Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Acil yardım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

Malesef bu tip durumlar hep beni buluyor , cinnet geçireceğim , Kız ilk defa bilkent 3 e gelmiş ve yolları bilmiyor , zaten önde giderken herkes kornaya basıp kız yüzünden hatalı sollama yaptılar. Bende kızın sorunlu olduğunu anladım ve geçmedim daha sonra düz yolda geçtim ve ileride ki kasiste yavaşladım , kız ilk defa geldiği için bizim oraların kasislerini bilmiyor ve benim yavaşladığımı fark etmeyip arkadan bindirdi. Her işte bir hayır var derim ama bu işin hayrı ne şerri ne ben anlamadım. İşin aksiliği sınav haftasına giriyoruz ve arabasız kalacağım. Kaza evimin oralarda oldu yavaş yavaş geldim ancak difizör tekere çarpıyordu bu şekilde Eskişehir yoluna çıkıpta Akota gitmem çok zor. Mecbur çekici çağıracağım ve kaskoyu aradım araba vermeniz mümkün mü dedim , exper gelecekmişte bakacakmışta yok 48 saat yatarsa verirlermişte , exper salıda gelebilirmiş , çarşambada dedi sinirlendim,küfür ettim kapattım. Napacağımı bilmiyorum , Akota yarın açık mı ? (Ankaralılar için) eğer açıksa çekiciyi çağırıp yarın akotaya bırakmayı düşünüyorum arabayı.

You are not allowed to view links. Register or Login

ozoozo

Resimlerde pek belli olmuyor ama sağ alt karporta,çamurluk her ne ise biraz eğilmiş durumda.

Edit : bu kaskodan araba almam zor gibi , exper efendi gelecek karar verecek vs dert , Alfa romeo nun araç verme gibi bir servisi var mı ? diğer bir çok servislerde var acaba bizde varmı ?

Lbe

Abi çok geçmiş olsun ya.Cana geleceğine mala gelsin..Kasko olaylarını pek bilmiyorum ben ama çekiciyi onlardan temin edebilirsin ücretsiz olarak.Fakat bildigim kadariyla Akota pazar gunleri kapali..

Oğuz

Kardeşim çok geçmiş olsun ya. Araba lazımsa bence difüzörü çıkart at bagaja gez öyle. 2-3 vidası var zaten,geri kalan yerler silikon. Bir şekilde çıkartırsın.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

egeozal1

Geçmiş olsun Özdemir abi bu acemileri bende sevmiyorum >:(

ozoozo

Hepinize çok teşekkür ederim.

Oğuz dediğini akıl edemedim kardeşim sağolasın , öyle yapabilirim sanırım.

Bir sorum olacak tecrübeli arkadaşlara , bu exper geleceği günü söylüyor mu , servis kaskoyla iletişime geçtiğinde ?

Mesela ben pazartesi servise gitsem , aracın masrafı vs çıksa ne lazım sa siparişi geçseler , bende Oğuz kardeşimin dediği gibi difi bagaja atsam o şekilde kullansam , experin geleceği günde götürüp tespitleri yapılsa artık yatacaksa yatar , ona göre yol izlerim hiç yoktan 2-3 gün kullanırım

Edit : yine tecrübeli arkadaşlar , sizce ne kadarlık bir masraf vardır ve kaç gün yatar bu şekilde araba ? ve serviste yaptıracağım yani sonuç olarak dışarıda 1000 lira tutan yer , serviste 2000 lira bildiğiniz gibi eğer karşının kaskosu öderse bu masraf tramerde görünüryor mu ?

Sercan Keklik

Bir sorum olacak tecrübeli arkadaşlara , bu exper geleceği günü söylüyor mu , servis kaskoyla iletişime geçtiğinde ?

