Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 aracımdaki büyük sorunlar!(Resim eklendi)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mKa

ben bu hatalı arabalar konusunda şöyle düşünüyorum..bence son kontröllerinde ufak tefek eksikleri olan arabaları 2.sınıf olarak düşündükleri ülkelere yolluyolar..insanlar burda haklarını arayamazlar düşüncesiyle..samimi bir arkadaşım bir türk beyaz eşya fabrikasında yüksey düzeyde bir pozisyonda çalışıyodu..küçük sorunları olan makinaları Fas'a yolladıklarından bahsetmişti bir keresinde bana..aynı mantık..avrupalı otomobil üreticileri de Türkiyeyi burdan Fas nasıl görünüyosa öyle görüyolar demekki

Passione

quote:

ben bu hatalı arabalar konusunda şöyle düşünüyorum..bence son kontröllerinde ufak tefek eksikleri olan arabaları 2.sınıf olarak düşündükleri ülkelere yolluyolar..insanlar burda haklarını arayamazlar düşüncesiyle..samimi bir arkadaşım bir türk beyaz eşya fabrikasında yüksey düzeyde bir pozisyonda çalışıyodu..küçük sorunları olan makinaları Fas'a yolladıklarından bahsetmişti bir keresinde bana..aynı mantık..avrupalı otomobil üreticileri de Türkiyeyi burdan Fas nasıl görünüyosa öyle görüyolar demekki

Artık ufak tefek eksikleri geçmişler direkt hatalı araçları satıyorlar!!!
"centocinguantanove"

Sercan Keklik

quote:

Geçtiğimiz aralık ayında 2008 model 0 km de Alfa 159 1.9 jtd Q-tronic sanzımanlı araç aldık. Aracı Birmot Zincirlikuyu bayiinden aldık fakat Denizli de yasadıgımız için aracı Antalya Birmot bayiinden teslim aldık. Aracın içi rezalet bi şekilde kirliydi şok olduk. Aracımız alıp Denizli'ye döndük.Ertesi gün aracın içinde 3 yerinde derin çizikler oldugunu fark ettik. Hemen aksamına da sol stop lambasının iç malzemelerinin yerinden cıkık oldugunu fark ettik.

İspatlamak zor ama çizikler için birşey yapamazlar yani boyamaktan başka çizik için araç degişimi malesef olmuyor. Stop için ise stobu degiştirmeleri lazım.

quote:

Daha bitmedi, 1hafta sonra yagan ilk yagmurda aracın arka sag direğindeki airbag tıpasından içeri su aldıgını gördük. Artık ne yapacıgımız sasırdık nasıl kötü bir durumda oldugumuzu siz düşünün artık. Hemen aracı satın aldıgımız Birmot u aradık. Bize en yakın servise götürmemizi söylediler. İzmir Enriko Aliberti ye gittik. Servise gitmişken üretim hatalı olan stop lambasını yenisiyle değiştirdiler (yenisininde kenarının kırık oldugunu sonradan gördük!!!!)

İşte bu çok kötü bi tecrübe olmuş.. ben yerinizde olsam tofaş call centerı arayıp denizliye yaşadıgımı belirterek çekici isterdim, paşalar gibide çekerlerdi =) beni tekirdagdan 3-4 kere çektiler ve bazen araba getirip arabamı bizzat alıp gittiler =)

quote:

İyi niyetli bir müşteri oldugumuz için ve aracımızı cok sewdigimiz için bu kadarına göz yumduk. Ama böle bir aracın içine su almasını hazmedemedik ve aracın yenisiyle değişimini istedik. Zaten serviste su alma arızasını gidermeyi bırakın bulamadı bile. Ve aracım o günden beri içine su alıyor!!!! Tavan döşemeleri artık sudan çürümeye başladı. Araç yavas yavas kullanılamaz hale geldi!!!!

E-mail ler attık, telefonla aradık, hiçbir şekilde yanıt alamadık geçiştirilmeye çalışıldık Birmot ve Tofaş tarafından!!!

Canımıza tak ettigi için bu üretim hatalı otomobilin yenisiyle değişimini istememiz en büyük hakkımız. Buna olumsuz yanıt verdiler. Bizde hakkımızı yasal yollarla aramaya karar verdik ve Tofaş ve Birmot'a bize Ayıplı Otomobil sattıkları için dava açtık.

