Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATA

Ayni şekilde bende arkadaşima debriyaja bastirdim ama hareket eden bir yer göremedim :/
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Emre Sezen

You are not allowed to view links. Register or Login
Ayni şekilde bende arkadaşima debriyaja bastirdim ama hareket eden bir yer göremedim :/

Ata dedim sana bizimkiler fason diye  :))

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Fatihob

..

Emre Sezen

Ata bizim kayıp kol şu olsa gerek, ama ben hiç göremedim  :))

Veloce

Ata bizim kayıp kol şu olsa gerek, ama ben hiç göremedim  :))

Arabanın başına geçip Anıl'a tel. aç tarif etsin bence. Bahsettiğim bu yöntemi o da uyguluyormuş zaten bayadır :))

Anıl

Ya araba garajda,örtülü olmasa inip fotosunu çekicem ama garaj 1km uzakta :) Tutun bir fener vs. bahsedilen kol o,ben yukarıdan sıkıyorum,pek el girmiyor oralara ;)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Veloce

Ya araba garajda,örtülü olmasa inip fotosunu çekicem ama garaj 1km uzakta :) Tutun bir fener vs. bahsedilen kol o,ben yukarıdan sıkıyorum,pek el girmiyor oralara ;)

Boşver sen şimdi bize diğer aletten bahset biraz hehe  :))

egeozal1

Volkan abi seneye Alfa'ya motor çıkartın diye yazacak sanırsam :))

Anıl

Volkan,alet çok fena,GTV'yi filan unuttum gitti :D Rölanti de hor hor hor bir ses,bir ara diyorum ulen altımdaki 1000'lik motor mu,kızgın bir arkadaş :)Fena,çok fena,daha yeni üstünden indim,yok böyle bir zevk,kesinlikle tavsiye olunur. Listeyi de hazırladım,yakında direksiyon yükseltici getirecem,yokuş aşağı ve uzun süre kullanımda kol ve eller bitiyor.Yamiyi satınca da ilk iş Leo Vince egzos getirmek,üstüne koruma takozları ve arka tutma kolları,ya direksiyondan başka birşey yok motoru tutacak!!!En büyük eksiği vitesler taş gibi magirus minibüs havasında tak tuk,zamanla alışır belki ;)

1998 GTV V6 TB

egeozal1

Anıl abi o daha açılmamıştır bile 2400 Km de daha destur. :)

Veloce

Volkan,alet çok fena,GTV'yi filan unuttum gitti :D Rölanti de hor hor hor bir ses,bir ara diyorum ulen altımdaki 1000'lik motor mu,kızgın bir arkadaş :)Fena,çok fena,daha yeni üstünden indim,yok böyle bir zevk,kesinlikle tavsiye olunur. Listeyi de hazırladım,yakında direksiyon yükseltici getirecem,yokuş aşağı ve uzun süre kullanımda kol ve eller bitiyor.Yamiyi satınca da ilk iş Leo Vince egzos getirmek,üstüne koruma takozları ve arka tutma kolları,ya direksiyondan başka birşey yok motoru tutacak!!!En büyük eksiği vitesler taş gibi magirus minibüs havasında tak tuk,zamanla alışır belki ;)

İtalyan işte klasik, bir tarafı katırdayacak illa :) İnsanın kafasını karıştırır her zaman "ben bu alete sert mi davransam? yoksa kibar mı davransam"?.. İşte bir İtalyan işi paradoksu daha :))

Anıl

Yok bu sertten hoşlanıyor,mazo bu :D Gerçekten çok sert vitesler,şimdiye kadar böyle vites görmedim desem yeridir. Birde motosiklette ABS olayı da güzelmiş,arabalardaki gibi takırdıyor frenler :)

1998 GTV V6 TB

Burak

1997 Gtv V6 TB

Veloce

Yok bu sertten hoşlanıyor,mazo bu :D Gerçekten çok sert vitesler,şimdiye kadar böyle vites görmedim desem yeridir. Birde motosiklette ABS olayı da güzelmiş,arabalardaki gibi takırdıyor frenler :)

ABS bence olmazsa olmaz artık bu devirde... Motorların performasnları göz önüne alındığında "standart" haline getirilmemiş olması dahi enteresan. Bazı markalar en küçükten en büyüğe standart hale getirdi diye biliyorum ABS'yi...

Bir beginner yazısı okudum Ducati 796 ile ilgili... Vites geçişlerinin sert olduğunu fakat bir ay kadar kullandıktan sonra tamamen alışıldığını söylüyor. Ayrıca her yerde bu motorlar için 796 için bile başlangıç motoru demelerini anlayamıyorum ben birde... Acaba hafif ve çevik bir motorsiklet olduğu için mi? Sanırım öyle. Gaz elinde sonuçta, geriye kalan motorun atletik olması...