Mesela ben pazartesi servise gitsem , aracın masrafı vs çıksa ne lazım sa siparişi geçseler , bende Oğuz kardeşimin dediği gibi difi bagaja atsam o şekilde kullansam , experin geleceği günde götürüp tespitleri yapılsa artık yatacaksa yatar , ona göre yol izlerim hiç yoktan 2-3 gün kullanırım

Edit : yine tecrübeli arkadaşlar , sizce ne kadarlık bir masraf vardır ve kaç gün yatar bu şekilde araba ? ve serviste yaptıracağım yani sonuç olarak dışarıda 1000 lira tutan yer , serviste 2000 lira bildiğiniz gibi eğer karşının kaskosu öderse bu masraf tramerde görünüryor mu ?

exper geldigi gün saat belli olmıyacagı için tüm gün serviste kalır araban. Bittigi günde bir cok exper gelip gördügü içinde 1 gün öyle kalıyor.

Tampon tamirinede gönderebilme ihtimali var. Tramerden her türlü gözüküyor.

Diff. orj olmadıgı için kaskoda yazılı degil ise vermeme hakkınada sahip.

Geçmiş olsun Tüm merak ettiklerini aydınlattım sanırım
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ozoozo

exper geldigi gün saat belli olmıyacagı için tüm gün serviste kalır araban. Bittigi günde bir cok exper gelip gördügü içinde 1 gün öyle kalıyor.

Teşekkür ederim , ancak diff im orjinal yani servisten aldım ( ? ) arka çift çıkış ve diff dahil 2500 liradan 1750 e düşürüp almıştım. Yani sonuç olarak pazartesi servise gittikten sonra arabayı orada bırakacağım her şekilde o zaman , exper gün veremiyor sanırım. Tramer de gözükmesini aslında çokta umursamıyorum arabamı çok seviyorum ilerisi içinde satma gibi bir durumum yok zaten Kaza fotolarınıda bilgisayarda arşive attım , servis ne kadar fiyat çekerse çeksin , söylerim yani kazanın durumu bu ancak servis olduğu için fiyat yüksek diye. Tampon biraz yamulduğu için ben yenisini getirtsinler düşüncesindeyim , sizce nasıl yapmalıyım ? arka dif sanırım serviste vardır , tamponuda tamir ettirirsem 1-2 güne verirler arabayı ama ben tamirle falan uğraşmak istemiyorum , ilk defa kaza yaptım ve işin mantıklı olanı nedir sizce ?

Birde aklıma gelen 2. bir şey var ; şimdi egzozum zarar gördü yani yamuldu vs , ben gidipte komple egzoz sistemi yaptırsam ve bunu kasko karşılar mı ? Koç egzoza gidip turbodan itibaren boru çektirmeyi düşünüyordum hazır böyle bir sistemde egzozum zarar görmüşken onuda yaptırıp, kasko karşılama durumu olur mu ? bu sahtekarlığamı giriyor yoksa bir sıkıntı varmı ? Nasıl olsa egzozunda yapılması gerekecek çünkü yamulmuş.

Fiction

Geçmiş olsun. Şu bir gerçek. Bazı insanlar olması gerekenden erken araba sahibi olup trafiğe çıkıyor.
GTV 2.0 TS Phase 2

ozoozo

Geçmiş olsun. Şu bir gerçek. Bazı insanlar olması gerekenden erken araba sahibi olup trafiğe çıkıyor.

Yani bütün insnlara mâl etmek istemiyorum ama , gerçekten acemiyse çıkmaması gerek yani ve anlamadığım bu kızı herkes laf ederek solladı ve bende geçtim , ben geçerken baya bir arkamdaydı artık gaza mı geldi nolduysa nasıl gaza bastıysan , kasis olduğunu bilmiyormuş ve çarptı. İndim sende bir şey varmı dedim , yok dedi. Çarpmana üzülmüyorum ama arabamın yatacağına üzülüyorum dedim ki gerçekten de öyle , araba yapılır sorun değil sadece şuan için böyle görmeye üzülüyorum , ister istemez ne moral kaldı ne bir şey.

tugrul

Geçmiş olsun kardeşim, halledilir inşallah en iyi şekilde.. :(

You are not allowed to view links. Register or Login V6
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

zephry

Geçmiş olsun Özdemir.Gerçekten çok can sıkıcı bir durum ama bunda da vardır bir hayır diyeceğiz artık.Belki bu ufak kaza seni başka belelardan kurtarmıştır.Acemi bayan da bundan sonra takip mesafesini korumaya dikkat eder.Sonuçta hepimizin eşi, kız arkadaşı, kız kardeşi hatasız araba kullanmıyor ya da muntazam kullanmayı öğrendikten sonra trafiğe çıkmıyor, zamanla olacak işler bunlar.

