Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Detailing, İç - Dış Kozmetik Bakım Hakkında Bilgiler-Sorular-Cevaplar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ES53

Arkadaslar merhaba.Annemin aracta on yolcu koltugunda leke var.koltuk siyah kumas.Kosla denesem is gorur mu,zarar verir mi ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

ilbey666

You are not allowed to view links. Register or Login
Heifer marka şöyle bir ürün var. İş görür mü acaba? Fiyatı 165TL. Evde 3 araba var. Tek araba olsaydı düşünmezdim ama 3 araba olunca kısa sürede parasını çıkarır, eğer işe yarıyorsa tabi.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bu arada 4 kat yukarıdan alacak suyu. Hortum sıkıntı olur mu bilmiyorum.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
Hocam buna vereceğiniz paraya 20 25 ekleyin karcher alın içiniz rahat etsin

@ES53 Kosla renk açabiliyor dikkat edin

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

ozoozo

Arkadaslar merhaba.Annemin aracta on yolcu koltugunda leke var.koltuk siyah kumas.Kosla denesem is gorur mu,zarar verir mi ?

Aspirin ile deneyin. Benim araba da vardı geçmişti birazda dökülen şeye yani lekeye bağlı ama denemekten zarar gelmez. Aspirin çok amaçlı temizlik ürünü her evde olur genelde :)

OZO..!!!

ES53

Aspirin ile deneyin. Benim araba da vardı geçmişti birazda dökülen şeye yani lekeye bağlı ama denemekten zarar gelmez. Aspirin çok amaçlı temizlik ürünü her evde olur genelde :)

OZO..!!!

Deneyecegim bunu tesekkurler :) kahve lekesi gibi birsey,bakalim cikarabilir belki

erdem1904

Benim şirket aracı fiestanında döşemeler siyah ve Aras o koltuklara dondurma, çikolata vs baya birşeyler döktü. Hepsini suyla seyrelttiğim aspirinle çıkarttım. :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

sabrican

Bugün 159 un koltuklarını ve taban halısını temizleyeceğim.  Halı için kosla,  koltuklar için arap sabunu kullanmam gerektiğini okumuştum.

Fakat bunları neyle uygulayacağımı bilmiyorum.

Arabayı yıkadığım yumuşak sünger olur mu acaba?

2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

sabrican

Bugün 159 un koltuklarını ve taban halısını temizleyeceğim.  Halı için kosla,  koltuklar için arap sabunu kullanmam gerektiğini okumuştum.

Fakat bunları neyle uygulayacağımı bilmiyorum.

Arabayı yıkadığım yumuşak sünger olur mu acaba?

Şimdi kosla almaya gidiyorum. Bunun çeşitleri var mı bilmiyorum ama, varsa hangi kosla uygundur?

2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

francobaresi

Evet, kosla vanish elde yikama icin yaziyo kutu ustunde, sungerle ya da fircayla girisin tertemiz olur[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Ben kisa sapli sert uclu lavabo fircasiyla yaptim, sungerden daha iyi sonuc veriyo hem de daha az yorucu oluyor

Cuore sportivo

sabrican

Evet, kosla vanish elde yikama icin yaziyo kutu ustunde, sungerle ya da fircayla girisin tertemiz olur[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Ben kisa sapli sert uclu lavabo fircasiyla yaptim, sungerden daha iyi sonuc veriyo hem de daha az yorucu oluyor

O kosladan aldım. Kovada iyice köpürttüm, sünger ile köpüğü alıp halılara sürdüm.
Arkadaşım Kuruduktan sonra elektrikli süpürge ile süpür dedi.
Biraz fazla ıslattım heralde akşam hala nemliydi. Bu akşam süpüreceğim.
Koltukları da arap sabunu ile yıkadık. Rengi açıldı.

Cila falan derken 5 saat uğraştık.

Bu sefer öğrenmiş olduk. Birdahaki sefer daha kısa sürede daha kaliteli yapabiliriz :)

2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

francobaresi

Cok islatip nemli kalinca koku yapabiliyo, dikkat etmek lazim. Gule gule kirletin:)

Cuore sportivo

universeee

Bu konuda zaten konuyla ilgili bilgisi iyi olan arkadaşlar var ama 1 milyon dolarlık Ferrari'ye yapılan işlemden belki öğrenilecek detaylar vardır zira adam anlatmışta anlatmış.

2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

Wolfshade1989

Merhaba,
Kullanan veya kullanmayan öneride bulunursa sevinirim :)
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

Mustafa.Karabacak

Merhaba arkadaşlar
Konuyla tamamen alakasiz ama sizlerin yardımına ihtiyacım var. 147 min ufak tefek sorunları var ve şuan ankaradayim hazır buradayken alfadan anlayan bir ustaya götürme niyetindeyim. Sizlerin yonlendirebilecegi biri var mıdır? Bana bu konuda acil bilgi verecek biri olursa çok mutlu olurum. Numaram 0507 - 749 - 02 - 52

Kibitzer

Merhaba arkadaşlar
Konuyla tamamen alakasiz ama sizlerin yardımına ihtiyacım var. 147 min ufak tefek sorunları var ve şuan ankaradayim hazır buradayken alfadan anlayan bir ustaya götürme niyetindeyim. Sizlerin yonlendirebilecegi biri var mıdır? Bana bu konuda acil bilgi verecek biri olursa çok mutlu olurum. Numaram 0507 - 749 - 02 - 52

DBY Detailing var. Forumda da bir çok başlık var yapılan işler ile ilgili. Memnun kalmayan bilmiyorum şu ana kadar.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

ucarozcan

Dün arabayı oto yıkamaya götürdüm. Kendileri de boya koruma işi felan yapıyorlarmış . Ben arabamı 3-4 hafta önce Ziebart'da boya koruma yaptırmıştım. Ziebart'ın işçiliğini hiç ama hiç beğenmediler kendilerince dalgalanma falan var dediler.
Bana boya koruma yapılan arabalar için 'Meguiars Ultimate Wash Wax (sarı renkli olan) ' şampuanı önerdiler. Şampuanı 80 tl ye satıyorlar.
İşte sıcak suyla yıkama yapıyorlarmış.

Sizce bu şampuanın bir espirisi var mı, Önerileriniz nedir?
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

ilbey666

Dün arabayı oto yıkamaya götürdüm. Kendileri de boya koruma işi felan yapıyorlarmış . Ben arabamı 3-4 hafta önce Ziebart'da boya koruma yaptırmıştım. Ziebart'ın işçiliğini hiç ama hiç beğenmediler kendilerince dalgalanma falan var dediler.
Bana boya koruma yapılan arabalar için 'Meguiars Ultimate Wash Wax (sarı renkli olan) ' şampuanı önerdiler. Şampuanı 80 tl ye satıyorlar.

Usta ustanın işini beğenmez hesabı olmuş biraz :)

Aracınızda boya koruma var diyorsunuz hangi markanın hangi ürünü kullanıldı bilginiz var mı? 

Meg sarı şampuan üzerinden çooook ürün geçti. Verdiğiniz bilgilere göre alternatifler söyleyeceğim.

Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

ucarozcan

Aracınızda boya koruma var diyorsunuz hangi markanın hangi ürünü kullanıldı bilginiz var mı? 

Meg sarı şampuan üzerinden çooook ürün geçti. Verdiğiniz bilgilere göre alternatifler söyleyeceğim.

'hangi markanın hangi ürünü kullanıldı' derseniz Ziebart DIAMOND GLOSS Boya koruma sistemi uygulandığını söyleyen bir broşür var elimde.
Ben bunu görmemişim:  pH değeri 8-9 aralığında olan kaliteli bir cilalı şampuan kullanınız diyor.

ilbey666

'hangi markanın hangi ürünü kullanıldı' derseniz Ziebart DIAMOND GLOSS Boya koruma sistemi uygulandığını söyleyen bir broşür var elimde.
Ben bunu görmemişim:  pH değeri 8-9 aralığında olan kaliteli bir cilalı şampuan kullanınız diyor.

Ben boya korumayı kuvvetlendirici olarak Soft99 Trizex veya Extra Gold Shampoo önereceğim size. Bunun yanında Chemical Guys You are not allowed to view links. Register or Login'i de değerlendirebilirsiniz.
Paddock Detailing

ucarozcan

Gyeon Q2 Trim You are not allowed to view links. Register or Login
Arabadaki dış plastikleri korumak için böyle bir ürün gördüm. Biraz pahalı
Kauçuk cam çerçevesine , pencere fitillerine , tampon ızgarasına , sis farı çevresine, farlara , stop lambalarına ve arabadaki krom parçalarına uygulanan şöyle bir ürün gördüm.
Gyeon Q2 Trim lastik parlatma içinde kullanılıyor.
Benim arabada kapı dış kauçuk parçalarında solmalar var. Böyle bir ürün etki eder mi?

hi_cazz

Kauçuk cam çerçevesine , pencere fitillerine , tampon ızgarasına , sis farı çevresine, farlara , stop lambalarına ve arabadaki krom parçalarına uygulanan şöyle bir ürün gördüm.
Benim arabada kapı dış kauçuk parçalarında solmalar var. Böyle bir ürün etki eder mi?

Kapı dış trimlerinde etkisi yok malesef. Ama sileceklerin altındaki plastik parçada etkisi çok iyi. 1 yıl boyunca ilk uyguladığım günkü etkisini göstermişti.

wolkanku

lastikler için önerdiğim sarp lastik parlatıcıyı o kauçuklara da sürüp, ardından mikrofiber bezle silebilirsin..mis gibi oluyor 1 ay gider.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

emre_deniz

159 umun ön krom kaplama ızgarası hafif oksitlenmeye başlamıştı. Bi tavsiye üzerine beyaz çimentoyu ıslak beze sürüp sildim. Pas ve oksit tamamen temizlendi. Üzerine metal parlatıcı sürdüm. Gayet güzel oldu. Tavsiye ederim.

ucarozcan

Arabanın su kaydırma özelliği azalmıştı. Boya korumalı araçlar için sağolsun You are not allowed to view links. Register or Login  önerdiği Soft99 Extra Gold Shampoo bu gün kullandım arabada gözle görünür farklar yarattı arabanın su kaydırma özelliği arttı. Bayağı beğendim ürünü az köpürüyor ama iyi iş çıkarıyor.

Chemical Guys Hybird V7 hızlı cilada almıştım. Videolarda anladığım kadarıyla sprey sık sil geç mantığı ile uygulandığını gördüm. Arabanın bir iki bölgesine uyguladım pek bir esprisini görmedim. Parlatacağına matlaştırdı.
Mikrofiber bezden mi kaynaklı anlamadım.  :(

ES53

Arabanın su kaydırma özelliği azalmıştı. Boya korumalı araçlar için sağolsun You are not allowed to view links. Register or Login  önerdiği Soft99 Extra Gold Shampoo bu gün kullandım arabada gözle görünür farklar yarattı arabanın su kaydırma özelliği arttı. Bayağı beğendim ürünü az köpürüyor ama iyi iş çıkarıyor.

Chemical Guys Hybird V7 hızlı cilada almıştım. Videolarda anladığım kadarıyla sprey sık sil geç mantığı ile uygulandığını gördüm. Arabanın bir iki bölgesine uyguladım pek bir esprisini görmedim. Parlatacağına matlaştırdı.

Cok bilgim yok bu konularda ama kaliteli fiber bez ve sonax hizli cila uyguladigimda gozle gorulur parlaklik aliyodum aracimda

francobaresi

chemical guys wet wax oneririm, ayna gibi yapiyor

Cuore sportivo