Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

MK2 156 Debriyaj Pedalı Sertliği

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmet_hulusi

Merhabalar,

Yaklaşık 2 senedir kullandığım MK2 156 Ts Dist. aracımın debriyajında sertleşme olduğu için baskı balata ve debriyaj takımını komple değiştirdim ancak pedal sertliği tam olarak gitmedi, işi yaptırdığım usta debriyajda sertleşmenin olmadığını eskisinden iyi olduğunu söylüyorlar. Başka bir ustaya daha gösterdim o da sertleşmenin tam gitmediğini volanın taşlanması gerektiğini iletti (not: volan taşlanmıştır, baskı balata,alt merkez, üst merkez debriyajla ilgili ne varsa değiştirilmiştir.) Bu sertliği nasıl gideririz? Deneyimlerinizden yola çıkarak yardım rica edeceğim.   
2005 156 1.6 TS Distincitive
2013 Mitsubishi ASX Intense
2011 Passat 1.6 TDI Blumotion Comfortline
Bir sonraki E60 5.20 d lci mi olur bilemem ama finalim 159

tunerviper

Debriyaj merkezi kontrol edildi mi ? Hidrolik durumu da önemli. 156 da fren hidroliği ile ortak kullanıyor debriyaj sistemi.
Turbo Twin Spark

ahmet_hulusi

Debriyaj merkezi de kontrol edildi (hatta değiştirildi). Hidrolik yağı falan ne varsa değiştirildi. Bende anlamadım maalesef, yani yapılan iş pek fazla içime sinmedi.  :duvar:

tayfun

Debriyaj pedalının altıda bir parmak gibi  yay var. Genelde o kırılıyor ve debriyaj deyişse bile sertlik devam ediyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ahmet_hulusi

O yay kırıldı doğru 20 tl ye Milanoalfada onu da değiştirdim.Ancak sertlik biraz da olsa var. Bakalım başka bir usta daha bakacak nedir derdi?

tayfun

Şuda var 156'ların debriyajı diyer birçok markaya göre sert zaten. Başka bir 156'da deneme şansınız oldumu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

ahmet_hulusi

Evet deneme şansım oldu, servis için gelen mk2 156 araçlarının debriyajlarına baktım nispeten benimkinden biraz daha yumuşaktı. Değişmeyen aparat yok muhtemelen bu modele özgü birşey yada volan yeteri kadar taşlanmamış olabilir gibi geliyor...

kaan_ist

You are not allowed to view links. Register or Login
Evet deneme şansım oldu, servis için gelen mk2 156 araçlarının debriyajlarına baktım nispeten benimkinden biraz daha yumuşaktı. Değişmeyen aparat yok muhtemelen bu modele özgü birşey yada volan yeteri kadar taşlanmamış olabilir gibi geliyor...

Ama benim bildigim yeni debriyajda bir sure sertlik devam eder daha sonra yumusama olur. Aynisi mk1 147 bir arkadasimda oldu. Oda sertlik devam ediyor dedi ben denedim gayet guzel dedim icine sinsin diye bostancidaki en iyi servise goturdum. Orasida bakti ve yeni debriyaj gayet normal zamanla biraz yumusar dediler. Bence zamanla yumusayacaktir. Tabi bu referans alinarak beklememek lazim. Guvendiginiz baska bir ustayada gostermek iyi olabilir.

ahmet_hulusi

Valla sonradan yumuşar ise moralim yerine gelir... Sağolun

blueoyester

ben yaklaşık 4 ay önce değiştridim baskı balatayı. ilk hafta nispeten yumuşaktı ama şu anda benimde pedalım sert.yay dahil herşey değişti.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

ahmet_hulusi

İşin enterasan tarafı 10 gün geçti ve bugün birazcık daha yumuşadı, ancak aynı model araçlı bir arkadaşımın debriyajı pamuk gibi, benim aracın 2-3 katı sert debriyajda gördüm o da ayrı konu. Maslak Milanoda ustaya götürdüm gösterdim ne marka set taktırdığımız önemliymiş (bendeki valeo volant), ilerleyen zamanda yumuşama olmaz ise volant iyi taşlanmamıştır dedi (diye tutturdu doğrusu).   

ahmet_hulusi

Bugün işlemi yapan ustaya tekrar götürdüm, olayın volanla falan alakası yok, hidrolik ile alakası var, şuan debriyajım gayet güzelleşti. Baskı balata değiştiği zaman pedal epeyce yumuşamış bir vakit sonra o yumuşaklık gidince biraz panikledim.