Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

'34 UC 8741 / 147 Azzurro gabbiano

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Murad

You are not allowed to view links. Register or Login
:yukari-ok:

Phaton un led sayısı aşırı fazla olan ampulleri var abi . Bende alıcam , ayrıca plaka ışıklarına da  girişçem  :) Belki ilerde sisleride değişebilirim  :)
Kardeşim valla bunları taktım ama bende daha güçlüsünü bulursam alacağım. Sen alacağın zaman haber ver bana da alalım. Ben arka aydınlatma ve plakalık içinde alıcam. :)

Murad

Abi aldigin ledin markasini, gucunu falan yazar misin soket tipini. Kenara nit edeyim zira aklimda olan islemlerden birisi.
Sana da hayirli olsun hem egzoz hem far ampulleri hem de ic ayrinlatma :)

Bizim tavan ampullerinin üzerinde kodu 12v 10w n3x diye yazıyordu fakat zaten tavan ampulleri sanırım birçok araçta aynı. Çünkü daha sonra aldığım ledlerde tavan lambası için dediğimde hemen verdiler. Fakat Ercanın dediğine çok iyi diyorlar bende onlardan alıp değiştireceğim.

universeee

Photon markasını biliyorum ben de zaten ama memnun kalmadığın güç seviyesini bileyim ki ben direkt olarak onun üzerinden başlayım tercih etmeye diye soruyorum :)

iPad 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

Murad

Photon markasını biliyorum ben de zaten ama memnun kalmadığın güç seviyesini bileyim ki ben direkt olarak onun üzerinden başlayım tercih etmeye diye soruyorum :)

iPad 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
İnan bana bu en son aldığımın güç seviyesini bilmiyorum ama yarın bakar yazarım.

universeee

Yok yaw zahmet etme hic. Bana bir referans seviyesi yazdin sonucta ben onun uzerinden hareket ederim. Daha guclusunu alip memnun kalirsan direkt onun bilgilerini yazarsin ;) Sagolasin...

Murad

yok yaw ne zahmeti. Yarın akşam eve dönerken bakarım neymiş bende merak ettim şimdi. :)

fatihmehmet

Murat abi maliyeti ne oldu size? Önceki konuda da gormuştum ses gercekten cok tok ve rahatsız etmeden zevk veriyor. Maşallah  :nazar:
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Murad

Murat abi maliyeti ne oldu size? Önceki konuda da gormuştum ses gercekten cok tok ve rahatsız etmeden zevk veriyor. Maşallah  :nazar:
Kardeşim çok önemli birşey değil. Ben son susturucuyu söktürdüm birde yeni egzoz ucu taktırdım. 70 lira gibi bir rakam tuttu.

mahoretti

yüksek devirde ve hızda nasıl oldu ses ? içerisi rahatsız oluyor mu ?

Murad

yüksek devirde ve hızda nasıl oldu ses ? içerisi rahatsız oluyor mu ?
Bu hafta Ercan kardeşimle buluştuk o da test etti. Camlar kapalıysa içeri ses neredeyse hiç gelmiyor.
Yüksek devirde de zaten bizim motordan çıkan ses egzozu bastırıyor. Kükrüyor motorlarımız maşallah :D
Zaten çıkarttığı ses bir bağırma değil tatlı bir hırıltı

Murad

Yok yaw zahmet etme hic. Bana bir referans seviyesi yazdin sonucta ben onun uzerinden hareket ederim. Daha guclusunu alip memnun kalirsan direkt onun bilgilerini yazarsin ;) Sagolasin...

Evren merhaba,
Ben tavan lambalarını tekrar değiştirdim. Eski taktığım beyazlardan memnun kalmamıştım.
Mtec marka 8 ledli 6000k Tavan ampullerinden aldım. Çifti 25 tl idi. Harika bir ışık verdi
Ayrıca daha önce plaka lambasına yine beyaz led takmıştım fakat arıza ışığı yakmıştı.
Onları da photon marka yine 6000k ledler ile değiştirdim onunda çifti 25 liraydı ve arıza ışığı yakmıyor bilgine.
Cevap biraz geç oldu ama yeni aklıma geldi kusura bakma.

universeee

Evren merhaba,
Ben tavan lambalarını tekrar değiştirdim. Eski taktığım beyazlardan memnun kalmamıştım.
Mtec marka 8 ledli 6000k Tavan ampullerinden aldım. Çifti 25 tl idi. Harika bir ışık verdi
Ayrıca daha önce plaka lambasına yine beyaz led takmıştım fakat arıza ışığı yakmıştı.
Onları da photon marka yine 6000k ledler ile değiştirdim onunda çifti 25 liraydı ve arıza ışığı yakmıyor bilgine.
Tamam abi muhtesem cevap. Gec degil zaten daha vaktim var benim biraz daha para harcamak icin :)

Tapatalk

Murad

Geçen hafta yağmur ve çamurun azizliğine uğrayan oğlum bir haftadır leş gibi bir halde duruyordu.
Özellikle yıkatmayıp hafta sonu kendim ellerimle tertemiz yapayım dedim. Yordu ama insanın kendi temizlemesi büyük keyif veriyor. Ayrıca Ercan (alfacan) kardeşimin önerisi ve bilgilendirmesiyle boğaz kelebeğimizi resetledik. 1. viteste kalkarken (25 litre /100 km) olarak açılan yol bilgisayarı anlık yakıt tüketim değeri (20 litre / 100 km) civarına indi içim rahatladı. :) Sanırım 500 km civarı bir kullanımdan sonra daha da düşüyormuş. İşlemler gerçekten çok kolay olmasına rağmen servise gitmeden insanın aracına birşeyler yapabilmesi büyük bir haz veriyor. Ercan'ım @alfacan tekrar teşekkür ederim.

Murad

Evren merhaba,
Tamam abi muhtesem cevap. Gec degil zaten daha vaktim var benim biraz daha para harcamak icin :)

Tapatalk
Tamamdır, umarım yararı dokunur. En kısa zamanda gece resimlerini çekip paylaşacağım. Birkaç proje daha var üzerinde çalıştığım  (Far karartma, vites çubuğu kısaltma, spoiler, cam filmi, kaliper kapakları, ön italyan tip plaka vs.) hepsini bitirip resimleri yakın zamanda paylaşacağım.

blackpearl

abicim ellerine sağlık çiçek gibi olmuş valla :)

bu arada boğaz kelebeğini nasıl resetledin? nedir ne değildir? ne işe yarar? bilgi verebilir misin?
2005 MKII 147 Nero Metallico Jarama 06/2012-09/2014
1996 PHI GTV 2.0 V6 TB Rosso Proteo 09/2017-10/2019
2005 MKII 156 Grigio Luce Di Amalfi 02/2020 -

Murad

abicim ellerine sağlık çiçek gibi olmuş valla :)

bu arada boğaz kelebeğini nasıl resetledin? nedir ne değildir? ne işe yarar? bilgi verebilir misin?
Uzun olduğundan özelden yazdım sana kardeşim.

alfacan

Ellerine sağlık abi süper olmuş araba  :yukari-ok:

Murad

Ellerine sağlık abi süper olmuş araba  :yukari-ok:
Eyvallah kanka valla sabah sabah rüyama girdi gittim temizledim. Leş gibiydi :)
Sayende boğaz kelebeği işini de çözdük devir 850  :kahve:

Murad

Bugün sabah saat 09:00 da afyonumuzu serviste patlattık.
Sağolsunlar Fırat usta ve Serdar usta günlerini komple benim aracıma ayırarak sohbet muhabbet derken akşam saat 17:00 kadar uğraştılar. Her ikisi de hem esnaflıkları hem de ustalıklarıyla gönlümü bir kez daha fethettiler. Özellikle kaliper kapaklarını oldurabilmek için 2 saate yakın uğraştı Serdar usta. Fırat'ın ustalığına zaten söylenecek kelime yok süper zanaatkar. Buradan her ikisine de sonsuz teşekkür ederim.
Yapılanlar;
Komple triger ve bilyaları set değişimi,
V kayış ve bilyaları set değişimi,
Varyatör tamiri,
Sibop kapak üst contası,
Yeni yedek su deposu,
Sızdıran karter tıpası değişimi,
Motor yağı değişimi,
Şanzıman yağı,
Yağ filtresi,
Hava filtresi,
Polen filtresi,
Antfiriz,
Kaliper kapakları montajı,
Vites boşluğu tamiri,
Kapanmayan bagaj kapağı tamiri,
Ve daha ıvır zıvır birçok iş.

alfacan

universeee

Abi arabayı baştan yaratmışsınız ne yaptınız öyle yaaa  :D

Gouki

Murad

harika olmuş  :kahve:
Eyvallah kardeşim. Haftaya senin kaliperleri yapıyoruz hazır ol :)

blackpearl

Çiçek olmuş Murad abi :) iyi günlerde kullanılsın :)

Bu arada vites çanağı tamirinden sonraki değişimleri yazabilir misin?
2005 MKII 147 Nero Metallico Jarama 06/2012-09/2014
1996 PHI GTV 2.0 V6 TB Rosso Proteo 09/2017-10/2019
2005 MKII 156 Grigio Luce Di Amalfi 02/2020 -

Murad

Abi arabayı baştan yaratmışsınız ne yaptınız öyle yaaa  :D
Yaza girerken şu ağır bakım işlerini atlatayım dedim :)
Kaliperler de beklediğimden çok daha iyi oldu cam filmini de yapınca araç bambaşka bir boyuta geçti :)