Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Genel Anlamda Selespeed

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burakaltun

Robot basinc tupu ariza yapmistir hic degismiyosa 300-500 tl bise

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

BarisTonya

You are not allowed to view links. Register or Login
bu cihaz uygunsa hemen sipariş vereceğim. Bu arada Alfa Bostancı servisinden tanıdığı olan varmı, ordan bir arkadaş bugün bodrum daymış arabamı ona göstereceğim.

Alfadanadam

OBD cihazı eğer yarın bir gün abs-hava yastığı için de kullanacaksanız kablolu alırsanız daha iyi olur. Ama kablolu olması da yeterli değil zira abs ve HY için ek ara kablolar gerekiyor.
Sadece motorsal sıkıntılara bakacağım diyorsanız bluetooth'lu model daha mantıklı zira cep telefonunuzu bile (Android) kullanabilirsiniz.
Tavsiye edebileceğim bir link yok ama alfaya özel bir cihaz aramanıza gerek yok. Standart elm'li bir bluetoothlu alın gitsin.

BarisTonya

Sayın alfadanadam linki bir önceki mesaj da yazmıştım. Bir bakabilirseniz sevinirim. Gittigidiyorda var ürün. linki tekrar gönderiyorum.

tolga_ozhan

Sayın alfadanadam linki bir önceki mesaj da yazmıştım. Bir bakabilirseniz sevinirim. Gittigidiyorda var ürün. linki tekrar gönderiyorum.

Evet bu ürünü alıp kullanabilirsiniz.

Alfadanadam

O mesajınıza istinaden yazmıştım zaten yazdıklarımı ben :)
Kabloluysa bu olur, ama BT'li cihaz daha pratik olabilir. Gerçi bende hem kablolu hem kablosuz mevcut :) (Satılık değil yanlışlık olmasın)

can

Arkadaşlar merhaba, 2002 2.0 147 sahibiyim. Aracı alalı 2 ay oluyor. 2 aydır sorunsuz kullanmama rağmen bugün selespeed system failure hatası aldım. Önceden de 1-2 defa vermişti ama kontakt açıp kapatınca düzelmişti. 13 sayfayı da okudum, aracıma inip pompa sesini dinledim ama herhangi bir ses duyamadım.(önceden duyuyordum) Selespeed yağını kontrol ettim ve hiç yağ kalmamıştı. Özel yağı bulamadığım için normal vites yağı(otomatik araçlar için) ekledim. Vites geçişlerinde vs. hiçbir problem yok ama 10 saniyede bir selespeed system failure hatası alıyorum.

Yurtdışında yaşıyorum, dil problemi olduğu için direkt olarak servise gidemedim. Önerileriniz nelerdir? Sürüşte bir sorun olmamasına karşın neden hata verebilir? Pompa bozulduysa vites atma problemi olması gerekmez miydi? Yardımcı olursanız gerçekten sevinirim.

tolga_ozhan

Arkadaşlar merhaba, 2002 2.0 147 sahibiyim. Aracı alalı 2 ay oluyor. 2 aydır sorunsuz kullanmama rağmen bugün selespeed system failure hatası aldım. Önceden de 1-2 defa vermişti ama kontakt açıp kapatınca düzelmişti. 13 sayfayı da okudum, aracıma inip pompa sesini dinledim ama herhangi bir ses duyamadım.(önceden duyuyordum) Selespeed yağını kontrol ettim ve hiç yağ kalmamıştı. Özel yağı bulamadığım için normal vites yağı(otomatik araçlar için) ekledim. Vites geçişlerinde vs. hiçbir problem yok ama 10 saniyede bir selespeed system failure hatası alıyorum.

Yurtdışında yaşıyorum, dil problemi olduğu için direkt olarak servise gidemedim. Önerileriniz nelerdir? Sürüşte bir sorun olmamasına karşın neden hata verebilir? Pompa bozulduysa vites atma problemi olması gerekmez miydi? Yardımcı olursanız gerçekten sevinirim.

Öncelikle arabanızı kullanmayın, selespeed sistemi hiç bir alakası olmayan yağınızı komple boşaltın ve selespeed yağı koyun.
Benim tavsiyem bu.

OnurCangir

Burayı okurken dikkatimi çekti. Birkaç defa belirtilmiş, ben aracı N'ye alıp kapattım. 1'de kapatılması gerektiği yazılmış. Bir sorun çıkartır mı? Aracım 2004 model 156.

abzortik

Arkadaslar 156 2.0 ts selespeedm var.arac sadece sabahlari yani tahminimce yag donukken vitesler sapitio bosa atma 1 i algilamama 2ye direk gecme ve 2 den 4 egecme gibi sonra aradan 10 dk gecior kerara da hic sikinti yok cok seri kumanda edior aracin tupun yeni pompa saglam ben elektrik aksamindan supheleniorum rolelerden ve tesisatidan.neden die sorarsaniz iki gun once mars hic basmiordu yik yokdu roleleri kurcaladik duzeldi.yani o roleler coklu gorev uyguluor.yag pompasi rolesi var acaba omu arizali diorum.amperimi dusuk diorum pompa yagi sabahlari tam basmazsa sapitan bi robot.... am yag isininca duzelior o zaman istersen 1000 km yap sorun yok....sonuc olarak bu sekilde sabahlari vites sorunu yasaip sonra duzelen araci olan arkadaslardan yardimmmm kolay gelsi.

