Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

07 NYC 80 / 147 SS Blackline

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmetali

Arkadaşlar Selam,

1.5 senedir forumda bu başlığı açacağım günü bekledim ve sonunda Allah nasip etti.

2007 model 147 2.0 SS Blackline aracımın resimlerini sizle paylaşmak isterim. Resimleri hafif bir rampada çektiğim için biraz yamuk kusura bakmayın.

Resimlerde görüldüğü üzere aracın yapılması gerek epey bir işi var. Bu da işin keyifli ama masraflı kısmı. Gördüğüm kadarı ile yapılması gerekenler aşağıdaki gibi:

1 ) Kaportada vernik atmaları var. Tek çözümü boyatmak diye biliyorum farklı bir tavsiyesi olan var mı?
2 ) Döşemeler genel olarak iyi durumda ama şoför koltuğunda dikiş yeri patlamış. Dikilip bakımının yapılması gerekiyor. Direksiyon simidi kaplatlacak.
3 ) Cumartesi günü aracı Zeki ustaya götüreceğim. Forumdan takip etiğim kadarı ile motordan gelen sesler varyatör ve fincan değişim veya tamirini işaret ediyor.
4 ) Selespeed için EV0 ve şanzıman takozunu kontrol etmek lazım gibi. Araba kalkışta gaza biraz çökersem hoplaya zıplaya kalkıyor.
5 ) Aracın içerisinde fena bir koku var. Detaylı iç temizlik yapılması lazım. Kokunun kaynağı döşemeler veya iç plastikler olabilir. Polen filtresi kontrolü ve klima temizliğini de yaptıracağım.
6 ) Sunroof açıldığında rüzgarlık kalkmıyor, tamir edilecek.
7 ) Farlarda hafif sararma var temizlenecek.
8 ) Egzoz son susturucu iptal edilecek veya boyanacak.

Daha yapılması gereken mutlaka başka şeyler de vardır. Aklıma geldikçe yazacağım. Yukarıdaki konular ile ilgili yorumlarını bekliyorum.

Açıkçası daha uygun fiyata daha iyi kondisyonda düşük kilometrede 156 SS'ler de vardı ama hani derler ya 3 kuruş fazla olsun kırmızı olsun diye, o hesapla geçen Pazartesi günü gittim Antalya'ya aldım geldim  :nazar: Allah utandırmasın
R.I.P. Ayrton Senna
Respect Niki Lauda

35oz41

:nazar: hayirli olsun kazasiz belasiz  :nazar:

kuti147

Hayırlı olsun keyifle binin inşallah. Benim iki rosso 147 deki derdimde vernik atıkları maalesef :( boyanmaktan başka bir çaresi de yok. diger problemler çok önemli degil, biraz vakit ve nakit gerekiyor sadece :)
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

EscC

Ahmet Bey hoşgeldiniz ..... araca yapılacak ufak tefek dokunuşlarla eksiksiz güzel bi hale geleceğinden hiç şüphem yok.... Eğer aracın içinde koku varsa mutlaka işe detaylı temizlik işinden başlanmalıdır kaporta ve döşeme sıkıntıları zamanla hallolacak işler hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler

OğuzCanAlantor

Hayırlı olsun , maddi durum uygunsa jantlarada el atın derim .  :nazar:

Kaan

Hayirli olsun. Jant konusuna bende katiliyorum. Cok kollu 16 yada 17" ile cok daha guzel gorunecektir.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 hayal
5 duyu
6.his

Tolga033

Hayırlı olsun,kazasız belasız.  :nazar:

ahmetali

Hepinize güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

You are not allowed to view links. Register or Login
Hayırlı olsun , maddi durum uygunsa jantlarada el atın derim .  :nazar:

Jantlara boyut yönünden mi görsellik yönünden mi el atmak lazım?

En acil döşemeyi tamir edip , koku sorununu çözmek istiyorum. Kaportayı boyatmak istiyorum ama maddi yönden ağır olur gibi, o nedenle daha sonraya bırakacağım o işi.
R.I.P. Ayrton Senna
Respect Niki Lauda

OğuzCanAlantor

Hepinize güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Jantlara boyut yönünden mi görsellik yönünden mi el atmak lazım?

En acil döşemeyi tamir edip , koku sorununu çözmek istiyorum. Kaportayı boyatmak istiyorum ama maddi yönden ağır olur gibi, o nedenle daha sonraya bırakacağım o işi.

Tabiki zamanla basamak basamak ilerliyceksiniz , şuan 5x98 için 18 8cler çıktı onları takarsanız çok güzel olur .

