Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login



ALFA 159 motor bakım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Sen devamlı olarak sınıfında en çok satış rakamı başarısı göstermiş modelleri örnek gösteriyorsun. Alfa Romeo'nun bugüne kadar hangi modeli yüksek satış rakamları yakalamış? Veya bestseller olmuş? Rekabetçi olmak sadece satış rakamı ile olacak olan bir şey değil. Olaylara tamamen farklı yönlerden ama objektif bakmıyorsun.



:) abi  ben Alfa da çok satsın biraz daha argeye gelişime para harcasın istiyorum ondandır :)

master

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
Valla 159'un en memnun olduğun yönü ne deseler, yakıt derim.

Henüz ortalama tüketimim 8.5lt'yi geçmedi. Ki İzmir-Çeşme ortalama 200 km/s'lik yolculuk buna dahil.

Sabah İzmir şehiriçinde 22km geliyorum, sakin gelirsem 6.7lt civarı işe geç kalırsam yükleniyorum, 7.6lt max.

Şehirlerarası sakin 5-5.5 arası, hızlı gidersem 6-6.5 arası.

1500kg, 195hp. Hızlı kullanımda bile tekrar söyleyeyim 8.5lt ortalamayı geçmedim. E daha ne olsun?

Hah işte bunu bekliyordum ben. Eğer dediğiniz değerleri tutturabilirsem 159'un yakıtı beni rahatsız etmeyecektir, şimdi getz ile dahi 6.5lt yakıyorum.

Kullanım oldukça önemli. Ben 159 ile 9,5-10lt yaktığımı da biliyorum, ama nasıl? Hızlan, yavaşla, hızlan, yavaşla, devir çevir, yüksek hızda git. Yaksın diye uğraşıyorsun yani :)

Turbo araçlarda kullanım oldukça önemli. Sen ne kadar gereksiz yüklenirsen, araç o kadar yakıyor. İki ışık arasında sabit hızla gitmek yerine hızlanıp yavaşlıyorsan yakıyor. Öndeki araca yaklaşıp yavaşlarsan yakıyor. Atmosferikte kullanıma göre 1,2 kat az veya fazla yakıyorsan turbo araçta bu ciddi ciddi 2-3 kat farkedebiliyor.

Mantıklı kullanımla ise hızlı gitsen bile çok fazla yakmıyor.

Ayrıca kış aylarıyla  birlikte benim tüketim de arttı. Orta sportif kullanımda sadece işe gidiş geliş şu anda 7.7lt ortalamam var son depoda. Ancak sürekli şehiriçi ve yoğun trafik. Akşam işten erken çıkarsam ve trafik açık olursa yine 6 lt'li rakamlara düşüyor.

Bugüne kadarki her şey dahil ortalama tüketimin nedir dersen 6.5-7lt arası diye tahminlerim.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS