Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

06AU9180 - GT 2.0 selespeed

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

egeozal1

alfin

karakusak

You are not allowed to view links. Register or Login
@karakusak; abi yan liftteki gri 147 senindi sanırım tanıyamadım buluşmalardan falan, arabanızı da daha önce hiç görmediğim için birşey diyemedim. Ama maşallah gördüğüm en şık 147'ye sahipsiniz, ciddi anlamda çok şık ve düzgün. jantlarına da talibim hatta düşünürseniz :)

teşekkür ederim. evet benimdi forumu yeni yeni takip etmeye başladım, herhangi bir etkinliğe katılmakta nasip olmadı henüz :) zaten karamanda yaşıyorum ankaraya kırk yılda bir işim düşüyor. o jantlar benim vazgeçilmezlerim arasında malesef satmayı veya değiştirmeyi düşünmüyorum.

obasar

hayırlı olsun,

GT gördükçe mutlu oluyorum valla...
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

Veloce

2.0 JTS hakkında biraz bilgi vermeye çalışarak bununla birlikte varyatör hakkında düzeltme yapayım arkadaşlar...

Alfa GT'de bulunan JTS motor, eski jenerasyonlarda bulunan TS motorların altyapısı üzerine oluşturulmuş direkt enjeksiyonlu motordur. Temel olarak TS motoru baz almıştır. Asıl geliştirmeler ise direkt enjeksiyon aracılığı ile yakıt tüketimini azaltıp, aynı zamanda beygir gücü ve tork artışını yakalayarak elde edilmiştir.

2.0 JTS motordan farklı olarak Alfa Romeo'nun diğer iki, 1.9 JTS ve 2.2 JTS motoruna gelirsek, bu iki motor diğerinden ayrı olarak tamamen farklı birer yeni motor, kısaca, eski TS motor altyapısı üzerine kurulmamış tamamen yeni jenerasyon motorlardır.

Bu motorlarda Twip Phaser diye bahsedilen hepimizin anlamış olduğu üzere, farklı markalarda vvt-i, vtech, vanos vs. diye tabir edilen değişken zamanlı sübap ayarlayıcısıdır. 2.0 JTS motorlarda bir adet zamanlayıcı varyatör bulunmakta olup, yeni tip olan 1.9 JTS ve 2.2 JTS motorlarda emme ve egzozda olmak üzere 2'şer adet varyatör bulunmaktadır.

Not: JTS motorda varyatör sesi hiç duymadım, duyanı da duymadım, değiştirildiğini de duymadım. 3 adet GT 2.0 ve 1 adet Brera 2.2'ye sahip olmuş biri olarak ya ben şanslıydım, ya da yenileri TS motorlardaki varyatörlerden çok daha kaliteli parçalar...

Atmosferik motorların, özelliklede daha yüksek performans alınabilen JTS tipi atmosferik motorların yüksek sıkıştırma (10 ve üzeri diyebiliriz) oranlarını göz önüne alırsak, mutlaka ve mutlaka 97 oktan, hatta bulunan yerlerde 98 oktan benzin kullanmalıyız. Diğer tip motorlardakinin aksine manifoldun içinden değil, direkt olarak yanma odasının içinde yer alıp burada benzin püskürten enjektörlerimizi korumak için ve ömürlerini uzatmak için zaman zaman güvenilir markaların enjektör temizleyicilerini kullanmalıyız. JTS motorun ömrünü uzatmak ve sağlıklı çalışmasını sağlamak için en temel olarak bu kurallara uymamız gereklidir...

Ekte daha önceden yollamış olduğum bir kaç JTS motor iç görüntüsünü tekrar paylaşayım... Uzun vadede JTS'nin dezavantajlarını ve neden enjektör arızaları ile karşılaşılabildiğini en iyi bu şekilde anlatabilirim...

