Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 US 8622 / Alfa 159 1.9 Jtdm Distinctive+ / Yine yeniden, ilk aşkla...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Doğa Tosun

senin yerinde olsam malum güne kadar uyuyamazdım :D harika olacak, bu renk dışında TI paket sevmiyorum, sadece bu renge yakıştırıyorum  :nazar:

abi bu arada eski 159'un ile donanım farklarını ve özellikle Q-Tronic'ten hiç bahsetmiyorsun. Nasıl sence, alışabildin mi? Başarılı buldun mu daha doğrusu
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
senin yerinde olsam malum güne kadar uyuyamazdım :D harika olacak, bu renk dışında TI paket sevmiyorum, sadece bu renge yakıştırıyorum  :nazar:

abi bu arada eski 159'un ile donanım farklarını ve özellikle Q-Tronic'ten hiç bahsetmiyorsun. Nasıl sence, alışabildin mi? Başarılı buldun mu daha doğrusu

valla gerçekten uyuyamıyorum, telefonuma kayıtlı stromboli ti fotolarına bakıyorum vs. , bir an önce kavuşabilmek için You are not allowed to view links. Register or Login 'i darlıyorum , bıktı benden, o da bir an önce olsun istiyor artık  :lol:

eski 159 ile kıyaslarsak;

eski 159'umda manuel koltuklar vardı, bunda elektrikli koltuklar var ; elektrikli koltuklar en dip noktada bile çok yüksek, ilk oturduğumda dumur oldum ama baldır desteğini çok hafif kaldırıp sırtlığı biraz daha arkaya doğru konumlandırırsam doğru sürüş pozisyonunu rahatça bulabiliyorum.

bu 159'umda katlanır ayna var, olmayışına o kadar alışmışım ki genellikle katlamadan bırakıyorum, zira arabayı aldığımdan beri toplam 15 kere falan marş basıp bir yerlere gittim, genelde otoparkta yattığı için kapatmıyorum aynaları.

bunun içini siyah oluşu beni çok daha memnun ediyor ve ileriye dönük projelerim için daha güzel bir taban oluşturuyor, ti direksiyon, ti topuz, alcantra tavan vs. derken içeride uyum yakalamak daha kolay.

sürüş olarak bu otomobil eski 159'uma göre daha tok geliyor, neden bilmiyorum, belki model yılından dolayı olan yalıtım farkı, belki hiç yay takılmamış süspansiyon , bilmiyorum ama powerflexli 159'uma göre çok daha sağlam bastığını düşünüyorum. 19" ti 'dan sonra ne değişecek göreceğim, belki yolu ve yoldaki engebeleri daha çok hissedeceğim için bu durum eksi yöne gidebilir.

Qtronic ilginç bir şanzıman açıkçası, görüşüm kesinlikle pozitif. Ancak bazı yerlerde deviri fazla yüksek tutuyor , o da sanırım bir anda gaza abanırsam hızlıca uzayabilmek için, ki ayağımı milimetre oynatsam öne atlıyor, vites değişimlerinde de devir düşmediği için ara hızlanmalar daha keyifli. manuelde ne kadar hızlı vites değiştirirsen değiştir, devir düşmesi ve öne yığılma kaçınılmaz.

Qtronic manuele göre , istanbul trafiğinde gerçekten de tam 1 litre fazla yakıyor. zira 2 litre fazla da yaksa o rahatlığa değer. yıllarca eziyet çekmişim onu anladım.

Sonuç olarak doğru seçim yaptığıma çok eminim, çıkabilecek olası arızaları ( şarj dinamosu, cam krikoları vb. ) ve yüksek parça fiyatlarını baştan kabullenerek aldım. Bu keyfi bana verebilecek başka otomobiller için zaten en az 15-20 bin tl fazla vermem gerekiyordu, o parayı versem de hiç birisi bu kadar estetik olmadığı gibi , her yanımdan 159 geçişinde gözüm kalacaktı  :'(
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

erdem1904

Güzel karşılaştırma olmuş... Ellerine sağlık... Takıldığım nokta elektrikli koltuğun normalinden daha yüksek olması. Bana normal koltuğu da fazlasıyla yüksek geliyordu :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

admin

Elektrikli koltuklar, mekanizmadan dolayı biraz daha yüksek oluyorlar. Ve bir de açılır tavan olunca, manüel ayarlı ve açılır tavan olmayan aynı marka ve modele göre yaklaşık 2-4 cm daha az baş mesafesi olmakta, sürücü konumu daha yüksek olmakta.
Her güzelliğin var bir eksisi.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

wolkanku

Elektrikli koltuklar, mekanizmadan dolayı biraz daha yüksek oluyorlar. Ve bir de açılır tavan olunca, manüel ayarlı ve açılır tavan olmayan aynı marka ve modele göre yaklaşık 2-4 cm daha az baş mesafesi olmakta, sürücü konumu daha yüksek olmakta.
Her güzelliğin var bir eksisi.

allahtan bu arabada sunroof yok.
mk2 156'ımda sunroof vardı, ufak tefek çıtırtılar sebebiyle hiç sevmemiştim ve bir daha asla sunrooflu araba almam demiştim. Giulietta'ya kadar tüm arabalarımı sunroofsuz seçenekler içinden seçtim, giuliettada spor pakette cam tavan şart diyip aldım, aldığım güne lanet ettim, neler yaptım, tüm arabanın içini boya naylonlarıyla kapatıp komple tavan mekanizmasını temizledim, würthün gres yağı ile yağladım vs, asla sesi kesilmedi.
Bu arabayı görmeye gittiğimde sunroofsuz olmasına nasıl sevindiğimi anlatmam mümkün değil  :haydi:

2 tecrübeden sonra, kimse bana cam tavanlı, sunrooflu vs. araba aldıramaz. istediği kadar ferah dursun.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Serhat59

allahtan bu arabada sunroof yok.
mk2 156'ımda sunroof vardı, ufak tefek çıtırtılar sebebiyle hiç sevmemiştim ve bir daha asla sunrooflu araba almam demiştim. Giulietta'ya kadar tüm arabalarımı sunroofsuz seçenekler içinden seçtim, giuliettada spor pakette cam tavan şart diyip aldım, aldığım güne lanet ettim, neler yaptım, tüm arabanın içini boya naylonlarıyla kapatıp komple tavan mekanizmasını temizledim, würthün gres yağı ile yağladım vs, asla sesi kesilmedi.
Bu arabayı görmeye gittiğimde sunroofsuz olmasına nasıl sevindiğimi anlatmam mümkün değil  :haydi:

2 tecrübeden sonra, kimse bana cam tavanlı, sunrooflu vs. araba aldıramaz. istediği kadar ferah dursun.
Sunroof konusunda düşüncelerinize +1

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

agucba

Kızımız için cam tavan ve aydınlık olmasını çok istesem de Giulietta'yı alırken cam tavansız model seçmemin nedeni, açılır tavanlar ile ilgili olarak devamlı okuduğum olumsuz yönleri.

Almanya'da iken sahip olduğumuz 280 SE'nin elektrikli metal açılır tavanı vardı ve çok seviyordum. Ancak o zamanlar için dünyanın en iyi otomobili olsa da tavanı zaman zaman tam kapanmamakta ısrar ediyordu ve hafif de olsa elle biraz takviye etmek gerekiyordu.

Bunun aynısı idi.

Rahatsızlık verirse Mercedes fotoğrafını kaldırabilirim.  ;)

///////////////

hi_cazz

Bende tam tersini düşünüp cam tavan ya da sunroof suz araba düşünemiyorum. Benim için olmazsa olmaz bir donanım gibi.

Giulia Q'de seçeneği bile yok ilerde almak istesem onu mecbur tavansız almak gerekecek

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

wolkanku

Bende tam tersini düşünüp cam tavan ya da sunroof suz araba düşünemiyorum. Benim için olmazsa olmaz bir donanım gibi.

Giulia Q'de seçeneği bile yok ilerde almak istesem onu mecbur tavansız almak gerekecek

giulia Q çok güzel düşünülmüş bir otomobil bence :)
rijitliği bozduğu için, arabaya ekstra ağırlık kattığı için sunroof koymamaları da takdire şayan :rock:
abuk subuk parlak ayna kapakları falan da yok, veloce versiyonu da inşallah sunroofsuz gelir de 2020 gibi alırken hiç düşünmek zorunda kalmam :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Doğa Tosun

Benim ilk arabam sac sunrooflu E36 idi. Aldigimda hicbir sikintisi yoktu, ben de hep acık birakiyordum. Birgün açılmadi. Sunroofcuya gittim içinden reflektòr parçaları topladık. Manyağın biri icine atmis. 300 tl ye düzeldi ve birdaha tık demedi. 147'm sunroofluydu, hicbir problem olmadi. 159'un sunroofunda da 8 senedir ne bir tık sesi duydum ne baska birsey. Biraz şans işi sanirim  :nazar:

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

wolkanku

Benim ilk arabam sac sunrooflu E36 idi. Aldigimda hicbir sikintisi yoktu, ben de hep acık birakiyordum. Birgün açılmadi. Sunroofcuya gittim içinden reflektòr parçaları topladık. Manyağın biri icine atmis. 300 tl ye düzeldi ve birdaha tık demedi. 147'm sunroofluydu, hicbir problem olmadi. 159'un sunroofunda da 8 senedir ne bir tık sesi duydum ne baska birsey. Biraz şans işi sanirim  :nazar:

hiç bir işimi şansa bırakmam   8)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

admin

Giulia Q'da cam tavan olmamasının nedeni fazladan ağırlık ve ayrıca fazladan olan ağırlık nedeni ile ağırlık merkezini yukarı kaydırması. Q, tamamen sporcu kimliğe sahip.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

hi_cazz

Giulia Q'da cam tavan olmamasının nedeni fazladan ağırlık ve ayrıca fazladan olan ağırlık nedeni ile ağırlık merkezini yukarı kaydırması. Q, tamamen sporcu kimliğe sahip.

Kesinlikle katılıyorum yapılmamasının nedeni var. Benimkisi sadece istek.

Doğa Tosun

hiç bir işimi şansa bırakmam   8)
sifir alinip iyi bakilirsa yada 2. El alinirken kontrol edilirse sorun olacagini hic sanmiyorum. Insanlar yagmurda su almiyor diye, tozda ruzgarda bisey olmaz deyip aciyor. Belirli araliklarla temizlenmesi gerektiginden de bihaber.  Sonra bozuluyor

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

hkmtctnky

Sunroof banada olmazsa olmaz gibi geliyor. Özellikle 159 gibi araçlarda..
147'imde de geride bıraktığımız 5-6 ay da cıt ses duymadım sunrooftan. :)
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
'06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
'05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Renault Clio 1.6 BVA
------------------------------------------------
'09 AlfaRomeo MiTo 1.4tJet (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'09 Fiat 500 1.4 Lounge (Bianco Gioioso)

hi_cazz

205 için konuşmak erken ama 159dada tek şikayetim fitil eskimesiydi. Tıkırtı, ses, mekanik hiç problem yaşamadım.

wolkanku

ilk etap bitti:)
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Cumartesi ti marşpiyeller takılıyor.

Bu süreçte nazımı kaprisimi çeken Sercana ayrı bir teşekkür hazırlayacağım:)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

Arkadaş ne diyim ya. Gördükçe içim gidiyor sürekli. Çok güzel olmuş. Güle güle kullan.

Serhat59

Maaşallah çil çil ti jantlar. Lastik ve çamurluk aralığı da tam istediğiniz gibi olmuş sanki. Güle güle güzel günlerde keyifle sürün inşallah. Böyle güzel olduğunu görünce hem içim gidiyor hem de apayrı mutlu oluyorum. Maaşallah tekrardan.

wolkanku

Jantları detaylı yıkıyorum:)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Serhat59

Ellerinize sağlık, satılık ilanlarda çamurluk ti logolar vardı artık satılık değillerdir herhalde, onlar da zamanını bekliyordur

mehmet_QV

Güle güle kullan Volkan, bence 159 a en çok yakışan jant bu. Bu arada lastik olarak ne taktın?
2011 Giulietta 1.4 Multiair Distinctive

h.t

Güle güle kullanın , hayırlı olsun . Ti jantlar çok güzel olmuş :clover:

Sunroof konusunda bende şanslılardanım demekki. Cla daha yeni bişey diyemeyeceğim , 147'm sunroofluydu tık ses yok , giu 120 bine geldi tık ses yok , şirket arabam i30 da sunrooflu ama öyle böyle sunroof değil hayvan gibi bir açılan tavan var ve ses yok maşallah(112 binde) . Sizin sunroofla ilgili yaşadıklarınız şansızlık olmuş..

Sent from my iPhone using Tapatalk

wolkanku

Bu sabah 90.000 km olduk, 190.000 leri de sağlıkla görürüz inşallah

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Olgun

[url="http://bisiklethirsizlari.tumblr.com"]http://bisiklethirsizlari.tumblr.com[/url]