34 ALP 08 GT 2.0 JTS SS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Burak

1997 Gtv V6 TB

FB10ur

Herkese bayram hediyesi gibi geldi kaşların gitmesi :)

tolga_ozhan

Teşekkürler arkadaşlar.
Gerçekten böyle bence de iyi oldu :)

Veloce

Alıntı yapılan: tolga_ozhan - 10 Ekim 2013, 19:07:48
Teşekkürler arkadaşlar.
Bugün denk gelemedik sanyide, sen gitmişsin ben gelmişim belliki..  :)

tolga_ozhan

Alıntı yapılan: Veloce - 10 Ekim 2013, 19:11:00
Alıntı yapılan: tolga_ozhan - 10 Ekim 2013, 19:07:48
Teşekkürler arkadaşlar.
Bugün denk gelemedik sanyide, sen gitmişsin ben gelmişim belliki..  :)

Bende senden haber gelir mi diye beklemiştim. :)
İşim 3-4 saat sürdü ama akşam trafiğine kalmadan karşıya geçmek zorunda olduğum için ayrıldım.
Sen gideceğin herhangi bir zaman bana söyle, sırf muhabbetine gelirim yine.

Veloce

Alıntı yapılan: tolga_ozhan - 10 Ekim 2013, 19:29:00
Bende senden haber gelir mi diye beklemiştim. :)
İşim 3-4 saat sürdü ama akşam trafiğine kalmadan karşıya geçmek zorunda olduğum için ayrıldım.
Sen gideceğin herhangi bir zaman bana söyle, sırf muhabbetine gelirim yine.

Öyle yaparız bir dahakine  :serefe:

bugra

Hayırlı ugurlu olsun abicim. Fazlalıklar gittikçe güzellik dahada çıkıyor gibi ortaya.

tolga_ozhan

Alıntı yapılan: bugra - 11 Ekim 2013, 00:18:35
Hayırlı ugurlu olsun abicim. Fazlalıklar gittikçe güzellik dahada çıkıyor gibi ortaya.

Tekrardan teşekkürler Buğra.

Tolga033

Kaşsız daha yakışıklı olmuş. :) :nazar:

depeche101

Hayırlı olsun , eskiden beri takip ettiğim çok güzel bir GT . Kaşlar çıktıktan sonra daha güzel olmuş . Kazasız belasız keyifli sürüşler.   :nazar:

tolga_ozhan

Teşekkür ederim arkadaşlar.

tolga_ozhan

Bugün yine rahat durmadık ve bir kaç değişiklik yaptık.

1. Kaput üzerinde duran cam fiskiyeleri güneşten hayli kötü durumdaydı bunları plasti dip ile yeni gibi yaptık.

Öncesi

Sonrası

2. Elimiz değişmişken, lastik kısmı kopmuş ve alttan beyaz izi gözüken anteni de rengi solmuş kauçuk kısmı ile birlikte yeni gibi yaptık. Resmini çekmeyi umutmuşum.

Alıntı yapılan: Alfadanadam - 09 Ekim 2013, 21:05:29
Spoileri sök, difüzörü de mat siyaha boyat sonra gene geçin Cemal'le karşısına :)

3. Bülent Abi (Alfadanadam) birde böyle baksın diye arka difizörü mat siyah yaptık. :)

Bu eski piano black hali.

4. Arka stoplardaki siyah folyo kaldırıldıktan sonra altındam rengi nispeten solmuş bir yüzey ile karşılaşmıştım.
Bunuda yine plasti dip ile komle kırmızı yaptık. Turuncu sinyal yerleri hiç belli değil, stop tek renk duruyor ve aydınlatma kaybı neredeyse hiç yok.

Akşam AVM otoparkından genel bir görüş ile noktalayalım. Bayramdan sonra kısmetse arka spoiler değişikliği, gövde rengi park sensörleri ve sırdaki sıradaki haraketler ile devam edeceğiz.

sp4rc0

kaşların sökülmesi, arka stoplardaki siyah folyoların sökülmesi, harika olmuş  :yukari-ok: arka difüzör mat değil de hafif parlak yani orjinal plastik rengi olsa bence daha iyi olurdu. Bir de arka spoiler rengi acil değişmeli..
güle güle kullanın çok güzel araç :yukari-ok:
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Doğa Tosun

çok hoş olmuş çook :)

(aynı far bana da lazım stock gt farını nasıl o hale getirirz yada o farı nerden alırız buluruz kaça alırız bilgi alsam çok iyi olacak :) )
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

tolga_ozhan

Alıntı yapılan: Doğa Tosun - 12 Ekim 2013, 00:20:56
çok hoş olmuş çook :)

(aynı far bana da lazım stock gt farını nasıl o hale getirirz yada o farı nerden alırız buluruz kaça alırız bilgi alsam çok iyi olacak :) )

Farı orjinal mercekli olarak bulmak imkansız. Fakat şu an kullandığın farlara mercek takılabilir.Bende öyle yaptım zaten.
Bostancı sanayi'de dükkanı olan ve bir çok alfistinin tanıdığı İlker Kemal arkadaşımız başarılı bir şekilde yapabilir bu işi. Hatta kargo ile farlarını gönderip geri alan arkadaşlarda var sitemizde.

