Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 Sol ön ses sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muggle

Arkadaslar herkese merhaba.

Aracımın sol on teker ustunden aynı karyola gıcırtısı gıbı ses gelıyor ve cok sınır bozucu olmaya basladı.Acaba aynı sorunu daha once yasayan arkadas var mı ,bır de ızmırde goturebılcegım guvenılır bı usta ?

ihsanakdas

Üst salıncaktan geliyordur büyük ihtimal. Kronik bir sorundur. Parça fiyatı 100 TL civarında. Forumda ön düzenden gelen ses diye aramaya yaparsanız bu konuda yazılmış sayısız yazıya ulaşabilirsiniz

oLYmpOs

Öncelikle merhaba. Arkadaşın da dediği gibi kronik bir sorundur bu üst salıncak gicirtisi aynısı bende de var her iki tarafta da. Böyle seslere alışmanız lazım bir alfa kullanıyorsanız. İzmirde 3. Sanayide alfa teknik var ozgur koç usta vardır işinin ehli. Size yardımcı olacaktır giderseniz.

Alfa Romeo mk1 156 2.0 TS

Majo

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaslar herkese merhaba.

Aracımın sol on teker ustunden aynı karyola gıcırtısı gıbı ses gelıyor ve cok sınır bozucu olmaya basladı.Acaba aynı sorunu daha once yasayan arkadas var mı ,bır de ızmırde goturebılcegım guvenılır bı usta ?
Her gıcırtıya bakarsanız bol bol salıncak, rotil değiştirirsiniz. Sıvı gres var, onu sıktırın. Sıkarken bir kere izleyin ve aynı gresten satın alın (siz de yapabilirsiniz illa aracı lifte kaldırmanıza gerek yok). Sıvı gres 2-3 ay ses yapmasını engeller boşa fazla para harcamayın. Ha salıncak miyadını doldurmuşsa zaten gıcırtıyı kesemezsiniz daha ziyade metal sürtme sesi gelir yani salıncağın lastiği iyice ölmüştür bu durumda salıncak rot başı ve z rotları tümden değiştirirsiniz daha sağlıklı olur. Sadece salıncak değiştirmeyin kısaca z rotların teki 25 lira civarı tekrar tekrar işçilik vermeyin.
Risk yoksa ben de yokum.

muggle

Öncelikle merhaba. Arkadaşın da dediği gibi kronik bir sorundur bu üst salıncak gicirtisi aynısı bende de var her iki tarafta da. Böyle seslere alışmanız lazım bir alfa kullanıyorsanız. İzmirde 3. Sanayide alfa teknik var ozgur koç usta vardır işinin ehli. Size yardımcı olacaktır giderseniz.

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Bu ses bir kaç aydır var , çok rahatsız etmiyordu onceleri bazen kesiliyor ara ara geliyordu şimdi duymamak için müziği son ses açmam gerekiyor. Sıvı gres yagını deneyecegim bu haftasonu . Sonuc alamazsam dediğiniz ustaya gotureyim. Tesekkurler

oLYmpOs

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Bu ses bir kaç aydır var , çok rahatsız etmiyordu onceleri bazen kesiliyor ara ara geliyordu şimdi duymamak için müziği son ses açmam gerekiyor. Sıvı gres yagını deneyecegim bu haftasonu . Sonuc alamazsam dediğiniz ustaya gotureyim. Tesekkurler
Ben teşekkür ederim. Fakat sıvı greste çözüm değil bilmeniz de fayda var. Geçici bir çözüm sadece. Alfa teknikte yapıldı gres uygulaması fakat en fazla 1 ay gidiyor sonra yine inceden sesler gelmeye başlıyor. Forumlarda powerfleks burçlardan söz ediyorlardı ama ne kadar sorunu çözer bilemem. Biraz tuzluymus fiyatı bildiğim kadarıyla.

Majo

Powerflex 160 tl civarı. Takılmasında fayda var. Sıvı gres yazın 2-3 ay rahat götürür kışın 1-1buçuk ay. Maliyet/faydaya bakarsak gayet mantıklı değil mi? Bu şekilde nerden baksanız 7-8 bin km daha yol yapıyorsunuz. 500 tl sadece ön takım malzeme fiyatı artı işçilik   :asagi-ok:
Kısacası maliyeti öteliyoruz böylece.
Risk yoksa ben de yokum.

octinum

Powerflex de ses yapabilir, hatta onu kesmesi daha zor olabilir. Bir de yol kaynaklı sesleri gövdeye daha fazla aktarır. Amaç uzun süre dayanması ve yol tutuş, ses çok onemli değil diyorsaniz yapın. :) yaparsanız da bakırlı gres diye bir şey var, ondan bol bol sürün diyorlar.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

umutumut

Ayni ses icin bana denge çubugunun baglanti noktasindaki plastik aksam conta gibi bir parcadan bahsetti usta. Kolay bir parca ama ulasmasi zahmetli dedi.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şu an simsiyah bir Guliettam var. Diğer Alfalarımda olduğu gibi onada çok iyi bakıyorum. En çok 147 mi sevmiştim ama guliettayıda sürdükçe daha çok sevmeye başladım.