Sercan Keklik

Teşekkür ederim , ancak diff im orjinal yani servisten aldım ( ? ) arka çift çıkış ve diff dahil 2500 liradan 1750 e düşürüp almıştım. Yani sonuç olarak pazartesi servise gittikten sonra arabayı orada bırakacağım her şekilde o zaman , exper gün veremiyor sanırım. Tramer de gözükmesini aslında çokta umursamıyorum arabamı çok seviyorum ilerisi içinde satma gibi bir durumum yok zaten Kaza fotolarınıda bilgisayarda arşive attım , servis ne kadar fiyat çekerse çeksin , söylerim yani kazanın durumu bu ancak servis olduğu için fiyat yüksek diye. Tampon biraz yamulduğu için ben yenisini getirtsinler düşüncesindeyim , sizce nasıl yapmalıyım ? arka dif sanırım serviste vardır , tamponuda tamir ettirirsem 1-2 güne verirler arabayı ama ben tamirle falan uğraşmak istemiyorum , ilk defa kaza yaptım ve işin mantıklı olanı nedir sizce ?

Birde aklıma gelen 2. bir şey var ; şimdi egzozum zarar gördü yani yamuldu vs , ben gidipte komple egzoz sistemi yaptırsam ve bunu kasko karşılar mı ? Koç egzoza gidip turbodan itibaren boru çektirmeyi düşünüyordum hazır böyle bir sistemde egzozum zarar görmüşken onuda yaptırıp, kasko karşılama durumu olur mu ? bu sahtekarlığamı giriyor yoksa bir sıkıntı varmı ? Nasıl olsa egzozunda yapılması gerekecek çünkü yamulmuş.

özdemir eger kaskoya işli degilse dif. Gelen exper vermicem derse malesef yapıcak bir şey olmuyor. Çünkü servislere soruyorlar ama aksesuar dediklerinde iş bitiyor veya Bazı experler önceki kazalarından ötürü biliyorlar vermiyorlar. Tamamiyle gelicek experin iyi niyeti ile alakalı ama moralini bozmıyım %90 vermez. Mantıklı olan tamir olmaması. Çünkü ne kadar iyi prof. biride tamir etse neticede darbeyi almak için macundu oydu buydu dayıyorlar. Bu sefer ilk sürtmede degmezde catlamalar başlıyor.

Egzozuda sadece kafasını karşılar eger hasar varsa başka bir şeyini karşılamaz. Experler günde min 5 arabaya gittikleri için ve sürekli sanayide bu işin çakalları ile muhattap olduğu için bu tür işlemlerde vericegi rakamlar bellidir. Tampon boyası (Şehir-Sanayi-Mekan farklılık gösterebilir) 150 TL ise o sanayide 200 vermez.

Kaporta düzeltme 150 ise 100 veya 200 vermez.

Ama borusana git veya saglam bir kaportacıya vs.. 500 TL dediyse 500 ok der :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ozoozo

özdemir eger kaskoya işli degilse dif. Gelen exper vermicem derse malesef yapıcak bir şey olmuyor. Çünkü servislere soruyorlar ama aksesuar dediklerinde iş bitiyor veya Bazı experler önceki kazalarından ötürü biliyorlar vermiyorlar. Tamamiyle gelicek experin iyi niyeti ile alakalı ama moralini bozmıyım %90 vermez. Mantıklı olan tamir olmaması. Çünkü ne kadar iyi prof. biride tamir etse neticede darbeyi almak için macundu oydu buydu dayıyorlar. Bu sefer ilk sürtmede degmezde catlamalar başlıyor.