Sent from my iPhone using Tapatalk

DarknessHero

Hayirli olsun cok güzel araba eksiği yok donanim olarak.  :nazar: Eski sahibi jantlarina ne yapmis ki ? Bunda cok guzel blackline jantlari vardi

E.Ç.M. (MiTongin)

*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

ahmetali

Hayirli olsun cok güzel araba eksiği yok donanim olarak.  :nazar: Eski sahibi jantlarina ne yapmis ki ? Bunda cok guzel blackline jantlari vardi

Diğer jantları Antalya'nın epey dışında bir inşaat şantiyesinde lastiksiz olarak depolanmış. Eski sahibi depodaki jantların orjinalliğinden emin değildi. İstersen gidip alalım dedi ama açıkçası hem İstanbul'a dönmek için çok geç kalmıştım hem de jantların ne çıkacağı belli değildi. Ben de boş verdim. Ne yazık ki böyle bir kötü huyum var, işler hemen olsun bitsin istiyorum bir şeylerin uzamasına gelemiyorum.

Q2 jantina benziyo dimi?

Ben de Q2'ye benzetmiştim ama şüphelerim de yok değil.  :S
R.I.P. Ayrton Senna
Respect Niki Lauda

ahmetali

Arkadaşlar araçla ilgili bir sorum var.

Araçta orjinal bluetooth var ama telefonum ile bir türlü eşleştirme yapamıyorum, italyanca birşeyler söylüyor haliyle anlamıyorum da.

Yabancı forumlarda cihazın eşleşme hafızası dolmuştur diyorlar. Onun için de daha önce eşleştirilmiş olan telefonla araca bağlanıp sonra da telefondan eşleştirilen cihazı silmek gerektiğini söylemişler. Açıkçası bu işlem bana saçma geldi çünkü telefondan bir eşleştirmeyi sildiğinizde aracın bluetooth sistemiyle ilgili bir işlem yapmış olmuyorsunuz. Diyelim ki yapılması gereken işlem bu, ben daha önce eşleştirilmiş olan telefonları nerden bulacağım?

Bu işin yöntemini bilen var mı?
R.I.P. Ayrton Senna
Respect Niki Lauda

DarknessHero

Diğer jantları Antalya'nın epey dışında bir inşaat şantiyesinde lastiksiz olarak depolanmış. Eski sahibi depodaki jantların orjinalliğinden emin değildi. İstersen gidip alalım dedi ama açıkçası hem İstanbul'a dönmek için çok geç kalmıştım hem de jantların ne çıkacağı belli değildi. Ben de boş verdim. Ne yazık ki böyle bir kötü huyum var, işler hemen olsun bitsin istiyorum bir şeylerin uzamasına gelemiyorum.

Ben de Q2'ye benzetmiştim ama şüphelerim de yok değil.  :S
Abi o jantlar orjinal o jantlari alin bence ustundekileri verseniz bile o jantlar cok guzel ve orjinal bulamazsın ondan

hkmtctnky

Araç hayırlı uğurlu olsun. Ankara'da satılık olduğu zamanlardan biliyorum çok güzel bi 147 idi. Yalnız o deposundaydı emin değildi dediğiniz jantlar orj jantları gerekirse ekstra ücret gönderin ama o jantları alın :))
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
'06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
'05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Renault Clio 1.6 BVA
------------------------------------------------
'09 AlfaRomeo MiTo 1.4tJet (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'09 Fiat 500 1.4 Lounge (Bianco Gioioso)

Aşmış

Hayırlı olsun. Kaporta takıntınız yoksa ona vereceğiniz parayı mekaniğe vererek keyifle sürmenizi tavsiye ederim. Mekanik gün geçtikçe kötüleşecek ama boya dediniz şey zaten tüm parça boyanacağı için fiyatında bir değişiklik olmayacak. Zaten sürtmelerden ve kapı çarpmalarından geçireceğiniz sinir krizlerini de ertelemiş olursunuz. Kazasız belasız.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

GooSe

Aracın bursadaki sahibini de tanıyorum. Ne yap ne et eski jantlarını al. Onlar orjinal black line jantları. 16 DL 147 idi plakası. Kaput koruma filmi kaldırılırken verdiği kalktığı için aracın kaputu boyalıydı. Yeni boyada atmış anlaşılan. Bursadayken benzin istasyonunda görevli su ekliyim diye selespeed haznesine su doldurunca pompa, tesisat ve basınç dengeleyici değişmişti. Bursadayken Selespeedi sorunsuzdu. Araçta orjinal xenon var. Bluetooth cihazı var

