Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2013 Giulietta 1.4 MA - 34 EL 4088

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oğuz

You are not allowed to view links. Register or Login
Tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak.

130'dan sonra aracın rüzgar sesi alması normal mi ?

Bir de benzinli motora göre biraz sesli çalışıyor sanki.

herşey normal rahat ol ;) Kapı altı marşpiyellerini de taktığın zaman sonrasında oturup arabanı izlemek lacak geriye ;)

İçimi rahatlattınız, teşekkür ederim. Marşpiyel dışında hava filtresi,yazılım gibi düşüncelerim de var ama önce biraz garanti dahilinde kullanayım. :)
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Oğuz

Araba hazır 300km'yi devirmişken bir 147-Giu karşılaştırması yapmak istedim.

Öncelikle Alfisti olma hikayemden başlayayım. Küçüklüğümden beri arabalara yoğun bir ilgim vardı, Alfa'nın da tek bildiğim modeli 159'du o zamanlar. Tasarımından dolayı hastaydım arabaya. Yıllar böyle geçti, üniversiteyi kazandık, aileyle anlaşmalar yapıldı illa ki araba sahibi olacaktım, ama aklımda hiç alfa almak yoktu. Hazırlığı atlarsan arabayı kaparsın dediler, güzelce hazırlığı atladık, başladık arabalara bakmaya. Çok kısıtlı bir bütçemiz olduğundan ikinci el yüksek km'de bmw 1-3 serileri,audi a3,golf 4 vs bakmaya başladım. Bmw ve Audi'ler çok yüksek km'de olduğundan ve sorun çıkarırsa altından kalkamayacağımdan golf'e yöneldim. Düşük km'de bulunmasına rağmen model yılı çok düşük geldi ve hitler motorun 8v olduğunu, performansının çok düşük olduğunu öğrendim. Sonra sahibinden'de her markayı açıp bakmaya başladım ve orda 147'yi gördüm. Tasarımı çok güzeldi, teknik verileri oldukça tatmin ediciydi. LPG ile uyumunu araştırdım ve uyumlu olduğunu görünce hemen atladım üstüne. Tabi ki çoğu insanda olduğu gibi babam da parçası pahalıdır,satamazsın vs. dediyse de kafaya koymuştum artık. 60bin km'de kazasız temiz bir 147 bulmuştum. Çok uzattım,sonuç olarak onu aldık. Sonra ordan burdan alfacılara alfisti denildiğini öğrendim, anlamını araştırırken de bu siteye denk geldim. Forumlarda,sitelerde okudukça da Alfa'nın büyük bir ayrıcalık olduğunu anladım.

Araç karşılaştırmaya gelirsek :

Giu'da ara hızlanmalar dışında pek bir performans denemesi yapmadım açıkçası. Otoyolda bir kez 150-160 civarını gördüm, çok zorlamamak adına basmadım. Ama o hızlara çok rahatlıkla çıkması bile 147'den gömlek gömlek üstün olduğunun kanıtıdır. Performans konusunda ikisini karşılaştırmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.

Konfor olarak 15'' janttan 18'e geçince çukurlar tümsekler biraz fazla hissedilebiliyor. Ama 147'deki ön takımın değişme vakti gelmişti ben kullanırken, çok da farklı olduklarını söyleyemem. Sürüş pozisyonu olarak 147'de koltuk en alttayken rahatlıkla kullanabiliyordum, sanki araç yere daha yakın gibiydi. Giu'da biraz yüksekte kullanmak durumunda kalıyorum rahat edebilmek için.

Yol tutuş olarak 147 hiç üzmedi beni,bir kere çok abarttım U şeklinde bir viraja fazla hızlı girdim, lastikler ciyak ciyak ötse de çizgisini çok çok az kaybetti,güvenli bir dönüş sağladı. Giu ile aynı virajlara biraz daha yüksek hızlarla girebiliyorum.

Klima kontrolleri,hız sabitleyici gibi şeyler birbirine benziyor zaten,kullanımında bir sorun yaşamadım. 147'deki cd çalar biraz sıkıntılıydı ve radyo çekiminde sorunlar vardı.(Sanırım çoğu Alfa'da böyle). Giu daha fazla dosya seçeneğini desteklediği için, teknoloji konusunda daha iyi diyebiliriz.

Yakıt olarak şehir içi verisi 11.2 olan 147'de benim ortalamam 7.9'du ve de LPG olduğundan hiçbir sıkıntı yoktu. Giu'nun şuan 11-12 civarı sanırım ortalaması,2-3bin km'den sonra düşer diye umuyorum.

