Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2005 model 156 1.6 ts.distinctive conta yanıgı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

secko2

Arkadaşlar,
2005 model Gri 156 1.6TS distinctive sadece sunroof yok Lpg yok. Araç 95.000 km de çok diri çok temiz duruyor.
     Aracın motorunda üst kapak taşlama ve conta değiştiğini söyledi. Motorda yağ eksiltme problemi olduğunu daha önce söylemişti. Ama aracın radyatör suyu deposuna yağ karışmış. Daha önce hiç hararet görmemiş, aracın suyu kaynamış aracın contası yanık demişler. Üst kapak açıldığında da bloklarda çatlak olduğunu görmüşler, çatlağa kaynak yapılıp, üst kapak taşlama işlemi yapılmış conta değişmiş. Bu işleme 2500 TL verdim diyor.
     Aracın performansı çekişi çok iyi durumda, kardeşime benim 2.0 verdiğimde arkasından gelebiliyorum. Şu anda yağ eksiltme, hararette herhangi bir sıkıntı yok gözüküyor. Arabaya 18000 TL istiyor kaportada değişen yok boya on kaput ile sol çamurluk ta var diyor.
Bu araca bu para verilir mi 2. Alfa mı almak istiyorum.
Aracın motorunda ilerleyen zamanlarda 50-60.000 km sonra kaynaktan veya üst kapak taşlamadan kaynaklı bir sorun olur mu bu araç ne kadar sağlıklı olur çekişinde herhangi bir problem vs yaşanır mı?
Daha doğrusu bu aracı almak mantıklı mıdır? Alınırsa sorun yaşar mıyım.

secko2

kimse cevap yazmıyor Aracı Almayayaım mı? kaçıracaz yok sa galerıler adamın peşinde

Gouki

Seçkin bey hararet yaptığı için muhtemelen conta yandı, bir müddet daha kullanıldığı için radyatöre yağ karıştı ve bloğun çatlamasına kadar gitti olay. Kapak taşlanmış olması ilerde muhtemel bir rektefiyede o kapağı tekrar taşlamanızda istediğiniz performansa tam ulaşmanızı engeller. Gelecekte ne olacağı belirsiz o yüzden ben alın veya almayın diyemiyorum.

secko2

Piyasadaki fiyatlardan çok daha uygun bir araç şu anda performans ta bir sıkıntı yok bu şekilde ne kadar bilinebilir. Ne kadar ömrü olur

You are not allowed to view links. Register or Login
Seçkin bey hararet yaptığı için muhtemelen conta yandı, bir müddet daha kullanıldığı için radyatöre yağ karıştı ve bloğun çatlamasına kadar gitti olay. Kapak taşlanmış olması ilerde muhtemel bir rektefiyede o kapağı tekrar taşlamanızda istediğiniz performansa tam ulaşmanızı engeller. Gelecekte ne olacağı belirsiz o yüzden ben alın veya almayın diyemiyorum.

Alper

Piyasadaki fiyatlardan çok daha uygun bir araç şu anda performans ta bir sıkıntı yok bu şekilde ne kadar bilinebilir. Ne kadar ömrü olur

Açıkçası onu kimse bilemez motoru sökmeden.
Nasıl bir işçilik uygulandı.
Hangi parçalar nelerle değiştirildi.
Bunu başında durmadan bilemezsiniz.
Güvenip almak da almamakta size kalmış bir durum.

A.S.GÜMÜŞ

Bu sorunun cevabı yok maalesef, bloğu çatlayıp kaynak yapılmış bir araç, bir bilene, bir ustaya kontrol ettirilmedikçe alınmamalı diye düşünüyorum. Ayrıca çatlak motor bloğuna kaynak ne kadar sağlıklı o da ayrı bir soru işareti

07 DH 800

secko2

Yardım için teşekkür ederim. Ok bır muddet daha ızleyeyım Bakalım durum ne olacak.