Aracı aldıgımızdan beri yüzümüz gülmedi bir arabada olabilecek en utanç verici hata başımıza geldi. Bu durumu İtalya'ya mail yoluyla taşımayı düşünüyoruz. Efsana markalarının Türkiye'de hangi ellerde oldugunu görmelerini okadar cok istiyorum ki.

İtalya ile temasa geçmeniz hiç bir işe yaramıyacaktır.. Adamlar en basit bir şeyin cevabını 45 günden önce vermiyorlar, tofaştan direk mail atıyoruz gene 30 günden önce cevap gelmiyor... :( Mahkeme konusunda iyi yapmışsınız, Erdem Martin ve Togan Yazıcıoglu ile görüşmenizi tavsiye ederim. Büyük bi ihtimal su işi ya arka cam fitilinden veya su tahliyelerinden birinin tıkanıklıgından yaşanıyor.

quote:

Ben arabamı bunca şeye ragmen seviyorum ve sizden kendinizi benim yerime koymanızı istiyorum. Yorumlarınızı ve yardımlarınızı acilen bekliyorum.  İyi günler iyi sürüşler...

Not: Arkadaşlar yazdıklarım cok uzun gibi gözükebilir kusuruma bakmayın aslında yaşadıklarımın sadece kısacık bir özeti :(

sizi en iyi ben anlıyorum :) 2 yılda bir motor problemini çözemediler.. Çözdük diye aracın beynini yaktılar..

Öncelikle bütün herşeyin resmini çekin, fotograf makinasiyla servise gittiginizde gezin.. ben öyle yapıyorum.. :)

Mutlaka ama mutlaka Togan beyle görüşün.. Mahkeme açtıysanız hatta kendılerıne birer bilgilendirme faxı çekin. Derdinizi anlatın ve kesinlikle aracı bir yere götürmeyi siz kabullenmeyın. Hatalı araç alan sızsınız gelip yerinde tamir etsinler veya gelip alsın götürsünler. Götürüklerinde şartlı aracı teslım edın 3gün 5gün sonra elımde olucak vs.. gibi.. Ayriyetten aracınızı teslım edersenız ve dava süreci devam ederse mutlaka avukatınız ıle bırlıkte teslım edın. Fotograflarını cekın. Yani konuşacak aslında pek birşey yok cünkü mahkemeye vermişsiniz, gerisini yasal yoldan aramak daha mantıklı gibi gözüksede işinizi zorlaştırabilirler. Kolay gelsin. Ayriyetten çok üzüldüm gerçektende sizin yaşadıklarınızı en iyi ben anlıyorum burda.. Dedigim gibi çizikler konusunda yapıcagınız pek birşey yok.. ama digerleri için mutlaka savaşın derım ve muhattap olarak servisi degil ya Call Centerı yada Togan-Erdem bey den birini tercih edin. Yerinizde Olsam Togan beyle anlaşmayı denerim.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

kaptan_swng61

Bir öneride benden..Tüketici hakları ile ilgili araştırma yapın.Tekrar geçmiş olsun

147BLACK

quote:

Bir öneride benden..Tüketici hakları ile ilgili araştırma yapın.Tekrar geçmiş olsun

Evet, tüketici hakları dernekleri ile temasa geçin ve yardım alın.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Passione

Sagolun arkadaşlar önerilerinizi birbir ele alıyorum. Eksik olmayın moral verdiniz
"centocinguantanove"

dr.garipp2002

öncelikle  geçmiş olsun çok üzücü bir durum gerçekten mahkeme kararınız çok doğru sonuna kadar gidin derim

Passione

Sagolun arkadaşlar. Fotografları çektim yarın atıcam foruma bana daha da hak vereceksiniz:(
"centocinguantanove"

adnan.geyik

ARKADASLAR bu kadar Alfistiyiz. Neden yaptirim gücü olusturmuyoruz. Gerekiyorsa Birmot a hep beraber gidelim. Yada Italya ya mail veya Fax ile bildirelim. BIRMOT un bizden bidaz cekinmezsi gerekmiyormu.  Aslinda etkili güc haline gelebiliriz. Bunu biraz hissettirelim. Yapilacak bir organizasyonu ben katilirim. Birkac kisi gidelim BIRMOT taki en yetkili ile görüselim. Bize 2. sinif tavirlarla yaklasmasinlar. Cok rahatsiz edici bir durum.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

