Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 aracımdaki büyük sorunlar!(Resim eklendi)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

admin

hımm demek yanlış biliyormuşum.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Passione

quote:

Konuya objektif olarak baktığımda; sorunlu olan kısımlara ait malzemelerin yenisi ile değiştirilmesi ve sanruf su tahliyesinin düzgün bağlanması çok zor şeyler değil. Ki sizin sorununuzda bunlar zaten, herhangi bir mekanik problem yok anladığım kadarı ile.

Bunlarda teslim aldığınız, onarımını yaptırmaya çalıştığınız servislerin işgüzarlıkları sonucunda böyle büyümüş de olablir. Sonuçta bu tip hataların giderilmesinin insiyatifi bu servislerin elindedir. Yanlış da biliyor olabilirim ama, benzeri değişimler servisin kendi bütçesinden karşılanıyor. Bu sebeple de benzer değişimleri yapmak istemeyip, durumu böyle yokuşa sürebiliyorlar.

Togan veya Erdem beyle irtibata geçip probleminizi anlattıktan sonra çözüleceğine inanıyorum. Çünkü onlarda 159'un böyle sorunlu olarak lanse edilmesinden hoşlanmayacaklardır.

Bence bir şansınızı deneyin.

Bektaş Bey,bize bu araba 0 km de bozuk olarak satıldı. Sonradan olan birsey degil ki bu.Bu araba satılmadan da su geçiriyodu.Yagan ilk yagmurda 300 km de olan arabanın su geçirdiğini gördüm.Aracın içerisinde oturamıyoruz yagmurlu günler millet arabam yok yagmurda perişan oluyorum diye üzülür bende arabamın içinde ıslanıyorum diye üzülüyorum !!! Daha denebilcek laf yok!! 0 km okadar para verdigim arabayı tamir ettirmek mantıga sıgmaz. Önceki mesajlarımı okuyunuz sorunlar onunlada sınırlı degil. Resmen hatalı aracı bize kakalamaya calıştılar bizde geç farkına vardık.Şimdide hakkımızı hukuki yollardan arıyoruz. Togan Beyle görüşmek için 4 gün önce telefon ettim Alfa'ya, "tamam efendim size ulasıcaz" dediler yine herzamanki gibi ( o lafı duydugum an gülmeye başladım zaten ben bu yalana inanmadım) aramadılar. Artık napayım küfür mi edeyim arayıpta :D Bende elimdeki fotoları google a ve bütün avrupadaki otomobil forumlarına atıcam. Cesaretleri varsa beni mahkemeye verirler Teşekkür ederim yinede çok sagolun ilgilendiginiz için...
"centocinguantanove"

tolga_ozhan

156'yı ciddi ciddi 159'la takas etmeyi düşündüğüm şu günlerde beni bir kez daha düşünmeye ittiniz. Sanırım 156 bana Alfa 159'dan daha kalitelisini çıkartana kadar yetecek. Çok geçmiş olsun. Umarım sorunlarınız halledilir.

Sercan Keklik

quote:

quote:

Konuya objektif olarak baktığımda; sorunlu olan kısımlara ait malzemelerin yenisi ile değiştirilmesi ve sanruf su tahliyesinin düzgün bağlanması çok zor şeyler değil. Ki sizin sorununuzda bunlar zaten, herhangi bir mekanik problem yok anladığım kadarı ile.

Bunlarda teslim aldığınız, onarımını yaptırmaya çalıştığınız servislerin işgüzarlıkları sonucunda böyle büyümüş de olablir. Sonuçta bu tip hataların giderilmesinin insiyatifi bu servislerin elindedir. Yanlış da biliyor olabilirim ama, benzeri değişimler servisin kendi bütçesinden karşılanıyor. Bu sebeple de benzer değişimleri yapmak istemeyip, durumu böyle yokuşa sürebiliyorlar.

Bektaş Bey,bize bu araba 0 km de bozuk olarak satıldı. Sonradan olan birsey degil ki bu.Bu araba satılmadan da su geçiriyodu.Yagan ilk yagmurda 300 km de olan arabanın su geçirdiğini gördüm.Aracın içerisinde oturamıyoruz yagmurlu günler millet arabam yok yagmurda perişan oluyorum diye üzülür bende arabamın içinde ıslanıyorum diye üzülüyorum !!! Daha denebilcek laf yok!! 0 km okadar para verdigim arabayı tamir ettirmek mantıga sıgmaz. Önceki mesajlarımı okuyunuz sorunlar onunlada sınırlı degil. Resmen hatalı aracı bize kakalamaya calıştılar bizde geç farkına vardık.Şimdide hakkımızı hukuki yollardan arıyoruz. Togan Beyle görüşmek için 4 gün önce telefon ettim Alfa'ya, "tamam efendim size ulasıcaz" dediler yine herzamanki gibi ( o lafı duydugum an gülmeye başladım zaten ben bu yalana inanmadım) aramadılar. Artık napayım küfür mi edeyim arayıpta :D Bende elimdeki fotoları google a ve bütün avrupadaki otomobil forumlarına atıcam. Cesaretleri varsa beni mahkemeye verirler Teşekkür ederim yinede çok sagolun ilgilendiginiz için...

yanlış anlamayın ama bektaş beye katılmamak elde degil, yani bunlar çözülücek sorunlar. tabi hoş degil sıfır araçta bunların olması.. bu sebepten ötürü aracı degiştirmezler ama gerekli tüm yerleri degiştirirelr servise gittiginizde bunun için extra bi ücret veya tanıdık veya call centerı aramanıza gerek yok bencede. Eger servis bunu tamir edemiyorsa veya degiştirmiyorsa o zaman işler degişir.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Yalın

Her ne olursa olsun alfa 159 vazgeçilebilecek bir araç değil. Zaten o benim için bir araçta değil. Tüm sarış ve servis sorunlarına rağmen bir an bile aracımdan vazgeçmeyi düşünmedim. Eminim Candoğan beyde benim gibi düşünüyordur.  Markayı bu kadar seven ve bu markaya bu kadar bağlı insanlara karşı takınılan tavrın hiç hoş olmadığı açık. Candoğan beyin sert çıkışlarını mağduriyetine bağlıyorum. Ve bu çıkışlarda da son derece haklı. Ama tekrar belirtmek isterim ki alfa 159 80.000 ytl lik bir araç değil. Bence ona 150.000 ytl fiyat koysanız , o fiyatı taşır. Yani ona verilen para çöpe gitmemiştir bence. Tüm sorunlarına rağmen. Candoğan beyin aracındaki sorunlar iyi bir servis ve müşteri ilişkileri anlayışı sayesinde bir kaç hafta içinde tatlıya bağlanabilecekken , ülkemde alfa romeo markasının şansızlığı yüzünden bunlar olamıyor. İyi bir satış ve servis ağına kavuşmadanda bu markayı sevenler huzura kavuşamayacak.

Tüm bunlara rağmen şimdide araç satın alacak olsam alfa159 alırdım. Candoğan beyin aracı gibi bir alfa bana denk gelse bile.

murat

Büyük rezalet Geçmiş olsun , her türlü saldırın hakkınızı alın
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

admin

İşin gerçeğini söylemek gerekirse, yaşadığınız bu sebeplerden dolayı aracınızı değiştirmezler. Bu sadece Alfa ile alakalı değil, hiç bir marka bu sebeplerle değişimi kabul etmez. Basit olarak değişim prosedürünü açıklamak erekirse; mahkeme bu iş için bilirkişi ya da kurulu tayin eder. Bu kişi-(ler) aracı inceler ve yaşadığınız sorunları tespit eder, fakat değişimi kabul etmez. Niye, çünkü varolan ayıplar parça değişimleri ile giderilebilir.

Benzer bir değişim isteğini 5-6 sene kadar önce bir doktor arkadaşımızda istemişti. Fakat onda ciddi anlamda sorunlar vardı. O zamanki Alfa sorumlusu arkadaş yapılan baskılar sonucunda mahkemeye gitmeyerek, aradaki farkı -yeni model+daha donanımlı versiyon- alarak yenisiyle değiştirmişti. O zamanda çok uğraşmıştık ama sonuna kadar haklıydık bunda. Ve bundaki sorunlar bile normal şartlarda değişimi kabul edilmeyecek şeylerdi ki başka bir marka hayatta değiştirmezdi.

Şimdi sizinkine baktığımızda ki öncelikle sonuna kadar haklısınız, bu su götürmez bir gerçektir. Fakat günümüz gerçekleri ile baktığımızda, bu haklılık pek bir yarar sağlamıyor.

Neler var ayıp olarak;
Stop kırık: Yeni stop takılacak.
Kapı içi döşeme yırtık: Yenisi ile değişecek
Konsolda sürtme izi: Yenisi ile değişecek
Tavan döşeme, sütün kaplamaları sudan kaynaklı bozulmalar: Yenileri takılacak
Sunroof su tahliyesi: Sistem çalışır hale getirilecek, gerekirse yenisi takılacak.
Yan airbagler: Bir ihtimal sudan kaynaklı bozukluklar var ise yenileri takılacak.

Aracınızın yürüründe, motorunda, kaportasında, şasesinde, elektroniğinde...vs... bir sorun yok,herşey çalışır ve düzgün vaziyette. Var olan ayıpları ise zaten normal şartlarda servis garanti kapsamından yapmak zorunda. Mahkeme olayına bile gerek kalmaz. Günümüz mahkeme şartlarına baktığımızda, çıkacak sonuç, yaşanacak olaylar sadece sizi aracınızdan uzaklaştıracaktır. %99 ihtimallede aracınız değiştirilmeyip, gerekli parça değişimleri için servislere yönlendirileceksiniz.

Benim söylemek istediğimde bunlar doğrultusunda gerekli değişimleri yaptırıp, aracınızı keyifli günlerde kullanmanız.

burcintun

quote:

İşin gerçeğini söylemek gerekirse, yaşadığınız bu sebeplerden dolayı aracınızı değiştirmezler. Bu sadece Alfa ile alakalı değil, hiç bir marka bu sebeplerle değişimi kabul etmez. Basit olarak değişim prosedürünü açıklamak erekirse; mahkeme bu iş için bilirkişi ya da kurulu tayin eder. Bu kişi-(ler) aracı inceler ve yaşadığınız sorunları tespit eder, fakat değişimi kabul etmez. Niye, çünkü varolan ayıplar parça değişimleri ile giderilebilir.

Benzer bir değişim isteğini 5-6 sene kadar önce bir doktor arkadaşımızda istemişti. Fakat onda ciddi anlamda sorunlar vardı. O zamanki Alfa sorumlusu arkadaş yapılan baskılar sonucunda mahkemeye gitmeyerek, aradaki farkı -yeni model+daha donanımlı versiyon- alarak yenisiyle değiştirmişti. O zamanda çok uğraşmıştık ama sonuna kadar haklıydık bunda. Ve bundaki sorunlar bile normal şartlarda değişimi kabul edilmeyecek şeylerdi ki başka bir marka hayatta değiştirmezdi.

Şimdi sizinkine baktığımızda ki öncelikle sonuna kadar haklısınız, bu su götürmez bir gerçektir. Fakat günümüz gerçekleri ile baktığımızda, bu haklılık pek bir yarar sağlamıyor.

Neler var ayıp olarak;
Stop kırık: Yeni stop takılacak.
Kapı içi döşeme yırtık: Yenisi ile değişecek
Konsolda sürtme izi: Yenisi ile değişecek
Tavan döşeme, sütün kaplamaları sudan kaynaklı bozulmalar: Yenileri takılacak
Sunroof su tahliyesi: Sistem çalışır hale getirilecek, gerekirse yenisi takılacak.
Yan airbagler: Bir ihtimal sudan kaynaklı bozukluklar var ise yenileri takılacak.

Aracınızın yürüründe, motorunda, kaportasında, şasesinde, elektroniğinde...vs... bir sorun yok,herşey çalışır ve düzgün vaziyette. Var olan ayıpları ise zaten normal şartlarda servis garanti kapsamından yapmak zorunda. Mahkeme olayına bile gerek kalmaz. Günümüz mahkeme şartlarına baktığımızda, çıkacak sonuç, yaşanacak olaylar sadece sizi aracınızdan uzaklaştıracaktır. %99 ihtimallede aracınız değiştirilmeyip, gerekli parça değişimleri için servislere yönlendirileceksiniz.

Benim söylemek istediğimde bunlar doğrultusunda gerekli değişimleri yaptırıp, aracınızı keyifli günlerde kullanmanız.

Aynen katılıyorum. Gönlümden yeni araç geçiyor olduğunu söylemiştim ama benim ve uzman kişiler için bu ütopyaydı tabii. Hüseyin Bey in dediği gibi listedekiler ile güzel bir servise gidin en azından anlaşmaya varın benzin paranızı bile karşılasınlar maduriyetinizi iş kaybınızı tatlı bir dille anlatın. Sercan mı demişti çekici çağırın diye hatırlamıyorum gerekirse çağırın. Bu arada Hüseyin Bey yazdıklarının hepsine %100 katılıyorum mantıksal yaklaşıyorsun tavrını çok seviyorum. Ama müşteri memnuniyeti olarak şuan sınıfta kaldılar. Toyota evine kadar gelip araç hakkında opsiyonel istekleriniz var mı? diye sorabiliyorsa gerisini referans olarak siz düşünüz.Alfa Romeo araç alan kullanan çoğu alfistinin diyeyeyim araçlarına aşkla bağlı olduğunu koz olarak kullanıp vazgeçemezler nasıl olsa zihniyetiyle yaklaşılma kokusu alıyorum. Bir kere bu araç sıfır araç koskoca otomobil fabrikasından nasıl geldi? Haa belki bir ihtimal sunroof fitili kesinlikle fabrika ile alakalı yağmur testinde ret vermeleri ve değiştirilmesi gerekiyordu. Diğer sorunlar belki sevk belki de showroom da meydana gelmiş olabilir. Belki de gerçekten biz Avrupada ve dünyada 2. sınıf vatandaşız yaa kakalamış olabilirler. Benim aklıma takılanlar ve sinir olduklarım bu ayrıntılar. Yoksa diğer dediklerin yürüyen aksam ve motorda sorun yoksa halledilmeyecek şeyler değil.

admin

Ne kadar istemesekte, ne kadar nefret etsekte, ne kadar rezil olsakta, malesef olayın mantığı bu. Ve buna engel olunamıyor malesef. Ve dediğim gibi böyle bir sorun sadece bize özgüde değil, bunlardan daha beterini diğer markalarda da görebiliyoruz. En basiti geçenlerde 207'si ile başından geçenleri anlatan arkadaş var hatırlarsanız ve onda problem direkt mekanik aksamda oluşan ayıplardı.

anIL(34an623)

olay zaten mahkeme aşamasında. arkımızın avukatı şüphesiz konuya daha hakimdir ama bu arabanın tüketiciyi koruma kanununa göre ayıplı mal kategorisine girdiği çok açık. tüketici bunu 30 gün içinde bildirdiği zaman da değişim, iade veya ayıp oranında indirim haklarından uygun bulduğunu talep edebilir.

You are not allowed to view links. Register or Login

kanunun tamamı burada. 4. madde ayıplı mallarla ilgili. bimeks'le, gold'la kavga ede ede kanunu ezberledim resmen :( (bu sırada gold bilgisayar çok çirkef. kesin uzak durun)

neyse offtopic olmasın. kanun var nizam var diyorsak hakkaten kapı gibi kanun var ama kanunu uygulayabilen hukuk devleti nerde?

Passione

quote:

olay zaten mahkeme aşamasında. arkımızın avukatı şüphesiz konuya daha hakimdir ama bu arabanın tüketiciyi koruma kanununa göre ayıplı mal kategorisine girdiği çok açık. tüketici bunu 30 gün içinde bildirdiği zaman da değişim, iade veya ayıp oranında indirim haklarından uygun bulduğunu talep edebilir.

kanunun tamamı burada. 4. madde ayıplı mallarla ilgili. bimeks'le, gold'la kavga ede ede kanunu ezberledim resmen :( (bu sırada gold bilgisayar çok çirkef. kesin uzak durun)

neyse offtopic olmasın. kanun var nizam var diyorsak hakkaten kapı gibi kanun var ama kanunu uygulayabilen hukuk devleti nerde?

Anıl Bey haklısınız.Hatta bu araçta gizli ayıp söz konusu yani yagmur yagmadan ortaya cıkmayan bir fabrikasyon hatası. Böyle durumlarda 30 gün degil "gizli ayıp" söz konusu oldugu için 2yıllık bir süre söz konusu. Bana satılan hatalı aracı ben neden satın alayım ki?? Tamir ettirmek için mi?? Bu tamamiyle saçmalık. Mahkemeye güvenmekten başka çarem yok. Sagolun
"centocinguantanove"

n/a

arkadaşım goldan aldıgı bilgisayarın 3. defa servise gidip ve hep aynı yerden arıza vermesi olayında ,tüketici haklarına başvurdu ve dava açıldı..mahkeme bilirkişi raporu istedi ve bilirkişi üretim hatalı oldugunu ropor etti..4. duruşmada hakim arkadaşımın suçlu olduguna karar verdi ve biz şok olduk..bumu adalet..bumu devlet..şuan mahkeme masraflarıda arkadaşıma yüklenmiş durumda...

Alfadanadam

quote:

quote:

Anıl Bey haklısınız.Hatta bu araçta gizli ayıp söz konusu yani yagmur yagmadan ortaya cıkmayan bir fabrikasyon hatası. Böyle durumlarda 30 gün degil "gizli ayıp" söz konusu oldugu için 2yıllık bir süre söz konusu. Bana satılan hatalı aracı ben neden satın alayım ki?? Tamir ettirmek için mi?? Bu tamamiyle saçmalık. Mahkemeye güvenmekten başka çarem yok. Sagolun

Umarım istediğiniz sonuca ulaşırsınız. Hatta umarım istediğiniz sonuca markadan ve modelden soğumadan önce ulaşırsınız ki aramızdaki yüzü gülen bir üyemiz olarak kalırsınız.

Passione

İyi dilekleriniz için sagolun eksik olmayın arkadaşlar...
"centocinguantanove"

n/a

---------------------------------------------------
Adminim, bu konunun uygun bir yerine, bir kalıp sabun , sabunluk ve temiz elyüz havlusu koyma imkanı varmı?

GONENC

Arabanda kasko varsa götür tofaş'ın önünde benzin döküp yak bence... anahtarını da genel müdüre postala..

Passione

quote:

Adminim, bu konunun uygun bir yerine, bir kalıp sabun , sabunluk ve temiz elyüz havlusu koyma imkanı varmı?

Ne demek istediniz tam anlayamadım daha açık konusursanız sevinirim???
"centocinguantanove"

Alfadanadam

quote:

quote:

Ne demek istediniz tam anlayamadım daha açık konusursanız sevinirim???

Ne yalan söyliyim ben de anlamadım doğrusu !

admin

Sunroof duş misali içeri su verince, haliyle bir temizlenmek istedi sanırım Tamer.

agucba

Hüseyin Abi gerekli açıklamayı yapmış. Bence yeni bir araç verilmez.

Hatta başka bir örnek vereyim.Eski çalıştığım şirketin sahibinde de 156 1.6 varmış. Aracın motorunda üretimden kaynaklanan bir sorun varmış ve motoru 2 kez baştan yapmışlar. Mekanik bir durum olduğu halde değişme yapılmadı. Sizdeki sorunlar için hiç yapılmaz. Bence kendinizi mahkemenin vereceği olumsuz karar için hazırlayın. Bahsi edilen sorunlar değiştirilerek veya iyileştirilerek düzeltilecek kusurlar.