Sabırsızlanıyorum açıkçası, şu ehliyeti bir alayım gerisine bakacağız artık...

Anıl

ABS bence mutlaka olmalı,hem fonksiyonu çok iyi, hemde bunda açıp kapama şansı var o da güzel.Volkan,eğitim aldıktan sonra çok güzel başlangıç motoru olur.Kıvrak-hafif,gazı az verirsin sorun olmaz,zamanla kademeyi arttırırsın...Bu marka gerçekten başka, şimdi piyasadaki adamlara sorsan aman yamaha al,yok honda güzel,kawa iyidir,kafada başka marka yok.Motorlara bakıyorsun,hepsi sanki aynı tornadan çıkmış gibi bu iş zorunluluk değil de zevk işi olduğundan,hemen satılsın,uçsun kaçsın değil de durup durup bakacağın,sürekli motorun sesini dinleyeceğin,aynı zamanda motorun başında mal gibi dönenleri seyredeğin bir motor olacak ki :D bu sınıfta da genelde İtalyanlar var,aynı Alfa gibi...Mesela hasta BMW'ci arkadaşım yatıyor,kalkıyor Ducati bakıyor,BMW'yi unuttu,işte bunda da böyle bir virüs var.İşin özü Volkan duyguların neye götürüyorsa onu al derim. Şuan sıfırı 2013 model 24bin+600TL plaka,ABS'li ise 26bin+600TL(mono kapak ve cam dahil,heriki versiyonda),bence sıfır almaktansa 2.elde uygun birşeyi kollamak,ya da biraz sabır ve riske girip fuarı veya sene sonunu beklemek uygun olur.

1998 GTV V6 TB

Anıl

Bu arada daha tadına varamadan,haftaya çarşamba izine çıkıyorum.Uyuyan güzeli uyandırıp,aşk tazeleyecez 2 hafta boyunca...Çeşme taraflarına gelen olursa buluşur,muhabbet vs. ederiz. Ya şimdi GTV'ye binilir mi :( şaka bir yana,yıkama,cilalama hertürlü imkanım olacağından,boş zamanlarda baya bir ilgilenecem kendisiyle...Bu arada Emre hala daha kolu bulamazsa fotoğrafını da atarım haftaya...şaka şaka :p

1998 GTV V6 TB

Veloce

Ah be kardeşim... Ağzından bal damlıyor... :) Sahip olana kadar bu hissiyatı anlayamayacağım ama en azında uzun bir İtalyan geçimişim olduğundan dolayı tarif ettiğin duyguları çok iyi tahmin ediyorum. Bir defa sahip olunduktan sonra eminim başka marka aldırmayacak, binebildiğimiz sürece altımızda Ducati olacak. Bunu şimdiden görebiliyorum...

Veloce

Baksana kendi konusunu aşıp konular arasında bile gezmeye başladı namussuz (Ducati)  :)) Boşuna değil bunların alayına virüs diyor olmamız :D

Emre Sezen

arada kol kaynamasın,  :D

az önce gittim bi yapı marketten led fener aldım  :p yağmur azalsın inip delik deşik edicem, olmadı manifolda kadar yolu var , sökücem  :D :D

Veloce

Al bu da virüsün ta kendisi... Bu ne yaaa kardeşim ayıp be!!!!!

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Veloce

az önce gittim bi yapı marketten led fener aldım  :p yağmur azalsın inip delik deşik edicem, olmadı manifolda kadar yolu var , sökücem  :D :D

Tamam tamam terk etti kovaladım :)

Emre Sezen

Tamam tamam terk etti kovaladım :)

:)) :))

biz diyoz mu ktm nasıl diye, diyemiyoz italyan değil ya  :))

erdem1904

Bu virüs değil Volkan, helva yemek için bahane  :)

Al bu da virüsün ta kendisi... Bu ne yaaa kardeşim ayıp be!!!!!

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Anıl

Evet, bunu almadan önce bir yerle anlaşıp, helva fıstıklı mı, fıstıksız mı olsun diye karar verip,birde mezarlık da yer ayırtmak lazım,tövbe tövbe :D
Emre'de kolu bulayım derken hırs yaptı,biraz daha gayret ederse balataları sıyıracak :)

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Evet, bunu almadan önce bir yerle anlaşıp, helva fıstıklı mı, fıstıksız mı olsun diye karar verip,birde mezarlık da yer ayırtmak lazım,tövbe tövbe :D
Emre'de kolu bulayım derken hırs yaptı,biraz daha gayret ederse balataları sıyıracak :)

Kolu buldum  :haydi: :haydi:

ama ne yazık ki fayda etmedi, bize baskı balata yaptırmak düşer, hazır yaptırmışken sıvılar vs yenilenecek zaten, acaba diyorum açılmışken üst merkezi de değiştireyim mi ?