Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Detailing, İç - Dış Kozmetik Bakım Hakkında Bilgiler-Sorular-Cevaplar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

francobaresi

Ben aldim ertesi gun iade ettim:)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

cario

You are not allowed to view links. Register or Login
iç mekanda m40'a göre uygulaması daha kolay olan bir ürün keşfettim..arkadaşımın ısrarı üzerine denedim ve acayip memnun kaldım. biraz pahalı ama m40'ım biter bitmez alacağım. chemical guys silk shine dressing.

lastikte ben her zaman meguiars all season dressing derdim ancak Gyeon Tire resmen nakavt etti.
lastik parlatıcıya 50 tl gömerim ama 4-5 gün cayır cayır yanan lastiklerle gezerim diyen duraksamadan alsın.

Tavsiyen üzerine az önce silk shine aldım. Bakalım gelsin deneyelim.

Teşekkürler
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

wolkanku

Ben parlaklık özelliğini atlamışım. Şimdi birkaç video izledim vrp ile ilgili ve çok parlak :) deri göğüse de uygulamışlar ve o parlaklık bence de fazla. Silk shine uygun olacak bana.
Bu başlıkta yazanların detailing ve kozmetik konusunda çok hassas olduğunuzu biliyorum. Bana deri yüzeyler için önereceğiniz bir ürün var mı? Adana çok direk güneş ışığı alan ve sıcak bir yer. Gölge yerlere park etsem de ve güneşlik kullansam da deri göğüsü korumak gerek.

ben hep tecrübelerime istinaden bir şeyler tavsiye ediyorum.
benim koltuklar suni deri olduğu için sadece silip geçiyorum. deri besleyiciler vs. suni deri için etki etmiyor desek yeridir, çünkü vinilex yani plastik esasen :)
hakiki deri konusunda yardımcı olamayacağım pek.
eski TT'imde hakiki deri vardı ama çok iyi durumda oldukları için hafif apc'li bezle silip, turtle wax'ın deri bakım kremini uyguluyordum. ancak bu ürün çok profesyonel ve detaylı bir ürün değil.. o yüzden tavsiye etmek doğru olmayacaktır.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

wolkanku

iç mekanda m40'a göre uygulaması daha kolay olan bir ürün keşfettim..arkadaşımın ısrarı üzerine denedim ve acayip memnun kaldım. biraz pahalı ama m40'ım biter bitmez alacağım. chemical guys silk shine dressing.

lastikte ben her zaman meguiars all season dressing derdim ancak Gyeon Tire resmen nakavt etti.
lastik parlatıcıya 50 tl gömerim ama 4-5 gün cayır cayır yanan lastiklerle gezerim diyen duraksamadan alsın.

Teşekkürler

memnun kalırsın abi, m40'a göre üstünlüğü, uygulama kolaylığı,eller yapış yapış olmuyor.
konsolda bıraktığı ton çok hoş ve dokunma hissi de yağlı değil.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Kurzuk

Ben parlaklık özelliğini atlamışım. Şimdi birkaç video izledim vrp ile ilgili ve çok parlak :) deri göğüse de uygulamışlar ve o parlaklık bence de fazla. Silk shine uygun olacak bana.
Bu başlıkta yazanların detailing ve kozmetik konusunda çok hassas olduğunuzu biliyorum. Bana deri yüzeyler için önereceğiniz bir ürün var mı? Adana çok direk güneş ışığı alan ve sıcak bir yer. Gölge yerlere park etsem de ve güneşlik kullansam da deri göğüsü korumak gerek.

ben hep tecrübelerime istinaden bir şeyler tavsiye ediyorum.
benim koltuklar suni deri olduğu için sadece silip geçiyorum. deri besleyiciler vs. suni deri için etki etmiyor desek yeridir, çünkü vinilex yani plastik esasen :)
hakiki deri konusunda yardımcı olamayacağım pek.
eski TT'imde hakiki deri vardı ama çok iyi durumda oldukları için hafif apc'li bezle silip, turtle wax'ın deri bakım kremini uyguluyordum. ancak bu ürün çok profesyonel ve detaylı bir ürün değil.. o yüzden tavsiye etmek doğru olmayacaktır.
Teşekkür ederim. Zaten tecrübelerinizden ve somut kanıtlarından :) dolayı soruyorum.
Şu anda benim arabanın derilerinin de durumu iyi. Sadece doğru koruyup ömrünü uzatmak için bakım yapmak istiyorum. Apc'li bez ile temizlik yapıyorum ama sonrasında uygulayacağım ürün için birçok bakım kremi ve sütü alternatifi var piyasada. CG'nin bir ürünü var (Leather Conditioner) kullanıcı yorumları çok iyi, onu deneyeceğim sanırım. Gelişmeleri paylaşırım.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

Muratözdemir

Carpex lastik parlatıcı sprey
Lastik 10 gün parladı. Mat isteyenler spreyden sonra silebilir.
İki kez yıkadım aracı anca tekrar sıkmak istedi

fatihmehmet

@Kurzuk

Ben Meguiars ürünlerini denedim ama cokta memnun kalmadım. Biter bitmez CG alacağım. Gecmiş konularda 1-2 fotoğrafı vardı sanırım. Mat bir görüntü veriyor.