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

İlk iki resimde görülen kurum zaman içerisinde tüm JTS motorların başına gelecek olan kirlenmeyi göstermekte. Üçüncü resimde ise yine aynı problem oluşmuş fakat burada contadan da aşırı bir kaçırma var... Bizi ilgilendiren tüm resimlerde görülen kurum yoğunluğu. Aslında göz korkutan görüntüler bunlar ama iyi bir usta bunları bir kaç gün içerisinde ilk günkü haline dönüştürebilir, korkacak birşey yok. Önemli olan ateşleme sistemine zarar gelmesini önleyebilmek...

Son resimde ise, düzgün yakıt kullanılmaz ve zaman zaman kaliteli ve güvenilir bir enjektör temizleyici kullanılmaz ise zaman içinde değişmesi gerekecek olan, diğer resimlerde görülen kurumların oluştuğu ortamın içinde her türlü yanma vs. olaylara maruz kalan enjektörü görüyoruz (Enjektörün uc tarafındaki beyaz şeritin altında kalan kısım yanma odasının içinde kalan kısmıdır). 3 yıl önce serviste 300 TL idi, artı işçilik vs. vs... Bu en temel kurallara uyarak JTS motorlu aracımıza daha uzun bir süre keyfimiz kaçmadan binebiliriz ;)

Hakan Tosun

Eline sağlık abi actigin konuda da cok detayli anlatmissin benim cok isime yaradi arsivleyip kaydettim
06DG977 Sunflower Metallic Starlight

Veloce

Eline sağlık abi actigin konuda da cok detayli anlatmissin benim cok isime yaradi arsivleyip kaydettim

Senin konu daha fazla dağılmasın diye başlık açtım. Farkettimki zaten benzeri bir başlıkta yokmuş. İşe yaradıysa ne mutlu...

Doğa Tosun

Konuya son ileti 2013'de gönderilmiş :)

2013'den bu yana GT'ye hiçbir ekstra aksesuar almadım. 33 bindeydi, 44 bine geldi kilometresi. Hiçbir problem çıkarmadı 2 yılda. Selespeed ile hala çok mutluyuz. Alt takımı geçtiğimiz ay yetkilide neredeyse sıfırlandı. Yine serviste iç dış kuaför boya koruma yapıldı. Kullanılmaktan değil zamandan dolayı bakım istiyor çoğunlukla; biz de aksatmadan yapıyoruz. 11 bin km'de 3.kez yağ-filtre periyodik bakıma girdi. Kilometre yapmasa da yıldan dolayı mevsim mevsim kontrol edilip değiştiriyoruz sıvılarını filtrelerini. Havalar düzeldi yine, bu ara biraz kullanırım. Bugün çıkardım iyice temizledim yıkadım, biraz da dolandım. 159'dan çok daha keyifli.

iyi durumda lastikli 17" orjinal jant satan olursa alırım. Blackline yada 18" cok kollu şu an hala hayal. Olası janta para bağlama durumumda çıkacak herhangi bir mekanik masrafı "aman ilerde hallederiz","böyle de bineriz" diyenlerden olamıyoruz. 16" çirkin edition jantlarıyla rezil görünebilir. Ama bizim evin garajındaysa kondisyonu ve sağlığı her zaman emsallerinin zirvesinde olmalı.

Sefa'nın 2,5 V6 ile GT'nin özel pozu. Sanırım bunlar atmoserik, ve "gerçekten" keyifli olan AlfaRomeo'lar. (159'u da çöpe atmış bulundum bu cümleyle ama, olsun :) )
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ssg

Maşallah kardeşim :nazar:. Yakıyor ortalığı :) 17 janta mis olur.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

octinum

11000km'de alt takıma ne yaptın yahu? :)

Maşallah, koleksiyonluk arabalar bunlar. Ben de umarım bunun kondisyonuna getireceğim ve devam ettireceğim 156yı umarım.

Bu arada bir rica. 159'u merak ediyorum ama hanım itiraz ettiğinden 2. Araba 159 olmayacak. :( 156'yı da elimde tutmak istiyorum. Biri sevabına bir 159 dizel otomatik, 156 SS ve GT SS yol tutuş, handling yönlerinden bi karşılaştırıp anlativerse?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Doğa Tosun

11000km'de alt takıma ne yaptın yahu? :)

Maşallah, koleksiyonluk arabalar bunlar. Ben de umarım bunun kondisyonuna getireceğim ve devam ettireceğim 156yı umarım.

Bu arada bir rica. 159'u merak ediyorum ama hanım itiraz ettiğinden 2. Araba 159 olmayacak. :( 156'yı da elimde tutmak istiyorum. Biri sevabına bir 159 dizel otomatik, 156 SS ve GT SS yol tutuş, handling yönlerinden bi karşılaştırıp anlativerse?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

abi aks körükleri miydi keçeleri miydi tam hatırlamıyorum eskimiş hep. Ordan bi girdik 10 yaşında araba girmişken halledelim deyip devam ettik :)

ben 156 ss kullanmadım. Mk2 156 kullanmadım genel olarak. Ama fotoğraftaki mk1 2,5 v6'yı çok kullandım. GT ss ve 147 mk2 de kullandım. Tam nasıl bir kıyaslama istiyorsun bilmiyorum ama ben kullandıklarım arasında dikkatimi çeken farkları elimden geldiğince yazayım;

Şimdi genel olarak yol tutuşa bakarsak 159 tabiki daha iyi. Ama 147-GT kadar kıvrak değil. Düşük hızlarda 147 ve GT sert manevralara daha işe yarar tepkiler veriyor, daha çok söz dinliyor. 159 yüksek ağırlığı yüzünden bazen saçmalayabiliyor(anlık kafadan kaymalar vs gibi). Ama hız yükseldikçe fark açılıyor. 159 çok daha güvenilir hal alıyor. 159 sert dönüşleri ve sert direksiyon hareketlerini pek sevmiyor bence. Onun iyi iş çıkardığı virajlar bol açılı ama yüksek hızda dönülen uzun virajlar. Asfaltı çok seçiyor. Siyah yeni asfaltta deneyip gaza geleni eskimiş bol ziftli asfaltta ters köşe yapabilir. Ama sevdiği yollarda değil GT'ye, çok daha üst düzey arabalara kafa tutacak işler çıkartabilir.
(limitlerini öğrenmeye çalıştığım dönemlerde alt geçitte sol viraja öyle girmiştim ki G'den tutunamayıp sağ elimle yan koltuktan güç almak zorunda kalmış, tüm ağırlığım da o koluma gidince virajın çıkışında emniyet kemeri ikaz sesini duymuştum)

GT; 147 ve 156'ya göre sert. Mesela bugün 60-70 km yol yaptığım GT'den inip 159'a bindiğimde 159'un direksiyonunun aşırı ağır olduğunu, ama GT'ye göre çok daha "konforlu" olduğunu hissettim. Üstelik 159'da 18", GT'de ise 16" jantlar var. Yüksek hızlarda 159 farkedilir derecede güvende hissettiriyor diğerlerine göre. Ve yüksek hızda girilen virajlarda limiti daha yüksek.

