Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2013 Giulietta 1.4 MA - 34 EL 4088

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oğuz

Bugün Meguiars'ta bıcı bıcı yaptık.  :)

Edit : Arabayı kurulamaya götürürlerken ilk defa sesini dışarıdan dinledim. Övünmek gibi olmasın çok güzel bir sesi var. :)

Dönüşte de "Boyun Eğme" pankartlı 100'e yakın motorcuyla karşılaştım.

2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

egeozal1

Çok güzel olmuş Oğuz abi. Nazar değmesin. :)

Oğuz

Gouki

Oğuz

You are not allowed to view links. Register or Login
Maşallah Oğuz'um GIZ gibi :D

Eyvallah Hüso abi.  :p

Tolga033

Oğuz

Maşallahı var.  :)  :nazar:

Darısı başına inşallah. :)

Tolga033

Oğuz

Bu Giulietta'ların kafalıkları ileri geri oynamıyor mu acaba ?

Oğuz

Bugün Birmot'taydık yine. Gelen rüzgar sesini azalttılar bayağı. Yolda giderken de trim sesi gelmeye başlamıştı, hazır gitmişken onu da kestiler.

Cam lastikleri camla birleşik olduğu için camın değişmesi ve aracın orda kalması gerekiyormuş. Şimdilik nazarlık olarak kalsın diyorum, çok da üstüne düşmemek lazım.

Artık gide gele akraba olduğumuz için Giulietta düşünen birkaç kişiyle ben ilgilendim. Zaten satış temsilcisi de benim arabayı gösteriyor her gittiğimde örnek olarak. :D

Bir 147 sahibi abimiz geldi 170lik Giulietta düşünüyormuş, onu bayağı kafaladım. Çok temiz bir arabası var cidden kilometresi de pek yok. Tek derdi 147'sini ucuza almaları. Onu hallederse Giu sahibi yapmış olacağız birini.

Bir Mito sahibi arkadaşı da forumla tanıştırdım. O da arabasına çok düşkün biri,yarın bir gün üye olur.

Son olarak da yeni Grand Cherokee çok güzel,özellikle beyazı. :)

Oğuz

Bu arada arabam için geleceğe dair planlar yaptım :

Xenon
Marşpiyel
Pedal takımı
Kapı altı logoları
Alfa Romeo yazılı aydınlatmalı kapı eşiği
Navigasyon

Yorumlarınızı bekliyorum.

egeozal1

Abi benim parçaları sordun mu acaba? :) Planlar çok güzel. :)

ozoozo

Oğuz umarım soruınlarını halledersin bir an önce pekte takma kafana,maşallah çok güzel araban.  :nazar:

Xenon benimde kafamda var eğer araştırırken falan birşeyler gözüne çarparsa haber edersen çok makbule geçer aynı şeyler marşpiyel ve pedal takımı içinde geçerli :) Kapı altı logoları için çok beklemene gerek yok sahibindende benim aldığım yerden alabilirsin,hatta fiyatı baya bir düşmüş halledebilirsin bir an önce :)

Oğuz

Abi benim parçaları sordun mu acaba? :) Planlar çok güzel. :)

Kardeşim plaka veya şase numarası sordular,bilmediğim için ne yazık ki.

Oğuz

Oğuz umarım soruınlarını halledersin bir an önce pekte takma kafana,maşallah çok güzel araban.  :nazar:

Xenon benimde kafamda var eğer araştırırken falan birşeyler gözüne çarparsa haber edersen çok makbule geçer aynı şeyler marşpiyel ve pedal takımı içinde geçerli :) Kapı altı logoları için çok beklemene gerek yok sahibindende benim aldığım yerden alabilirsin,hatta fiyatı baya bir düşmüş halledebilirsin bir an önce :)

Xenon işini 1-2 ay sonra düşünüyorum, uzun vadeli planlar hep. Logolar için link verebilirsen sevinirim. :)

Marşpiyel ve pedal takımını servisten alacağım onlar kesin. Düşünürsen buradan halledebilirim onları.

ozoozo

link burada oğuz,ben çok memnunum,fotoğrafları benim başlıkta var renkleri falanda 4-4 lük,fiyatıda düşmüş ben daha pahalıya almıştım :)

marşpiyel konusunda konuşabiliriz ilerisi için ancak pedal takımının fiyatı ne acaba ? Gaziantepte 400 lira yazmışlardı,sinirden kafayı yemiştim :)

agucba

Kapı altı logolarına bir türlü ısınamadım. Bana biraz "çakma" bir aksesuar gibi geliyor.

///////////////

Ormanci

İlk gördüğümde çok hoşuma gitmişti hatta hemen almak ve ön kapılara yapmak istedim. Ama sonra baktım her yerde çok dikkat çekecek falan...
O şekilde çok fazla dikkat çekmesini istemedim.

Bir yandan da halen düşünüyorum, çünkü ortalıkta çok yok, millet pek bilmiyor.
Apaçilerin de eline de çok düşmemiş :)

Bunun haricinde bir de bizim logo süper görünüyor yere yansıdığında.
Başka logolar bu kadar renkli olmadığından çok tekdüze duruyorlar.

Ormanci

Xenon
Marşpiyel
Pedal takımı
Kapı altı logoları
Navigasyon

Tecrübeyle sabittir,

- Xenon için hiç kitlerle falan uğraşmayın bence.

Direkt olarak farı açtırıp, xenon merceği taktırın. Hatta yapabiliyorsanız kendiniz yapın. Biraz daha ucuza gelebilir.
Orijinal balast ve ampullere neredeyse bir kit parası veriyorsunuz zaten (MTec veya Philips olduğu iddia edilen kitler 350-400 TL). Sıfır D2S balastın çiftini 400-500TL'lere bulabiliyorsunuz. 2 de ampul, 200 TL.
Hatta Balastları çıkma da bulabilme imkanınız var. Piyasada satılan çakma kitlerin balastlarına nazaran her şekilde daha iyidir bence. Çünkü Bosch, Hella falan oluyorlar. Diğerlerinin ne olduğu belli değil.

500 TL'ye yakın masrafı "çakma" xenon kitlere harcamaktansa, 1000TL'ye çıkıp orijinal xenon işine girişmek bence çok daha iyi, uzun ömürlü ve kaliteli...

Hatta farlarınız "bi-xenon" da olabiliyor bu sayede.

- Aydınlatmalı kapı eşiği yerine bence normalini alın eğer yoksa...
Yere vuran lazer logodan ziyade bana bu "çakma" geliyor asıl :)

- Pedallar güzel olur. Alfa logolu falan, baya hoş oluyorlar.

- Marşpiyel de tamam.

- Difüzör ve çift çıkış tavsiye ederim, arabanın görüntüsü değişiyor resmen.

- Navigasyona bence hiç gerek yok.
Akıllı telefonunuz varsa ona yükleyin bişey gitsin :)
iPhone'da iGo, Android'de Sygic, Tomtom falan iyidir.
Yoksa da Başarsoft haritası kullanan herhangi birşey olabilir. 100 TL'lere falan bulunabiliyordu galiba. Çok pahalı bişeye gerek yok.

Alper

Bence xenon yerine Osram Night Breaker Plus alın takın.
Hem çok daha ucuza daha net görüntü alırsınız.
Bende mercek takmış ve xenon kullanan birisi olarak xenonu söküp buna döndüm :)

Oğuz

link burada oğuz,ben çok memnunum,fotoğrafları benim başlıkta var renkleri falanda 4-4 lük,fiyatıda düşmüş ben daha pahalıya almıştım :)

marşpiyel konusunda konuşabiliriz ilerisi için ancak pedal takımının fiyatı ne acaba ? Gaziantepte 400 lira yazmışlardı,sinirden kafayı yemiştim :)

Sağ ol Özdemir siparişi verdim, açıkçası daha pahalı sanıyordum ben bunları o yüzden biraz kararsızdım. Ama gayet uygunmuş. :) Bir de su geçirmez değil mi bunlar ?

