Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 YB 4242 - ALFA MITO [09.05.2013'te satılmıştır.]

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
Motor farklıda içi aynı olabilir.Gerçi colombo&bariani'nin sitesinde TB için egzantik var QV için yok heralde egzantikler farklı.Yoksa piston,kol aynı diye biliyorum.Büyük ihtimalde blokta aynıdır.Yazılım vs değişik olabilir.Benim motor içi aynı demem 250 hp güçte TB'de M.Air'de aynı dayanıklılığı göstericektir.Tabi sıkıştırmada aynıysaki pek sanıyorum.Off çok karıştı neyse dıştan bakınca sadece turbo farklı :D :D

Edit: 37k km oldunmu acabaa?

Yanlış hatırlamıyorsam multiair'de egzantrik yok, onun yerine hayli karmaşık bir hidrolik iticili bir yapı var.

emin

aynen abi izlediği multiair videolarında onu anlatıyordu
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

agucba

MultiAir ile ilgili olan başlığımız aşağıda.

You are not allowed to view links. Register or Login

Gerekirse "Ara" fonksiyonunu kullanarak diğer başıklarımıza bakarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bülent'in de yazdığı gibi MultiAir'de "emme" egzantrik mili yok ve onun yerine çok yüksek hassasiyetle çalışan elektro hidrolik iticiler ile supaplar çalıştırılmakta. Böylece motora gereken yakıt-hava karışım miktarı o an için gerektiği kadar ayarlanarak yüksek tork, yüksek güç ve daha düşük yakıt tüketimi değerlerine ulaşılabiliyor.

///////////////

emin

eyvallah abi çok sağ ol, ben forumda yazmaya başlamadan önce konu açılmış tartışılmış hiç rastlamamıştım. iyi oldu.

Keşke 1.6 multiair olsa 200-210hp stock mito yapsalar =)

Bir de bu teknolojiyi daha çok emisyon değerlerini aşağı çekmek için geliştirmişler gibi, ama gaz tepkisine ve torka da muhakkak etkisi oluyordur. Zira QVdeki 155likten daha büyük olduğu için turbonun biraz geç doldurmasını beklerken, araç dye alınca veya gazı kapatınca zıpkın gibi fırlıyor.

emin

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Gouki

emin

iyiymiş ya ben EMK istiyorum =)

Baskan

Online Psde anca bukadar oluyor  ;D

emin

ön tampon plaka iptali düşünüyordum, vazgeçtim plakasız polisle uğraşmayayım ve sonra önden kazalı moduna girmesin bir sonraki kullanıcı diye olduğu gibi bırakmaya karar verdim. farları karartmayı düşünüyorum, aslında You are not allowed to view links. Register or Login'ten tam sipariş verip taktırma zamanıydı arka tampon ve ön tampon sökülüyor, rötuşlar yapılıyor o arada far çerçeveleri de sökülüp kaplanırdı, aynayla aynı renge araç dışarıdan tam 2012 model görünümüne gelirdi.

Bir sonraki değişiklikler yaza kaldı artık. Cumartesi gününe kadar aracın eksikleri tamamlanıp bakımı yapılacak görüntüde bir değişiklik yok. Ön tampondaki sis farı kısmındaki boya olayı benim pek hoşuma gitmiyor, ama plakalık iptali ve far karartma aklımda. Supersprint son susturuculara da bakıyorum arada, mart gibi motosiklet almayacak olsam onu da ciddi ciddi düşünürdüm.

Baskan

Bende senin gibi düşünüyordum geçen güne kadar, şimdi italy plaka moduna geçtim gerçekten daha güzel oldu.. Düşün bence.. Far karartma işi biraz kasvetli, içerisindeki silikon benzeri malzeme aşırı sağlam ve sıcak hava ile yumuşamıyor.. Ben  gün uğraştım sökmek için en sonunda camları kestikleri gibi tel ile keserek açabildim farları..

Bu da güzel oldu aslında..

Alfadanadam

Yılbaşına yaklaştığımız için gümrükler yoğunlaşmaya başladı, tam yurtdışından malzeme alma zamanı. Aklınızda olsun :)

emin

far karartma olayına orjinali bozmadan QV farı sipariş ederek girmeyi düşünmüştüm shop.alfistiden 189eu falandı. Far içerisinde herhangi bir buğulanma oldu mu sende dediğin işlemi yaptıktan sonra?

Bülent abi valla yurtdışı siparişlerimizi Fatih biliyor hallediyor, ebay.co.uktan birşey almak istesek başımıza neler gelir acaba?

Baskan

Bu zamana kadar hiç buğulanma yaşamadım, farı açtıktan sonraki süreçte kapatırken kullanılan silikon+yapıştırıcı ürünü kaliteli olursa hiçbir sıkıntı yaşamazsın..
Qv farları füme o nedenle ben hiç tercih etmedim, siyah zemin gibi olmuyor, durmuyor..

Alfadanadam

Emin'cim arada Paypal olduktan sonra hiç çekinmeye gerek yok. Kimse paypal ile papaz olmak istemez.

hünkar

Hoş geldiniz. Fotolar harika olmuş. Keyifli sürüşler...
147 1.6 Distinctive

emin

Mito 4 yaşını bitirmesine 3 ay kala yıllık bakımı tamamlandı.

Triger set olarak değişti. (Yıldan dolayı orjinal yedek parçası ile değiştirdik.)
V kayışı önceki bakımda değiştirildiği için kontrolü yapıldı, değişmesine gerek yok. Fren balataları kontrol edildi, Yılmaz usta ile bakımdan önce teste çıktık, herhangi bir sorunla karşılaşmadık.
Yağı değişti. You are not allowed to view links. Register or Login

Sportivo'daki periyodik bakımımızın maliyeti 600TL

Kaportasındaki ufak tefek hatalar giderildi.
     - difüzör çatlakları giderildi tekrar boyandı.
     - sağ marşpiyel eziği düzeltildi, boyandı.
     - ön panjur orjinaliyle değiştirildi.

Boya ve düzeltmeler: 550TL

Spotivo'nun hemen üzerinde, her zaman gittiğim yerde, düzeltmeleri ve boyayı yaptırdım.
Bu arada Mito'nun triger kayışı değişimi için yetkili servis 1700TL fiyat vermiş, pazartesi başka bir mito daha gelip triger değiştirecekmiş. Aracı sağ olsunlar iç dış yıkatarak, temizliğini yaparak teslim aldım. Emeği geçen herkese teşekkürler. Başta Yılmaz ustaya, Murat ustaya, Cavit ustaya, Mustafa'ya, Şafak'a teşekkür ederim.

Aracı satmaktan vazgeçtim, 2 sene daha gönlümce kullanacağım.

Fotoğraflarla sizi başbaşa bırakayım. Maşallah diyip başlayalım. Aracı teslim alırken, satın aldığım halinden daha güzeldi, sıfır araç alıyormuş gibi hissettim kendimi.

depeche101

Nazar değmesin Emin , çok klas , seviyorum bu MiTo yu gerçekten  8)

emin

Eyvallah abi, izinden gitmeye çalışıyoruz. Bir CLV değil =)

ihsany

Maaşallah Emin.. Ben dahil birçok kişide MiTo hayranlığı yaratıyorsun :)
Benim de ağır bakım geliyor, kışı çıkınca Yılmaz abinin yanına giderim..
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

ku2

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Gouki

Emin'im marşpiyel mükemmel olmuş güle güle kullan.

Fatihob

ooo beybii çok cool :o bu susturucuz egsozumu sökmeden bi deniyelim bakalım ne kadar perf kaybetmişim. Bu ay sonu muanem var down pipe dahil orjinale döncem uzun bir sürede dokunmıcam o zamanda deneriz bakalım ne kadar fark etcek:)

Bana biri eli yüzü düzgün TD04-13T bulsun!! CLV'ye kafa tutucam  :D ;D
..

emin

aynen deneyelim, ben de cut-out açık/kapalı görmek istiyorum durumu, benim muayene de yazın, o ara orjinale dönücez, muayeneden sonra belki downpipe + düz boru ve orjinal son susturucu ile devam edebilirim.

Üniversal SS alsam nasıl bir etkisi olur bilemiyorum, üniversalin mantığını da kavrayabilmiş değilim, 1.6ts de 2.5v6 da universal SS takıp gezip aynı zamanda nasıl performans sağlayabilir bunu anlayamıyorum. Sadece mitoya uygun bir satin chrome uçlu SS getirmeye kalksam da 1500TL'yi buluyor, aracı satmaya kalksan 3 kuruş daha farkettirmeyecek bir parça.

Motor planlarım da varken, egzoz vanasından önceki ince orta susturucuyu iptal ettirip orjinaldeki gibi düz boru çektirmeyi düşünüyorum.

KAKIRMAN

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

evrenalpar

Emin maaşallah birbirinden güzel fotolar, aracı aldım alalı daha foto çekmem kısmet olmadı benim de. Senin mekana uğricam bir ara!  8)
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)