Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sıralı Sistemler (LPG) için Görüşleriniz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eko tango

Bu arada Semih en Lisa zamanda senin emaneti halledecem 1 2 güne kadar

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mustafa09

You are not allowed to view links. Register or Login
Teşekürler bende lavato diyorum simdi kaliteli  isçilik yapan yeri bulmak kaldi

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

lovato dan memnun olan bir çok arkadaşım var bende lovato diyerek yola çıktım ama dediğin gibi kaliteli işçilik önemli ve benim bulduğum usta brc ve prins dışında montaj yapmıyordu. bir nevi mecbur kaldım.
aracım 2.0 olsa prins tercih edecektim ama 1.6 için brc yeterli oldu. regülatör 145 beygire kadar karşılıyormuş.
eğer aracın 1.6 ise taktırmayı düşündüğün sistemin regülatörünün minimum 130 beygiri karşılıyor olmasına dikkat etmelisin :)

alfacan

Sağolun ,

Motorun alışması sürecinde bol bol gezicem sanırım  :yukari-ok:

Oncelikle Hayırlı olsun hocam :)
Usta montajda pipo kullandı mı yoksa manifold mu delindi  ?

Öncelikle hayırlı olsun .  :)

Manifolt delindi malesef , zaten atikerde pipo sistemi yoktu .

Bu arada 50 liralık gazla sürekli yüksek devir 140 km yol gidebildim . Az önce depoyu fulledim ve bu sefer sakin kullanımda denicem tabi trafiğe yakalanmazsak .

2 depo sonra tekrar ayara gidicem . Kullanım arttıkça yakıt sarfiyatıda düşecek dedi usta  :yukari-ok:

sarpgrey

arkadaşlar 2006 1.6 ts motor 147'im için dönüşüm bugün akşam saatlerinde sona erdi. Brc sistem manifold delinerek uygulandı. ustamın dediğine göre pipo takılınca dar bir yerde bulunan benzin enjektörlerinin püskürtme açısı değişecekmiş ve benzinde eski randımanı alamayacakmışım. daha sonradan sıkıntı çıkaracağını söyledi ve işi ustaya bırakarak manifoldu deldirdim. motor koruma kapağı takılırken de gözümle gördüm ki gaz enjetörlerinin boruları bile anca sığdı.

performans 5. viteste azda olsa gösteriyor kendini. ayarlama araç hareket halindeyken yapıldı. 4bin devirden sonra %15 benzinle birlikte zengin karışım göndermesi için tüp beyni programlandı. asr yi kapatıp otobanda bir deneme yaptım ve sonuç kalkışta seri hızlanmada performans kaybı 0 (sıfır) denilebilir. farkına bile varmadan 180 km hıza geldiğimi görünce yüzümde ki gülümsemeyi görmenizi isterdim  :rock:

yakıt sarfiyatı ise şöyle:
aydın denizli otoyolunu bilenler beni anlayacaktır :) .aydın - nazilli arası 49 km lik yolda 25 kadar trafik ışığı bulunmakta.en az 15 ine yakalandığımı ve seri kalkışlar yaparak 100-120 km hız ile makaslı gittiğimi hesaba katarak 27krş gibi bi rakam buldum. aydın çıkışı fulledim nazilli içindeki po'dan 13.5 liralık gaz aldım lpg fiyat:2.69 km:49

benzinde iste aynı yolda 30 liralık benzin yakıyordum :)

haftaya memleketime (eskişehir) doğru yola çıkıcam minimum 2000km yol yapıcam ayrıntıları o zaman daha net konuşuruz

yayında ve yapımda emeği geçen beni lpg ye ikna eden tüm arkadaşlarıma ve hocalarıma :) burdan teşekkür eder saygılarımı sunarım :)
Dostum hadi hayırlı olsun Güle güle kullan.degerler simdiden çok iyi. 2000 kmlik yoldan sonra sonuçları bekliyoruz.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

alfacan

Lpg tankı yüksek geldiği için bagaj halısını örtünce potlaşıyor . Buna nasıl bir çözüm bulabilirim. Birde stepme kılıfı lazım ama kılıflada olsa çirkin duruyor bagajda  :(

sarpgrey

Lpg tankı yüksek geldiği için bagaj halısını örtünce potlaşıyor . Buna nasıl bir çözüm bulabilirim. Birde stepme kılıfı lazım ama kılıflada olsa çirkin duruyor bagajda  :(
Fotoğraf yuklesene.cok mu pot duruyor?

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

ByAKINCI

Merhaba lpg tankınız kaçlık ? bende de benzer bir problem oluşmuştu öncelikle lpg tankının etrafına mobilyacılarda bulunan izolasyon malzemesi olan sert köpüklerden kalıp çizerek etrafında kalan boşluğu doldurdum ve bahsettiğin potu düzeltmek için potun yüksekliği kadar köpükten en üstüne bir kalıp çıkarttım ve böylelikle düz bir zemin oluşturmuş oldum.Yaklaşık 9 aydır bu şekilde kullanmaktayım memnunum :)

İsterseniz fotoğrafları çeker sizinle paylaşırım  :yukari-ok:
147 Blackline Red

ByAKINCI

Merhaba lpg tankınız kaçlık ? bende de benzer bir problem oluşmuştu.Öncelikle lpg tankının etrafına mobilyacılarda bulunan izolasyon malzemesi olan sert köpüklerden kalıp çizerek etrafında kalan boşluğu doldurdum ve bahsettiğin potu düzeltmek için potun yüksekliği kadar köpükten en üstüne bir kalıp çıkarttım.Böylelikle düz bir zemin oluşturmuş oldum.Yaklaşık 9 aydır bu şekilde kullanmaktayım memnunum :)

147 Blackline Red

universeee

Merhaba lpg tankınız kaçlık ? bende de benzer bir problem oluşmuştu.Öncelikle lpg tankının etrafına mobilyacılarda bulunan izolasyon malzemesi olan sert köpüklerden kalıp çizerek etrafında kalan boşluğu doldurdum ve bahsettiğin potu düzeltmek için potun yüksekliği kadar köpükten en üstüne bir kalıp çıkarttım.Böylelikle düz bir zemin oluşturmuş oldum.Yaklaşık 9 aydır bu şekilde kullanmaktayım memnunum :)

Arkadaşın yazdığı çözümün aynısını sana daha LPG montajı yaptırmadan söyledik daha gelmişsin burada yok potluk yaptı yok nasıl çözerim diye soru soruyorsun @alfacan :) Bak benim zaman ve parasızlıktan uygulayamadığım fikrin uygulanmışı bile varmış.

Fotoğraf paylaşırsan çok sevinirim @ByAKINCI, benim de böyle bir düşüncem vardı ilk taktırdığımdan bu tarafa, sonuçlarını görmüş olurum sayende.  :serefe:
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

alfacan

Arkadaşın yazdığı çözümün aynısını sana daha LPG montajı yaptırmadan söyledik daha gelmişsin burada yok potluk yaptı yok nasıl çözerim diye soru soruyorsun @alfacan :) Bak benim zaman ve parasızlıktan uygulayamadığım fikrin uygulanmışı bile varmış.

Fotoğraf paylaşırsan çok sevinirim @ByAKINCI, benim de böyle bir düşüncem vardı ilk taktırdığımdan bu tarafa, sonuçlarını görmüş olurum sayende.  :serefe:

:) ,

Lpg tankı 42 lik , foto eklerseniz cok sevinirim . Universe...ee nin dediği gibi köpükle yapacaktim fakat aklima yatmamisti :kahve:

universeee

Tank 42lik mi? Neden o kadar büyük taktılar yaw? Senin bagajda ufak bir Ağrı Dağı oluşmuştur o zaman baya :)

Benim asıl en büyük sıkıntım stepne ile içinde alet edevat olan parçanın artık birbirine sabitlenmeden duruyor olması. O konuda herhangi bir şey yapan var mı?

ByAKINCI

Akşam fotoğraflarını çeker paylaşırım arkadaşlar  :yukari-ok:
147 Blackline Red

ByAKINCI

Işte beklenen fotoğraflar, kullanılan malzeme hassas köpük gibi bir madde değil. Sert bir madde ve maket bıçağınla zor kesiliyor. ;)
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Fotoğrafta da belli olduğu gibi 2 kat uygulamam simitin payını kurtarmamda yeterli oldu.
Bu da kapalı hali ve hiç belli olmuyor şiddetle tavsiye ederim ;)
Orijinal halısına kıyamadığım için benzer bir renkte hazırlattığım bagaj halım :)

merak eden arkadaşlara faydası olacaktır.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
147 Blackline Red

milano 75

koçtaşta plaka olarak satılır o malzeme,tam ölçü alın yükseklik için,değişik kalınlıkta var,malzeme köpüktür,strofordan farkı zımparalayarak bile biçim verebilirsiniz,hemde yalıtım olur
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

