Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 147 2005 mk2 torpido kapağı tamiri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kerem

Herkese selamlar. Aracımın torpido kapağı bir şekilde kırılmıştı geçtiğimiz günlerde. Yeni parça temin etmekte zorlandığımdan ve aşırı yüksek fiyatlardan dolayı tamir etmeye karar verdim. Umarım ihtiyacı olanların işine yarar fotoğraflar.

Öncelikle torpido kapağını sökmekle işe başladık. Sıcak plastik pres ile yapıştırldığından biraz zorlandım açıkçası. Siz sökmeye çalışırken dikkatli olunuz.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Kırılan haraketli parçayı yeniden kapağa tutturmak için dış kapakta karşılıklı iki delik açtım. Açtığım delikten merkezi kilit demiri geçirdim ve mandala tuttrdum.

Mekanizmanın çalıştığını kontrol edip cam telesonu vasıtasıyla kapağı yerine sabitledim. Eskisinden de sağlam gibi oldu. Sıfır maliyet sıfır sorun artık yepisyeni bir torpido kapağımız var.

:nazar: :alfisti:

gurkanlale

Cahilliğimi mazur gör lütfen, cam teleskobu nedir?
Drive Tastefully..

Gouki

Kerem bey elinize sağlık.

You are not allowed to view links. Register or Login Bahsedilen ürün teroson sanırım. Genelde oto camcıların kullandığı silikon türevi yapıştırıcı.

kerem

Teşekkür ederim. Evet araç camı yapıştırmada kullanılan güçlü siyah renkli bir silikon.

Sent from my iPhone using Tapatalk

dodogitar

merhaba,
benim aracına torpido mandalı ve kilit bölümü sorunluydu yalnız bir türlü torpidoyu ikiye ayıramadım :) daha fazla zorlamadım yoksa başka türlü ikiye ayrılacaktı. gayretinizden dolayı bravo size pes ettim öyle kullanıyorum ben :)

You are not allowed to view links. Register or Login
Herkese selamlar. Aracımın torpido kapağı bir şekilde kırılmıştı geçtiğimiz günlerde. Yeni parça temin etmekte zorlandığımdan ve aşırı yüksek fiyatlardan dolayı tamir etmeye karar verdim. Umarım ihtiyacı olanların işine yarar fotoğraflar.

Öncelikle torpido kapağını sökmekle işe başladık. Sıcak plastik pres ile yapıştırldığından biraz zorlandım açıkçası. Siz sökmeye çalışırken dikkatli olunuz.

Kırılan haraketli parçayı yeniden kapağa tutturmak için dış kapakta karşılıklı iki delik açtım. Açtığım delikten merkezi kilit demiri geçirdim ve mandala tuttrdum.

Mekanizmanın çalıştığını kontrol edip cam telesonu vasıtasıyla kapağı yerine sabitledim. Eskisinden de sağlam gibi oldu. Sıfır maliyet sıfır sorun artık yepisyeni bir torpido kapağımız var.

:nazar: :alfisti:

2004 147 1.6 Progression
2008 147 1.6 Distinctive

kerem

merhaba,
benim aracına torpido mandalı ve kilit bölümü sorunluydu yalnız bir türlü torpidoyu ikiye ayıramadım :) daha fazla zorlamadım yoksa başka türlü ikiye ayrılacaktı. gayretinizden dolayı bravo size pes ettim öyle kullanıyorum ben :)

Merhaba
Benim kapak hiç açılmıyordu o yüzden zaten gözden çıkarmıştım. Tamir etmek isterseniz eğer biraz ısıtmakta fayda olur sanırım. Açma mandalının olduğu tarafa kaşık bıçak sokarak ayırdım. Biraz zor oldu ama. Sanırım sadece şanslıydım çünkü kırılma ihtimali oldukça yüksek bir parça

dodogitar

benimkinin ic kolit bokumu dagilmis durumda ilkel yontemlerle aciyorum. :)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2004 147 1.6 Progression
2008 147 1.6 Distinctive

kerem

benimkinin ic kolit bokumu dagilmis durumda ilkel yontemlerle aciyorum. :)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Buda aynı durumdaydı. Kronikleşmiş bir problem sanırım. Bi arkadaşa emanet vermiştim o zaman başladı bu problem. Başka bi arkadaşımda depo kapağını kırmıştı. Kuzenimde bardaklığı kırdı Artık kimseye vermiyorum arabamı, çünkü herhangi bir arabaya davranır gibi kullanıyorlar.

dodogitar

Buda aynı durumdaydı. Kronikleşmiş bir problem sanırım. Bi arkadaşa emanet vermiştim o zaman başladı bu problem. Başka bi arkadaşımda depo kapağını kırmıştı. Kuzenimde bardaklığı kırdı Artık kimseye vermiyorum arabamı, çünkü herhangi bir arabaya davranır gibi kullanıyorlar.

:) aynı şekilde sahibi olmayan kıymetin bilemiyor. ben presçiye götürmüştüm kapağı ayırması için oda başarılı olamamıştı. benimkini neyle yapıştırdılarsa levye falan hepsini denedik :) eline sağlık tekrardan

2004 147 1.6 Progression
2008 147 1.6 Distinctive

gurkanlale

Kronik olabileceğine katılıyorum. Eski aracım da 147ydi, kırık değildi ama kmsi azdı sattığımda 70bin civarındaydı ve biraz sert kapatsan ya da açarken çekerek açsan elinde kalabilecek şekildeydi. Mitoda da durum farklı değil. Sert plasik her an bir kazaya kurban gidebilir.
Drive Tastefully..

octinum

Hem yapan, hem de paylaşan elinize sağlık. Çok faydalı bir konu olmuş.