Egzozuda sadece kafasını karşılar eger hasar varsa başka bir şeyini karşılamaz. Experler günde min 5 arabaya gittikleri için ve sürekli sanayide bu işin çakalları ile muhattap olduğu için bu tür işlemlerde vericegi rakamlar bellidir. Tampon boyası (Şehir-Sanayi-Mekan farklılık gösterebilir) 150 TL ise o sanayide 200 vermez.

Kaporta düzeltme 150 ise 100 veya 200 vermez.

Ama borusana git veya saglam bir kaportacıya vs.. 500 TL dediyse 500 ok der :)

Anladım Sercan çok teşekkür ederim , Allah razı olsun. İnşallah karşılarlar güya kasko tanıdık ama olay antepte olmadığı için yapacak bir şey olmuyor. Ben en iyisi araba 3-5 gün yatsın serviste adam gibi tamponu falan değiştirsinler , yeni diff. ide taksınlar , egzozuda yine diğerinden boruyla birleştirirler aynı şekilde versinler , başka bir şey istemem.

ozoozo

Geçmiş olsun kardeşim, halledilir inşallah en iyi şekilde.. :(

You are not allowed to view links. Register or Login V6

Abi çok teşekkür ederim , inşallah hallolur bir an önce.

Geçmiş olsun Özdemir.Gerçekten çok can sıkıcı bir durum ama bunda da vardır bir hayır diyeceğiz artık.Belki bu ufak kaza seni başka belelardan kurtarmıştır.Acemi bayan da bundan sonra takip mesafesini korumaya dikkat eder.Sonuçta hepimizin eşi, kız arkadaşı, kız kardeşi hatasız araba kullanmıyor ya da muntazam kullanmayı öğrendikten sonra trafiğe çıkmıyor, zamanla olacak işler bunlar.

Çok teşekkür ederim , aynen öyle hepimizin anası,bacısı araba kullanıyor ondan dolayı bir şey demedim zaten , direk indim sende bir şey var mı dedim , zaten tek üzüldüğüm nokta arabamın yatacak olması , diff değişecek heralde birde tampon değişir diye düşünüyorum. Bundan sonra kasislerde yavaşlıyorken , aynaya bakacağım gelenin tipine göre yapacak bir şey yok. Tekrar çok teşekkürler.

Baskan

Diff. bir kere kaçtı o kesin, eğer kaskoda işli değilse ?..
Bu durumda araç orjinalinde ne ise ona göre tamirat gerçekleştirilecektir.. Büyük ihtimal ya sağ egzoz'u ayarlat getir tek çıkış difüzörü takalım dicekler, yada orjinal difüzörün üstüne para ilavesi yapıp çift çıkış difüzörü alıp taktıracaksın. Sağ egzoz ana hatta bağlı ise cebinden çalışacak, çünkü orjinalinde bağlantı mevcut değil.

Servis büyük ihtimalle otoking'e gönderecektir tamponu (Büzüşme vs varsa, Bursa'da bu şekilde) resimlerden gördüğüm kadarı ile çok büyük bir masraf yok, boya işçiliği yapılacak sadece.. Ben olsam dışarıda yaptırırdım orası ayrı.
Geçmiş olsun, allah beterinden korusun..

ozoozo

Abi cok tesekkur ederim , bakalim artik akotayi yikarim Oyle bir sey olursa , ben essekmiyim 270 tl ye sahibinden almadim 1.750 ye serviste yaptirdim orjinal olsun diye sirf bile bile lades dedim, bakalm pazartesi ne dicekler duruma gore artik , Oyle bir sey elimden geldigince yaptirmayacagim ama ne olur bilmiyorum.

Sent from my HTC Sensation 4G using Tapatalk

Erkay KAHYA

Özdemir geçmiş olsun.
Boşa dememişler cana geleceğine mala gelsin diye.
Belki daha büyük bir şey gelecekti başına bununla geçmiş oldu. Bir de iyi yönden düşün.
Kızcağız görmemiştir, dikkat etmemiştir yapacak bişey yok. Olmuş bi kere.
Akota'yı aradım, yarın kapalıymış ancak kaskoyu arayıp aracını Akota ya götürebilirsin.
Güvenlik varmış yarın aracı çekiciyle getirebilirsiniz dedi. :)
Kaskoyla olduğu için çekiciye para ödemiyorsun bu arada.
Aracın boya işi olduğu için yapımı birkaç gün sürebilir.

KAKIRMAN

Ozdemir gecmis olsun kardes. Simdi benim de kafama bir sey takildi. Mesela spor paketlerde bu difuzordu eksozdu direkt geliyor degilmi ama ruhsatta buna dair bilgi olmasa da servis sase kayitlarinda bu durum yazilidir. Allah korusun arkadan carpilma durumunda exper difuzor yok diyemez herhalde...

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Doğa Tosun

Abi çok geçmiş olsun. Allah daha buyugunden saklasin arabanin senin gorup gorecegin en kotusu bu olsun.. babama sorayim yarin ogrenirim birseyler
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ozoozo

Erkay abi Allah razi olsun, cok cok tesekkur ederim yarin cekiciyi arayacagim cektirecegim insallah.

Kakirman hocam cok tesekkur ederim, benim aracim spor paket olmasada serviste yaptirdim ve hepsi kayitli sisteme giriliyor,haliyle Ben karsilar diye dusunuyorum bakalim insallah,buraya paylasirim son durumu.

ozoozo

Doga kardesim cok tesekkur ederim, insallah en kotusu Boyle olur , Allah hepimizin araclarini korusun, ister istemez moral bozuyor. Hepinize cok tesekkurler trasa gidiyordum ilk defa bu kadar hizli hareket ettim evden ciktim arkadaslarim bile sasirdi normalde uyusugun tekiyim 30 saniye sigara alcaktim almadim petrolden alayim diye keske alsaydim,belki bunlar olmazdi napalim canimiz sagolsun.

KAKIRMAN

Kardes keske deme. Keskeler olsa idi keske ... Ama kazaya ve de kadere mudahale etme sansimiz sifir.

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Tolga033

Özdemir çok geçmiş olsun,Allah beterinden korusun.Vardır her işte bir hayır. :(

blackgear

Çok geçmiş olsun Özdemir. Allah daha büyüklerinden korusun. Çok sorun gözükmüyor. Bu kaza tramerde gözükmeyebilir fakat kasko ve sigorta kayıtlarına girecektir.

Bi kere, arkadaki sürücü haksız olduğu için, ara kaskonu ve çemkirebildiğin kadar çemkir. Pazar servis kapalı, pazrtesi exper yok, e arabasız da işlerini halledemeyeceğini belirt, kiralık aracını al. Kasko poliçeni oku, "araç trafikte hareket edemeyecek ise" ibaresi de olmalı, bu durumda da aracını çekici üzerine yerleştirdikleri anda, talebine istinaden sana kiralık araç tahsis etmek zorundalar.

Akabinde, eğer kaskonu aksesuarlardan sonra yaptırdıysan, yine experin verdiği rapora göre kasko şirketine çemkir. Zira eğer fatura tarihi, kaskodan eski ise, aracın aksesuarı da bildiğim kadarı ile kasko kapsamına alınıyor. Not: Ruhsat ve fatura aynı isme kesilmiş olmalı.

Aracının, kasko kapsamında en hızlı ve düzgün şekilde yapılması için de Akota ya baskı kur. Zira, aracın kasko tarafından yaptırılacak, fakat kasko şirketin, ödemeyi karşı tarafın sigorta şirketinden alacak. Dolayısıyla hasarsızlığın bozulmamış olacak. Yani aslında bu noktada ne kadar baskın olursan, o kadar kazançlı çıkarsın. ;)

Birkaç sene önce başıma gelen hadisede yaşadığım olaylar silsilesi aynen yukarıdaki gibi ceryan etmişti ;) Tek fark, ben Akota yerine başka bir servise götürmüştüm aracı, zira araç Alfa değildi :D