Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araç içine su girmesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zaferisgoren

Tum tıpaları sokunce arabaya giren su bosaldı zaten. Eksik 2 tane tıpa vardı, onların deligini siikonla tıkadı.

zaferisgoren

Arkadaslar su giren aracımda tabandaki halı birturlu kurumadı.
Baktım kuruyunca da koku yapacak, suyu emip saklayan bir keçe var, onu degistireyim dedim.

Once kapının altındaki plastikleri sokuyoruz.Gecmeli zaten.. Soken Emre kalfa :)
Register or Login" border=0>

Sonra koltugu sokuyoruz sadece 4 tane vida tutuyor. Alttaki 2 jak ile elektrik tertibatını baglamıslar basitce sokuyoruz.

Icerden cıkan keçe berbat durumdaydı, aracınız su alırsa bunu mutlaka degistirin. Bakteri yuvası olur orası..

Yeni aldıgım kecenin arkası zift kaplı ve 2 kat yaptım; 1.5 metre yetti, maliyeti sadece 5 ytl
siyah naylonu cekince yapıskanlı zift cıkıyor alttan. Sİmdiki aklım olsa, evdeki parkelerin altını da bunla kaplardım.

Ve Emre kalfanın yeni doseli tertemiz işciligi..

Aracınız su alırsa mutklaka yapın derim. Malzeme 5ytl artı işçilik..
Pırıl pırıl oldu..

Edited by - zaferisgoren on 05/03/2009  21:25:48

Anıl

156 sahiplerine bir tavsiye, eger ön cam direğinin tavanla birleştiği köşelerde ıslanma var ise ilk ihtimal sunroof tahliyesi kontrolü, 2. ihtimal ise bende olduğu gibi ön cam çerçevesindeki izolasyon sorunu; çözüm 1. ustaya giderseniz ön cam sökülecek, belki kırılabilir garantisi yok diye söyler, ben buna cesaret etmedim, kendim çözüm buldum! Ön camın her iki yanındaki ön kapı lastiklerini çekip çıkarın ve ön camın yan fitillerini meydana çıkarın özellikle yan üst köşelerdeki küçük oyuk ile komple yanları güzel bir işçilik ile komple şeffaf silikonlayın, sonra söktüğünüz kapı lastiklerini yerine takın büyük olasılıkla sorun çözülecektir...

Edited by - Anıl on 06/03/2009  23:53:54
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

n/a

benim aracımda sunroof yok modeli 145, a sütununun oradaki plastik parçanın vidalandığı yer var ,oradan su alıyo sağa yada sola dönüşlerde ve arka sağ tarafın taban halısı sırıl sıklam oluyo .banada bi yardım etseniz nasıl çözerim bu sorunu

tolga_ozhan

A sütununda aldığı su büyük ihtimal ön camdır. Silikonlarını kontrol ettirin. Araka taraf için kesin net birşey söylemek mümkün değil ama tabamda bir delik yol açabilir buna.

ATA

Dikiz aynasından da su alabiliyor, aklınızda olsun.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

zeitgeist

Aracı su alanlar genelde önden, bendeki sorun bagajda.

Şu sıra epey yağmur yağıyor, geçen bagajı açtığımda, bagajda sağ arka kısımda duran yastığın ıslandığını gördüm. Zeminde de ıslaklı vardı, tuhaf olan suyun aktığı veya damladığı herhangi bir yer tespit edemedim, zeminde su var ama nereden geldiği belli değil.

Bundan bir kaç gün sonra baktığımda, aynı ıslaklığın yeniden ortaya çıktığını gördüm.

Dışarısı çok yağmurlu, yarın sabah beni bekleyen görüntüden çok korkuyorum

Nerden gelmiş olabilir arkadaşlar, yardım lütfen

junip

aynı sorunu ben yaşadım. servise götürdüm. suyun girdiği yeri bagaja biri elinde ışıkla girerek,diğer biri arka tarafı hortumla yıkayarak  tespit ettiler. tam yeri tamponun altındaki saç kısımdan bagajın içine giren kablolar var, o giriş yeri. o delikten stepnenin orası bir parmak su oluyordu. silikonla delik kapandı.sorunum çözüldü.

zeitgeist

O zaman su yağmur yağdığında üstten bir yerden girmiyor, ben su üzerinden geçtiğimde alttan içeri giriyor değil mi?

Eğer öyleyse şu günlerde biraz daha dikkatli kullanayım, su birikintilerinden iyice uzak durayım.

junip

tamponun altı derken içi demek istemiştim aslında

beckher

Aracınızda sunroof varsa eger sunroof tahliye oluğu var onun içine bir yabancı madde girmiştir, çünkü birkaç ay önce benimde başıma gelmişti aynı olay...
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

zeitgeist

Evet sunroof var, peki nerede bu oluk, nasıl temizleyebiliriz?
Sizin de bagajda mı birikmişti su?

admin

Bildiğim kadarıyla sanruftan agaja su akmaz. Sanruf ön içe verir suyu.

Bagaja giren suyun iki ihtimali olabilir; biri yukarıda da bahsi geçen tamponçamurluk tahliye kanallarından, diğeride baga fitillerinden.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

beckher

Evet benimde bagaja giriyordu C sutunun olduğu yerden her iki tarafından emniyet kemerini çek ve ıslaklık varsa sorun sunroofun arka su tahliyesi için oluk var o olukta bir yabancı madde var demektir, ben su alan tarafın tavan döşemesini bir el içinde çalışacak kadar aşağı çektim ve oluğun içinde bir parça lastik buldum onu çıkardım sorun halloldu...
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

thuGLife

Haberlerde görmüşsünüzdür arkadaşlar izmire felaket bi yağmur yağdı. 2 saat önce arabaya bindim ve tavanın arka taraftaki aydınlatma lambasından hareket edince su akmaya başladı. Baya bi damladı lambanın içi su olmuş çevreside biraz lekelenmiş. Daha öncede yağmurda kaldı ama ilk defa böyle oldu? Oraya su hangi şekilde girmiş olabilir anlamadım? Sunroof ve çevresinde bir damla bile su yok. Fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.

tolga_ozhan

Sunroof tahliye hattı tıkalı olsa muhtemelen C sütununda da ıslaklıklar olabilir. Kontorl etmenizi tavsiye ederim. Bunun dışında o bölgede fitiller sağlamsa su alabielceği tek yer anten bölgesi.
Elektirksel kaçağa da yol açabileceği için ciddiye alınması gereken bir konu.

Anıl

Sunroof tahliyesi tıkalı olursa da aynısını yapar, arka cam tarafı sütunda tahliyenin ek yeri var,arka tampon tarafında tahliye tıkalıysa hortum dola dola ilk buradan suyu bırakıyor. Tamponun 2 yanındaki tahliyelerin ucu kesik değilse kesmenizi öneririm. Eski aracımda bu nedenle aynı yerden su aktı,arka koltukta oturanlar şemsiye açmıştı :)

1998 GTV V6 TB

Burak

Benim araba da sağ kapıdan su alıyor , aynanın arkasından ve haporlör kenarlarında şıkır şıkır su akıyor yağmurlar bitsin bi el atacağım  :(
1997 Gtv V6 TB

Anıl

You are not allowed to view links. Register or Login
Benim araba da sağ kapıdan su alıyor , aynanın arkasından ve haporlör kenarlarında şıkır şıkır su akıyor yağmurlar bitsin bi el atacağım  :(
Burak kardeş,ben o olayı çözdüm ;) İçeriden ayna kapağını aç(üçgen parça),sonra o kapağın altına suyu aşağıya yönlendirecek bir parça yapıştır. Ben üçgen parçanın alt kısmını yarısı parçaya yapışık,yarısı boşta aşağıya bakacak şekilde elektrik bantı yapıştırdım.Sonra o parçayı takarken bantın çıkık kısmını, kapı panelindeki oyuk yuvaya denk getirerek tak,sorunun kalmayacak.Yani suya yön verecez ;)

1998 GTV V6 TB

Burak

ok, vidalı mı geçme mi o kapak?
1997 Gtv V6 TB

hi_cazz

tırnaklı.

Anıl

Üzerinde tek allen başlı vida var,kapağın arkasında. Onu sök,sonra sağ-sol yaparak kapağı yukarıya çek.

1998 GTV V6 TB

Burak

Söktüm orayı , fakat aynanın arkasından alıyor gibi aynayı sökmek gerekecek galiba  :'(
1997 Gtv V6 TB