Passione

Değişmiş olan stop lambasının bile kırık oldugu
Register or Login" border=0>

İç mekandaki çizikler

En büyük sorun! Suyun sunrooftan girdiğini servis bulamadı biz kendimiz bulduk! Sunroof tan girip arka direklere gidiyormuş malesef ordanda airbag tıpasından dışarı cıktığını tespit ettik. İşte resimler:

Yorum sizin...

Yardımlarınızı, önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar...
"centocinguantanove"

147BLACK

Sunroof'dan girip Airbag tıpasından geri çıkıyor ha?
İzninizle "YUUUUUHHHH" demek istiyorum.
Bu kadarıda olmaz.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Yalın

olacak iş değil ya sinir oldum :(((((((  Benimde q-tronic şanzımanın vites körüğü kırık teslim edilmişti. Bide torpido kapağında 3 cm lik içten kabarma vardı , 2 side garantiden değişti. Vites körüğünü tam oturtamadılar ama biraz ayrık duruyor hala :( Tekrar göstericeğim.  Ben yine şanslıymışım :((( Hale bak ya :(((

zaferisgoren

Ah ah yaa bu arabaya kac para verdi bu adam ayıptır yaaa....

Ben olsam 2.elde satmaya utanırım, tamir ettirip satarım; Birmot sıfır arabayı bu halde satıyor..!!!

Bu arada Antalya'daki satış temsilcisi arkadaş degişmiş. Yeni arkadaşa forumu takip edip etmedigini sordum, Birmotta kapalı sistem internet oldugu için sadece kendi sistemlerine girebildiklerini, webde dolaşamadıkları için de forumdan pek haberi olmadıgını soyledi...

Forumda çok aktif bir Birmot yetkilisi yok galiba degil mi?

Edited by - zaferisgoren on 05/06/2008  22:49:45

Passione

Sen merak etme Yalın arkadaşım aynı q-tronic vites körüğü problemini bizde yaşadık yaptılar :D Bizimkide suan yarı açık vaziyette demek istediğini çook iyi anlıyorum :( Üzülme ama daha neler görücez acaba düşünmeye başla ve kendini alıştır,amacım moralini bozmak değil arkadaşım gerçekten ama bana hak vereceksin:(((
"centocinguantanove"

ATA

Kapıda ki çiziğe (çizik de değil yırtık yesmen) YOK ARTIK diyorum! Bence teslim aldığınız anda itiraz etmeliydiniz ve olay çıkartmalıydınız.

Eğer bu insanlar size utanmadan sıkılmadan böyle bir araç satıyorlarsa, sizinde orda olay çıkarmak resmen hakkınız bence...
Hukuksal açıdan çözülür umarım.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

t_e_m

off rezillik, her biri ayrı rezillik.. Gerçekten bunlardan hiçbir şey olmaz. Sonra da millet konuşunca "önyargı" oluyor.
Sonuna kadar haklısınız, bu kadar para veriyorsunuz ve bunu alıyorsunuz, olacak iş değil.

Edited by - t_e_m on 06/06/2008  01:11:31

Yalın

Alırken dikkat etmek lazım tabii ki ama bazen öyle aceleye getiriliyor ki teslimat ve siz öyle heycanlı oluyorsunuz ki arada kaynıyor.

Bende aracı alırken yapış yapış sticker kalıntılarını görmemiştim. Gerçi arabanın üzeri karlıydı ondan ama öyle ayrıntılı bakacak kadar rahat bir ortam olmuyor teslimat. Teslimattaki adam bir yandan birşeyler anlatırken bir yandan para bekler . Siz o kısa zaman zarfında  , onu mu dinleseniz arabaya mı baksanız , baya zor yani detaylı bir inceleme.

Burda alandan çok böyle bir aracın son kontrollerini yapıp satmaya kalkan zihniyete yönelmek lazım .

