0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merak edenlere, yazı mazı yok..Ayrıntılar için Halil Bey' e başvurunuz
Tam olarak istediğim söylenemez ama pert bir ss'ten uygun fiyata sistem denk getirebilirsem ve zor bir uygulama değilse neden olmasın demiştim.. ama zor gibi bu iş..
abi zaten yurt dışındaki 2.5 larda otomatik vites mevcut. bu gösteridğiniz öyle bir sistemden alınma. 166 nın 2.5 luk versiyonunda da aynı yarı otomatik sistem kullanılmış hatta
Dostum senin merak ettiğin kısım en basit olanı, zaten hali hazırda kullanılan hali..sen servisine sor anlatsın ...Neticede şanzıman içerisinde dişliler geri,1.,2., diye sıralı dizilmiş durumda..bizim H harfi tadında hareketimiz basite indirgeniyor ve şanzımana iletiliyor. Robot da gayet hızlı bir şekilde debriyaja basıyor ( evet evet tam otomatik değil bizim selespeedler) vitesi değiştiriyor ve debriyajı bırakıyor...
Sırf bu yüzden bir çok şanzımandan daha özeldir selespeed şanzıman..Ama doğrusu ben selespeed bir alfa almaktan çekinirim doğrusu
Anlattıklarını zaten biliyorum Bülent kardeş... Ben robot nasıl takılıyor onu merak ediyorum nereye takılıyor.. Ama dediğin gibi serviste bir ss bulup incelemek lazım..