Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Enjektor isigi...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

master

Bugun feribota bindim, tam inme vakti geldi, kontagi cevirdim, enjektor isigi sonmedi. Marsa basiyorum, mars basiyor ama araba calismiyor. 2 kere denedim, baktim olmuyor, milletin pis bakislari arasinda feribottan ittirerek indirdik arabayi. Asagida tekrar denedim olmadi. Cok yogun yagmur oldugu ve aksam oldugu icin elim kolum da bagli, arabadan uzun sureli inemiyorum. Neyse bir sure sonra kontagi acip kapayinca gecti, calistirdim gittim. Aracin normal gidisinde hicbir problem yok.

Bunun sebebi nedir? Olur olmadik bir yerde araba calismamazlik yaparsa hos olmaz, gerci Pazartesi bir servise ugrayacagim ama, bilgisi olan varsa diye sorayim dedim.

Edited by - master on 21/03/2008  21:47:18
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Cem

RPM sensörü gitmiş malesef. Alfa Romeo'yu yolda bırakan yegane sensördür kendisi. 110 YTL masrafı var. Geçmiş olsun şimdiden. Bu arada yakın zamanda yolda seyir halinde iken yanıp sönmesi gerekir ama , belirti göstermemiş de olabilir. Geçmiş olsun Önder.

agucba

RPM Sensörü = Rölanti Valfi yazmıştım ama Aras Bey o değil demişti. Benim arabada o ışık yandığında da araba çalışmıyordu. Ama bu sadece arabanın motor kaputu kızgın güneşi direkt alınca oluyordu. Seninki tam tersi, yani yağmurlu bir havada olmuş.
Rölanti Valfini de bir göstert istersen.

///////////////

Cem

Motor sıcakken stop ettikten sonra soğumadan çalıştırmak istendiğinde belli oluyor bu sorun. Ben aynı sorundan 2 defa yolda kaldım,birinde kızgın güneş,diğerinde yağmur vardı=)
Ancak ileriki aşamada araç stop edip kalabiliyor,o zaman tek çare iterek çalıştırmak(Motor soğusa da çalışmıyor çünkü). Bence o sinir bozucu aşamaya geçmeden servise götürmek en iyisi.

Yagmur bizim arabalara yaramıyor heralde.Benimde bugun yolda giderken ara ara dewirlenirken isteksizlik yaptı aman dedim sinyal weriyor ewe geldim erkenden yatsın dedim araba yagmur warken

n/a

quote:

RPM Sensörü = Rölanti Valfi yazmıştım ama Aras Bey o değil demişti. Benim arabada o ışık yandığında da araba çalışmıyordu. Ama bu sadece arabanın motor kaputu kızgın güneşi direkt alınca oluyordu. Seninki tam tersi, yani yağmurlu bir havada olmuş.
Rölanti Valfini de bir göstert istersen.

Evet Serdar, RPM Sensörü ve rölanti valfi farklı parçalar. Rölanti valfi, adı üstünde otomobili rölantide tutan 1 nevi jigle. RPM sensörü ise, kranktan sinyal veren, uzun adı krank devir sensörü. Marş basar, ancak sensör çalışmadığı için püskürtme komutu gitmez ECUden. Enjektör ışığı yanık kalır. 156'da benimki de bozulmuştu ve motorun çalışması için sensörün keyfini bekliyorsun, en sonunda tamamen iflas ediyor. Önder, hemen değiştirmen lazım, yoksa 1 dahaki sefere hiç çalışmaz, çekici beklersin.

Edited by - Futuro Della Alfa on 22/03/2008  01:18:01

Sercan Keklik

enjektör ışıgı bi ton şey için yanıyor önder exama baglamadan bişey söylemek zor ama genelde bu çalışmama olayını debimetreden yapıyor soketini sök devam
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

master

Anladim tesekkurler, Pazartesi servis yolu gorundu bana anlasilan :)

Sorun RPM sensorunde mi rolanti valfinde mi peki? Gidip ona gore direk degistireyim.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Cem

RPM sensörlünden kaynaklanıyor sorun Önder,fazla vakit kaybetmeden servise bir uğra. Ayrıca yolda stop eder ve çalışmamakta direnirse,beklemek fayda etmez, iterek çalıştırmaktan başka çare yok,tecrübeyle sabit=)

n/a

rölanti valfinden çalışmamazlık yapmaz motor.
Fakat Sercan'ın dediği gibi, ışığın farklı sebepleri de olabilir, enjektör, ateşleme vs. Ancak anlattığın olay bana Krank devir sensörü gibi geldi, ateşleme ve beslemede 1 sorun olduğunu sanmıyorum.