KAKIRMAN

Akü ne durumda...

Mezarlıktan tepetakla gönderildi.

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

abzortik

Aku sifir.. bide pompa rolesi kac amper kac volt sleespeede oln arkadaslar bakarsa sevinirim..akunun onundeki siyah kutu uzerinde pupm yazan yerdeki role

tolga_ozhan

abzortik

abzortik

Peki o rolelerin kaci 50 lik kaci 70 lik bide ufaklar var galiba 30 luk sanirim biz yerlerini karistirdik 70 le 50 nin bi bakabilirmisin hayir dua ederim yeminle:)

tolga_ozhan

Kullanıcı el kitabında rolelerin yerleri vardı diye hatırlıyorum. Şu an bir selespeed arabam yok kontrol edebileceğim.

TRSemih

Umarım işe yarar..

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

TRSemih

Gerçi röle denmiş

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

abzortik

abzortik

Aku saglam.. pompa degerleri basinc tupu degerleri debriyaj ayari pc verilerinde hepsi iyi peki bu arac hala sadece 15 dk neden sapitior..sonra duzelior .sabahlari 1i atlior ve 3u atlior.sadece ilk calistirma 15 dk..,,,, sonrasu super yokmu bi fikri olan secim sensorunu deistircem simdi aklima bisi gelmior

burakaltun

Aku saglam.. pompa degerleri basinc tupu degerleri debriyaj ayari pc verilerinde hepsi iyi peki bu arac hala sadece 15 dk neden sapitior..sonra duzelior .sabahlari 1i atlior ve 3u atlior.sadece ilk calistirma 15 dk..,,,, sonrasu super yokmu bi fikri olan secim sensorunu deistircem simdi aklima bisi gelmior

Sensor lerden oldugunu dusunuyorum. Kontrol etmen gerekenler şunlar.

Sellection sensor ( boşa atması )

İnsertion sensor ( vites atlaması )

Pompa rolesi (bilgisayara bagla pompa test et kirmizi olanlara parmaklarini koy tik diye hissedersin hangisi oldugunu) vites sapitir.

Selespeed beynini kontrol ettir hatta açtirmisken lehimlerini yenilet.

Pim ayarı kontrolü

Selonoid valfi

Akü

Benim tahminime gelirsen insertion sensörü

Zaten yukarda yazdiklarim sorunsuzsa sorunsuz bir selespeed e biniyor olursun.

Saygilar

burakaltun

Pardon birde rpm sensorunu kontrol ettir tam calismasa zaten araba calismaz ama devri tam olcemiyorsa viteste sacmaliyabilir

erdem1904

Sensor lerden oldugunu dusunuyorum. Kontrol etmen gerekenler şunlar.

Sellection sensor ( boşa atması )

İnsertion sensor ( vites atlaması )

Pompa rolesi (bilgisayara bagla pompa test et kirmizi olanlara parmaklarini koy tik diye hissedersin hangisi oldugunu) vites sapitir.

Selespeed beynini kontrol ettir hatta açtirmisken lehimlerini yenilet.

Pim ayarı kontrolü

Selonoid valfi

Akü

Benim tahminime gelirsen insertion sensörü

Zaten yukarda yazdiklarim sorunsuzsa sorunsuz bir selespeed e biniyor olursun.

Saygilar

Worlde yapıştırıp çıktı aldım :) Torpido gözünde dursun...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

kastir

herkese selamlar.
forumdaki değerli bilgiler için öncelikle hepinize teşekkür etmek isterim.
2001 sw ss aracımı yeni aldım; dolayısıyla ss'in acemisiyim. Alışma sürecini yakın bir zamanda atlatmayı umut ediyorum. Ancak siz değerli üstatlara bir sorum olacak; vites 3 e geçerken "ŞLAKSS" diye bir ses alıyorum, bu esnada araçta ufak bir sarsılma da oluyor. forumlarda okuduğum kadarıyla vites değişiminde ayağı gazdan çekmeye gayret ediyorum, yine de pek fayda sağladığı söylenemez. Kiss Point de yaptım yine de sesi yok edemedim.
Umarım sorunuma sizlerin de yardımıyla çözüm bulabilirim.

sbk0655

herkese selamlar.
forumdaki değerli bilgiler için öncelikle hepinize teşekkür etmek isterim.
2001 sw ss aracımı yeni aldım; dolayısıyla ss'in acemisiyim. Alışma sürecini yakın bir zamanda atlatmayı umut ediyorum. Ancak siz değerli üstatlara bir sorum olacak; vites 3 e geçerken "ŞLAKSS" diye bir ses alıyorum, bu esnada araçta ufak bir sarsılma da oluyor. forumlarda okuduğum kadarıyla vites değişiminde ayağı gazdan çekmeye gayret ediyorum, yine de pek fayda sağladığı söylenemez. Kiss Point de yaptım yine de sesi yok edemedim.
Umarım sorunuma sizlerin de yardımıyla çözüm bulabilirim.
Hayurlu olsun plaka sonu 156 ve siyah mi?