Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Detailing, İç - Dış Kozmetik Bakım Hakkında Bilgiler-Sorular-Cevaplar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar merhaba, Araba gölgede kalsın fazla yanmasın diye kapının önündeki ağacın altına bırakıyordum, (adını bilmiyorum ama çocukken tohum tanelerini pervane gibi çeviriyoduk yüksekten atınca helikopter gibi olduğu için helikopter ağacı derdik fotosunu da buldum.) ağac yapışkan bir sıvı damlatmış arabaya. cok fena oldu boyası. 2 gün şehirdışındaydım güneşin altında bi güzel yanmış boyaya işlemiş tabi. kaynar su döktüm yok, sirkeli su dediler yok, ufak yere elle pasta çektim o da yok. Uğraştığımı gören komşu geldi, aynısı benim arabaya olmuştu zeibart da ne kadar kurtarıcı uygulama varsa yaptırdım geçmedi dedi.
En son wd 40 la denedim tabiki çıkmadı...
Silerken sanki bezi kaldırım taşına sürtüyorum cızırtı yapıyor resmen ya. zımparalarmış gibi. özellikle tavan... :duvar: :duvar: :duvar:
Yok mudur hal çaresi?  :alfisti:

Kil le deneyin, Meguiarstan agresif kil ve m34 alıp denemekte fayda var agacın reçinelerini alacağına inanıyorum. Daha iyiside olabilir arkadaşlar yardımcı olacaktır.

m34 sıkıp kil ile boyalı yüzeylerde gezdirmeniz yeterli oluyor.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ByAKINCI

Merhaba Arkadaşlar araç temizliği hakkında öğrendiğim enteresan bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.Değerli bir abimle sohbet ederken konu araç temizliğine geldi.Alfasının temizliği yıllardır dikkatimi çekiyordu hiç aklıma gelip nasıl bir temizlik yaptığını ve hangi ürünleri kullandığını sordum? Aldığım cevaba ilk başta inanmadım ama ciddi ciddi anlatınca şaşkın şaşkın dinlerken buldum kendimi  :)
Cevap : Omo çamaşır deterjanı ( Elde yıkama olan )  :haydi:

Konuya hakim biri değilim ama ilk başta boyaya zarar vereceğini düşündüm fakat araç 2003 model 147 bildiğim bir araç hala şaşkınım  8)
Konunun ehli üstatlar değerli fikir ve yorumlarınızı bekliyorum.  :)
147 Blackline Red

Adza

Arkadaşlar merhaba, Araba gölgede kalsın fazla yanmasın diye kapının önündeki ağacın altına bırakıyordum, (adını bilmiyorum ama çocukken tohum tanelerini pervane gibi çeviriyoduk yüksekten atınca helikopter gibi olduğu için helikopter ağacı derdik fotosunu da buldum.) ağac yapışkan bir sıvı damlatmış arabaya. cok fena oldu boyası. 2 gün şehirdışındaydım güneşin altında bi güzel yanmış boyaya işlemiş tabi. kaynar su döktüm yok, sirkeli su dediler yok, ufak yere elle pasta çektim o da yok. Uğraştığımı gören komşu geldi, aynısı benim arabaya olmuştu zeibart da ne kadar kurtarıcı uygulama varsa yaptırdım geçmedi dedi.
En son wd 40 la denedim tabiki çıkmadı...
Silerken sanki bezi kaldırım taşına sürtüyorum cızırtı yapıyor resmen ya. zımparalarmış gibi. özellikle tavan... :duvar: :duvar: :duvar:
Yok mudur hal çaresi?  :alfisti:

Kil le deneyin, Meguiarstan agresif kil ve m34 alıp denemekte fayda var agacın reçinelerini alacağına inanıyorum. Daha iyiside olabilir arkadaşlar yardımcı olacaktır.

m34 sıkıp kil ile boyalı yüzeylerde gezdirmeniz yeterli oluyor.

Nerde bulabilirim kil ve m34 ü?
teşekkürler

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login adresinde ya da You are not allowed to view links. Register or Login adesinde bulabilirsiniz.

Note 3 ile tapatalklandı

erdem1904

Margarin :)

Hahaha şaka mı? bildiğimiz margarin? :D :D :D
+1 zift lekelerini de çıkartır :)

bende zamanında buradan bir üstaddan öğrenmiştim... Ziftte işe yaramıştı.. :) deneyin bence... Öğle sıcağında o bölgeye iyice sürün bakın bakalım yumuşatacak mı ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

sbk0655

Margarin ciddi ise yarar,bircok kez denemisligim vardir.Bu sonuc vermezse gaz yagi yada mazot ile yikatmayi da deneyebilirsiniz.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Adza

Erdemboya.ticiz.com adresinde ya da You are not allowed to view links. Register or Login adesinde bulabilirsiniz.

Note 3 ile tapatalklandı
Teşekkür ediyorum :)

Adza

Margarin şaşırtıcı bir çözüm olmuş, sirkeye daha alışamamışken. İlk fırsatta deneyeceğim ve sonucu paylaşacağım teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için :alfisti:

Kibitzer

hi_cazz

Bugün c-coat trim nano ile dış trimlere uygualama yaptım.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Üstte görüldüğü gibi kaput ile ön cam arasındaki trim rsmen gri olmuştu. Şimdi ise simsiyah oldu.

Fakat cam fitillerinde etkili olmadı.

Nano olduğu için üretici 36 ay ömür veriyor. Detailing forumda uygulamış olanlar var 8-10 aydır mükkemmel şwkilde aynı halde olduğunu söylüyorlar.

Note 3 ile tapatalklandı

max-ime

Eline saglik, cok guzel olmus.

Fitillere yapilan uygulama yapisini bozmaz mi? Birde fitil icin baska uygulama arayisi var mi su durumda?

