Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Beş Roadster karşı karşıya

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfa146

bu konu içinde bi yazıda bu şasenin standart olarak 3 aşamalı olarak hazırlandığı yazıyor ve eğer böylese şasesinin daha sağlam olduğunu düşünüyorum. sağlamlık derken kasıt ne onuda şöyle anlatmaya çalışayım;

filimlerin çoğunda hepimiz görüyoruz araçları kırılacak derecede bozuk satıhlarda ve süratli kullanıyorlar. hatta türk filimlerinde reno tx tercih ediliyordu merdiven inmek için
bu tür olaylara alfanın dayanma gücünün daha fazla olduğunu düşünüyorum. diğer araçlara kötü veya anında dağılır demek istemiyorum ancak araçlarda kullanılan metallerin bi dayanma gücü var. eğer diğer araçlarada bildiğimiz metallerin haricindi daha sağlam bişey kullanılmışsa orasını bilemem.

alfa146

arkadaşlar bu araçların anahtar teslim Türkiye fiyatlarını bilen varmı??

bado

Alfa ROMEO Spider: 74.500 ?

Audi TT  : 84,364 ?

BMW Z4 : 83.500 ?

Opel GT:   ?????

Mercedes SLK: 70.044 ?
(Fakat bu SLK 200'ün fiyatı buradaki SLK 350 yok Türkiye fiyat listesinde)

Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

alfa146

bahadır teşekkür ederim.

bu rakamlara baktığımda, slk 350' de 85-90 civarındadır büyük ihtimalle. aşağı yukarı 10 bin euro fark var arada, bu paranın yarısını alfanın motoru için harcasanız ezici bi üstünlükle hepsini ekarte etmiş olabilirsiniz.
birde bu tür olayların şu güzelliği var, karşı taraf sizin aracınızın standart verilerini biliyor ve rahat davranıyor. sonrasında suratının şeklini görmek çok hoş oluyor.

bado

bence spider motordan öte ağırlıktan problemli.. 3.2 bi motor heralde iyidr yanii..
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

n/a

Evet sorun burda,ağırlıktan ibaret en fazla yapılcak şey bu spider için  Autodelta Brera J5 3.2 C  gibi bir modifiyeden ibaret...Bunun neticesinde yapılan işlemler sonucunda 348 bhp ve 430 Nm torka ulaşır ve 0-100 km/h hızlanması 5.3 saniye,son hızı ise 260 km/h olur.
Bu şekilde çözülür ama 75.000euro 'luk spider, bu şekilde ne kadara mal olur onu allah bilir... :))

Onur

O ağırlığa birde modifiye şehir içinde 20lt ortama yakarsın

n/a

Bende onu yazıcaktım :)
O parayı daha çok ağırlıkları atmak için kullanırım :) Koltukları atıp recaro koltuklar, klimayı falan söker atarım, karbonfiber kaput bagaj falan vs.. Yoksa o araba kullanılmaz başka türlü..

alfa146

arkadaşlar alfa 260hp yanlış aklımda kalmadıysa.
buna göre chip olayında atmosferik motorlarda %10, turbo motorlarda %30'lara kadar çıkabilen bir artış var. bence bunu bi ufak dikkate almak lazım.

master

Alfa`nin bugune kadar en hizli araci uretmedigi konusuna katilamiyorum. Genelde duz yolda en hizli olmasa bile en iyi harmani cogunlukla Alfa Romeo sundu. Son yillardan 147ye bakarsaniz 1.6si Honda Civic`ten yavas ama yol tutusu muhtesem. Genel olarak da sinifinin en hizli modellerinden belki de en hizlisi. Serkan Abi bir hatan olabilir cunku 156 kagit ustunde 2 lt hacminde en hizli model , bir tek zamaninin Opel Vectra GT`si kafa kafaya gidebiliyor bir de Passat 1.8T var ancak o da turbo , turbo-atmosferik karsilastirmasi cok adil degil , buna ragmen o da 156 ile benzer gidiyor. 156 1.6 ise Laguna`lari zorlayacak sekilde gidiyor , 2.5 ise BMW 3.30larla asik atabilecek seviyede. Daha eski modellerde de durum farkli degil.

Iste durum buyken kalkip da yeni Spider`in bu marka avantajini kaybetmesi hos degil. Kalan her sey hala Alfa ozelliklerini tasiyor ancak rakipleriyle hiz anlaminda basa cikabilmek de onemli bir bilesen fakat maalesef yeni Spider bu konuda geride. Dedigim gibi ben Spider alirdim ancak motora bakiyorsunuz 3.2 lt V6 260hp , kagit ustunde cok guzel , ama yola bir cikiyorsunuz 170-180hplik bir performans , sirf agirlik yuzunden..
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

agucba

Önder, zaten onu demeye çalıştım. En hızlısı değil, en iyi yol tutan değil ama ikisini en iyi harmanlayıp sonuçta en başta yer alan Alfa. Zira sırf düzde hızlı gidip virajda "çuvallarsa" veya virajda iyi yol tutup düzde gidemiyorsa bir anlamı yok.
Bir de örnek verdiğim arabalar arasında kağıt üstünde en yavaş olanı Alfa 156.

Alfa 156 2.0 T.Spark 16V: 216 km/s
BMW 320i (E46): 219 km/s
Audi A4 1.8 T: 222 km/s (Audi 2.0 litrelik bir motor üretmek yerine mevcut 1.8 litrelik motoruna düşük basınçlı turbo basıncı ile 25 beygir güç katarak 150 BG üretiyordu)
Opel Vectra 2.0 16V: 220 km/s

Alfa 156 2.5 V6 24V: 233 km/s
BMW 328i (E 46): 240 km/s

Senin yazdığın Renault Laguna ve diğer markaları dikkate almıyorum çünkü onları rakip olarak görmüyorum.

Bu verilerde Alfa kağıt üstünde daha yavaş ama bu yavaşlık gerçek yol şartlarında hiç bir anlam ifade etmiyor. Bunu hepimiz zaten biliyoruz .

Ama Alfa'nın özellikle 159/Spider/Brera'da yaşadığı ağırlık sorunu nedeni ile yavaş kalması ve diğerleri tarafından 7 saniye geride kaldığı yazılınca bizim gibi gönülden Alfa'ya bağlı olan sahipleri ister istemez üzüyor. Ama ben Alfa'dan hala ümitliyüm, biraz yavaş ileriyor olsalar da.

///////////////

master

Benim hizdan kastim hizlanma verileri idi cunku son hiz bence cok sey ifade etmiyor ancak hizlanma verilerinde 156 sinifinin en iyisi.

Brera konusunda da ayni dusunuyoruz zaten , dedigim gibi Brera veya Spider rakiplerinden yavas ama gidip ben de onlari alirdim rakiplerinin yerine. Verdikleri keyif hizdan bagimsiz cunku. Ancak bunu sadece Alfistiler anlayabilir iste , daha cok satis rakami isteniyorsa bu yeterli degil.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

agucba

Ben yanlış anladım o zaman. Son sürati kast etmiştim, sen hızlanma değerlerini

///////////////

n/a

ALFA ROMEO Her zaman tutkuyla isimli bir kitap aldım (Yazarı David Owen bulabilirseniz tavsiye ederim)
Kitapta eskilerin birçok modeli mevcut, farkettim ki 1950 sonrası modellerin %70'inin 156 1.6 dan hızlanma verileri olarak daha iyi :)
Enteresan bir durum
Buna da bir parantez açayım dedim :)