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

cario

Teşekkürler

memnun kalırsın abi, m40'a göre üstünlüğü, uygulama kolaylığı,eller yapış yapış olmuyor.
konsolda bıraktığı ton çok hoş ve dokunma hissi de yağlı değil.

Öncelikle tesekkurler Volkan. Bugun işten sonra bu saate kadar zevkle arabayla ugrastim. Guilietta'da simdiye kadar hic birsey kullanmamistim. Hakikaten kaliteli bir urunmus. Surdugunuz her yer biraz daha guzel oluyor. Plastik, bakalit heryere uyguladim. hatta on ve arka tampodaki bakalitlerede uyguladim ve sifir gorunumune kavustu..
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

wolkanku

Beğendiğine sevindim abi , bn de gerçekten sürdüğümde büyülenmiştim

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Alfadanadam

Bir türlü fırsat olmadı kaç gündür. Before-after foto muhabbeti yüzünden uygun zaman kovalıyorum :)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

wolkanku

heeyt yeni bir tavsiye ile geldim.

çoook uzun zamandır bir çok forumda SARP Lastik parlatıcı tavsiyesi duyuyordum. şans eseri hepsiburadada olduğunu gördüm, fiyatı da uygunken 2 tane sipariş ettim.
dün ürün geldi ve akşam ayakkabı parlatma süngeri ile uyguladım.

ARTILARI
*uygun fiyat
*çok iyi parlaklık ve siyahlık ( parlaklığı ben ışık geldiğinde lastiğin yanakları arasındaki çizgilerin parlamasına göre yorumlarım her zaman, gayet başarılı ancak Gyeon Tire'ın bir tık altında.)
*toz toplaması az
*suya aşırı dayanıklı

EKSİLERİ
*kesinlikle ele bulaşmamalı. lastiğe temas etmemiş haliyle bile elden çıkması çok güç.
*uygulama yaptığım süngeri yıkayayım dedim..hayatımın hatasını yaptım. süngeri sıktığım anda parlatıcı ile lastiğin üzerindeki kir karışımı elime aktı ve gerçekten 4-5 yıkama ile çıktı. lavabo falan battı.
*mutlaka ele temas etmeyecek şekilde, ya da eldiven kullanılarak uygulanmalı.

kısaca; fiyat performans ürünü ancak nazlı bir ürün.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ES53

çoook uzun zamandır bir çok forumda SARP Lastik parlatıcı tavsiyesi duyuyordum. şans eseri hepsiburadada olduğunu gördüm, fiyatı da uygunken 2 tane sipariş ettim.

ARTILARI
*uygun fiyat
*çok iyi parlaklık ve siyahlık ( parlaklığı ben ışık geldiğinde lastiğin yanakları arasındaki çizgilerin parlamasına göre yorumlarım her zaman, gayet başarılı ancak Gyeon Tire'ın bir tık altında.)
*toz toplaması az
*suya aşırı dayanıklı

EKSİLERİ
*kesinlikle ele bulaşmamalı. lastiğe temas etmemiş haliyle bile elden çıkması çok güç.
*uygulama yaptığım süngeri yıkayayım dedim..hayatımın hatasını yaptım. süngeri sıktığım anda parlatıcı ile lastiğin üzerindeki kir karışımı elime aktı ve gerçekten 4-5 yıkama ile çıktı. lavabo falan battı.

m

Abi fiyat cok iyi,bende veriyorum 2 tane siparis.Benzincilerde ki dandik yarim saatte kaybolan parlaticilar bile pahali bundan

Evo34

Lastiklerde sıvı parlatıcılardan ziyade,
Süt cila öneririm. Çok daha kaliteli ve canlı bir görünüm elde edersiniz.
Arabalarım/Testlerim
[url="http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr"]http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr[/url]

Evo34

İç Tavan temizliği konusunda nasıl bir yol izleyebiliriz Arakdaşlar?
Nasıl bir ürünü ne şekilde kullanmalıyız?
Arabalarım/Testlerim
[url="http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr"]http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr[/url]

TRSemih

Bernerin tavan temizliği için köpük spreyi var. Beze yedirip tavanı siliyorsunuz. Suya sabuna dokunmadan risksiz bir şekilde en iyi sonucu alırsınız.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Evo34

Bernerin tavan temizliği için köpük spreyi var. Beze yedirip tavanı siliyorsunuz. Suya sabuna dokunmadan risksiz bir şekilde en iyi sonucu alırsınız.
Tamda böyle birşey arıyorum,
bahsettiğiniz ürün bumudur Hocam?
Arabalarım/Testlerim

TRSemih

Tamda böyle birşey arıyorum,
bahsettiğiniz ürün bumudur Hocam?
Hiç bir yerde bulamazsanız Berner ürünlerini kullanan oto kuaförlerden temin etmeyi deneyin.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Evo34

Siz kullandınız mı acaba?
Tavanda herhangi bir sarkmaya yol açmasından çekiniyorum...
Arabalarım/Testlerim

ES53

Benimde tavanda 4-5 cmlik bir yer var kirlenmis ama korkuyorum temizlemeye

milano 75

ARTILARI
*uygun fiyat
*toz toplaması az
*suya aşırı dayanıklı

EKSİLERİ

bende  sipariş geçtim gece gece  :D bi dönem slikon kalıp ayırıcı sprey kullandım parlatıcı niyetine,iş görüyo ama yıkayana kadar.bunu görelim bide,sen iyi diyosan, bana mükemmeldir zaten  ;)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

wolkanku

ARTILARI
*uygun fiyat
*toz toplaması az
*suya aşırı dayanıklı

EKSİLERİ

bende  sipariş geçtim gece gece  :D bi dönem slikon kalıp ayırıcı sprey kullandım parlatıcı niyetine,iş görüyo ama yıkayana kadar.bunu görelim bide,sen iyi diyosan, bana mükemmeldir zaten  ;)

memnun kalırsın abi, ilk sürdüğünde yahu bu parlamadı diyip miktarı arttırmaya çalışma boşuna...4 lastiği sür geç, sonra sürdüğün ilk lastiğe tekrardan bak :) çok güzel parlıyor.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

KUY65

Mitoyu aldığım günden beri gözüme batan ama yapmaya korktuğum 1-2 şey var nasıl yaparım yardımcı olursanız sevinirim :D
1. You are not allowed to view links. Register or Login
birincisi bu. Aracın benden önceki sahibi yapıştırmış, yeşil sert plastik(ne olduğunu, neye yaradığını bilmiyorum) neyle nasıl söksem bilemedim.. camdaki şu küçük siyah noktaların üstüne yapışmış olduğu için
oraya zarar vermek istemiyorum kesinlikle.
2. You are not allowed to view links. Register or Login
bu basit sanırım wd40 ve bezle girişicem değil mi ?
3. You are not allowed to view links. Register or Login
arabanın bayan sahibinin eseri... zımparalayıp plastidiple boyamak geldi aklıma, sökmeden yanları bantla koruyarak yaparsam sonuç nasıl olur.
yardımlara şimdiden teşekkür ederim  :alkis:
edit: Birde kaputtaki küçük beyaz taş izlerini en kolay nasıl yokederim araç kırmızı :/
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

wolkanku

gösterdiğin yeşil plastik, garanti'nin ogs cihazının tabanı :)
güneşe park et, iyice ısınsın, ondan sonra yavaşça köşesinde kastırarak çıkart..kalan yapışkanı da ucunu hafif wd40 sıktığın bez ile sil.

diğer yapışkan için de aynısı geçerli.

cam kumandaları ise sökmeden bantlama işiyle olmaz..alan çok dar, sağa sola sıçradığında geri dönüşü zor olur.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

KUY65

gösterdiğin yeşil plastik, garanti'nin ogs cihazının tabanı :)
güneşe park et, iyice ısınsın, ondan sonra yavaşça köşesinde kastırarak çıkart..kalan yapışkanı da ucunu hafif wd40 sıktığın bez ile sil.

diğer yapışkan için de aynısı geçerli.

cam kumandaları ise sökmeden bantlama işiyle olmaz..alan çok dar, sağa sola sıçradığında geri dönüşü zor olur.
tamamdır çok teşekkür ederim  :D
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

Doğa Tosun

Tiner de camdaki kalıntıları çok iyi temizliyor. Kaputtaki taş izleri benim 147'de de çok var :( rötuş boyası aldım ama terbiyesiz izler ya çok büyük (çok büyük izlere rötuş yapınca daha kötü oluyor su damlası gibi kalıyo sürekli üstünde), yada çok küçükler (ki bunlara da uygulanamıyo adam gibi).

You are not allowed to view links. Register or Login abi 147 yarın boya korumadan çıkacak, bugün bi gittim baktım çok güzel olmuş. Şimdi benim bu güzelliği koruyabilmem için yıkamalarda neye dikkat etmem gerek ? Yaz geldi 3-4 gün sonra yağmurlar kesilecek gibi görünüyor. Haliyle iftar sonraları ben zevk ile yıkarım 147'yi benzinliklerin 1tl karşılığında muhteşem basınç + köpük ikilisiyle :D bu köpük sence zarar verir mi ? Süngerlerimi falan aldım yeni kullanmaya başlayacağım. 3m'in bir de hızlı cilası var elimde sprey şeklinde. Arabayı sabunlayıp sonra basıncın gözüne verdikten sonra bezle müdahale etmeden, şöyle suyu kendi kendine aktıktan ve araba nemli bi hale geldikten sonra spreyi sıkıp mikrofiberle silmeyi düşünüyorum, mantıklı midur ? Dandik köpük zararlı ise bi şampuan alsam, bagaja da kova koysam onunla yıkasam diye de düşünmüyor değilim. Önereceğin bi şampuan var mı ?
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)