Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2013 Giulietta 1.4 MA - 34 EL 4088

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oğuz

Bu kargo işleri çok hızlanmış görmeyeli. Osramlarımız geldi :

2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

ozoozo

Şimdi anlamadığım rocco ile audi arasında dağlar kadar fark var arkadaş :) birisi bildiğiniz xenon gibi yanıyor diğeri ise bildiğimiz "sarı" yanıyor :) sanırım en iyisi Xenon dan şaşmamak.

Oğuz

You are not allowed to view links. Register or Login
Şimdi anlamadığım rocco ile audi arasında dağlar kadar fark var arkadaş :) birisi bildiğiniz xenon gibi yanıyor diğeri ise bildiğimiz "sarı" yanıyor :) sanırım en iyisi Xenon dan şaşmamak.

Vakit bulursam birazdan çıkıp taktıracam bakalım. Akşam yüklerim resimleri. Beyaz istiyorsan valla adı üstünde olan Hyper White falan bak ama onların da aydınlatması pek iyi değil diyorlar.  :)

ozoozo

Vakit bulursam birazdan çıkıp taktıracam bakalım. Akşam yüklerim resimleri. Beyaz istiyorsan valla adı üstünde olan Hyper White falan bak ama onların da aydınlatması pek iyi değil diyorlar.  :)

Bakalım birde giulietta'da görelim son kararımızı verelim.Audidekilere baktıktan sonra kafam xenon kaydı ama hayırlısı,zaten yurtdışına gideceğim oradan adam gibi orjinal kaliteli birşeyler alıp gelmeyi planlıyorum :) burda mtech düşünüyordum fiyata bakıyorum 400-450 lira hala sahte olma şansı var deniyor en iyisi başka bir yerlerden almak :)

Veloce

En iyisini yapmış, bu ampulleri almışsın. Çakma xenon zihniyetini ben hala anlamış değilim. Çakma xenon'lu araba yağmurda gece görüşünün kaybolmasının dışında bence bir araca yapılabilecek en kötü uygulamalardan biri. Herkesin fikrine saygım var tabi ama benim düşüncem bu yönde. Aldığın ampullerden ben de düşünüyorum uzun zamandır ama fırsat olmadı unutuldu arada hep... Acil bekliyorum resimlerini ;)

Oğuz

Ampuller bildiğimiz sarı, orjinalinden biraz daha açık renk belki. Özdemir hiç senlik değil haberin olsun. :) Gece sürmek nasip olmadı ama diğerinden daha iyi aydınlatıyor, daha parlak gibi geldi bana. Acil resimler geldi Volkan abi, tabi karşılaştırma yaparak çekmek daha güzel olurdu ama taktıktan sonra aklıma geldi :

Kısalar :

Uzunlar :

Yandan kısalar :

Fatihob

Heh işte aynen o Gulide böyleydi hatta onuda Yılmaz abide takmıştık tam bu açıdan bakmıştım :) %bilmem kaç beyaz falan diyor üstünde ama nerden bakarsan bak sarı :)
..

egeozal1

Güzel olmuş Oğuz abi. :) İnternette zaten %10 daha fazla beyaz yazıyordu. :)

Oğuz

Heh işte aynen o Gulide böyleydi hatta onuda Yılmaz abide takmıştık tam bu açıdan bakmıştım :) %bilmem kaç beyaz falan diyor üstünde ama nerden bakarsan bak sarı :)

Takmak için de iyi uğraştılar ha, daracıktı farın oralar. Birini taktılar,diğeri için davlumbazdan girdiler. :D

Oğuz

Güzel olmuş Oğuz abi. :) İnternette zaten %10 daha fazla beyaz yazıyordu. :)

Daha nasıl oldu ben bile anlayamadım ama sağolasın Ege. :)

Veloce

Gece fark varsa anlarsın sanırım... Mercekli olduğu için görünürde farklı durmuyor olabilir... En büyük fark sanırım yağmurlu havada olacaktır. Güle güle kullan sonraki resimlerini de göreceğiz nasıl olsa ;)

ozoozo

Güle güle kullan oğuz ama sanırım dediğin gibi bana göre değil :) çünkü şöyle bir baktığımda orjinal üzerindekilerden bir fark yok sadece dediğiniz gibi görüş mesafesi artmış olabilir.

Oğuz

Gece fark varsa anlarsın sanırım... Mercekli olduğu için görünürde farklı durmuyor olabilir... En büyük fark sanırım yağmurlu havada olacaktır. Güle güle kullan sonraki resimlerini de göreceğiz nasıl olsa ;)

Abi ahlaksız teklif gibi olacak ama akşam geleyim istersen. :)) Sende de Giu var denersin abi benimkini, almayı düşünüyorsan fikir edinirsin.  :)

Oğuz

Güle güle kullan oğuz ama sanırım dediğin gibi bana göre değil :) çünkü şöyle bir baktığımda orjinal üzerindekilerden bir fark yok sadece dediğiniz gibi görüş mesafesi artmış olabilir.

Senin istediğin gibi Cool Blue falan var da onlar da sadece şekil olsun diye sadece,önünü göremiyormuşsun. Sen xenon'a devam. :)

Ormanci

Ben dün baya bi yazmıştım, forum hata verdi, o sırada da mesai bitti çıktım bi daha yazmadım :)

Şimdi tekrar yazayım :)
Zaten arkadaşlar da biraz değinmişler.

Halojende beyaz ışık hikaye.
Ampuller var ama aydınlatmıyorlar genelde, sadece görüntü.

Cool Blue'ları zamanında büyük heveslerle aldık, sonra baktık ki klasik sarımsı ampul daha bile güzel aydınlatıyormuş.

Mavi-beyaz renkler anca xenonda aydınlatabiliyor.

Bunun yanında, "çakma xenon" derken genelde iki durum karıştırılıyor.

Mercekli fara Çin işi kit de taksak, xenon ampullerin aydınlatma şiddeti halojenlere göre neredeyse 2 kat fazla.

Halojen farlar 1000 küsür lümenken (sanıyorum 1600-1800dü), xenonlar yanlış hatırlamıyorsam 3200 lümen falan oluyor.

Tabi çakma kitlerin ampulleri de bu rakamları yakalayabiliyor mu şüpheli ama halojenden fazla aydınlatma verdiği kesin.

Ha Veloce'nin dediği gibi, yağışta görememe sorunu, çakma kitlerin 6000k'dan düşük ampulü olmamasından kaynaklanıyor.
4300K bu işin ideali. Bu rakamın üzerindeki her ampul, yağışta aydınlatma konusunda geriye düşüyor.
Fakat normal kullanımda, özellikle geceleri, çakma kitlerin bile aydınlatması kuru havada halojenden daha iyi kalıyor. Çakma kitlerle ilgili en kötüsü "free form" dediğimiz farlarda yaşanıyor, göz alan, kör eden, ve hiçbir yeri aydınlatmayan hali de bunlarda aslında. Mercekli farlarda kabul edilebilir seviyede.

Bu anlamda artık halojen ampul kullanamıyorum resmen diyebilirim :) Farlar da mercekli olunca direk kit alıyordum. Ancak son dönemde kafayı çizdim ve bixenon yaptırıp, D2S sisteme geçtim.

Bu durumda xenon düşünülüyorsa öncelikle bixenon vs.'ye bakılmalı, olmuyorsa kit düşünülebilir, en son da halojenlerde olabileceklerin en iyisi kullanılabilir.

Farlar, xenonlar vs. anlamında You are not allowed to view links. Register or Login sitesi de fikir verebilir, tavsiye ederim.

Bu arada farlara "görüntü" için bişey yapmayın. "Görüntü" için yapılan herşey size eksi aydınlatma olarak geri geliyor maalesef. Özellikle halojenlerde... Xenon'da az buçuk idare ediyor.

@ozoozo,

Fotoğraf sormuştun hocam, hala çekemedim, farları bi duvara yansıtıp falan da çekmek istiyorum, bi türlü halledemedim ama :)

Oğuz

Eyvallah Onur abi çok güzel anlatmışsın. :) Maliyet çok artmasa düşünebilirdim aslında xenon kit ama etraflıca düşününce bana gereksiz olduğuna kanaat getirdim.

Bu arada kapı altı logolarımız da geldi :

Ormanci

Rica ederim :)
Evet o kadar maliyete girdikten sonra da merceği değiştirip gerçek xenon tesisatına girişmek daha iyi gibi :)

Bu logolardan alıp almamak konusunda çok kararsızım :)

Hem apaçi işi gibi geliyor, hem hoşuma gidiyor. Karar veremedim :)

Oğuz

Rica ederim :)
Evet o kadar maliyete girdikten sonra da merceği değiştirip gerçek xenon tesisatına girişmek daha iyi gibi :)

Bu logolardan alıp almamak konusunda çok kararsızım :)

Hem apaçi işi gibi geliyor, hem hoşuma gidiyor. Karar veremedim :)

Ben de kararsızdım, ben de hep arabanın altına neon bağlayıp gezen apaçilerinki gibi olacak sanıyordum. 1-2 resimde görünce Alfa logosu güzel gözüktü gözüme. Çok pahalı bir şey olsa zaten pek uğraşmazdım, çok kötü durursa sökülebilir. Birazdan taktırıp göreceğiz. :)

Oğuz

Acil bir soru arkadaşlar/abiler :

GT'den çıkan kaliper kapakları benimkine uyar mı ? Bilmiyorum alakası var mı ama GT 5x98, Giulietta 5x110.

egeozal1

Kaliper kapağı universal Oğuz abi rahatlıkla taktırabilirsin. :)

Oğuz

Eyvallah ben de öyle biliyordum, emin olmak istedim.

Bir de silikonla yapıştırmayı düşünüyorum, çok ısınırsa düşebilir dediler. Var mıdır bu silikonların çeşitleri ? Isıya fazla dayanıklı olsun.

ercin

Ampuller bildiğimiz sarı, orjinalinden biraz daha açık renk belki. Özdemir hiç senlik değil haberin olsun. :) Gece sürmek nasip olmadı ama diğerinden daha iyi aydınlatıyor, daha parlak gibi geldi bana. Acil resimler geldi Volkan abi, tabi karşılaştırma yaparak çekmek daha güzel olurdu ama taktıktan sonra aklıma geldi :

Kısalar :

Uzunlar :

Yandan kısalar :

benim uzunlarımda var nb plus asla bir xenon değil ama asla normal bir halojen de değil. daha güçlü olduğu tartışılmaz, uzunlarda daha çok fark ediliyor. özellik nb dan öncesi ve sonrası haliyle karşılaştırdığımızda.

egeozal1

Eyvallah ben de öyle biliyordum, emin olmak istedim.

Bir de silikonla yapıştırmayı düşünüyorum, çok ısınırsa düşebilir dediler. Var mıdır bu silikonların çeşitleri ? Isıya fazla dayanıklı olsun.
Abi kaliperlere vidala bence. Kapakta vida yeri varsa. Milano Alfa da bidalarken görmüştüm fena olmuyor ama kaliperde vidanın girebileceği yer olması şart. Yoksa iki kat silikon uygula derim abi :)

Oğuz

Logolarımızı taktık,biri bozuk çıktı içinde temassızlık var,arada gidip geliyor.  :

KAKIRMAN

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic