Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sıralı Sistemler (LPG) için Görüşleriniz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KUY65

155hp mito zavoli lpgyle az yakıyor yalnız :D düzgün bi zavoli bulsam güvenebileceğim, d de üst devirlerdeki anlık teklemeyi de halledicem o zaman tamam  :yukari-ok:
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

blueoyester

156 da prins lpg var ve çok memnunum. lpg ve benzin arasında performans olarak hissedilir bir fark yok. ne kadar yaktığını pek hesaplamıyorum ama geçen yaz 42 lt ile bunun 100km civarı ş.içi trafik 480 km gitti. hiç 120 altına düşmedim. zaman zaman 180lere çıktığım oldu. klima hep açık 4 kişi. daha önceki aracımda atiker vardı ve çok sorun çıkarıyordu.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

sarpgrey

Atiker uzak olsun :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

147BLACK

Selamlar...
Bir süredir araçta sonradan lpg ile alakalı olduğunu öğrendiğim bir sorun yaşıyorum. Son kararımı vermeden önce sizlere de danışayım dedim.

Aracım, malumunuz Alfadanadam nickli Bülent abimizden aldığım 156 2.0 mkII 2004.
Bülent abinin kuzeni, İstanbul'da araca BRC'nin yan ürünü 2AMühendislik Bravo kiti taktırmış.

İki senedir neredeyse sorunsuz biniyordum ama bir süredir sabahları araç ilk marşta, marşı almak istemiyor. İlk etapta herkes gibi ben de "acaba marş motoru-dinamosu veya akü mü acaba?" dedim.
Alfaline'a gittiğimde servisteki usta, sorunun muhtemelen lpg kökenli olduğundan bahsetti. Keza lpg'de motorun çalışmasının çok iyi olmadığını gösterdi. İki gün benzinde kullanıp tekrar servise gittim. Motora bakınca, "motor daha stabil çalışıyor" dedi ve OSTIM'deki lpg işinden iyi anladığını söylediği bir servise yönlendirdi.
Oraya gittim ama onlar da "bu kite biz bakmıyoruz, 2-3 sokak yukarıda distribütörü var, oraya gidin" dedi.
2AMühendislik'in OSTIM'deki yerini buldum, Mavi Denizler Otogaz diye bir yer. Epey kurumsallaşmış güzel bir yer. Bilgisayar ayarı, filtre değişimleri vs yapıldı ama oradaki görevli de "abi bir gece bıraksan olur mu?" dedi. O sıra bırakamadım ama sonra tekrar Şaşmaz'a döndüğümüzde sanayide lpg işini yapan bir tanıdıkla karşılaştık. O sıra da ekeltirikçiye gidip aracın elektrik durumunun sağlıklı olduğunu öğrenmiştik.
Şans eseri denk geldiğimiz tanıdık, aracın lpg vanasını kapattı ve borulardaki tüm lpg'yi bitirttikten sonra lpg kitinin sigortasını da çıkarttı ve "abi bir kaç gün böyle gez ve bak bakalım ilk marşta sabah soğukken ne olacak?" dedi.
Araç cidden tek marşta çalışmaya başladı. İki gün sonra gittiğimde durumu anlattım ve şöyle bir açıklama yaptı.
"Manifold gaz sızdırıyor ve sabaha kadar motorda lpg birikiyor. Sabah da benzin artı lpg aynı anda motorda bulunduğu için ilk marşta araç boğuluyor, araç 2.0 olduğu için turbo araç regülatörü ile değiştireyim 350 tl karşılığı, bir şey kalmaz" dedi..

Benim servis ise, "abi istersen 2A'ya git ve onlar ne diyecek bir sor ama bizim önerimiz, depo kalacak şekilde 700 tl'ye bizim yönlendirdiğimiz yerde ATİKER GOLD taktırıp sistemi sıfırdan yenilet" dedi.

Daha 2A'ya gidip de fikir almadım, böyle idare ediyorum şimdilik ama ne yapsam bilemedim.
Diğer tanıdık, "abi, ATİKER'den uzak dur 2A BRAVO daha iyi, bir regülatör ile yırtarsın" diyor.
Servis ise "ATİKER GOLD çok iyi, 700 tl'ye sistemi sıfırlatmak avantajlı" diyor.

Ne yapacağıma daha karar veremedim, sizlerden de fikir almak istedim.
:)
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

erk1n

Eğer 350TL'ye regülatörü değiştireceğini söyleyen kişi, bu işlemden sonra sorunun devam etmesi halinde regülatörünü geri alıp size parasını geri verme garantisi veriyorsa en mantıklısı bu işi 350TL'ye çözmek olur.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

milano 75

brc nin yan sanayi 2a beyin atikerin şu anki sistemlerinden daha eski ,brc distribütörün ucuz kitlerle rekabet edebilmek için kendi yaptırdığı piyasa tip ürün,sadece kalan sistem brc enjektörler falan.75 i aldığımda bundan vardı üzerinde bir türlü ayar tutturamadık,kendi brc bayi olan ustamda tak atikeri kurtul dedi.bizde öyle yaptık memnunum.yalnız benim durumumda bi fark var,8v motordaki yakıt işeme sistemi sıralı değil,4 enjektör aynı anda olduğu için brc ile uyum sağlayamamışız.brc baysisi brc beyinle test süresi verse ne yapmalı bilirsiniz en azından.sistem eskiyse yakında enjektörler falan naz yapmaya başlarsa brc için alcağınız enjektörlerin fiyatına atikere geçersiniz zten.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

147BLACK

Evet, 350 tl 700'ün yarısı ama benim Alfa servisi de aynı şeyi söylüyor. 700 tl'ye tüm kiti sıfırlatmak daha mantıklı, enjektör, beyin vs derken astarı yüzünden pahalıya gelir deiye de ekliyor.
Ama ATİKER'in ünü de başka şekilde yayılmış hali hazırda. Çabuk bozulur vs diyor.
Acaba, babamın Alfa'daki memnun olduğumuz TARTARINI'ye mi geçsem total olarak. Yeniden kit taktırsam???

milano 75

lpg de en önemli şey montaj kalitesi,genel kanı bu.156 da 3 sene atiker kullanıldı,60k km sıkıntı yok,zaten sitedeki çoğu lpg li alfada var atiker.pek sorun yaşayanda yok sanırım.tercih sizin ama brc nin yan sanayi tadilatıyla uğraşmayın,yenileyin kiti .ben en son çıkma enjektörüne 100 tl vermiştim tekine.taktıracağınız zamanda ustayı iyi araştırın,atikerciler genelde hiç boşluksuz çalışıyo,standart usül You are not allowed to view links. Register or Login sorsan bunlarda böyle aaabiiii diyip sallıyolar  ;)

147BLACK

Alfaline'daki ustanın söylediği şu... "LPG ustaları sadece sök çıakr biliyorlar ama sorun çözemiyorlar. Bizim yönlendirdiğimiz yer bu işin piri. Her sorunu biliyor ve çözüyorlar. Gönderdiklerimiz çok memnun"

Aslında 700 tl'ye sistem yeniletmekte fayda var gibi. :-) 350'tlye regülatör yenilenecek ama enjektör, beyin vs eski kalacak.

fatihmehmet

Aynı sorun benzer sekilde Atiler kullanan bir tanidikta olmuştu. O da regulatoru değiştirmiş. Fakat bulana kadar motorun açılması gerek diyen bile olmuş. Karar sizin.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

sarpgrey

İzmir'de bildiginiz işçiliği sağlam bir brc bayisi var mı arkadaşlar?

Mustafa Kemal ATATÜRK

hasiko

You are not allowed to view links. Register or Login
Alfaline'daki ustanın söylediği şu... "LPG ustaları sadece sök çıakr biliyorlar ama sorun çözemiyorlar. Bizim yönlendirdiğimiz yer bu işin piri. Her sorunu biliyor ve çözüyorlar. Gönderdiklerimiz çok memnun"

Aslında 700 tl'ye sistem yeniletmekte fayda var gibi. :-) 350'tlye regülatör yenilenecek ama enjektör, beyin vs eski kalacak.
Kesinlikle emin olabilirsin. Atiker gold montajı yaptırmıştım 156 ıma. Çok memnundum. Performans olarak çok bir şey farketmiyor. Ama gold serisi olmasına dikkat et. Ayrıca Alfaline nın yönlerdirdiği lpg servisi bu işin uzmanı. Sorun çözme konusunda çok deneyimliler kesinlikle tavsiye ederim...

milano 75

hangi firma bu bahsettiğiniz yer,bostancıdaysa bende bi uğrıyayım bakıyım benim benzine geçiş sorunuma bi teşhis koyabilirler bakarsınız.çetinsay değil dimi?

milano 75

ooooovvv,sanırım ankaradan bahsediyosunuz,vazgeçtim  :))

ugur_1903e

Kesinlikle emin olabilirsin. Atiker gold montajı yaptırmıştım 156 ıma. Çok memnundum. Performans olarak çok bir şey farketmiyor. Ama gold serisi olmasına dikkat et. Ayrıca Alfaline nın yönlerdirdiği lpg servisi bu işin uzmanı. Sorun çözme konusunda çok deneyimliler kesinlikle tavsiye ederim...
Bende bu yaz LPG taktırmayı düşünüyordum. Metin ustaya bi uğramakta fayda var anlaşılan.

hasiko

ooooovvv,sanırım ankaradan bahsediyosunuz,vazgeçtim  :))
Evet ankara...

hasiko

Bende bu yaz LPG taktırmayı düşünüyordum. Metin ustaya bi uğramakta fayda var anlaşılan.
Şiddetle tavsiye edilir...

Utku

atiker gold lpg kiti taktirmanin maliyeti 700 tl mi benmi yanlis anladim ?
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

sarpgrey

Yok mu izmir i bilen?

Mustafa Kemal ATATÜRK

zephry

Yok mu izmir i bilen?

Brc değil ama Landi Renzo evo kit taktırmıştım 156 ya çok memnun kaldım. 2. sanayide Olgun Lpg var tavsiye ederim güzel işçilikleri var.

sarpgrey

Yok mu izmir i bilen?

Brc değil ama Landi Renzo evo kit taktırmıştım 156 ya çok memnun kaldım. 2. sanayide Olgun Lpg var tavsiye ederim güzel işçilikleri var.
Ne kadar oldu siz taktirali ve maliyeti nedir acaba, performan kaybi filan nasıl?  Genelde insanlar ucuz diye ya atiker taktiriyor yada brc.

Mustafa Kemal ATATÜRK

147BLACK

atiker gold lpg kiti taktirmanin maliyeti 700 tl mi benmi yanlis anladim ?
Sanırım yazmayı unuttum.. Simit depo kalacağı için fiyat düşük. Servisin söylediği böyle. :-)

Alfadanadam

Lpg ruhsata işli olduğu için tekrar işletmene gerek olmayacağını düşünüyorlar o yüzden de fatura kesmeyecekler muhtemelen. Yeni yenidir elbette, teknolojisi muhtemelen daha iyidir de hatta.

Ama lpg sisteminin geneliyle ilgili bir problemin yoksa ve sadece regülatör değişimi ile işin bitecekse bunca sökme-takma-kesme-biçme neden?

LPG montajını inceleyen ustalar montajın ne kadar özenli ve düzgün yapıldığını söylemişlerdir muhtemelen. Aynı düzgün işçilik olacaksa ve fazladan vereceğin 350 lira seni üzmeyecekse Atiker neden olmasın?

zephry

Ne kadar oldu siz taktirali ve maliyeti nedir acaba, performan kaybi filan nasıl?  Genelde insanlar ucuz diye ya atiker taktiriyor yada brc.

2 sene önce liste fiyatı 1600 ken 1500 e taktırmıştım. Şimdi 1750 falandır en fazla. Performansta kayıp illaki olmuştur ancak hissetmedim. Enjektör sesi falan yoktur bu kitte. Brc de kaliteli bir kit ama asıl önemli olan takacak kişinin ustalığı.

milano 75

Lpg ruhsata işli olduğu için tekrar işletmene gerek olmayacağını düşünüyorlar o yüzden de fatura kesmeyecekler muhtemelen. Yeni yenidir elbette, teknolojisi muhtemelen daha iyidir de hatta.

Ama lpg sisteminin geneliyle ilgili bir problemin yoksa ve sadece regülatör değişimi ile işin bitecekse bunca sökme-takma-kesme-biçme neden?

LPG montajını inceleyen ustalar montajın ne kadar özenli ve düzgün yapıldığını söylemişlerdir muhtemelen. Aynı düzgün işçilik olacaksa ve fazladan vereceğin 350 lira seni üzmeyecekse Atiker neden olmasın?
fatura ve proje muayenede gerekiyor.ben tüv den geçemedim,regulatör veya tüp tekde değişse tadilat projesi alınıp sızdırmazlık onayı istiyolar.haaa o fatura 100 tl lik bişey oluyo gerçi.