Sahibinden ilanı (ilandaki 156 Cemal Abi'nin 2.5)
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-alfaromeo-156-mercekli-far-113757570/detay/

tolga_ozhan

Alıntı yapılan: sp4rc0 - 12 Ekim 2013, 00:10:24
kaşların sökülmesi, arka stoplardaki siyah folyoların sökülmesi, harika olmuş  :yukari-ok: arka difüzör mat değil de hafif parlak yani orjinal plastik rengi olsa bence daha iyi olurdu. Bir de arka spoiler rengi acil değişmeli..
güle güle kullanın çok güzel araç :yukari-ok:

Teşekkürler.
Arka difizör zaten orjinal plastik görüntüsünde şu an. Çünkü plasti dip ile yapıldı boya değil.
Arka spoiler komple değişecek. O yüzden şimdilik ellemedim.

Veloce

Özellikle mat olsun diye mi yaptım bilmiyorum Tolga ama, biraz keyfini aldıktan sonra kırmızı far boyasını dene. Hem parlak olacak hemde senin istemediğin turuncu sinyal görünümü ortadan kalkacak. Orjinale en yakın görüntü o şekilde alınıyor. Geri dönüşüde çok basit, selülozik tiner :)

Edit: Parlak derken saydamda olacak yani içi görünecek orjinal gibi ;)

ozoozo

Böylede çok güzel olmuş ancak piano black daha iyiydi sanki yada denilen gibi normal  parlak  plastik renginde olabilirmiş , şöyle arkadan tam foto olursa bütün aracı kapsayan cinsten belki mat o şekilde güzel görünüyordur merak ettim :) tekrardan  :nazar:

tolga_ozhan

Alıntı yapılan: Veloce - 12 Ekim 2013, 00:32:29
Özellikle mat olsun diye mi yaptım bilmiyorum Tolga ama, biraz keyfini aldıktan sonra kırmızı far boyasını dene. Hem parlak olacak hemde senin istemediğin turuncu sinyal görünümü ortadan kalkacak. Orjinale en yakın görüntü o şekilde alınıyor. Geri dönüşüde çok basit, selülozik tiner :)

Edit: Parlak derken saydamda olacak yani içi görünecek orjinal gibi ;)

Stop boyası konusunda haklısın abi, daha mantıklı seçim olur.
Difizör ve bir kaç siyah plastik için uğramışken plasti dip'e, şunlarıda deneyelim diye yaptık stopları. Plasti dip'den dönmek daha kolay. Çekip çıkartıyorsun :)

Veloce

Bir süre sonra zaten yıpranır o zaman da dediği gibi denersin. Çok memnun kalacaksın ;)

Veloce

Alıntı yapılan: Veloce - 12 Ekim 2013, 00:38:50
Bir süre sonra zaten yıpranır o zaman da dediğim gibi denersin. Çok memnun kalacaksın ;)

tolga_ozhan

Alıntı yapılan: ozoozo - 12 Ekim 2013, 00:36:33
Böylede çok güzel olmuş ancak piano black daha iyiydi sanki yada denilen gibi normal  parlak  plastik renginde olabilirmiş , şöyle arkadan tam foto olursa bütün aracı kapsayan cinsten belki mat o şekilde güzel görünüyordur merak ettim :) tekrardan  :nazar:

Malzemesi plastik olan difizör'de piano black hoş durabiliyor ama fiber olunca aynı şeyi söyleyemem. Pek resimle olabilecek gibi değil. Canlı bakınca parçanın fiber olduğu sırıtıyordu. Bunu resimlere bakınca bende anlayamıyorum. Şimdi parlama kaybolduğu için yüzeyin engebesi de belli olmuyor.
Hazır spoileri değiştirmemişken onu yakın plan çekip koyarım, o da fiber olduğu için onda da belli oluyor anlatmaya çalıştığım.

ozoozo

Alıntı yapılan: tolga_ozhan - 12 Ekim 2013, 00:43:36

Malzemesi plastik olan difizör'de piano black hoş durabiliyor ama fiber olunca aynı şeyi söyleyemem. Pek resimle olabilecek gibi değil. Canlı bakınca parçanın fiber olduğu sırıtıyordu. Bunu resimlere bakınca bende anlayamıyorum. Şimdi parlama kaybolduğu için yüzeyin engebesi de belli olmuyor.
Hazır spoileri değiştirmemişken onu yakın plan çekip koyarım, o da fiber olduğu için onda da belli oluyor anlatmaya çalıştığım.

Sanırım anladım demek istediğinizi şuan ki görüntünüz bizim araçlardaki difizör gibi olmuş yani mat , plastik gibi göstermiş :)

tolga_ozhan

Alıntı yapılan: ozoozo - 12 Ekim 2013, 00:47:10

Sanırım anladım demek istediğinizi şuan ki görüntünüz bizim araçlardaki difizör gibi olmuş yani mat , plastik gibi göstermiş :)

;)
Zaten bu yüzden boyatmadım. Adı üstünde plasti dip. Yüzeyi plastik tabakası ile kaplıyor. Yani mesela cam suyu fiskiyesi nasıl duruyorsa aynı onun gibi plastik.

ozoozo

Alıntı yapılan: tolga_ozhan - 12 Ekim 2013, 00:50:04
Alıntı yapılan: ozoozo - 12 Ekim 2013, 00:47:10

;)
Zaten bu yüzden boyatmadım. Adı üstünde plasti dip. Yüzeyi plastik tabakası ile kaplıyor. Yani mesela cam suyu fiskiyesi nasıl duruyorsa aynı onun gibi plastik.

sağa,sola sıçramasını engelleyeceğimi bilsem ön tamponu bende plasti dip ile kaplayacaktım ancak vazgeçtim tek tek bazı yerleri gazete ile kapatmak gerek vs bayramdan sonra gmg de kaplatacağım.