master

Tamamdir tesekkurler. Bu Pazartesi ugruyorum servise, RPM sensorunun tepesine biniyorum :)

Aman diyim Cem Abi, feribotta herkese rezil olduk zaten, yolda kalirsak iyice beter olur :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Cem

Ben hanımla çocuk varken kaldım yolda, rezil olacağız diye ittirmek de istemedim,fena bi durum hakkaten=)

n/a

İşin daha da kötü yanı, selespeed'de iterek çalıştırmak da mümkün değil bu bozulduğunda, sistemle koordineli çalışıyor. Normalde çok zorda kalırsanız selespeed'i vurdurarak çalıştırabilirsiniz, ama RPM sensörü bozulunca maalesef. Beni de 1 hafta arayla 2 kere yolda bırakmıştı, değiştirdim sonra...

burcintun

Önder bizi sorunun ne olduğunu tespit ettikten sonra bilgilendirirsen sevinirim. Sebebi birçok şey olabilir Sercan ın dediği gibi. Onun için yorum yapmayacağım. Mesela benim sabahları bazen tek marşla almıyordu. 2.marşta veya hafif gaza basarsam çalışıyordu. Ama ne hikmetse sabahları hava sıcaklığı 12-13 dereceden fazla olduğu zaman çalışmaya başladı. çalışırkende bazen öksüre öksüre çalışıyordu. Sanki birinin gırtlağını sıkmışsın gıdım gıdım hava veya yakıt neyse çekiyor gibi çalışıyordu. Servis ve tanıdıklarım debimetreden dediler. Soketi söküp taktıysan hata mesajı vermiştir dediler. Examiner a bağlat hatayı sıfırlat dediler. Biraz önce bağlattım. Hiçbirşey yok süper görünüyor aracın herşeyi. Birde examiner dan sonra araç roketlemeye başladı. Bunu birkaç kere yaşadım tesadüf zannetmiştim. Sanki arkaya roket takılmış gibi oldu. Sorun hala çözülmedi araç çalışıyor ama. Birde bu roketleme sizinde başınıza geliyor mu?

master

Bugun servise gittim sabahtan, alete baglamadan daha Ozgur Usta da RPM sensoru teshisini koydu, alete baglayinca o da otmeye basladi RPM sensoru diye. Neticede sensoru degistirdik.

Yardim edenlere cok tesekkurler.

Rahmetli GTV'de de bazen sabahlari ilk marsta calismiyordu, bazen de calisip hemen stop ediyordu. Ondaki sorun rolanti valfindeydi.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ATA

Yeni topic açmadan kendi sorunumu buraya yazmak istedim bende...

Bu sabah aracıma bindim, motoru ısıttım yola çıktım, hiç yüksek devir çevirmedim uslu uslu okula gittim tam bizim bölüm binasının önüne geldim motor stop etti!!! Marşa basıyorum basıyorum, marş motoru dönüyor ama motor çalışmıyor, benzin olarakda içine yeni almış olduğum 40 ytl 97 oktan shell var.

Neyse gittim Bp den 15 ytl 95 oktan benzin aldım bidona, depoya koydum tek marşta araç çalıştı. Derse girdim çıktım gene tek marşta araç çalıştı. Eve geldim gene uslu uslu tam evin kapısında gene araç stop etti!!! Bu sefer sinirim iyice bozulmaya başladı. Allahtan tam kapının önünde kaldım ve babamın arabasını çıkartarak oraya ben parkettim. Yaklaşık 6-7 kere maşa bastım marş motoru döüyor ama ateşleme yok! 10 dakika sonra gene marşa bastım bu sefer aldım. 1 saat içersinde sürekli denedim tek seferde alıyor şimdi.

Bu gün beni yolda bırakabilecek en güzel yerlerde bıraktı, ama her zaman bu böyle olmaz. Yarın cihaza bağlatıcam ancak daha önce bu tip bir problem ile karşılaşan varmı aramızda

Enjektör ışığı çalışır durumdayken hiç yanmıyor bu arada.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Cem

Geçmiş olsun Ata,devirde bir düzensizlik varmıydı kullanım sırasında?Rolanti düşmesi gibi örneğin? Aklıma ya gaz kelebeği kirli olabilir,yada senin kuğu da rpm sensörü istiyor gibi geliyor.

ATA

quote:

Geçmiş olsun Ata,devirde bir düzensizlik varmıydı kullanım sırasında?Rolanti düşmesi gibi örneğin? Aklıma ya gaz kelebeği kirli olabilir,yada senin kuğu da rpm sensörü istiyor gibi geliyor.

Gaz kelebeğini tesadüf 1 hafta önce temizledim, rolantide de normal kullanımdada devirde sorun yoktu, sadece çok çok az bir şekilde performansın düştüğünü hissettim. Birde ilk stop etmesinen önce egzozdan 'pa-pat' şeklinde bir ses çıktı 15sn daha gittikten sonra motor sustu
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Cem

Bu durumda Sercanın teorisi olan Debimetre kablosunu söküp öyle denemekten başka şey gelmiyor aklıma. Aynı numarayı yaparsa yeniden bir dene.

ATA

quote:
Ben hanımla çocuk varken kaldım yolda, rezil olacağız diye ittirmek de istemedim,fena bi durum hakkaten

quote:
Aman diyim Cem Abi, feribotta herkese rezil olduk zaten, yolda kalirsak iyice beter olur :

Ben bu gün okulun öğle arasında, en kalabalık kafesinin önünde ittirmek zorunda kaldım arabay. Her gören gülüyor, dalga geçiyor falan birde üniversitedeki insanlara oldun insan muamelesi yaparlar. çok komik bir şey sanki yokda kalmak, 10 yaşında ki çocuk dalga geçmez bu durumda...

Edited by - ATA on 24/03/2008  21:02:23
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

master

Ata takma bu yolda kalmalari kafaya. Ben GTV ile 3 kere yolda kalmistim, ustelik birisinde radyator hortumu patlamisti, kaputtan dumanlar cikarta cikarta saga cekmistim Karsiyaka sahilde. Gelip gecen bakmisti :)

Millet guzelim arabani cekemedigi icin gulmustur, Izmir'de kac gencte o kadar guzel gorunen bir araba var ki?
Takma sen kafana :)

Araba kullanirken normal ama di mi? Yani gaza bastiginda falan bi sacmalik yok?
Bi de rolantisi de duzenli mi?
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ATA

Haklısın Önder takmamak lazım, sağol =)

Evet kullanırken çok normaldi, hiç bir saçmalık yoktu. özellikle alt devirlerde cansızlık varmı diye sürekli dikkatli kullandım eve gelirken. yarım saat önce gene bi inip marşa bastım, hemen çalıştı. Rolanti 900d/d'da oynama hiç yok.

Daha öncede(3 ay kadar önce) 3 gün ABS ışığı yanmıştı ve ABS devre dışı kalmıştı. Kendi kendine düzelmişti o mesela. Alfa'm kız olduğu için ayın bazı günlerini regl olduğunu düşünüp o gün üstüne gitmiyorum. Bu günde öyle olsa gerek =)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

Ata Alfa kullanıyosan bunları göze alıcaksın..

Top Gear'ın bir bölümünde jeremy clarkson "aramızda kialfa kullanıcıları el kaldırsın" diyor, hep en arkadakiler el kaldırınca da "alfa sahipleri arkadaki insanlar çünkü son 5kmyi yürüyerek geldiler" diyor, ordaki alfistiler rezil tabi.. :)

Bana da arkadaşlarım arabayla dolaştığından fazla servise götürüyosun diyolar yada bi muabbet açılıp "benim araba yer o arabayı" dediğimde önce servisten çıkması lazım diye kafa yapıyolar. Alıştım bende artık :)

Takma sende.. Geçmiş olsun.. Bence kesin nazar..

Hakkaten son değerlendirmen de hoş olmuş yalnız.. :)

ATA

Evet Erhan bu sefer kesin nazar, başka açıklaması yok gibi şu an =)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

quote:

Top Gear'ın bir bölümünde jeremy clarkson "aramızda kialfa kullanıcıları el kaldırsın" diyor, hep en arkadakiler el kaldırınca da "alfa sahipleri arkadaki insanlar çünkü son 5kmyi yürüyerek geldiler" diyor, ordaki alfistiler rezil tabi.. :)

şş ezbere konuşmayalım video sitemizde mevcut  

You are not allowed to view links. Register or Login

Deli arşiv mi yapıyoruzmudur nedir