Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ALFA 147 MOTORUN STOP ETMEME PROBLEMİ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emptyface1

Öncelikle herkese selamlar, işlerimin yoğunluğu nedeniyle forumda aktif bir üye olmadığımı belirtmek isterim,

2005 Model Distinctive 147'im var 1.5 senedir LPG'li olarak sorunsuz kullanıyorken, çok ilginç bir problem yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum,

Sabah arabayı çalıştırıp işe geliyorum, işe gelene kadar arabam ısınmış oluyor, motoru durdurmak için kontağı kapatıyorum anahtarı çıkartıyorum fakat MOTOR ÇALIŞMAYA devam ediyor, anahtarı tekrar kontağa takıp 2. konuma getiriyorum analiz ederken Immobilizer Failure hatası alıyorum(Motor Çalışırken), motoru viteste vurdurarak durduruyorum, motor durduktan sonra tekrar anahtarı 2. konuma getirip analizin bitmesini beklerken Immobilizer Failure hatasını tekrar alıyorum fakat marşa basınca motor çalışıyor ve tabiki tekrardan stop etmiyor,

Dikkatimi çeken olay bunu MOTOR SICAKKEN yapması, şunuda belirtmek isterim hararet normal değerlerde,

Böyle bir sorun yaşayan ve bana yardımcı olabilecek birileri varsa sevinirim,

Herkese iyi forumlar,
Saygılar...

tugrul

Merhaba,
Konuyu okuyunca fazla bilgim olmamasına rağmen şunu söyleme ihtiyacı duydum, yazılım desteği aldığımız firmanın bir aracında (opel corsa) aynı şekilde bir sorun yaşandığını, kullanan arkadaşın kontağı kapattığı halde motorun çalışmaya devam ettiğini, bunun sebebinin motora gitmesi gerektiğinden fazla yakıt giderek (sebebini bilmiyorum) sonunda motorda ciddi boyutta masraf çıktığını ve aracı elden çıkartıklarını yaptırmadıklarını biliyorum. Arac zaten birkaç ay önce kaza geçirmiş ve kaskodan toplanmıştı üstüne bu masraf olunca yaptırmadılar servise bıraktılar.
Yakıttaki pislik ile ilgili bir konu yüzünden olmuş diye anlatmışlardı.

Sizin bahsettiğiniz konu umarım basit bir sebeptendir, ben yerinizde olsam kontağı tekrar çevirmeden servis ile görüşürdüm.

Saygılarımla
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

emptyface1

Fazla yakıt gitse yakıt kullanım oranı artar diye düşünüyorum fakat yakıt kullanım oranında bir artış olmuyor,

İnşallah basit bir çözümü vardır, yarın sanayiye götürmeye çalışıcam,...

tugrul

quote:

Fazla yakıt gitse yakıt kullanım oranı artar diye düşünüyorum fakat yakıt kullanım oranında bir artış olmuyor,

İnşallah basit bir çözümü vardır, yarın sanayiye götürmeye çalışıcam,...

Demek istediğim her zaman değil, oluşan bir arıza sebebiyle o anda motora gitmesi gereken benzinin durması gereken anda durmaması ve gitmeye devam etmesi, motorun içinde yanmaya devam etmesi şeklindeydi bana anlatılan sorun bu şekilde olmuş servisten söylenene göre, o kadar teknik bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum sadece dikkat etmeniz için anlatmak istedim, geçmiş olsun sebebini bulunca bilgilendirirseniz sevinirim
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

emptyface1

İlginiz için teşekkürler, Sorun çözülünce sebebini yazarım,

alfa147black

Elektronik bir arızadır diye düşünüyorum. yakıtla falan ilgili olduğunu sanmıyorum. examiner bulur herhalde.

Dentist

Teşhis konulabildi mi ?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

kukart

benim aracımda da tüpten sonra benzer bi sorun olmuştu ..
aracı stop ederken aşırı irkiliyor titreme yapıyordu yani sanki yeniden çalışıyormuş gibi...
tüp taktırdığım servise gitmeden önce BRC nin forum sitesine yazdım oradaki yetlkili hem servisimi aradı hemde beni bilgilendirdi yolladığı msj :( Aracınızın devir bağlantısı kontrol edilmeli lpg sisteminin devir sensörünü doğru tanıyıp tanımadığına bakılacak. Lpg enjektörlerinin artı beslemesi kontak elektriginden beslenebilir. Sorunun devam etmesi durumun da lpg enjektörlerinden açık kalan var mı yok mu kontrol edilebilir.İlgili montajcımız İstanbul veya Ankara teknik destek birimlerimizden destek alabilir. ) belki tam olarak seninki gibi çalışmaya devam etmiyordu ama aracın tüplü olması belki aynı sonucu verebilir diye düşündüm birde bu sorunu tüptemi benzinle ikenmi yapıyor test ettinmi ?
bence tüple ilgili servisine git veya BRC nin forum sitesine bi bakın ;)
inşallah sorun büyük deildir...

birde sorum olacak
ş-içi ş-dışı yakıt tüketimin (Tüp te)  ne kadar
benm tüp 200krş un altına düşmedi ş-içi tüketimi ilk zamanlar 160 kuruşu yakalıyodum ama nedense bi türklü dikiş tutmadı ..

