Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Selespeed  (Okunma sayısı 475 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.597
    • Çevrimdışı
Selespeed
« : 30 Ekim 2005, 00:06:49 »

Merak edenlere, yazı mazı yok..Ayrıntılar için Halil Bey' e başvurunuz :)



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

« Son Düzenleme: 31 Ekim 2005, 20:14:35 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Selespeed
« #1 : 30 Ekim 2005, 22:11:38 »
translation in to english
1)gearbox electronic management unit
2)selespeed clutch-gear shift actuator unit
3)engine electronic management unit
4)throttle body with electronic accelerator
5)gear engaged indicator on facia
6)down button for shifting down thru gears
7)up button for shifting up through gears
8)city control for activating automatic shifts
9)gear level for sequential gear selection
10)electronic accelerator potentiometer
11)switch activated by the brake pedal
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2005, 22:11:38 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Selespeed
« #2 : 30 Ekim 2005, 22:16:33 »
ayrıca şimdi kitaptan baktım.selespeed e benzer bir sistem 2,5 v6 içinde varmış.
adı q system automatic transmission.yalnız direksiyondan komuta sistemi yok.
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2005, 22:16:33 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.597
    • Çevrimdışı
Selespeed
« #3 : 30 Ekim 2005, 23:55:33 »
Sevgili adminim merak etmiştir şimdi onu..birazdan koyacam siteye :)

Edited by - Alfadanadam on 30/10/2005  23:56:20
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2005, 23:55:33 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.597
    • Çevrimdışı
Selespeed
« #4 : 31 Ekim 2005, 00:00:33 »


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

« Son Düzenleme: 31 Ekim 2005, 00:00:33 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Selespeed
« #5 : 31 Ekim 2005, 11:38:37 »
Evet işte.. Demek 2.5 lere teorikte olsa bu işi uygulayabiliriz demektir bu.. Ama direksiyondan kontrol olmaması çok kötü.. Olayın bütün zevkini almış götürmüş..
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2005, 11:38:37 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.597
    • Çevrimdışı
Selespeed
« #6 : 31 Ekim 2005, 15:26:02 »
dostum bence direksiyondan kumanda edebilmek çok da zor olmasa gerek. Neticede o butonların gönderdiği basit bir sinyal, vites kolunun gönderdiklerinden farklı değil..Zaten sistem olarak da çok benziyor.Senin araba için iki sistemin karması birşey yapılabilir ama asıl mesele sen bunu istiyor musun ? :)
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2005, 15:26:02 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Selespeed
« #7 : 31 Ekim 2005, 16:05:34 »

Tam olarak istediğim söylenemez ama pert bir ss'ten uygun fiyata sistem denk getirebilirsem ve zor bir uygulama değilse neden olmasın demiştim..  ama zor gibi bu iş..

« Son Düzenleme: 31 Ekim 2005, 16:05:34 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Onur

  • Ziyaretçi
Selespeed
« #8 : 31 Ekim 2005, 16:53:38 »

abi zaten yurt dışındaki 2.5 larda otomatik vites mevcut. bu gösteridğiniz öyle bir sistemden alınma. 166 nın 2.5 luk versiyonunda da aynı yarı otomatik sistem kullanılmış hatta


 

« Son Düzenleme: 31 Ekim 2005, 16:53:38 Gönderen: Onur »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Selespeed
« #9 : 31 Ekim 2005, 17:02:35 »
tolga aklına soktuk otomatiği.hadi hayırlısı.:)) yalnız bu iş bana göre çok basit gelmiyor.neticede debriyaj pedalı iptal edilecek,vites kolu değişecek,ilave parçalar takılacak.işin ehli uzan biri tarafından yapılması gerekir.tabi iş bittikten sonra tam randımanda alınmayabilir.biraz riskli.
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2005, 17:02:35 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Selespeed
« #10 : 31 Ekim 2005, 17:38:38 »
Tabi bunlar sadece bildiklerimiz.. Benim asıl merak ettiğim robot ve şanzuman bağlantısı nasıl oluyor..



quote:

halil wrote:

tolga aklına soktuk otomatiği.hadi hayırlısı.:)) yalnız bu iş bana göre çok basit gelmiyor.neticede debriyaj pedalı iptal edilecek,vites kolu değişecek,ilave parçalar takılacak.işin ehli uzan biri tarafından yapılması gerekir.tabi iş bittikten sonra tam randımanda alınmayabilir.biraz riskli.

« Son Düzenleme: 31 Ekim 2005, 17:38:38 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.597
    • Çevrimdışı
Selespeed
« #11 : 31 Ekim 2005, 18:45:54 »

Dostum senin merak ettiğin kısım en basit olanı, zaten hali hazırda kullanılan hali..sen servisine sor anlatsın ...Neticede şanzıman içerisinde dişliler geri,1.,2., diye sıralı dizilmiş durumda..bizim H harfi tadında hareketimiz basite indirgeniyor ve şanzımana iletiliyor. Robot da gayet hızlı bir şekilde debriyaja basıyor ( evet evet tam otomatik değil bizim selespeedler) vitesi değiştiriyor ve debriyajı bırakıyor...


Sırf bu yüzden bir çok şanzımandan daha özeldir selespeed şanzıman..Ama doğrusu ben selespeed bir alfa almaktan çekinirim doğrusu :)

« Son Düzenleme: 31 Ekim 2005, 18:45:54 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Selespeed
« #12 : 31 Ekim 2005, 20:14:35 »

Anlattıklarını zaten biliyorum Bülent kardeş...  Ben robot nasıl takılıyor onu merak ediyorum nereye takılıyor.. Ama dediğin gibi serviste bir ss bulup incelemek lazım..

« Son Düzenleme: 31 Ekim 2005, 20:14:35 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

 

GoogleTagged