Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sızce alfa 147 mı 156 mı?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cuneyt

Bektas abi sen cok yasa emi

admin

Düşünmek; ne, niçin gibi sorulara cevap aramaktır. İnsanın kendisiyle baş başa kalmasıdır. Etraftaki sesler, kişiler görülmez o an. Kendinlesindir. Pazar günleri bulmacayı eline alıp bir koltuğa gömülürsün ya, işte o'dur düşünmek. Cevapları ararsın, ipuçlarına bakarsın, soldan sağa, sağdan sola döner durursun; en sonunda anahtar kelime bulunur ve rahatlarsın.

"Basit mantık yürütmek varken düşünmek zaman kaybıdır." da diyebilir insanoğlu. Ama kanmamak gerekir, illada, zorlada düşünmek iyidir, hoştur, cevabını alınca ise rahatlarsın, huzura erersin.

Düşünmenin tek kötü yanı vardır ki oda fazla düşünmeden dolayı kafayı yemektir. Önce depresyonla başlar, giderek paranoyaya dönüşür, İçinden çıkılmaz hal aldığında ise artık senin için hiç birşey farketmeyecektir, alınan sakinleştiriciler, iğneler, hayali arkadaşlar seni dış dünyadan koparıp, kendi içinde yaşamana sebep olacaktır. Önemle söylenirki, bu kadar da düşünmeyin.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Dentist

İşte bundan dolayı bizi yönetmeye talip olanlar fazla değil,neredeyse hiç düşünmemizi istemiyorlar...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

admin

hııı diyebilirsiniz ki Bektaş şimdi bunları niye yazdı? Konudan bağımsız açıklamak gerekirse ki bu olaydan nefret ederim, artık kusura bakmayın; bazen öyle sorular geliyorki çileden çıkmak elde değil. Elini uzatsan yakalayabileceğin şeydir sorular, bakarsın, görürsün ama uzanmak insanın işine gelmez. Onun yerine sorular gelir peşpeşe ve konular darmadağın olur, aynen benim şu anda düşünmek konusunda ahkam kestiğim gibi.

...

patricius13

Anlaşılan bu taş bana yanlış anlaşılmışım demek bu ve çok üzüldüm lütfen topic i kapatalım :((

admin

Niye üzerinize alındınız onu anlamadım. Bakın özellikle Konudan bağımsız açıklamak gerekirse diye eklemişim.

patricius13

Ne bileyim konu çok dağıldı lafına belki ama benlik bir şey varsa özür dilerim benlik birşey yoksa aksine çok mutlu olurum

admin

Senin sorduğun cam otomatikmidir değilmidir sorusu neki diğerlerinin yanında.

Bu arada, birilerini birşeyler söylemek istersem merak etme direkt olarak söylerim, taş atmayla falan uğraşmam.

patricius13

Artık lafı direk söyleyeceğinze hiç süphem kalmadı saygılar

alfonyus

156 derim.  daha olgun durur.

ATA

quote:
Bende deri döşeme yok malesef Ata. Ama ruhsatta 156 1.6 SR(sunroof) Full diye geçiyor, bu fullden kasıt sanırım arka cam otomatiği olsa gerek=)

Benimde ruhsatta full yazıyor ama sunroof'da yok deri döşemede, elektrikli camda.

Şöyle birşey var, 2001 modellerde kumaş veya kadife kaplama koltuk farkı olanlarda var. Koltuğu kadife kaplı olanlarda kol dayama ve yan airbagler yok. Benim ki gibi kumaş kaplı olanlar 4 airbag ve kol dayama var. Demek ki donanım seviyesini koltuklar belirliyor. Opsiyonlar ise farklı.

Şimdi biri çıkıp, benim koltuğum kadife ama 4 airbagim var derse, Bektaş Abi bana fena kızacak gibi geliyor
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

patricius13

Beyler birşey soracam size 156 larda mk1 kasa ozellıkle tampon çıtaları boyalı olanlar komple boyalıdır dediler bana aslı astarı var mıdır?

cuneyt

bu bence sacini her kazitana " bunda bit vardi " demek gibi bisi olur.

patricius13

Anladım peki standart donanımda böyle birşey var mı yok mu? Yoksa keyif için mi yapılır bu işlem?

cuneyt

keyif icindir. bazilari plastik citalari sevmez aracta topyekun bir renk butunlugunden yana olurlar. aynalari ve tampon citalarini boyatarak bu renk butunlugu saglaniyor kanimca.

patricius13

Teşekkürler

Alfadanadam

quote:

Anladım peki standart donanımda böyle birşey var mı yok mu? Yoksa keyif için mi yapılır bu işlem?

2003 modeller fabrika çıkışlı boyalıdır.

patricius13

konu arapsaçı haline döndü ama 2.0 almak her bakımdan daha mı iyi olur? (vergiler hariç)

agucba

Siz, gönlünüz hangisini istiyorsa onu alın. 2.0 lt alırsanız, niye 1.6 lt almadım dersiniz veya tam tersi. 147 aldığınızda da niye başkalarına uyup 156 almadım dersiniz. Neticede 147 ile 156 aynı araba. Sadece birisi biraz bol kesimli bir elbiseye sahip. Yazılan 6 sayfalık yazıdan sonra hala karar veremedi iseniz, yapacak bir şey yok diye düşünüyorum.

O yüzden bütçeniz ve gönlünüz hangisini istiyorsa onu alın.

///////////////

master

Cem Bey 1.6 lt ile 2.0lt arasında çok fazla tüketim farkı yok, ancak önemli bir performans farkı var.

Ancak sizin için performans hiç önemli değil yakıt tüketimi çok önemliyse 1.6lt almanız daha iyi tabii ki. Çünkü onlar da yeterli performansı sunuyor normal bir insan için. Üstelik satarken daha kolay satılır.

Ancak biraz yakıtın önemi yok, aracım performanslı olsun derseniz 2.0lt çoğu zaman sizi tatmin edecektir.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

t_e_m

O değil de bir ara "alfa almak için ikna edilmek istiyorum" diyen bir audi kullanıcısı vardı da onun için binlerce yazı yazılmıştı ne oldu ona? Site sakinleri varını yoğunu ortaya koyup anlatıyor Alfa'ları da geri dönüşü nasıl oluyor acaba.

Edited by - t_e_m on 22/07/2008  12:07:59

cuneyt

alfa almak icin bir insanin ikna edilmeye ihtiyaci olmali mi acaba ? yoksa alfa gormesi ikna olmasini haddinden fazla saglamaz mi ? merak ettim :)

patricius13

Kararim 156 dan yana. Ağustos ayında istanbul a gidip 156 1.6 ve 2.0 deneyeceğimm temiz bulursam alacağım. Acele edip sorunlu bir alfa almak istemiyorum ilgisini eksik etmeyen herkese çok teşekkürler

Dentist

Nihayet karar verebilmene sevindim Cem.En kötü karar,kararsızlıktan iyidir.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

agucba

Ve dediğiniz gibi kesinlikle acele etmeyin. 1.000 YTL daha pahallı olsun ancak temiz ve düzgün olsun.

///////////////