Oğuz

Xenon işini sadece görünüş için istiyorum açıkçası aydınlatmadan ziyade. O yüzden de yaptırmayacağım galiba, hem çok büyük masraf hem de muayene için bir sürü uğraş. Alper abi dediğin gibi Osramları arıyorum Koçtaş ve Tekzen'e baktım bir kaç yerde bulamadım. Bulursam alacağım onları.

Alper

Xenon işini sadece görünüş için istiyorum açıkçası aydınlatmadan ziyade. O yüzden de yaptırmayacağım galiba, hem çok büyük masraf hem de muayene için bir sürü uğraş. Alper abi dediğin gibi Osramları arıyorum Koçtaş ve Tekzen'e baktım bir kaç yerde bulamadım. Bulursam alacağım onları.
Ben You are not allowed to view links. Register or Login üzerinden satın aldım 90TL ye :(

Oğuz

Xenon
Marşpiyel
Pedal takımı
Kapı altı logoları
Navigasyon

Tecrübeyle sabittir,

- Xenon için hiç kitlerle falan uğraşmayın bence.

Direkt olarak farı açtırıp, xenon merceği taktırın. Hatta yapabiliyorsanız kendiniz yapın. Biraz daha ucuza gelebilir.
Orijinal balast ve ampullere neredeyse bir kit parası veriyorsunuz zaten (MTec veya Philips olduğu iddia edilen kitler 350-400 TL). Sıfır D2S balastın çiftini 400-500TL'lere bulabiliyorsunuz. 2 de ampul, 200 TL.
Hatta Balastları çıkma da bulabilme imkanınız var. Piyasada satılan çakma kitlerin balastlarına nazaran her şekilde daha iyidir bence. Çünkü Bosch, Hella falan oluyorlar. Diğerlerinin ne olduğu belli değil.

500 TL'ye yakın masrafı "çakma" xenon kitlere harcamaktansa, 1000TL'ye çıkıp orijinal xenon işine girişmek bence çok daha iyi, uzun ömürlü ve kaliteli...

Hatta farlarınız "bi-xenon" da olabiliyor bu sayede.

- Aydınlatmalı kapı eşiği yerine bence normalini alın eğer yoksa...
Yere vuran lazer logodan ziyade bana bu "çakma" geliyor asıl :)

- Pedallar güzel olur. Alfa logolu falan, baya hoş oluyorlar.

- Marşpiyel de tamam.

- Difüzör ve çift çıkış tavsiye ederim, arabanın görüntüsü değişiyor resmen.

- Navigasyona bence hiç gerek yok.
Akıllı telefonunuz varsa ona yükleyin bişey gitsin :)
iPhone'da iGo, Android'de Sygic, Tomtom falan iyidir.
Yoksa da Başarsoft haritası kullanan herhangi birşey olabilir. 100 TL'lere falan bulunabiliyordu galiba. Çok pahalı bişeye gerek yok.

Abi difüzör ve çift çıkış var araçta. :)

Xenon olayından vazgeçtim, onun yerine kaliteli bir halojen ampul alacağım.

İlhan abinin (Kakırman) araçta var pedallar ama ilginç bir şekilde logolar falan silinmiş, nasıl kullanıldıysa artık.

Navigasyonu forumdan bir abi yurtdışından getirtecekti, olursa zaten onu alacağım. :)

Oğuz

Ben You are not allowed to view links. Register or Login üzerinden satın aldım 90TL ye :(

Sahibinden'den alırsam 100 lira civarı ediyor H1+H7. İnternette ikisini 50-60 liraya alanları okumuştum sanki.