Candoğan bey ,  tekrardan çok geçmiş olsun
:(((

Passione

Çok teşekkür ederim. Eksik olmayın ;)
"centocinguantanove"

n/a

O kapıdaki çizik yada yırtık demek lazım aslında, benim 10 yıllık alfamda yok.. Hadi diğerleri fabrikasyon hatadır diyeceğimde bunun hiçbir izahı yok.. Bu şekilde araç teslim edilir mi yahu insaf..

Stop'u değiştiriyorsun, kenarı kırık takıyorsun, insan utanır..

40bin ? verip "0" bir araç alıyorsunuz ve yaşananlara bakın.. Tez elden sorunları çözüme kavuşturacaklarına birde olayı yokuşa sürmeleri ise işin tuzu biberi..

Tofaş'tan bu konuda hiç hazzetmedim zaten.. Halen kuş serisi mantığıyla araç satıyorlar.. Bir müşteriyi üzmelerinin kimleri nasıl etkileyebileceğini hesaba katmıyorlar.. Hani tost makinesi de değil ki alınan şey, lanet olsun deyip çöpe atılsın..

Geçen konuların birinde aldığı peco 207 ile ilgili başına gelmedik kalmayan bir arkadaş vardı, You are not allowed to view links. Register or Login'da da bir çok markadan bir çok örnek bulmak mümkün.. Her markada bu gibi şanssız olaylar arka arkaya gelebiliyor.. Ancak Alfa'yı müşteri odaklı bir satış stratejisi ile satmaya çalışıyor isen, onbinlerce satan markalarda ki vurdum duymazlığı göstermeye hakkın yoktur..

Umarım Tofaş bu yanlışından kısa sürede döner..

Gouki

Abi dayan bence seni yukardan bu adamlarla sınıyorlar sabrını ölçüyolar :) Şaka bir yana umarım en kısa zamanda tüm bu problemler çözülür. Markaya olan bu bağlılığınızı görseler bence bi tane daha 159 vermeliler zaten..

t_e_m

1) İnsanların kafasındaki Alfa hakkındaki ön yargıları yıkmaya çalışan
2) Premium bir marka olma iddiası taşıyan
bir marka, bu şekilde 1 cm mesafe kat edemez. Böyle bir aracı bir şekilde tüketiciye teslim etmekle düştüğü hatayı nasıl telafi edeceğini şaşırması gerekirken üste çıkmaya çalışması, geçiştirmesi ancak üçüncü sınıf bir yönetim ve pazarlama anlayışının ürünü.
Diyelim ki hukuken haklı çıktılar, bu aracı değiştirme külfetinden kurtuldular. Acaba karlı mı çıkacaklar bu durumda?
Normal şartlarda, profesyonelce yönetilen bir firmanın en çok korktuğu şey, kendilerine ulaşmayan bir memnuniyetsizliktir. Çünkü bu durumda firma bunu telafi edemeyecek ve sonuç olarak memnuniyetsiz müşteri pek çok potansiyel müşteriyi engelleyecektir. Bunlar ise "nasıl bir çakallık yapsak da şu araçları itelesek" mantığında gördüğüm kadarıyla.
Bu kafayla gerçekten sadık müşteriler bile kaçar.

Passione

Ağzınızla bin yaşayın!!! Bu kadar güzel açıklanabilir bu durum. Bu kadar destek beklemiyordum açıkçası şuan hissetiğim tek şey " iyi ki varsınız" !! Benim gibi düşünen insanların olduğunu görmek şu kötü günlerimde gerçek moral verici! Tekrar sağolun. Şu düşünceleri o dar görüşlü zihniyete nasıl ulaştırıcam onu düşünüyorum???
"centocinguantanove"

Yalın

Aracınız şu an kaç km de Candoğan bey , bu arızaların dışında mekanik bir sorunla karşılaştınız mı şu ana kadar ? Gerek motor , gerek şanzıman vb gibi ?

SertackeS

o resimleri gördükten sonra sıfır alfa alana binbir tane nasihat çekmek gerek. rezillik resmen. başka markada olsa skandal demek.
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

Jakomo

Utandım, gerçekten' de utandım !!!
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB