Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Şehir içi yakıt sorunsalı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Jakomo

Geçmiş olsun & aklın yolu birdir !!!!
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

Sportivo

1.6 TS motor için en ideal değerler
şehir dışı normal : 7,0 lt
ş. içi/ dışı karışık ortalama : 8,4 lt
full şehir içi  : 9,6 lt

civarlarında olması gerekli.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

n/a

ben şehiriçi 9.5 dan az yaktığımı hatırlamıyorum maalsef :(

şehirlerarasıda 3 kişi + bagajla orta karar bi kullanışla 7.5lt yakmıştım..focus 5.6 yakıyordu şehirlerarası :D

AMA ben bu tanesi "13"kg olan jantların ve 215 tabanların bunda etkisi olduğunu düşünüyorum!! ne dersiniz özellikle ş.içinde 9.5lt/100km min değer :) daha iyisi olmuyor ki artık arabanın 3silindirle gitmeye başladığını ,tekini dinlemeye çekmetiğini düşüncek kadar dikkatli gidiyorum ama ıı ıh

n/a

İzmir istanbul arası 435km yol..
Bursa'daki otoyol'da 170-200km, yolun kalan kısmında genelde 80-120km arası olmak üzere ortalama 78km hız yaptığımı gösteriyordu yol bilgisayarı. Bagaj ağzına kadar dolu, ayrıca arka koltuklar da doluydu.. Yolculuğumun sonunda ortalama tüketimim ise 7.0lt' ydi.. Ekonomik kullanmak için kasmadığımı düşünürsek bence iyi bir rakam.. Kassam sanırım 6.5-6.3lt'ye kadar düşürebilirdim..

Ancak şunu da belirteyim ayrıca Arexons'un benzin katkısı da vardı araçta..

n/a

quote:

156 2.0 ile sehirlerarasinda normal gidince 7 litreden cok 8 litreden az (bi keresinde pedere verdim ama o 6 litreye kadar dustu), sehiricinde trafige ve kullanima bagli olarak 8.5-12.5 arasi. 12.5'i cok cok nadiren gordum, surekli devir cevirmek gerekiyor o rakami gormek icin. Hic 13'un ustune cikmadim.
En son olctugumde gayet normal, trafikte sol seritin hizina her zaman ayak uydurarak, ''aman az yaksin'' diye dusunmeden kullanarak, ama gaza da yuklenmeyerek yaklasik 9 litre gibi bir ortalamam vardi Izmir sehiricinde. Cok dikkatli kullanirsaniz 8.5 litre civarinda, biraz devirli kullanirsaniz da 10.5 litre civarinda.

Bence cok makul :)

Ben de Selespeed ile bu değerlerde dolaşıyordum. Biraz dikkatli kullanılırsa 10un altına düşüyor 2.0 T-Spark.

nagash

quote:

1.6 TS motor için en ideal değerler
şehir dışı normal : 7,0 lt
ş. içi/ dışı karışık ortalama : 8,4 lt
full şehir içi  : 9,6 lt

civarlarında olması gerekli.

Bende böyledir diye tahmin ediyorum.O zaman araba dergileri test yaptım bu çıktı diye ortaya çıkmayacak.

AlfistiKerem

quote:

Arkadaşlar sayenizde anladığım termostat arızamı bugün yenisi ile değiştirerek çözdüm. Çekiş normale döndü, derece 90 da sabit artık. Arızanın farkına varmamı sağladığınız için teşekkür ederim. Termostat 85 YTL Antifiriz 10 YTL İşçilik 35 YTL tuttu.
Bu forumun üyesi olmaktan çok mutluyum. Aramızda gerçekten bilgili arkadaşların varlığı ve bilgiyi açıkça paylaşarak yardım etmeleri beni çok sevindiriyor.
tekrar teşekkürler.

Ohhh ne güzel,güle güle binin.İçinize sinmiştir umarım.Bende böyle önemli parçaları değiştirdim mi arabama huzurlu biniyorum.

Bugün Şile'ye gidip geldim.Fazla dolaşmadım içersinde.Gidiş ve gelişte normal kullandım,fazla gazlamadım yaklaşık olarak gidiş geliş 50-60 civarında falan yaktı.Aslında uygun kullandın mı çok çok yakmıyor.Sonuçta 2000 motor ama insanların gözünde 2 bin motor çok yakar kanısı hakim olduğu için.

n/a

şuan son aldığım 100ytl ile 11.3lt/100km de ortalamam var

bu iş çok fena :) yani kafana göre kullanırsan böle oluyor..

trafik,trafikte dur kalklar arası fln zorlamadan mümkün olduğnca devri düşük tutarak kullanmaktan,gece saatlerinde falan kullanırkende sakin sakin 5.vites giderken bianda delirip min. 4000d/d civarı gitmeler falan yapınca böle bi ortalama oluyor :)

aslında bi kış lastiği alabilseydim ozaman standart ebatlarla kaç yakacağımı görecektim ama bi türlü kısmet olmadı..

Edited by - Can on 21/01/2008  01:18:30

geg8183

Hangi model olursa olsun Alfa ların insanı kışkırtan motor sesi olayın asıl suçlusu aslında.Aynı problem bende de var.Yoğun köprü trafiğinde saatler geçirince ilk fırsatta delirmeye meyilleniyor insan.1.vitesten itibaren 6000 devirlerde gitmeler,ani hızlanmalar, gereksiz yüklenmeler ne ararsanız You are not allowed to view links. Register or Login de tüm bunlara her hafta sonu tekirdağ-istanbul arasında otobon hız limitlerinin çok üzerinde seyretmem eklenirse 12lt lik tüktetim değerleri gene de iyi.
Türkiye'de akaryakıta bu kadar insafsızca vergi uygulanmasa bu konuları bu kadar konuşmayacağız bile ya...

GONENC

Bence motoru duymadan test yapmak için müzik sesini yükseltip, mülayim bir TSM parçasıyla beraber, sinir stres olmadan bidaha denersek daha başarılı oluruz bence. Tabi bide etrafımızda kaşınan tipler (astra, focus, 3 serisi, c serisi, c4, 307, vs. vs.) olmazsa. (kaşımak farz olduğu için testiniz yarım kalabilir)

nagash

Yeni ölçüm
89,8 Km de 13,06 lt maşallahımız var.

quote:

Yeni ölçüm
89,8 Km de 13,06 lt maşallahımız var.

Gaz pedalıyla döşemeyi hiç ayırmıyosunuz heralde çok yüksek bi tüketim yahu

n/a

Bu arada abilerimiz bilirler benzini yakan gaz pedalı değil aksine fren pedalıdır.. Fren pedalına ne kadar basarsanız tüketiminiz o kadar artar.. :)
Şöyle diyeyim saatte 200km sabit hızda 1.6 T.S 12.7lt yakıyor.. :)

nagash

quote:

Bu arada abilerimiz bilirler benzini yakan gaz pedalı değil aksine fren pedalıdır.. Fren pedalına ne kadar basarsanız tüketiminiz o kadar artar.. :)

Bu hesaba göre ben 240 la filan gidiyorum..

Bu ölçümler şehir içi sakin kullanım...Yani ya depo delik,ya motor benim 3.2 v6,ya akşam depodan biri benzin çalıyor,yada harbiden problem var ki demekki, geçen ölçümle aynı civarlarda problem var.

n/a

litre hesabını boşverin arkadaşlar...Km de kaç lira yakıyor onu söyleyin yaw..Benzin kaç lira bilmiyorum hergün değişiyo çünkü bilsek hesap makinası falan filan

n/a

quote:

quote:

Bu hesaba göre ben 240 la filan gidiyorum..

Bu ölçümler şehir içi sakin kullanım...Yani ya depo delik,ya motor benim 3.2 v6,ya akşam depodan biri benzin çalıyor,yada harbiden problem var ki demekki, geçen ölçümle aynı civarlarda problem var.

O zaman dediğim gibi ya çok fazla frene basıyorsunuz, ya çok yoğun trafikte kullanıyorsunuz ya da aracınızda gerçekten bir problem var.. Muğla'daysanız; muğla'da 13.5 litre yakılacak bir trafik olduğunu pek düşünmüyorum (bayramda veya yazın bodrum hariç) Sizin aracınızda da debimetre, lambda sensörü yada termostat problemi olabilir..

n/a

quote:

Kesinlikle doğru. Sık ve gereksiz frene basmalar, ve gaz pedalına çok fazla bas-çek yapılması ciddi anlamda arttırır. Aracın ivmesini akan (ve hatta akacak veya akmayacak olan) trafiğe göre ayarlarsanız, 2.0 litre T-Spark ile 10 lt civarına düşersiniz karma trafikte.

nagash

Arabayı çalıştırıp harekete geçtikten sonra yol bilgisayarında bir süre 25 lt yazıyor 100 km de daha sonra 10-11-12 bazen 9 gidiyor.Gazdan ayağımı çekince 2 lt ye düşüyor.Boşte bile 2lt yakıyor benim araba.
90 kmyi yaklaşık 40 ytl ile tamamlıyorum şehir içi.Ama Çorlu trafiği o kadar yoğun falanda değil..
Servise benim kesin gitmem gerek.

quote:

litre hesabını boşverin arkadaşlar...Km de kaç lira yakıyor onu söyleyin yaw..Benzin kaç lira bilmiyorum hergün değişiyo çünkü bilsek hesap makinası falan filan

km de 444 bin yakıyomuş abi feci bi durum ocak söndürür :) bencede debimetre lambda sensörü weya termostat ta sorun olabilir ben arabayı ilk aldıgımda arızalıydı we babamın hediyesi olan bir depo benzin 51 lt 370 km de bitmişti

n/a

quote:

Arabayı çalıştırıp harekete geçtikten sonra yol bilgisayarında bir süre 25 lt yazıyor 100 km de daha sonra 10-11-12 bazen 9 gidiyor.Gazdan ayağımı çekince 2 lt ye düşüyor.Boşte bile 2lt yakıyor benim araba.
90 kmyi yaklaşık 40 ytl ile tamamlıyorum şehir içi.Ama Çorlu trafiği o kadar yoğun falanda değil..
Servise benim kesin gitmem gerek.

Çağdaş, yol bilgisayarının rasyonel bir hesap yaapbilmesi için, bir miktar yol katetmek gerekiyor. Yani reset yaptığında, ilk aldığı ölçü, senin o anki gaza basma miktarın, dolayısı ile gaz kelebeğinin açıklığı. Mesafe katettikçe ortalama rakam rasyonel hale gelir, tüm otomobillerde bu böyle.

Boşta bile 2 lt'ye gelince, otomobilin rolantideyken de yakıt yaktığını düşünürsek...    Haklı zavallı araba yani. O 2 lt, fabrikanın default girdiği bir rakam. Nasıl ki, saatte 100 km yol gidersen, şu kadar yakarsın diye bilgi veriyor, 1 saat rölantide çalışmanın da 1 tüketim bedeli var.

n/a

Ben bir ara nerdeyse 600 yakıyodum ama termostatdan sonra iyi oldu bayağı

n/a

Ben bazen sadece kontağı açtığımda 14-15 litre yakıyorum..

n/a

kontağı açınca yerinde duramıyon dimi Erhan

geg8183

Çağdaş bey,sevgili hemşerim senin ykaıt tüketim değerin şundan da kaynaklanıyor olabilir.Malum Çorlu ufak yer motor ısınmadan gideceğin yere varıyorsun bile.Dolayısıyla kısa mesafelerde motor ısınmadan sık sık aracı çalıştırıp kapatmak yüksek yakıt değerleri yaratıyor.Ama sen gene de bir baktır istersen.

Yüksek tüketim değerleri hepimizin problemi.Alfisti Turkey olarak kuyu açmazsak bu işin altında kalkamayacağız arkadaşlar:)

Sportivo

Arkadaşlar kesin ne kadar yaktığınızın tam çözümü alınan benzini ve kilometresini kaydetmek. Ben bu şekilde excele her benzini alıyorum. En son hatırladığım 5000küsür kilometrede ortalama 8,3lt/100km idi.

Siteye 17 Ekim'de şöyle mesaj göndermişim.(şu anki durumu bilmiyorum, excel evde akşam bakmam lazım) :

"Arkadaşlar kesin tüketimimi yazıyorum. Excele her benzin alışımı işliyorum.
01 Ağustos - 17 Ekim tarihleri arasında klima açık, bu kullanımın %70 İzmir'de şehiriçinde hafif tatlı sert kullanımla, kalan %30 şehirlerarası uzun yolda ortaya çıkan sonuç :

-4537 km yol 377,05lt (97 Oktan) = 8,30lt / 100 km.
-Şehiriçinde full depo doldurduktan sonra yaklaşık 640-650km sonra benzin uyarı ışığı yanıyor."

Alfa Romeo 156
35 AU 4494