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hi_cazz

Eline saglik, cok guzel olmus.

Fitillere yapilan uygulama yapisini bozmaz mi? Birde fitil icin baska uygulama arayisi var mi su durumda?

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yapısını bozma durumu yok. zadetn ugulanan kısım sert olan yüzey. benim arayışım bitmez. m40 denedim olmadı. plak2r denedim olmadı. sonax ın bir ürününü kullandım olmadı. daha ne olur bilmiyorum. ama diğer trimler için c-coat muhteşem birşey gibi duruyor.

Note 3 ile tapatalklandı

ku2

Evvelsi gün ATAS'ın aşağıdaki ürünlerini aldım.

1. ATAS Plak 2R - Antistatik Torpido Cilası (Deri, Vinil, Torpido, Motor koruma..)
2. ATAS Lacer - Alkali Jant Temizleyici
3. ATAS Pneubell - Lastik Parlatıcı ve Koruyucu
4. ATAS Hydrorep - Hızlı Cila ve Yağmur Kaydırıcı
5. ATAS Forclean - Motor ve Mekanik Aksam Temizleyici
6. ATAS Vinet - Çok Amaçlı Temizleyici

Aracı yıkattıktan sonra kuru arabaya Hydrorep hızlı cila uyguladım. Aracın üzerine sıkıp, temiz bir mikrofiber bezle sildim. Sonra başka bir bezle tekrar üzerinden geçtim. Lastiklere süngere sürerek Pneubell sürdüm. Jantları da Lacer ile temizledim. Lacer'i sıkıp biraz bekliyorsunuz. Ben sıkıp, diğer janta geçtim. İlk janta gelince de su ile yıkadım sırayla hepsini. Sonuçtan memnun kaldım. Aracın kapı eşikleri, fitiller, iç göğüs ve plastik kısımlarına Plak 2 uyguladım. Mikrofiber beze püskürtüp, sürdüm. Çok hoş bir kokusu var. Ayrıca da gayet güzel bir parlaklık elde ettim.

Dış resimleri ekliyorum.. Diğer resimleri de sonra eklerim.
Açıkcası ürünlerin fiyat/performans oranı çok iyi. Ben memnun kaldım.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

hi_cazz

gayet güzel bir detailing çıkmış ortaya. Jantlar hariç. jantlar için birde fırça almalısınız. Lacer'i sıkıp biraz bekledikten sonra fırça ile girişmeli yoksa kirler çıkmıyor malesef. Plak2r zaten güzel bir üründür. Ne parlak ne mat. Tam arada ve dayanıklı bir koruyucu(hatta m40dan daha çok hoşuma gidiyor. Elimde 2side olmasına rağmen plak2r kullanıyorum.) pneubell hiç denemedim ama güzeldir diye düşünüyorum. Kalıcılığı ne kadar olacak gözlemlersiniz. Hydrorep yerine kesinlikle m66 derim. (Cilayı fısfıs şeklinde yapıp silmek doğru değil diye biliyorum. cila pedi ile yayıp kurumasını bekleyip bol tüğlü bez ile parlatmak gerekiyor. Vinet'i zaten söylemeye gerek yok.

hi_cazz

Arkadaşın aracının farları kötü dueumdaydı bizde temizleyelim dedik.

Araç chevrolet aveo 2004 model.

Malezemeler 1000-1500-2000-2500-3000 zımpara. PlastX. Polisaj makinesi.

Sercan Keklik

Bayadir pesinde oldgm alfa romeo car care cantasi :)

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ku2

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Emre Sezen

m105 + m205 + colli 915

gtv de yaşından ötürü yüksek devire çıkmamıştım.daireseller olduğu gibi kaldı neredeyse. ama 205 ile tekrar geçmeyi düşünüyorum. ancak 2000 devir civarı daireseller kayboldu bunu yaparken. deneme kısmını bmw de hallettim. tekrar kırmızıya el atabilirim artık.

sonuç;

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

wolkanku

2000 devir 205ile iyi iş görüyor değil mi emre  :serefe:

kafana takılan bişey olursa pm gönder  :arkadasim:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Emre Sezen

2000 devir 205ile iyi iş görüyor değil mi emre  :serefe:

kafana takılan bişey olursa pm gönder  :arkadasim:

aynen volkan, senin dediğin gibi yapınca sonuç tatmin edici oldu.  :arkadasim:

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Baskan

Soft99 Dark colour siparişi verdim öve öve bitiremediler ürünü, Cuma günü elimde kısmetse..

TRSemih

Hayirli olsun. Umarim memnun kalırsınız.

Berkay'da epey ovdu bu markayi ve bir kac hafta once bu firma ile anlasti. Hem urunlerini kullaniyor hem de online satisini yapiyor.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Baskan

Zaten Berkay'ın tüm wax'ları kaldırdım bundan başka kullanmıyorum demesi yettide arttı bana :)

hi_cazz

Benimde şu ürün dikkatimi çekti fakat ne kadar kolay uygulanabilir yazsa da uygulama sırasında aracı dış etmenlerden korumak bile dert.

Wax ı ise çok merak ettim uygulama sonrası detay bekliyorum. Ben detaylı temizlik sonrası hep fk1000p kullanırım, 2 yıkamada bir kerede m66 memnunum açıkçası ama bu rengi atas polishat gibi koyulaştırıp hemde daha uzun dayanıyorsa tercih edebilirim.

Baskan

Ürün geldi, kutunun içini koklayınca bildiğimiz duvar boyası gibi kokuyor :S İlk testi denek piano black laptop'a yaptım, güzel parlaklığı ve su iticiliği var. Şansıma hava yağmurlu bugün Bursa'da, hava değişirse direk girişicem bakalım..