Alfadanadam

Motoru stop etmeden önce benzine alsanız gene aynı şekilde problem oluyor mu?

emptyface1

quote:

benim aracımda da tüpten sonra benzer bi sorun olmuştu ..
aracı stop ederken aşırı irkiliyor titreme yapıyordu yani sanki yeniden çalışıyormuş gibi...
tüp taktırdığım servise gitmeden önce BRC nin forum sitesine yazdım oradaki yetlkili hem servisimi aradı hemde beni bilgilendirdi yolladığı msj :( Aracınızın devir bağlantısı kontrol edilmeli lpg sisteminin devir sensörünü doğru tanıyıp tanımadığına bakılacak. Lpg enjektörlerinin artı beslemesi kontak elektriginden beslenebilir. Sorunun devam etmesi durumun da lpg enjektörlerinden açık kalan var mı yok mu kontrol edilebilir.İlgili montajcımız İstanbul veya Ankara teknik destek birimlerimizden destek alabilir. ) belki tam olarak seninki gibi çalışmaya devam etmiyordu ama aracın tüplü olması belki aynı sonucu verebilir diye düşündüm birde bu sorunu tüptemi benzinle ikenmi yapıyor test ettinmi ?
bence tüple ilgili servisine git veya BRC nin forum sitesine bi bakın ;)
inşallah sorun büyük deildir...

birde sorum olacak
ş-içi ş-dışı yakıt tüketimin (Tüp te)  ne kadar
benm tüp 200krş un altına düşmedi ş-içi tüketimi ilk zamanlar 160 kuruşu yakalıyodum ama nedense bi türklü dikiş tutmadı ..

1.5 senedir aracı lpg li kullanıyorum ve çok memnunum,yaklaşık 20.000 km yaptım sorunsuz, fakat yine de söylediğin sorundan yapıyor olabilir,

Araç lpg zamlarından önce 40TL gaz ile 250KM gidiyordu (0.160 TL/KM) şu anda 40 TL ile 225 Km gidiyor (0.178 TL/KM, kullanım tarzı olarak %60Yüksek devir %40 normal devir diyebilirim.

@Alfadanadam
Yarın sabah işe giderken sadece benzinde kullanıcam bakalım belkide sorun lpg kitinden kaynaklanıyordur,

@alfa147black
Bende asıl elektronik bir sorundan şüpheleniyorum, malum havalar yağışlı, belkide sigorta kutuları ıslandı veya nem kaptı ve bir şekilde devreyi tamamlıyor, yarın sigorta kutularınada bakıcam, hepsini tek tek söküp tekrar takmayı düşünüyorum,

Arabamı servise götürmem de bu aralar biraz zor görünüyor, işlerim çok yoğun ve araba çok lazım, ne yapıcam bilmiyorum, hayırlısı bakalım...

drcalibra

Allah kolaylık versin sırf bu tarz şeylerle karşılaşmamak için 156 ıma lpg taktırmadım.

emptyface1

Arkadaşlar Arabamın sorununu çok BASİT BİR ŞEKİLDE çözdüm, fakat işlerimin yoğunluğu nedeni ile yeni yazabiliyorum,

Sorun SİGORTA KUTUSUNUN arka tarafının su almasıyla alakalıymış, Bunun için özel spreyler var (Piyasa da kontak-sigorta spreyi diye geçiyor), bu spreyi sigorta kutularınızın içine sıkıyorsunuz eğer su varsa suyu devrelerden ayrıştırıyor ve kurutuyor.

Eğer böyle bir problem yaşayan arkadaş çıkarsa benim bu tecrübemi gözönünde bulundursun,

İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...

Dentist

İlginç,böyle bir spreyi ilk kez duyuyorum.

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

erdem1904

neticede büyük görünen problemi basitçe çözümleyebilmişsiniz geçmiş olsun
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Dentist

Bu spreyin tam adı,markası ve fiyatını yazar mısınız lütfen.

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

Gouki

You are not allowed to view links. Register or Login

Bu olabilir Murat abi.