Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Motor Yağı?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfacan

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login  sence  :p

Ben tesla 10w40 kullanicam You are not allowed to view links. Register or Login  :p

universeee

Arkadaşlar selam,
Aracım 147 ve LPG'li.
Hangi yağı önerirsiniz?
Castrol 10w40  :yukari-ok:

Castrol 10w 40'ı kullanmaya başlayalı 500 km oldu Evren abi. Sen problem yok diyorsun yani :)
Ben arabayı aldığım ilk günden bu tarafa Castrol kullanıyorum, yağdan dolayı oluşan hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ha motor yağları çeşitleri konusunda ciddi bilgi sahibi değilim tabi ama şimdilik tercihim o yönde. Mesela yukarıda bir arkadaş Motul diye bir marka önermiş, hayatımda ilk defa duyuyorum :D Ben "ustamın dediği" lafını seviyorum :)

Belki bir sonraki değişimde valvoline kullanabilirim, daha önce bu konu içindeydi sanırım konuşmuştuk Mehmet Abi'yle falan ( You are not allowed to view links. Register or Login ). Fena olmadığından bahsediliyordu.

Hatta şu yağ benim geçmeyi düşündüğüm:
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

ar.159

Bu shellin yeni yağı hakkında be düşünüyorsunuz efsane mi hikaye mi

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Incablue

Yağ konusu tekrar hortladı :D

Wolfshade1989

Arkadaşlar selam,
Aracım 147 ve LPG'li.
Hangi yağı önerirsiniz?
Castrol 10w40  :yukari-ok:

Castrol 10w 40'ı kullanmaya başlayalı 500 km oldu Evren abi. Sen problem yok diyorsun yani :)
Ben arabayı aldığım ilk günden bu tarafa Castrol kullanıyorum, yağdan dolayı oluşan hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ha motor yağları çeşitleri konusunda ciddi bilgi sahibi değilim tabi ama şimdilik tercihim o yönde. Mesela yukarıda bir arkadaş Motul diye bir marka önermiş, hayatımda ilk defa duyuyorum :D Ben "ustamın dediği" lafını seviyorum :)

Belki bir sonraki değişimde valvoline kullanabilirim, daha önce bu konu içindeydi sanırım konuşmuştuk Mehmet Abi'yle falan ( You are not allowed to view links. Register or Login ). Fena olmadığından bahsediliyordu.

Hatta şu yağ benim geçmeyi düşündüğüm:
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Castrol mu valvoline mi ? önerinize göre deneme yapacağim :) Dediğim gibi lpg li aracım.
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

tugrul

Valvoline Max Life ile 3000 km yi geçti benim 156, halen farkedilir bir eksilme yok, bu km nin %90 civarını lpg ile yaptım.
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login ikiside olur iki markanın da memnun kullananı var, senin için hangisinde rahat edecekse onu al, ustana da sorabilirsin tabi :)

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login motul iyi bi yağ ama pahalı,gerek yok bence bizim makinalarda imkana bağlı yinede. You are not allowed to view links. Register or Login castrolde valvolinede mobilde standart bi alfada fazlasıyla iş görüyor,haa eksiltme varsa  valvoline maxlife deneyin bence,kullanan arkadaşlar eksiltme konusunda memnunmuş.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login motul iyi bi yağ ama pahalı,gerek yok bence bizim makinalarda imkana bağlı yinede. You are not allowed to view links. Register or Login castrolde valvolinede mobilde standart bi alfada fazlasıyla iş görüyor,haa eksiltme varsa  valvoline maxlife deneyin bence,kullanan arkadaşlar eksiltme konusunda memnunmuş.
Abi motulun 4 litresi 90 lira gözüküyor. Ben geçenlerde 4 litre castrol 80 liraya aldım. Durum bu şekildeyse litrede 2.5 lira fark yapar ki o da bir şey değil.

Wolfshade1989

Tamamdir tesekkur ederim
Valvoline deneyecegim
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

milano 75

Abi motulun 4 litresi 90 lira gözüküyor. Ben geçenlerde 4 litre castrol 80 liraya aldım. Durum bu şekildeyse litrede 2.5 lira fark yapar ki o da bir şey değil.
castrol fiyatları o kadar yükseldimi yahu.valvoline 65 tl

milano 75

universeee

castrol fiyatları o kadar yükseldimi yahu.valvoline 65 tl
Ya illaki daha ucuzu bulunur ama ne kadar güvenilir onu bilemiyorum. Ben gittiğim servisten aldım, güvenilir, orjinal mal olduğunu bildiğimden.
Ama biraz araştırılsa 60-70 arasına herhalde o da bulunur.

universeee

Bir dahaki değişimde bulursam ben de bundan kullanacam zaten.

yigitekimdemir

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img] iki tane aldım 4 litrelik 800 km sonra koyucam ilk defa motul, mobil 2000 var şu an araçta memnunum ama motulu pek övdü makine mühendisi arkadaş ben de haftasonu indirimi vardı aldım hemen :D
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

takahara

1500 km'dir mobil 10-60 kullanıyorum ben. Yağ eksiltme yine var ama eskisine göre daha iyi. Yaklaşık olarak 300-400 gr eksiltme oldu 1500 km'de.
Valvoline max-life deneyecektim aslında ama, mobil 1 kampanyası olmuştu n11'de ondan mobil almıştım.
2006 147 1.6 distinictive

ArinFırat

1500 km'dir mobil 10-60 kullanıyorum ben. Yağ eksiltme yine var ama eskisine göre daha iyi. Yaklaşık olarak 300-400 gr eksiltme oldu 1500 km'de.
Valvoline max-life deneyecektim aslında ama, mobil 1 kampanyası olmuştu n11'de ondan mobil almıştım.
bende aynen You are not allowed to view links. Register or Login dan mobil 10-60 aldım..henüz 100 km oldu,tam 1000 km de ne kadar eksilttiğini kontrol edecem.sonucu burdan paylaşırım.4 yıl boyunca hep 10-40 kullandım eksilme vardı,en son 5-30 kullandım 7000 kmde anormal bir şekilde 3 litre yağ eksiltti.şimdi tavsiye üzerine 10-60 aldım bakalım nolacak.

milano 75

5-30 7000 km de yine fazla eksiltmemiş.çok ince gelir o.10-40 iyidir,olmadı 50 veya 60.haa bide ilk değişim tam ölçüt olmayabilir,motoru eski yağdan tam olarak arındırmadıktan sonra

ArinFırat

5-30 7000 km de yine fazla eksiltmemiş.çok ince gelir o.10-40 iyidir,olmadı 50 veya 60.haa bide ilk değişim tam ölçüt olmayabilir,motoru eski yağdan tam olarak arındırmadıktan sonra
mobil 10-60 yüksek kmli ve yağ eksilten araçlara özel ürettiği bir yağ..dolayısıyla derdimize derman olabilir varsayımıyla deneyecem..bu arada 7000 km'nin 4bin km'sini 2 günde yaptığım için 3 lt yağ fazlasıyla canımı sıkmıştı.

milano 75

mobil 10-60 yüksek kmli ve yağ eksilten araçlara özel ürettiği bir yağ..dolayısıyla derdimize derman olabilir varsayımıyla deneyecem..bu arada 7000 km'nin 4bin km'sini 2 günde yaptığım için 3 lt yağ fazlasıyla canımı sıkmıştı.
araç kaç km de,istersen önce bi valvoline max life dene olmazsa 10-60 a geçersin,max life da 100000 üzeri motorlar için katıklı yağ,sadce 10-40  ;)

ArinFırat

araç kaç km de,istersen önce bi valvoline max life dene olmazsa 10-60 a geçersin,max life da 100000 üzeri motorlar için katıklı yağ,sadce 10-40  ;)
mk2 156 2004 120 binde.. 10-60 e geçeli henüz 100 km bile olmadı,memnun kalmazsam eğer önerinizi dikkate alacam

erk1n

Yüksek devirli (sportif) kullanım yapıyorsanız ve yazın sıcaklarda kullanıyorsanız 10w60 daha uygun.

Benim 166 2.0TB V6'nın kitapçığında yazanda bu.

Mobil1 10w60 'ın üzerinde eski motorlar ve sportif kullanım için yazıyor. Daha kalın yağ olduğu için ve içerisinde contaları şişiren bir katkı olduğu için yağ eksiltmeyi azaltıyor.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

ar.159

Bu shellin yeni yağı hakkında be düşünüyorsunuz efsane mi hikaye mi

????

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login, abi sen bu jen oil sitesinden alışveriş yaptın mı hiç? Güvenilir mi ne dersin?

ArinFırat

yüksek devirli kullanmıyorum fakat Diyarbakır'da yaz ayları 45-50 C aralığında seyreder.ilkbahar ve sonbahar ise 30-35 C ortalama ile sürer..dolayısıyla yaz ayları cehennem sıcağında araba kullanıyorum,arabanın koyu renk olmasıda cabası :)