Aklıma başka bir şey gelmiyor şimdilik.Sizin aklınıza gelenler varsa sorabilirsiniz. Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın. :)

Alfadanadam

Çok güzel bir yazı bence. Özellikle başlangıç hikayeleri okumaya bayılıyorum :)

Tapatalk

Oğuz

Bugün İlhan abiyle tanışmaya gittim. Arabasını ilk kez burada göreceksiniz. :D

KAKIRMAN

Eyvallah Oğuz kardeş. Ayağına pedallarına sağlık. Tekrar buradan maşallah diyorum.  :nazar:
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Oğuz

Eyvallah Oğuz kardeş. Ayağına pedallarına sağlık. Tekrar buradan maşallah diyorum.  :nazar:

Teşekkür ederim abi sana da tekrardan hayırlı olsun. :)  :nazar:

Veloce

OOO İlhan hocam hayırlı uğurlu olsun... Kışa motor almaya gideceğiz ama değil mi? ;)

KAKIRMAN

Sağolasınız. Bu arada Oğuz kardeşimizin konusuna tünemeyelim  :serefe:
Kış Bi gelsin borçlar azalsın inşallah Volkanım. Zati etrafımdakiler bana gülmeden geçemiyor. Yahu diyorlar millet yazın motora biner sen kışın bindin yazın sattın bu nasıl iş diyorlar.
The Machina List

Veloce

Sağolasınız. Bu arada Oğuz kardeşimizin konusuna tünemeyelim  :serefe:
Kış Bi gelsin borçlar azalsın inşallah Volkanım. Zati etrafımdakiler bana gülmeden geçemiyor. Yahu diyorlar millet yazın motora biner sen kışın bindin yazın sattın bu nasıl iş diyorlar.

Boşver hocam son gülen iyi güler ;) Ha bu arada kardeşimizin konusunu daha fazla oyalamadan yeni konu bekliyoruz diyeyim geçiştireyim... :yukari-ok:

Oğuz

Ne olacak abi kendi konunuz gibi kullanabilirsiniz. :)

KAKIRMAN

İnşallah yakında açacağız bakalım. Bu haftayı da atlatayım hayırlısı ile...
The Machina List

Veloce

Çok mutlu oldum, keyifle bekliyorum yeni konuyu ;)

Oğuz

Hiç dikkat etmemiştim İlhan abi gösterdi sağ olsun. :) Ön cam ve tavanın birleşme noktası :

ozoozo

0 araçtan hiç beklenmedik şeyler sana denk geldi oğuz :) iyi sabrediyorsun,geçmiş olsun halledersin gerçi çok büyük bir sorun değil ama sinir bozmaya yetmiştir :)

Oğuz

0 araçtan hiç beklenmedik şeyler sana denk geldi oğuz :) iyi sabrediyorsun,geçmiş olsun halledersin gerçi çok büyük bir sorun değil ama sinir bozmaya yetmiştir :)

Ya valla açıkçası bu deformasyonun önceden olup olmadığına emin değilim, aracın üstünde kedi izleri falan da var ama oranın yakınında değiller. Değişsin garantiden olsun bitsin. Artık gülüyorum sorun çıktıkça alıştım, bakalım daha neler çıkacak. Stepneye falan bakmadım belki yerinde yoktur.  :D

KAKIRMAN

Oğuz benden bişey kaçmaz. Şak diye bulurum. Bu arada garantiye beraber gideriz. Malum benim vites topuzu, teyp ünitesinin soyulan tuşları, pedallardaki silinmiş Ar logoları vs. Bunları garantiden değişeyim diye düşünüyorum.
The Machina List

egeozal1

İlhan abi bunlar garanti kapsamına giriyor değil mi? Pedallar falan kullanıcı hatası demesinler orada vallahi toplarız bütün forumu birmota :)

Oğuz

Oğuz benden bişey kaçmaz. Şak diye bulurum. Bu arada garantiye beraber gideriz. Malum benim vites topuzu, teyp ünitesinin soyulan tuşları, pedallardaki silinmiş Ar logoları vs. Bunları garantiden değişeyim diye düşünüyorum.

Abi ben pazartesiye gün aldım, müsaitsen beklerim. Ama Beylikdüzü'ne gidiyorum, Zincirlikuyu'ya değil.

KAKIRMAN

Oooww... Pazartesi zor kardeş. Malum SBS başvurularının son günü ve okulun durumu o gün deli danaya dönecek emin ol...
The Machina List

Oğuz

Oooww... Pazartesi zor kardeş. Malum SBS başvurularının son günü ve okulun durumu o gün deli danaya dönecek emin ol...

Abi valla kolay gelsin, hem öğrenciler için hem sizin için zor bir dönem cidden.

Oğuz

Arkadaşlar / Abilerim yarın sabahtan Birmot'a gideceğim, varsa aklınızda olan soru,parça ve aksesuar fiyatı yazın buraya sorayım. :)

egeozal1

Abi üç tane benim için sorarsan sevinirim. :)

1-Vites Topuzu 147
2-147 mk1 Orjinal ön far takımı
3-Egzoz Ucu 147

Edit:iPod kablosu ve Aux kablosu takılabilir mi onu da sorabilirsen sevinirim bir de kablonun ücreti ne kadar?

fevkalbeser12

Arkadaşlar / Abilerim yarın sabahtan Birmot'a gideceğim, varsa aklınızda olan soru,parça ve aksesuar fiyatı yazın buraya sorayım. :)
Selam söyle benden:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

erol1903

Oğuz Zincirlikuyu ya mı gidiyorsun? Ben de sabahtan değil de öğlen bakım için orda olacağım.
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

Oğuz

Oğuz Zincirlikuyu ya mı gidiyorsun? Ben de sabahtan değil de öğlen bakım için orda olacağım.

Beylikdüzü ne yazık ki. Oraya beklerim. :)