Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Selespeed oring ihtiyacı ve yardım ricası

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

"Selespit sen mi büyüksün ben mi?" :)

Aşağıdaki konuda özellikle İstanbuldaki arkadaşlardan umutlu olduğum bir tedarik yardımı ihtiyacım var arkadaşlar.
You are not allowed to view links. Register or Login

Ben dahil en azından bir kısmımızın yaşadığı bazı SS sorunlarına olası bir çözüm denemek için aşağıdaki ebatlarda Viton Oring gerekiyor. Adana'da bugün öğlene kadar aradım ama et kalınlığı 1.78'den aşağı bulamadım. Genelde iş makinaları için satılıyor, onların da çoğu daha büyük. İstanbulda veya Ankara'da bu tip işleri yapan yerler bilenimiz çıkar umuduyla yazıyorum.

• İç çapı 10,5mm, et kalınlığı 1,2mm Viton Oring
  • İç çapı 11,5mm, et kalınlığı 1,2mm Viton Oring
  • İç çapı 12,5mm, et kalınlığı 1,2mm Viton Oring
  • İç çapı 18mm, et kalınlığı 2,0mm Viton Oring

Bu oringleri bulursam EV0, EV1 ve EV2 valflerindeki oringleri yenileyip, yeni yağ ve kalibrasyonla Selespeed'imi düzeltmeyi umuyorum. Aktüatör vb. değişimi gibi pahalı işlerden önce denemeye değer, bende işe yararsa rehberini yazıp paylaşırım. :) Yardımcı olabileniniz çıkarsa çok mutlu olurum.

Bu çözüme AlfaOwner'da aşağıdaki konudan ulaştım:

ufuksrl

Ankarada sadık kauçuk ile görüşebilirsiniz. Her çeşit o-ring imal ediyorlar. Bizimde tedarikçimiz konumundalar. Bir şansınızı deneyin derim.