Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 TZ 6197 / Giulietta Jtdm Sport Pack2

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfacan

You are not allowed to view links. Register or Login
Konfor olarak vogtland tavsiye edilmiyor, gerçek bir kullanıcı olarak sizin yorumunuz nedir? H&R ile arasında 300 Tl fark var.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konfor olarak eibach da tavsiye edilmiyor fakat uygun 2. el bulamadığım için vogtland a yöneldim . Özellikle eibach kullananlar arka tarafın ön taraftan daha fazla düştüğünü ve görsel olarak iyi olmadığından yakınıyorlar. Vogtland da böyle bir durum söz konusu değil.

Detay olarakta ;

Dizel veya benzinli , spor paket veya normal paket de ağırlık ve amortisör farklılıkları olduğundan  ; kullanılan spor yaya göre ön-arka taraf eşit düşmeyebilir . Bunu iyi araştırmak gerek .

Not :Spor yay takıp konfor aramamak lazım . :)

E.Ç.M. (MiTongin)

Al sana bbs volkan  :lol: ( driven34 garaj )

*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

wolkanku

aklımdaki giuliettaya ait yapılacak şeyleri %90 oranında tamamladığım için artık paylaşabilirim.

19" bbs'leri taktıktan sonra , spor 2 paket de olsa araç bana inanılmaz yüksek geldi, H&R distribütörü ile görüştüm ancak bayramdan sonra sipariş geçebiliriz dediği için eibach araştırma yoluna koyuldum, herhalde 150 civarında , farklı donanımlarda eibachlı giulietta fotoğrafı baktım, yabancı forumlar vs. derken, 18" jant + eibach bile bana göre yeterli çamurluk boşluğuna getirdiği için gözümü kararttım ve eibach yayların ve paşa tuningteki parlak siyah plastik difüzörün  siparişini geçtim, yaylar gelir gelmez taktırdım, ancak difüzör için aklımda başka bir plan vardı.

ardından parlak siyah olan difüzörü , mat siyah boyayıp , üzerine mat vernik atıp, montajını kendim bahçede, komşuların napıyor bu manyak bakışları altında yaptım.

ertesi gün de 2016 logo seti ve tablet pc geldi, direksiyon, ön arka logolar, jant göbekleri hepsi 2016 olarak güncellendi

tabletin montajı henüz bitmiş değil, kaba taslak fikir vermesi açısından 2 fotoğraf koyuyorum, ortadaki kapaklı göze monte etmeyeceğim, çünkü ergonomik değil, sürüş esnasında çok uzak kalıyor, özellikle hava çıkışlarının önünde ve biraz yukarısında olacak çünkü klima beni zaten çok çarpıyor, onu da biraz kesmesi benim açımdan faydalı.

herşey iyiydi güzeldi ama tabi ki egzos çıkışlarını yaptırmak artık farz olmuştu, 120 mm'lik kesik uçları , difüzör ile tam hizza olacak şekilde, sol aktif, sağ kapalı şekilde taktırdım ( 3 ay sonra muayene var sök-tak ile uğraşmak istemedim, o yüzden boru çektirtmedim)

ardından eve gelip güzelce bir yıkadıktan sonra genel görünüme bir göz atalım;

neredeyse sona gelmiştim ancak şu mat saten aynalar inanılmaz gözümü tırmalıyordu. sağolsun veloce volkan ayna kapaklarını ayarladı ve araçla aynı renkteki opak siyah aynalarıma kavuştum.
veloce önünde bir kaç poz;

hoşuma giden bir kaç kare;
bu fotoda bagajda orjinal yaylar ve 12kg köpek maması var extra ağırlık olarak :)

benim için bu giulietta neredeyse tamamlanmıştır, geri yazılım ve bixenon farlar kalıyor, yazılım yerine racechip de yapabilirim ama temmuz ağustos ayında bunları yapmayacağım kesin, biraz sağa sola tatile vs. gidip, sanayi yüzü görmeden tatilin keyfini çıkartmak istiyorum :)

beğenen, beğenmeyen, yardımı geçen, fikir veren tüm arkadaşlarıma buradan da teşekkürü borç bilirim.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

E.Ç.M. (MiTongin)

Egzozsuz resimleri görünce gozlerim  :o oldu. Sonra görünce rahatladim  :lol: bir arkadasimiz racechip ultimate satıyordu. Tam senlik bence. Durumları bilmiyorum ama  :-[ tekrardan eline koluna sağlık. Benimde oh bitti diyeceğim gunler gelir insallah  :serefe:
*Smiles per gallon*

ku2

Güzel olmuş arkası.. Benim de yaptırmam lazım çift çıkış ve diff.. Bence yaylarla güzel durmuş.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Kaan

Gercekten butunuyle cok hos. Ozellikle egzos uclarinin buyuklugu cuk oturmus. Yeni logolar arabanin havasini tamamen degistirmis. Artik gule gule kullan :)
Ayrica bir sorum olucak. Jant gobekleri ve on arka yeni logolari nereden temin ettin. Orjinal mi resimlerden anlayamadim ama kalitesi cok iyi geldi bana. En azindan benim aldiklarimdan iyi :) Bir link vs. varsa paylasabilir misin. Eminim hem bana hem de bircok kisiye yardimi olacaktir.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 hayal
5 duyu
6.his

ucarozcan

Ben egzoz jant uyumuna bayıldım. Birde ikinci çıkış aktif olunca şahane.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Resim çok şekil.

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

wolkanku

Gercekten butunuyle cok hos. Ozellikle egzos uclarinin buyuklugu cuk oturmus. Yeni logolar arabanin havasini tamamen degistirmis. Artik gule gule kullan :)
Ayrica bir sorum olucak. Jant gobekleri ve on arka yeni logolari nereden temin ettin. Orjinal mi resimlerden anlayamadim ama kalitesi cok iyi geldi bana. En azindan benim aldiklarimdan iyi :) Bir link vs. varsa paylasabilir misin. Eminim hem bana hem de bircok kisiye yardimi olacaktir.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

orjinal almadım, bu jantlar üzerinde orjinal nasıl duracak vs, riske girmedim o yüzden linkteki seti sipariş ettim

önce bazı şeyleri deneyip, ardından orjinalini alıyorum, mesela ön arka logo dediğiniz gibi gerçekten aracı epey değiştiriyor, ama siyah renkle uyumsuz olsa, boşu boşuna orjinal parçaya bir dünya para ödemiş olacağım.
bu logolar biraz solunca, mutlaka gidip orjinalini alırım zaten.

beğendiğinize sevindim.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

Güzel olmuş arkası.. Benim de yaptırmam lazım çift çıkış ve diff.. Bence yaylarla güzel durmuş.

yaptır abi , görüntüyü epey değiştiriyor açıkçası.

plastik difüzör para değil, egzoscular öpüyor sadece..onu da ankarada, istanbuldan daha uyguna halletirebilirsin gibi.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Volk02

Engin abi bu düşükşük tam kıvamında mı olmuş oluyo. Malum yay şart bugün sipariş geçicem :)
La Meccanica Delle Emozioni 🏁

TRSemih

19'larla 120'lik uçlar birbirini çok güzel tamamlamış. Yaylardan sonra jantlar muazzam görünüyor. Saten kapakları çıkartıp gövde rengi siyaha dönen dünyada tek olabilirsin :)  Tek eleştirim ayna kapağına. Krom kapak deneyebilirdin aslında. Hareketsiz kalmış gibi o bölge. Bir şeyler eksik sanki. Bilemedim.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

wolkanku

Engin abi bu düşükşük tam kıvamında mı olmuş oluyo. Malum yay şart bugün sipariş geçicem :)
H&R sipariş vereceksen bayram sonrasında sipariş alıyorlar.
montaj dahil 1000 TL civarına geliyor.

x-treme tuning bursa da, stokta eibach vardı, havale ile bedava kargo ile 550 liraya alıp 100-150 tl arasında montaj yaptırabilirsin

aradaki fark sadece 0,5 -1 cm civarı. h&r daha çok düşürüyor.
h&r 'lı giulietta kullanmadım  You are not allowed to view links. Register or Login baya konforlu olduğunu söylüyor, zira spor paket 2 li aracımda 18" ve standart janta göre , 19 + eibach kıyası yaparsam, yoldaki engebelerde eibach ile daha konforluyum diyebilirm, sadece derin çukur ve tümseklerde daha fazla darbeyi hissediyorum bu da 35 yanaklı 19 lastikten kaynaklı. 18" de böyle bir problem olmayacaktır.

zaten çok düşürmesi taraftarı da değilsiniz, eibach alıp geçin derim.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

19'larla 120'lik uçlar birbirini çok güzel tamamlamış. Yaylardan sonra jantlar muazzam görünüyor. Saten kapakları çıkartıp gövde rengi siyaha dönen dünyada tek olabilirsin :)  Tek eleştirim ayna kapağına. Krom kapak deneyebilirdin aslında. Hareketsiz kalmış gibi o bölge. Bir şeyler eksik sanki. Bilemedim.

semih audi dışındaki premium markalara bak, özellikle italyanlara bak, lambo, ferrari, maserati.. hiç birinde gövde renginden farklı ayna kapağı sunulmuyor.  audide s ve rs serilerinde sunuluyor.

ne mercedes, ne bmw asla böyle bir uygulamaya gitmiyor. zira giulia QV bile gövde ile aynı renk aynalar. eğer matah bir şey olsaydı mutlaka giuliada da kullanırlardı diye düşünüyorum.

diyeceğim odur ki, ayna kapağı bana göre tamamen aksesuar satıp para kazanmak amaçlı yapılmış, aracı düşük sınıf gösteren gereksiz bir detay. (karbon ayna kapağı diyecek isek o bambaşka bir dünya, arabayı resmen olduğundan pahalı gösteriyor)

mat sateni çıkartıp krom hayatta takmam, araç direk ticari sınıfına düşüyor.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Volk02

Volkan abi teşekkürler detaylı cevap için :)

Jantlarım 19 olsaydı eibach alıcaktım
18 olduğu için h&r da karar kıldım. Tabi Sercan Keklik in aracını da inceledim karar verirken. Velhasıl bayramdan sonra yaylanalım madem :)

Kaan

orjinal almadım, bu jantlar üzerinde orjinal nasıl duracak vs, riske girmedim o yüzden linkteki seti sipariş ettim

önce bazı şeyleri deneyip, ardından orjinalini alıyorum, mesela ön arka logo dediğiniz gibi gerçekten aracı epey değiştiriyor, ama siyah renkle uyumsuz olsa, boşu boşuna orjinal parçaya bir dünya para ödemiş olacağım.
bu logolar biraz solunca, mutlaka gidip orjinalini alırım zaten.

beğendiğinize sevindim.

Çok sağol cevabın için. Teşekkür ederim. Senin aldıkların ile kendi siparişlerim arasındaki kalite farkını görmüş oldum. Yeni logolar siyah ile çok uyumlu. Hele ki boya üzerinde toz vs. yoksa çok daha çekici duruyor. Ben de senin logoların bir tık alt kalitesini almıştım ve ona rağmen güzel görünüyor ancak orjinalini bulmak biraz sıkıntılı ziraa ülkede yok şuan :) Eğer ilerleyen zamanda orjinal bulamassam yine eski tip orjinal logolara döneceğim.
Ayrıca ayna kararın çok isabetli. Özellikle siyahta gövde rengi çok daha güzel duruyor. Kendi adıma kaliteyi daha yukarı çektiğini söyleyebilirim.
1 hayal
5 duyu
6.his

OğuzCanAlantor

E.Ç.M. (MiTongin)

tecrübeler sunulmuş ne güzel. Top sende ;)
*Smiles per gallon*

Volk02

Aşmış

Sanırım biz dün bir süre önlü arkalı gittik caddede :) Bu arada giu yakıyordu  :yukari-ok:
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

balesanist

semih audi dışındaki premium markalara bak, özellikle italyanlara bak, lambo, ferrari, maserati.. hiç birinde gövde renginden farklı ayna kapağı sunulmuyor.  audide s ve rs serilerinde sunuluyor.

ne mercedes, ne bmw asla böyle bir uygulamaya gitmiyor. zira giulia QV bile gövde ile aynı renk aynalar. eğer matah bir şey olsaydı mutlaka giuliada da kullanırlardı diye düşünüyorum.

diyeceğim odur ki, ayna kapağı bana göre tamamen aksesuar satıp para kazanmak amaçlı yapılmış, aracı düşük sınıf gösteren gereksiz bir detay. (karbon ayna kapağı diyecek isek o bambaşka bir dünya, arabayı resmen olduğundan pahalı gösteriyor)

mat sateni çıkartıp krom hayatta takmam, araç direk ticari sınıfına düşüyor.

Düşük sınıf gösteren gereksiz detay ☹️
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

Sercan Keklik

Jantlar ve camlarda simsiyah bekliyoruz
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

wolkanku

Düşük sınıf gösteren gereksiz detay ☹️

şahsi fikrimdir.

mesela yeni clio da "kişiselleştirilebilirlik"e vurgu yaparak piyasaya sürülen "arabalardan" birisi. bakın otomobil demiyorum, otomobil demek için daha çok fırın ekmek yemesi lazım.
bu kişiselleştirilebilirlikte ayna kapakları ve şeritler vs. var. çok basit ucuz maliyetli parçalar, düşük sınıf araçlara aksesuar olarak konuluyor, o şekilde satılmaya çalışılıyor bana göre.

fikir edinmek isterseniz, açıp mercedes bmw maserati görsellerini aksesuar kataloglarını biraz inceleyin. genellikle karbon ya da parlak siyah kapaklar ve aksesuarlar görürsünüz.
bugüne 145'ten 159'a kadar alfa romeo ürün gamında da ayna kapağı detayı kullanılan otomobil sayısı çok azdır.
breraya bakın, opsiyonel olarak bile yok, 8c ye bakın gövde rengi, 4c'ye bakın (koshi üretimi aftermarket carbonları var). diyeceğim odur ki, premium otomobillerin hiç birisinde böyle ucuz gösteren parçalara yer yoktur.

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

Jantlar ve camlarda simsiyah bekliyoruz

cama film yaptırmayacağım, çünkü polisin çevirmeyi sevdiği araçlar hatchback ve modifiyeli arabalar.
ilk baktığı cam filmi, ikincisi egzos.
ikisi de olmayacak, kafam rahat bineceğim.

jantları 2 tık koyu yapacağım, ancak plastidip değil ve o kadar koyu hiç değil.
aşağı yukarı şöyle bişey;
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ku2

Saten ayna jantlarla daha güzel durur bence.

Paşa tuning arka difüzör şu herhalde..
Fiyat gayet makul..
Peki bunu mat veriyorlar mı Volkan..? Seninki piano siyahtı diye sen mat yaptın. PLlastidip ile..?
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

wolkanku

Saten ayna jantlarla daha güzel durur bence.

Paşa tuning arka difüzör şu herhalde..
Fiyat gayet makul..
Peki bunu mat veriyorlar mı Volkan..? Seninki piano siyahtı diye sen mat yaptın. PLlastidip ile..?

bunu mat vermiyorlar abi, parlak siyah veriyorlar ama beyaz araçta parlak siyah sırıtmaz.
siyah araçta çok kötü olacağı için ben direk boyadım.
motipin normal mat siyah boyasıyla boyayım, üstüne de mat vernik attım.
plastidip de yapılabilir ama elimde yoktu.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia