Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Genel Anlamda Selespeed

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Veloce

You are not allowed to view links. Register or Login
Çünkü TS motorlarda 6400-6500 devir de maksimum gücü alıyor sonrası kayıp başlıyor.Bunun içinde 6500 den sonrası gereksiz diye ben 6500 deviri geçmem hiç. JTS de aynı şekilde hangi devirde maksimum HP alınıyorsa o zaman değiştirmek mantıklı.

Deviri sonuna kadar götürdüğünde bir sonraki viteste aynı oranda daha yüksek bir devire düşeceksin ve maksimum hp olan noktaya daha kolay ulaşacaksın bunu da hesaba katmak lazım ;)

Veloce

Bir hatırlatma daha yapayım. JTS motor elektrik keserken kesik kesik bir ses almazsınız, sabit şekilde keser elektriği...

erdem1904

Ben de eşim de hep city de kullanıyoruz. Muhakkak 1.viteste stop edip bırakıyorum. Alperin dediği gibi sollamalarda dip gaz yaptığınız zaman olabilecek en küçük vitese geçip gayet başarılı şekilde sollamayı tamamlıyor. Vitesi gaz pedalıyla kontrol edebiliyorsunuz :) vs vs... 5 aydır SS kullanıyorum ve daha önce almadığıma sebepsiz önyargılara pişmanım  ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

GooSe

Manuel moddada hızlı bir şekilde vites kucultebilirsiniz,5 tr giderken sol kulakciga 2 kere hızlı basma ile 4 u görmeden 3 e alır.

Yokuş olayı karekteristiktir. Yokuşa gelirken manuele alırım ben.

Aracı sürekli 1 viteste stop ederim.

Vites değiştirirken gazdan ayağımı cekmem zaten ss sistemi bunu yapıyor.

HTC One V cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Doğa Tosun

GT'yi 1 ay boyunca hep N'de park ettim, ama son 1 haftadır 1'de kapatıyorum..
10-40 yağ kullanıyorum
vites değiştirirken ayağımı gazdan hafifçe çekiyorum, böylece arkadan tekmeyi yememiş oluyorum :)
genelde sport'ta kullanıyorum, annem city'de kullanıyor 12-13 arası yakıyor, ben aynı yolda en fazla 10-10,5 l/100km yakıyorum.
sport'ta kesinlikle sarsıntı aşırı şekilde azalıyor özellikle city'de yavaşlarken fren pedalına basma şiddetiniz aynı da olsa hızınız düştükçe araç düşük viteslere iniyor, indikçe de sallıyor arabayı resmen. Sport çok daha konforlu ve dikkatli tutuyor beni. Ayrıca City'e göre daha ekonomik oluyor benim kullanımımla.
vites seçimine fazla müdahale etmemeye çalışıyorum. ya ona bırakıyorum tamamen, yada erken yada geç de olsa kontrolu hep elimde tutuyorum.
çalıştırdıktan sonra bi süre bekliyorum (20-30 sn)
bahsedilen "dzzzt" sesi 6 sn civarında sürüyor.
manuelini bilmem, selespeed GT 40-45 krş yakıyor.
kullanırken ilk iki vitesi mümkün olduğunca seri bitirip bir an önce yüksek viteslere geçiyorum, belli bir hıza ve vitese kadar asla gaza yüklenmiyorum.

ve bildiğim kadarıyla GT SS belirli bi devrin üstünde daha hızlı vites değiştiriyor.

abiler yanlışım var mı, şunu yapma dediğiniz, şunu şöyle yap daha iyi dediğiniz birşey var mıdır ?
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

KAKIRMAN

Sıkıntı yok. Vites geçişlerinde şu ayağı gazdan hafif çekmek bana göre SS'nin ruhuna aykırı. Yoksa tadı nerde kalıyor SS'nin. SS bildiğimiz debriyajın otomatikleştirilmiş hali aslında. Yoksa normal otomatikten ne farkı kalıyor 8)
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

TRUPHASE

Ben gazdan ayağımı falan çekmem arkadaş. Litresi 5 liralık benzin koyuyorum benim beygire deh dediğimde gidecek mızmızlanmayacak :)
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

huseyinsimsek

Arkadaşlar bir sorum olacak. Ben de Alfa Romeo GT SS kullanıcısıyım. 1.den You are not allowed to view links. Register or Login ve 2.den You are not allowed to view links. Register or Login geçişte, aynı şekilde 3'ten 2'ye ve 2'den 1'e geçerken vites geçiş sesleri duyuyorum. Diğer viteslerde bu sesler gelmiyor. Normal bir durum mudur?
156 2.0 TS - 1998

GT 2.0 JTS Selespeed - 2006

GooSe

Gayet normal bir durum telaslanicak bir şey yok

HTC One V cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Doğa Tosun

ben öyle bir ses duymuyorum, sadece R-N-1 arasında duyuyorum ?
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

huseyinsimsek

Arkadaşlar bu konuda bir sorum daha olacak. Birinci vites ve geri vites kullanırken, özellikle de geri viteste gaza çok yavaş yüklenince titreme ve sarsılma sizde de oluyor mu? Araç daha fazla gaz istiyor gibi. sanki manuel viteslerde araç vitesteyken gaza basmadan ayağı debriyajdan çekince yapan titreme gibi. Umarım anlatabilmişimdir.

Bana normal bir durum gibi geliyor. Çünkü sonuçta selespeed otomatikleştirilmiş düz vites. Ama beni rahatsız eden bir durum aynı zamanda.
156 2.0 TS - 1998

tolga_ozhan

Arkadaşlar bu konuda bir sorum daha olacak. Birinci vites ve geri vites kullanırken, özellikle de geri viteste gaza çok yavaş yüklenince titreme ve sarsılma sizde de oluyor mu? Araç daha fazla gaz istiyor gibi. sanki manuel viteslerde araç vitesteyken gaza basmadan ayağı debriyajdan çekince yapan titreme gibi. Umarım anlatabilmişimdir.

Bana normal bir durum gibi geliyor. Çünkü sonuçta selespeed otomatikleştirilmiş düz vites. Ama beni rahatsız eden bir durum aynı zamanda.

Selespeed bildiğimiz manuel şanzıman. Yani bildiğimiz anlamda bir baskı balata sistemi var. Debriyaj'a kendimiz kumanda edebildiğimiz zaman, kavrama noktasından sonra gaz vermden ayağı çekmeye devam edersek bahsettiğiniz titreme yaşanıyor. Fakat bunu Selespeed'de yapmak mümkün değil. Çünkü selespeed kavrama noktasına kadar debrijayı kendisi serbest bırakıyor ve gaza basmanızı bekliyor. Eğer söylediğiniz tarzda bir titremeyi yaşıyorsanız baskı balatada yada debriyaj rodu ayarında olabilir sorun. (debrijaj rodu, clutch rod olarak geçiyor ve türkçe nasıl tabir edilir bilmiyorum.) Bu rod'un ayarı alfadiag ve alfaobd gibi cihazlarla yapılabiliyor. Robotun baskı balataya kumanda etmesini yani bas/bırak haraketini yaptırmasını sağlıyor bu rod.
1 haftalık selespeed kullanıcısıyım. Bahsettiğiniz gibi bir titremeyi gaza az da bassam çok da bassam hiç yaşamadım.
Alfaowner'da da selespeed ile ilgili yazılan birçok şeyi okumaya devam ediyorum. Söylediğimiz problemde eğer baskı balata yeniyse problemi hep clutch rod adjustment (debriyaj rodu ayarı) ile çözmeyi tavsiye edip olumlu sonuç almışlar.

tolga_ozhan

Bu başlık yardımcı olacaktır.

huseyinsimsek

Ben de ikinci el aldım aracımı o yüzden baskı balatanın yeni olmadığını düşünüyorum. Ama yeni olmasa da bu rodun ayarının zamanla kaçabildiği yorumunu çıkardım ben de okuduklarımdan.

Aslında bir teknisyen olarak yapılan işlemin çok da ehil olmayı gerektirmediği hissiyatı oluştu bende. Yapılabilir gibi görünüyor. Ama üşengeçlik mi dersiniz, yoksa "oynamayı bilmeyen gelin yerim dar dermiş" mi dersiniz  :)) bilmem ama sanki tecrübeli bir ustadan fikir almakta fayda var gibi görüyorum.

Ayrıca ekipman / ön hazırlık ister bu tür işler. Bodoslama girip yarım yamalak da yapmamak lazım. Ama çok mantıklı geldi sizin yazdıklarınız. Deneyeceğim uygun zamanda.

Ayrıca bu "alfadiag" ve benzeri programları kullananlarınız var mı? Uygun ara kabloyla herhangi bir bilgisayarda çalışır mı acaba?

156 2.0 TS - 1998

Alfadanadam

Tapatalk

tolga_ozhan

Ben de ikinci el aldım aracımı o yüzden baskı balatanın yeni olmadığını düşünüyorum. Ama yeni olmasa da bu rodun ayarının zamanla kaçabildiği yorumunu çıkardım ben de okuduklarımdan.

Aslında bir teknisyen olarak yapılan işlemin çok da ehil olmayı gerektirmediği hissiyatı oluştu bende. Yapılabilir gibi görünüyor. Ama üşengeçlik mi dersiniz, yoksa "oynamayı bilmeyen gelin yerim dar dermiş" mi dersiniz  :)) bilmem ama sanki tecrübeli bir ustadan fikir almakta fayda var gibi görüyorum.

Ayrıca ekipman / ön hazırlık ister bu tür işler. Bodoslama girip yarım yamalak da yapmamak lazım. Ama çok mantıklı geldi sizin yazdıklarınız. Deneyeceğim uygun zamanda.

Ayrıca bu "alfadiag" ve benzeri programları kullananlarınız var mı? Uygun ara kabloyla herhangi bir bilgisayarda çalışır mı acaba?

Tabii ki tecrübeli bir ustadan yardım almak daha sağlıklı.
Genel olarak forumda "do it yourself" (kendin yap) türünde çözümler önersem de, aslında birinci öncelik araçlarımızda neyin dönüp bittiği üzerine paylaşımlarda bulunmak.
Günün birisinde bir usta çıkarda "hımm SS robotunu, pompasını, şunu bunu vs.. değiştirmek lazım ver bakalım 2000 TL" derse önceden sorun ve çözümü hakkında fikir sahibi olmak her zaman Alfisti'yi bir adım öne taşır.

huseyinsimsek

Tolga bey, yorumlarınızı ve paylaşımlarınızı beğenerek takip ediyorum; ki aynı fikirde olduğumu belirtmek isterim. Keşke uygun yerim olsa aracımı kaldırabileceğim hidrolik liftim olsa. Benzer bir kültürden geldiğim için birçok işimi kendim yaparım muhtemelen.
Bu tip forumların ve teknik paylaşımların önemi çok büyük. Özellikle de alfistiturkey'de insanlar gerçekten kendi araçlarıymış gibi özenli ve detaylı tavsiyelerde bulunuyorlar. Kısa bir süredir takip ediyorum ama birçok şey öğrendim ve tatbik ediyorum. İleride bizim araçlarımızı alacak arkadaşlar şanslı olacaklar.
156 2.0 TS - 1998

erdem1904

Tolga site olarak SS konusunda uzmanlara ihtiyacımız var ;) Alper artık GTV ye yoğunlaştı :) Cok kısa sürede yeni SS uzmanımız olacaksın anlaşılan :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tolga_ozhan

Tolga site olarak SS konusunda uzmanlara ihtiyacımız var ;) Alper artık GTV ye yoğunlaştı :) Cok kısa sürede yeni SS uzmanımız olacaksın anlaşılan :)

Abi şeytan bu, dürtüyor. İnan gece aklıma birşey takılıyor, uyanıp internetten indirdiğim 147 workshop manuel'den SS ilgili detaylara bakıyorum :)

huseyinsimsek

Arkadaşlar tekrar merhaba,

Bir 10 puanlık uzman sorusu daha sormak istiyorum. 2006 GT 2.0 JTS Selespeed ECU'su ile  2005 147 2.0 TS Selespeed ECU'su ile birbirine uyumlu mudur?

İkisinin parça numarası da CFC208F ama sondaki "F" harfinden sonra .13 yada .18 gibi rakamlar var. Bunlar fark eder mi?
156 2.0 TS - 1998

huseyinsimsek

Arkadaşlar tekrar merhaba,

Bir 10 puanlık uzman sorusu daha sormak istiyorum. 2006 GT 2.0 JTS Selespeed ECU'su ile  2005 147 2.0 TS Selespeed ECU'su ile birbirine uyumlu mudur?

İkisinin parça numarası da CFC208F ama sondaki "F" harfinden sonra .13 yada .18 gibi rakamlar var. Bunlar fark eder mi?

Tolga'dan cevap bekliyorum. Bilirse Tolga bilir :)
156 2.0 TS - 1998

tolga_ozhan

Müsait bir zaman koluyorum. Yapacağım açıklamasını.

KAKIRMAN

Bu soru ayni bilgisayarlarin anakarti sorusus gibi olmus. Anakart ayni ama islemciler farkli gibi.

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

The Machina List

huseyinsimsek

156 2.0 TS - 1998

KAKIRMAN

Ne desek yalan yanlis olur fakat verdigim ornek mantiklidir.

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

The Machina List