///////////////

tolga_ozhan

Bence buradaki tüm alfistiler arabayı parçalara ayırıp satalım. Sizde aracım çalındı deyip kaskodan paranızı alın.

n/a

Durumuna üzüldük Candoğan. 159 un temizlenmesine hangi açıdan baktığına bağlı.

alfistahakan

Candoğan arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum öncelikle.Şimdi bi dünya para verip yeni araç almış bir vatandaş doğal olarak hatasız bir ürün beklentisi içindedir.Herkes gibi.Eğer avrupa da böyle bir olay olsaydı satıcı firma ne yapardı?Ürünü değiştirirmiydi yoksa böyle kullan kardeşim napimmi derdi, yoksa hataları gidermeyemi bakardı?Bence türkiyede marka sahipsiz arkadaşlar.Kiminle konuşssam ,kime sorsam Alfa ile ilgili fikrini, iyi hoş ama ben almam oluyor.O onların şahsi fikridir saygı duyarım.Distribitör firma markaya yeterince sahip çıkmıyor ve kötü imajı silmek için yeterince uğraş vermiyor benim kanımca.WW Golf için bir deyim vardır fabrikadan al git dünya turuna çık o kadar güvenilirdir derlerdi.Alfa için aynı şeyi söyleyebilirmiyiz sıfır alınmış bir araç açısından soruyorum?Yazıktır.Bence grup olarak olayın üstüne gitmeylizi.Fax,e-mail yada ne gerekiyorsa bu konuda beraber olmalı, arkadaşımıza destek  çıkmalıyız diye düşünüyorum ....Uzun oldu kusura bakmayınız.

Saygı ve Sevgilerimle

AlfacıHakan
146 1.4TS
48HS510
Hakan
Forever Alfa

agucba

Hakan bey, Avrupa'da da değiştirmezler. Bahsi geçen tüm sorunlar mekanik ile ilgili olmayan durumlar.

Stop kırık: Değiştirilir.
Kapı içi döşeme yırtık: Değiştirilir.
Konsolda sürtme izi: Değiştirilir.
Tavan döşeme, sütün kaplamaları sudan kaynaklı bozulmalar: Değiştirilir.
Sunroof su tahliyesi: Düzeltilir.
Yan airbagler: Düzeltilir.

Sizi bilmiyorum ama ben 22 senedir yabancı basını takip ederim ve bu tip sorunlar nedeni ile bir otomobilin değiştirildiğini okumadım.

Ancak, bir sonraki yeni otomobil alımında indirimler uygulanır.

Ama eğer mekanik olarak giderilemeyecek sorunlar varsa, o zaman değiştirilir. Bu konuda, eğer kullanımdan kaynaklanan bir şey değil ise,  tüketici sonuna kadar haklıdır ve hakkını da almak durumundadır. Kırık bir stop farı için otomobil değiştiriliyor olsaydı, otomobil üreticileri kepenkleri çoktan kapatmış olurlardı.

Ayrıca VW Golf'ün fabrikadan al ve dünya turuna çık modeli "Golf II"'dir. Ondan da artık üretilmiyor.

///////////////

alfistahakan

Zaten ben değiştirirler demedim dikkat ederseniz 3 ihtimalli bir sonuç yazdım.Herşey değiştirilir düzeltilir vede tamirde edilir.İkinci el  araçda bu sorunlara katlanılabilir.Ama sıfır araç için bunlar fazla değilmi?İçine sine sine para verip aldığın araca siz binermisiniz?Böyle düşünmek lazım.Ben You are not allowed to view links. Register or Login II yada Golf V neticede Golf işte.Candoğan'a sabırlar dilerim.
Sürçü lisan ettiysem affola.

Saygı ve sevgilerimle,

AlfacıHakan
146 1.4TS 16V
48HS510
Hakan
Forever Alfa