona göre :D :D korkun..

Geçersin bence de :p