Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2013 Giulietta 1.4 MA - 34 EL 4088

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

0 kilometre bir araca daha alır alınmaz takılan kısa yayların bir sorun çıkartmaz. Ancak kısa yayın sorun yaratmaması için takacağınız yay en fazla -30 mm kısa olmalı ki amortisörün çalışmasını çok fazla etkilemesin. -30 mm'den fazla bir kısalığa sahip olacak olan yaylar ise sıkıntı yaratacaktır.

Eğer yıllanmış bir otomobiliniz varsa, yılların getirmiş olduğu metal yorgunluğu sebebi ile kullanılmış amortisörler, -30 mm'de bile sorun çıkartabilir. Çıkartır değil, çıkartabilir. Çünkü amortsörün belli bir çalışma basıncı varken bunu bir miktar arttırıyorsunuz. Bu şekilde amortisörünüzün mesela 4 yıl ömrü kalmışsa, kısalmasına sebep verebiliyorsunuz.

Bu yazdıklarımı okuduğum bir çok farklı yabancı forumdan çok basit hali aktarmaya çalıştım. Tecrübe ile sabit değildir.

///////////////

Kibitzer

Maşallah çok güzel. Artık herkes otomatik istiyor. Ben de sonraki aracımı otomatik istiyorum. Hanım düz vites te kullanıyor ama rahat etsin istiyorum. Hayırlı olsun, kazasız belasız :))
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Fatihob

..

Oğuz

You are not allowed to view links. Register or Login
Öncelikle Allah kazasız belasız sürdürmeyi nasip etsin,maşallah çok güzel duruyor

O ne güzel bir servistir öyle ben anlamadım :) ayna kapakları ve QV logolarını hediye etmesi  :rock: kafa sallayıp,çıldırdım adeta ben 200 TL verdim ayna kapaklarına ve QV logolarının orjinalleri 140 lira gaziantep topçuoğlu bayiinde herneyse iş içten geçti artık :)

bende difüzörümü ve egzoz uçlarımı serviste yaptırdım evet biraz tuzlu oluyor ama yarın birgün bir sıkıntı çıkarsa muhattab olacağım ve cevap verme zorunluluğu olan bir servis var,ve herşey tamamen "orjinal".Egzoz uçlarına gelecek olursak benim düşüncem bir çok arkadaş dışarıdan daha kalın yada geniş çaplı alıyor çok hoş durmuyor giulietta nın kendisine has orjinal krom egzozu çok tatlı ve abartı durmuyor yani güzel duruyor hatta 2500-3000 devirde kendisine has güzel bir ses çıkıyor benim çok hoşuma gidiyor egzozumda oynama olmamasına rağmen,kesik uç alırsanız bence hoş durmayacaktır çünkü kesik uçlu egzoz ile giulietta nın difüzöre yakışacağını düşünmüyorum.Eibach 3.5 luk yay aldım ben şuan bagajımda duruyor bugün servise gittim çok yoğundular birazda bu konularda pinpirikli olduğum için beklemeye karar verdim inşallah pazartesi falan taktıracağım 3,5 luk yayın aracınızı ne kadar düşürdüğünü görürsünüz böylece sizde karar verirsiniz,sizinde dediğiniz gibi novitec yok şuan için yay ancak spacer ı mevcut onuda ilerde almayı düşünüyorum,plaka olayına gelincede ne yalan söylim benim çok takıntım yok açıkcası öyle dert edecekte bir sorun değil :) Ankaraya döndüğümde belki gidip APP plaka yaptırırım oda "belki" aracımın tüm işlemleri bittiğinde foruma koyacağım tanıtım şeklinde şuan için uğraşıyorum xenon siparişide verdim,yaylardan vs sonra koyacağım sizde bakarsınız hem fikir sahibi olursunuz,hemde yardımcı olabilirim,iyi günlerde kullanın amma konuştum :)  :asagi-ok:  :nazar:

Öncelikle teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Bana da birini seç dediler ya qv logosu ya saten ayna hediye edelim dediler,dedim ne olacak 200 liralık mal koymaz size,zaten istemediğim renk için 720 lira fark verdim falan bir şekilde hallettiler.Geri kalan her şeyi de maliyetine verdiler zaten.Siz tanıdıkları iyi kullanamamışsınız  :D. Egzoz ucu tamamen tercih meselesi,kesik uçlar daha şık geliyor gözüme.Xenon hiç düşünmedim, Osram NB Plus yeterliymiş araştırmalarıma göre.Tabi ki orjinal bir xenon kadar etkili değildir. Son olarak difüzörü ben de orjinal aldım sıkıntı yaratmaması için. Garanti işini de bugün arayıp konuşacağım,yetkili servisler bile aktif ediyorsa garanti dışına çıkarmazlar herhalde.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Oğuz

Maşallah çok güzel. Artık herkes otomatik istiyor. Ben de sonraki aracımı otomatik istiyorum. Hanım düz vites te kullanıyor ama rahat etsin istiyorum. Hayırlı olsun, kazasız belasız :))

Abi ben sadece düz vites olsun diye 3 ay bekledim, aracı keyif için aldım sonuçta ,bir yerden bir yere götürsün yeter diyerek almadım. O performansın keyfini de düz vitesle arttırmak istedim. :) Otomatik eyvallah çok rahat ama sürerken bir şey eksikmiş gibi geliyor. Aracın tam kontrolünü istiyorum. :D

Oğuz

Hayırlı olsun :clover:

Teşekkürler,Sportivo'da yan lifte de benim aracı koyacağız artık. :D

ozoozo

Öncelikle Allah kazasız belasız sürdürmeyi nasip etsin,maşallah çok güzel duruyor

O ne güzel bir servistir öyle ben anlamadım :) ayna kapakları ve QV logolarını hediye etmesi  :rock: kafa sallayıp,çıldırdım adeta ben 200 TL verdim ayna kapaklarına ve QV logolarının orjinalleri 140 lira gaziantep topçuoğlu bayiinde herneyse iş içten geçti artık :)

bende difüzörümü ve egzoz uçlarımı serviste yaptırdım evet biraz tuzlu oluyor ama yarın birgün bir sıkıntı çıkarsa muhattab olacağım ve cevap verme zorunluluğu olan bir servis var,ve herşey tamamen "orjinal".Egzoz uçlarına gelecek olursak benim düşüncem bir çok arkadaş dışarıdan daha kalın yada geniş çaplı alıyor çok hoş durmuyor giulietta nın kendisine has orjinal krom egzozu çok tatlı ve abartı durmuyor yani güzel duruyor hatta 2500-3000 devirde kendisine has güzel bir ses çıkıyor benim çok hoşuma gidiyor egzozumda oynama olmamasına rağmen,kesik uç alırsanız bence hoş durmayacaktır çünkü kesik uçlu egzoz ile giulietta nın difüzöre yakışacağını düşünmüyorum.Eibach 3.5 luk yay aldım ben şuan bagajımda duruyor bugün servise gittim çok yoğundular birazda bu konularda pinpirikli olduğum için beklemeye karar verdim inşallah pazartesi falan taktıracağım 3,5 luk yayın aracınızı ne kadar düşürdüğünü görürsünüz böylece sizde karar verirsiniz,sizinde dediğiniz gibi novitec yok şuan için yay ancak spacer ı mevcut onuda ilerde almayı düşünüyorum,plaka olayına gelincede ne yalan söylim benim çok takıntım yok açıkcası öyle dert edecekte bir sorun değil :) Ankaraya döndüğümde belki gidip APP plaka yaptırırım oda "belki" aracımın tüm işlemleri bittiğinde foruma koyacağım tanıtım şeklinde şuan için uğraşıyorum xenon siparişide verdim,yaylardan vs sonra koyacağım sizde bakarsınız hem fikir sahibi olursunuz,hemde yardımcı olabilirim,iyi günlerde kullanın amma konuştum :)  :asagi-ok:  :nazar:

Öncelikle teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Bana da birini seç dediler ya qv logosu ya saten ayna hediye edelim dediler,dedim ne olacak 200 liralık mal koymaz size,zaten istemediğim renk için 720 lira fark verdim falan bir şekilde hallettiler.Geri kalan her şeyi de maliyetine verdiler zaten.Siz tanıdıkları iyi kullanamamışsınız  :D. Egzoz ucu tamamen tercih meselesi,kesik uçlar daha şık geliyor gözüme.Xenon hiç düşünmedim, Osram NB Plus yeterliymiş araştırmalarıma göre.Tabi ki orjinal bir xenon kadar etkili değildir. Son olarak difüzörü ben de orjinal aldım sıkıntı yaratmaması için. Garanti işini de bugün arayıp konuşacağım,yetkili servisler bile aktif ediyorsa garanti dışına çıkarmazlar herhalde.

ben araba parasında kullandım diyelim o aksesuar jestlerini :) güle güle kullanın,difüzör ve egzoz ucunda herhangi bir garanti olayı yok kaygısız olun. iyi günlerde kullanın

Fatihob

Hayırlı olsun :clover:

Teşekkürler,Sportivo'da yan lifte de benim aracı koyacağız artık. :D

Ona daha var yaa garantin bitsinde bi yan yana çok dururuz sonra lifte :)
..

Oğuz

Arkadaşlar malumunuz eibach yay alacağım. Linkteki satıcı güvenilir midir ? Ürün orjinaldir heralde. Varsa başka öneriniz onlara da açığım. Bugün yarın siparişi vereceğim.

Link : You are not allowed to view links. Register or Login

Novitec ve eibach arasında çok fark var mı ? Haftalarca novitec aramaya değer mi ?

egeozal1

Aramaya değmez. Eibach tak gitsin derim ben

ozoozo

Arkadaşlar malumunuz eibach yay alacağım. Linkteki satıcı güvenilir midir ? Ürün orjinaldir heralde. Varsa başka öneriniz onlara da açığım. Bugün yarın siparişi vereceğim.

Link : You are not allowed to view links. Register or Login

Novitec ve eibach arasında çok fark var mı ? Haftalarca novitec aramaya değer mi ?

eibach için uzun süre araştırdım ve yaylar arasında en konforlu denecek kadar kaliteli ve bilindik bir markadır,bende eibach aldım 385 tl ye aldım ve semtuning den aldım sahibindende var tavsiye ederim,ürün elime 2 günde geçti,ayrıca bu verdiğiniz linkteki eibach yay eğer o resimler temsili resim değil ise "benim bildiğim(araştırmalarıma göre)" o yaylar sportline diye geçiyor ve 5 cm düşürüyor aracınızı bunuda "kesinlikle" tavsiye etmem,eğer siz 5 cm istiyorsanız ve bilerek araştırdıysanız bişey diyemeceğim :) yalnız linkin başlığında 3.5 cm demişler ancak siyah eibach yay fotosu koymuşlar dediğim gibi temsili değil ise kırmızı olması gerek.

Oğuz

Sem Tuning'deki ilan kalkmış yoksa oradan sipariş verecektim. Ben de kırmızı biliyordum ama eibach'ın resmi sitesinde de pro kitler siyah olarak gözüküyor. Alfaowner'da biri normal prokitler siyah , alfa için olanlar kırmızıdır yazmış.

Oğuz

Yay için alternatif linki olan veya önceki mesajımda linkteki yay için yorumu olanları bekliyorum.

Bir de ikinci egzosu aktif etmek için nasıl bir yöntem önerirsiniz ? Son susturucudan sonra mı çıkış alınmalı yoksa önce mi ? Aracın performansını etkileyecek bir şey olmasın, mümkünse backpressure'a takılmasın, yakıt tüketimi artmasın istiyorum. :)

ozoozo

Yay için alternatif linki olan veya önceki mesajımda linkteki yay için yorumu olanları bekliyorum.

Bir de ikinci egzosu aktif etmek için nasıl bir yöntem önerirsiniz ? Son susturucudan sonra mı çıkış alınmalı yoksa önce mi ? Aracın performansını etkileyecek bir şey olmasın, mümkünse backpressure'a takılmasın, yakıt tüketimi artmasın istiyorum. :)

aynen dediğiniz gibi alfalar için kırmızı eibach ın 3.5 cm likleri ona dikkat edin,toprak tuning de yorumlara vs bakılırsa güvenilir zaten hemen al var linkte yani buda güvenilir anlamına geliyor eğer ürün elinize geçtiğinde bir sıkıntı çıkarsa paranızı yatırmazsınız yani siteyle iletişime geçip bir sıkıntıda çıkmaz,ikinci egzosu muhakkak aktif edin yoksa kötü ve "apaçi" denebilecek tarzda duracaktır egzos kapağı gibi duracaktır,çünkü şuan yaz mevsimi evet belki sadece dikkatli bakınca kararmasını görüceksiniz ama Kış aylarında dururken biri duman atıp diğerinin bembeyaz yani işte rengi her ne ise o renkte durması çok kötü duracaktır,dumandan kastım siyah duman değil bildiğimiz soğuk havalarda çıkan :) hem aktif olmasının ayrı ve güzel bir havası olacaktır zaten işin normalide bu olmalıdır,genelde zaten siz extra birşey yaptırmazsanız dışarıda falan,servise 2 side aktif olsun dediğinizde son susturucudan boru çekiliyor ve o şekilde aktif oluyor 1. orjinal egzos kadar duman öflemesede sonradan aktif olanda normal derecede hava üfürüyor dışarıya.

Oğuz

Ben de şimdilik son susturucudan boru çektirmeyi düşünüyorum, orta susturucudan sonra boru çekilince güzel bir ses alınabiliyormuş aslında ama yan etkileri varmış yakıt tüketimi vs gibi. Garantisi bitene kadar son susturucudan boru çekilmiş halde kalsın, sonra güzel bir son susturucu alınır, remus veya borla gibi.

Oğuz

Şimdi birmottan telefon geldi, ikinci çıkışı sanayide yaptırınca garanti bozulmuyor, onayımızı da aldık. :)

ozoozo

Ben de şimdilik son susturucudan boru çektirmeyi düşünüyorum, orta susturucudan sonra boru çekilince güzel bir ses alınabiliyormuş aslında ama yan etkileri varmış yakıt tüketimi vs gibi. Garantisi bitene kadar son susturucudan boru çekilmiş halde kalsın, sonra güzel bir son susturucu alınır, remus veya borla gibi.

forumda bir tane vardı kırmızı renk dizel giuliettta berkay adında bir arkadaş,50 lik boru çektirmişti videolarını koymuştu bildiğiniz subarı sti gibi ses çıkıyordu harikaydi dizel hemde :) bende garanti bittikten sonra yazılım egzoz vs düşünüyorum zaten.

Oğuz

forumda bir tane vardı kırmızı renk dizel giuliettta berkay adında bir arkadaş,50 lik boru çektirmişti videolarını koymuştu bildiğiniz subarı sti gibi ses çıkıyordu harikaydi dizel hemde :) bende garanti bittikten sonra yazılım egzoz vs düşünüyorum zaten.

Dizele yazılım şart. :)

ozoozo

Dizele yazılım şart. :)

Okul açılsın bir ankaraya dönelim araştırmaya başlayacağım :)

Oğuz

Bugün çok yoğunlarmış yarın teslim etsek olur mu dediler, kırmadım. Bugün de kasko işlerini halletmekle geçti, plakayı öğrendim sonunda. Plaka başlıkta, selamlarınızı esirgemeyin. :)

egeozal1

Hayırlı olsun çok sevindim sizin adınıza. Ben valla dayanamazdım. Sabırlıymışsın hocam. Alınca keşke niye dün almamışım diyeceksiniz 170 hp ile uçuş için hazırlanın :);)

Oğuz

Teşekkürler, darısı senin başına artık.

egeozal1

Çok sağolun ama biz kim Giulietta kim :)

Oğuz

Belli olmaz,daha gençsin(Ben çok yaşlıyım sanki :)). Benim de hiç aklımda yokken gelişti olaylar,her şey gönlünce olsun.

egeozal1

Sağolasın Oğuz abim. İyi dileklerin içiin teşekkürler :)