Şöyle de bir durum var. Limiti aştığınızda yani kayma başladığında 147 ve GT; 159'dan daha kolay toplanıyor. 156 mk1 ile hiç başıma gelmediği için onu kıyasa sokamıyorum. GT'min lastikleri iyi değil. Belki bunun da etkisi vardır ama neredeyse aynı durumları Sefa'nın V6'dan önceki GT ss'inde de yaşıyorduk ki, GT'nin genel yol tutuş yapısı bazen arkadan kaymaya müsait oluyor. Ama çoğunda sürücü terse kontra vermeden VDC kütür kütür oturtuyor yerine.
Buna rağmen sanırım en optimize "handling"i GT sunuyor 147 ve 159'a göre. Hatta GT belki biraz da ufak oynamalarla 159'dan daha iyi hale gelebilir. Aslında özetle GT ve 147 (özellikle gt) sizi işin içine 159'a göre çok daha fazla sokuyor. Virajı dönerken hemen hemen herşeyi 159'a oranla çok daha fazla hissediyorsunuz. Bu durumda da arabayla bütünleşmiş oluyoruz sanırım. 159 çoğunlukla sizi viraja dahil etmiyor. Giriyor, dönüyor ve çıkıyor. 159'un yol tutuşu bana daha çok hitap ediyor. GT ve 147 zevkli olurken, 159 daha "yetenekli" geliyor bana. Zaten viraj içindeki olası kusurları sönümleyebilme yeteneği de çok daha üst düzey.

Mk1 V6 ile fazla viraj tecrübem yok. Tek bildiğim viraj içinde 3'de gaza oturunca düz gittiği.  :)

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

mertcancagla

Doğa maşallah mükemmel bir araba kardeşim. Sercanın dediği gibi umarım güzel bir 17" jant takımı bulursak efsane olur ama böylede mükemmel tabiki. Bu arada V6 ile olan fotoğrafta keşke benim arabada ortada olsaymış diye kaç kere iç geçirdim  :D :arkadasim: Turboluyuz diye ezmeyin bizi:D

EscC

Gt 10 numara ALLAH kaza bela vermesin..... Alfa Romeo gibi jantları ile diğer araçlara açık ara tasarım farkı atan bi markanın nasıl olurda bu tarz nadide bi araca şu 5 para etmez jantı uygun gördüklerine anlam veremiyorum.... ilk fırsatta 18 janta geçmenizi tavsiye ederim ( çok kollu veya blackline ) bakın göreceksiniz aradaki fark siyah la beyaz gibi olacak  :nazar:

h.t

Maşallah Doğacığım yalnız acil jantjantjantjantjantjant

Sent from my iPhone using Tapatalk

ssg

Maşallah Doğacığım yalnız acil jantjantjantjantjantjant

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çocuğa 3-5 ateşlede alsın. You are not allowed to view links. Register or Login
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

hkmtctnky

17" jant yazısını görünce yüzümde istemsiz bi gülümseme oldu. zamanı geldi artık jantın.. Allah tekerine taş değdirmesin kardeşim bayıldım fotoğraflara.  :serefe:  :nazar:
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
'06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
'05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Renault Clio 1.6 BVA
------------------------------------------------
'09 AlfaRomeo MiTo 1.4tJet (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'09 Fiat 500 1.4 Lounge (Bianco Gioioso)

octinum

Doğa; tam da merak ettiklerimi yazmışsın, teşekkürler. :) 147 ile 156 benzerdir diye tahmin ediyorum, burulma dirençleri, aks aralıkları filan birbirine çok yakın. GT'nin süspansiyon setup'ı epeyce farklı tabi.

Şu halde genel kanı 159'un viraj limitleri yüksek, ama yolda olan biteni 156 kadar net aktarmıyor ve ani virajlarda 156 kadar keskin giremiyor gibi. Yurtdışı forumlarda da okuduğum bu yönde. Birisi 156 direksiyonu için "thought controlled" demiş onu hatırlıyorum. :)

Şu halde hanım için yaz sonu veya seneye 2007 öncesi Citroen C5 araştırmaya başladım ben de. Sırf kendi merakımı gidermek için 159'a kaçmazsam, Hydractive 3+ süspansiyonlu C5 en mantıklı seçenek gibi görünmeye başladı. Araba ne olursa olsun zaten arabada bebek varken o yanal ivmelerden kaçınacağız mecbur. :) Bir tek ani tehlikelerden kaçınma için aktif güvenlik kalıyor.

Tekrar teşekkürler. :)