Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Acill 159 Jtd turbo mil kesme problemi‼️‼️

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gokturk01

Arkadaşlar aracı geçen hafta aldım adanaya dönüş yolunda bastım 230 km civarında gördüm daha sonra 180 220 civarında giderken ekranda hava engine check dedi ve turbo kendini korumaya aldı 3 deviri ve 120km hızı geçmedi araç antepten adanaya kadar yavaş yavaş gittim direk sanayide servise vardım obd den arızayı sildiler ama usta teste çıktı yine aynı sorunu verdi turbonun basıncı normalden yüksek dedi sensör değişti turbo ayara yollatı geldi ve dün tekrardan takıldı teste çıktı 160 170 civarında turbodan ses geldi ve basınç gitti turbo söküldü mil kesmiş hemen revizyona verildi turbo hortumuda ölmüş kaçak var dedi sipariş geçtik onu belkiyoruz. Bugün revize edilen turbo geldi tekradan takıldı ses gitmiş gayet normal çalışıyordu yine teste çıktı usta ve yine aynı ses ve yine mil kesti ustanın söylediği yağlama yapıyor sensörlerde bir sorun yok.tekrardan turbo sökülüp turbocuya gitti 0 turbo alıp takaysım bugün yine mil keserdi ve 3900₺ boşa gitmiş olurdu daha önce böyle bir sorunla karşılasan oldumu ustada şaşkın çözemiyor yardımlarınızı belkiyorum beyler şu kara oğlanı ayağa kaldıralım valla Alfada. Soğutacak beni 😔

tunerviper

Turbo yağ girişleri ve çıkışları kontrol edildi mi. Yağlama yapmıyorsa kısa sürede mil keser. Yağ dışında turbo düzgün revize edilmez ise balansı düzgün yapılmazsa da keser.
Turbo Twin Spark

gokturk01

You are not allowed to view links. Register or Login
Turbo yağ girişleri ve çıkışları kontrol edildi mi. Yağlama yapmıyorsa kısa sürede mil keser. Yağ dışında turbo düzgün revize edilmez ise balansı düzgün yapılmazsa da keser.
Turbonun yağlamasında sorun yok hocam sensörlerdede sorun yok