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Doğa Tosun

Ankara'ya girdiğinden itibaren bi dönem bizim de radarımızda olan nadide bir araç. Maşallah  :nazar:

Yanlız orjinal jantlarını kesinlikle alın eski sahibinden. O haliyle çok karşılaşıyordum ve muhteşem görünüyordu
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

MUU

maşallaaaahhhh! insanın gözleri şenleniyor :)

dogan48586

Oncelikle hayirli olsun kazasiz belasiz gule gule kullanin.
Aracin icerisindeki koku benimde basima gelen olay.uzun arastirm ugrasi sonucu detayli ic temizligede verdim ama tam olarak gecmedi.esim 4 aylik hamile yani koku olayi baya hassaslasti. Ben cok nadir bir koku duyuyorum ama esim hala kokuyor diyor.kokunun tek sebebi deri koltuklar.malesef havalar isindi ve bu yuzden de o koku azda olsa temizletsenizde burnunuza inceden gelecek.cozumu varmi bilmiyorum varsa benide aydinlatirsaniz cok cok memnun olurum.
2008  147 1.6 distinctive { ROSSO }

ahmetali

Öncelikle herkese teşekkür ederim. Gerçekten bu kadar özel bir 147'ye sahip olduğumu bilmiyordum.  Bugün sahibi ile görüşüp diğer jantları soracağım. İnşallah hala duruyordur, haftaya yine Antalya'dayım gider alırım.

Bugün aracı Bostancı Zeki ustaya götürüyorum. Yolu düşen olursa beklerim.

E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

R.I.P. Ayrton Senna
Respect Niki Lauda

ahmetali

Arkadaşlar C.tesi günü Zeki Ustada aracın ön kontrolünü yaptırdım. Selespeed iyi durumda çıktı  :nazar: varyatör sesi, egzos manifoldunda kaçak, hava yakıt karışımından düzensizlik, rölantide sarsıntı ve aküde zayıflık tespit edildi. İşlemlerin yapılması için bugüne sözleştik. Dün araca detaylı iç temizlik yaptırıp akşam üstü de Zeki ustaya teslim ettim.  Başlamışken döşemeye ve direksiyona da yardımcı olacak. Bir aksilik olmazsa yarın akşam aracı alacağım.

Oncelikle hayirli olsun kazasiz belasiz gule gule kullanin.
Aracin icerisindeki koku benimde basima gelen olay.uzun arastirm ugrasi sonucu detayli ic temizligede verdim ama tam olarak gecmedi.esim 4 aylik hamile yani koku olayi baya hassaslasti. Ben cok nadir bir koku duyuyorum ama esim hala kokuyor diyor.kokunun tek sebebi deri koltuklar.malesef havalar isindi ve bu yuzden de o koku azda olsa temizletsenizde burnunuza inceden gelecek.cozumu varmi bilmiyorum varsa benide aydinlatirsaniz cok cok memnun olurum.

Haklısınız sorun deri koltuklarda. Geçen gün eve geldiğimde  tshirtümün ön tarafı gayet güzel kokarken koltuğa temas eden sırt tarafı araçtaki gibi kötü kokuyordu. Döşemelere bakım yaptırdım. Koku gitmişti. Bakalım aracı servisten alınca koku yine devam edecek mi.
R.I.P. Ayrton Senna
Respect Niki Lauda

E.Ç.M. (MiTongin)

Ic temizliği servisten sonra yaptirsaydiniz keşke 
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

ahmetali

Ic temizliği servisten sonra yaptirsaydiniz keşke
Haklısınız ancak zaman problemim var ve araç içindeki koku gerçekten çok rahatsız ediciydi. Zaten temizlikten ziyade kokunun gitmesi için yaptırdım.

E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

R.I.P. Ayrton Senna
Respect Niki Lauda

ahmetali

Selamlar,

Aracı dün servisten aldım yapılam işlemler:

1- Varyatör tamiri
2- Egzos manifoldundaki kaçaklara kaynak
3- Subap kapak conta değişimi
4- Akü değişimi
5- Direksiyon kaplama ve döşemedeki yırtığın tamiri.

Yapılan işlemlerden sonra araç çok farklı bir hal aldı. İlk haline göre çok sessiz, rölanti halindeki titreşimler %90 kayboldu, alt devirler bir miktar canlandı. Tam bir keyif makinesi oldu.  :nazar:

Cuma gününü sabırsızlıkla bekliyorum. Bayram tatili için şehir dışına çıkacağım. Toplamda yaklaşık 3000 km yol yapacağım. Çok keyifli olacak gibi.
R.I.P. Ayrton Senna
Respect Niki Lauda