max-ime

Yakin zamanda 6 silindir, turbo araca lpg taktiran var mi? Yada fiyatlarini bilen.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

engin uzun

Işte beklenen fotoğraflar, kullanılan malzeme hassas köpük gibi bir madde değil. Sert bir madde ve maket bıçağınla zor kesiliyor. ;)
Fotoğrafta da belli olduğu gibi 2 kat uygulamam simitin payını kurtarmamda yeterli oldu.
Bu da kapalı hali ve hiç belli olmuyor şiddetle tavsiye ederim ;)
Orijinal halısına kıyamadığım için benzer bir renkte hazırlattığım bagaj halım :)

merak eden arkadaşlara faydası olacaktır.

Xps derseniz cok daha kolay bulursunuz. Yuksek yogunluklu eps de isinizi gorur.
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

fatihmehmet

Bi benim araba fazla yakıyor herhalde. Yaptırmadığım gaz ayarı kalmadı. Yol bilgisayarı en son 11 litre gösteriyordu. Gaza geçme sıcaklığı 30 derece. Benzin göstergesi de sürekli düşüyor. 35 kurus yakıyordur herhalde benzinle beraber belki daha da fazla. LPG ve benzin arasında gidiş farkı da var bana gore.

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

alfacan

Fotolar için teşekkürler  :yukari-ok:

Bu arada son ölçümlerime göre 70 liraya 250 km yol gittim ve hala gider gibi . Şuanda Lpg rodaj durumunda yani son ayarlar verildiğinde daha da giderim gibi geliyor .

Öte yandan yol bilgisayarı 7 litrelere düşmeye başladı . Daha önce hiç böyle aşağılara inmemişti  :)

alfacan

Tank 42lik mi? Neden o kadar büyük taktılar yaw? Senin bagajda ufak bir Ağrı Dağı oluşmuştur o zaman baya :)

Benim asıl en büyük sıkıntım stepne ile içinde alet edevat olan parçanın artık birbirine sabitlenmeden duruyor olması. O konuda herhangi bir şey yapan var mı?

Pardon 38 likmiş benim depoda  :kahve:

Stepne ile alet edavat bölümünü tutan parçayı birbirine sabitlemek için bir çözüm bulacağım  8)

universeee

Cozumu bulunca bana da bir haber ver be. Sen bakimci adamsin kafan basar boyle seylere :)

Tepetalklan göndertildi...

Alper

Nenim volvo da kac litrelik var hic bilmiyorum ama 47 litre alıyor.
Simit depo.
Alfalarin stepne yeri bu kadar küçük muydu ya.
38 litre kucuk gibi geldi bana

Samsung NOTE 3  cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

fatihmehmet

Bir de bende bir sorun var daha önce karşılasan var mı acaba diye sormak istiyorum.

LPG ye ilk geçerken ve vites geçişleri sırasında araba
tekleme yapıyor. Sıcak motorda boyle bir sorun yok. Neden olabilir ? 

alfacan

Bir de bende bir sorun var daha önce karşılasan var mı acaba diye sormak istiyorum.

Hocam siz iyisimi lpg montajını yapan bir yerle görüşün . Bu tarz şikayetlerle birçok müşteri geldi 2 gün boyunca lpg ciye ..
Gözlemlerime göre aynı istasyonun farklı pompalarından yakıt almak bile lpg tankının basınç ayarını değiştiriyormuş .

Vites büyüttüğünüzde devir azalıp motor yüke bindiğinde mi tekleme oluyor ?

fatihmehmet

Hocam siz iyisimi lpg montajını yapan bir yerle görüşün . Bende bu tarz şeyler olmuyor .

Kac defa görüştüm. Şu finallerim bitsin bir daha gideceğim. Bogaz kelebegi temizliği de dusunuyorum. Bilgisayarda hicbir hata kodu yok, gidişi normal ama araba neden fazla yakıyor bulamıyorum bir türlü.

Mesela sizde yuksek devirlerde anlık tüketim kaca kadar cikiyor? Bende eskiden 24-25 o geçmezdi suan 38 e kadar cikiyor.

Forumdan Murad abi sanıyorum bogaz kelebeğini temizletmisti ve anlık tüketim yüksekken düşmüştü. Adaptasyon ile ilgili bir sıkıntı olabilir benim araçta.

max-ime

Yakin zamanda 6 silindir, turbo araca lpg taktiran var mi? Yada fiyatlarini bilen.

. Guncel cekeyim. 166sina, gtv'sine taktiran olmadi mi?