Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

35 AV 9618 - GT Q2

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ku2

Gereken yapılmış. Binmek kalmış. Kazasız belasız. Öpüyorum. Izmir'e selam. :)))
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Mehmet Ulusoy

Hayırlı olsun diye yazmayı düşürken talihsi günden dolayıda geçmiş olsun da demek gerekti.

Bende bir gün 159 satmak zorunda kalırsam ne alırım diye düşünüyorum arada, nedense seçeneklerim arasında ilk 2 sıra Q2 GT ve 147. Bu nedenle sizi yakından takip edecegim  :)  izlenimlerinizi vs paylasmanizi ve bolca resim rica ediyoruz.

Allah tadını aldırsın, keyifli surusler.

master

Herkese tekrar çok teşekkürler.

Samco silikon turbo alt hortumumuz bugün elime ulaştı. Stok sıkıntısı sebebiyle kırmızı yollayabilir miyiz emin değiliz demişlerdi, kırmızı olması da ayrıca mutlu etti :)

Kafamdaki alınacak parçalardan ilki geldi, diğerlerini de halledebilirsek, ki 2 ay kadar zaman alacak her şey yolunda giderse, hepsini birlikte takacağım.

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

master

Bugün Wiechers kule gergisi de elime ulaştı. Kısmet olursa şimdilik son bir parça kaldı, onu da alırsak hepsini birden toptan takacağım.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

TRSemih

You are not allowed to view links. Register or Login
Bugün Wiechers kule gergisi de elime ulaştı. Kısmet olursa şimdilik son bir parça kaldı, onu da alırsak hepsini birden toptan takacağım.

Güzel parçalar. Zaten makine Q2, artık You are not allowed to view links. Register or Login gibi yapışacak yola :) Güle güle kullanın.

Wiechers Kule gergisini You are not allowed to view links. Register or Login üzerinden mi temin ettiniz?
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

tolga_ozhan

Wiechers bende de vardı. Bir de coil ile combine yaparsan go-kart arabası olur.

master

You are not allowed to view links. Register or Login aynen başta planda vardı ama araba bildiğim kadarıyla standart GT'den de az daha alçak, günlük kullandığım için cesaret edemedim daha da sertleştirip alçaltmaya. Şu anki yol tutuşundan da ziyadesiyle memnunum. Ama amortisörler ömrünü doldurduğu zaman kaşıntı gelir coilover + anti-roll kit alırım gibi geliyor.

Öncelik farlar ama şu anda, bulabildin mi sen çıktı mı bi şeyler :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login aynen başta planda vardı ama araba bildiğim kadarıyla standart GT'den de az daha alçak, günlük kullandığım için cesaret edemedim daha da sertleştirip alçaltmaya. Şu anki yol tutuşundan da ziyadesiyle memnunum. Ama amortisörler ömrünü doldurduğu zaman kaşıntı gelir coilover + anti-roll kit alırım gibi geliyor.

Öncelik farlar ama şu anda, bulabildin mi sen çıktı mı bi şeyler :)

Farı hallederiz. Birazcık zaman :)

master

Bugün GT'nin aklımda kalan son işlemlerini de tamamladık. Haftaiçi ufak bir işlem daha kaldı ona bırakacağım, o kadar. Bundan sonrası ancak belki uzun vadede coilover olur, onu da İzmir'in cehennem çukurlu yollarında yapacağımı çok sanmıyorum :)

Wiechers kule gergimiz takıldı, Samco silikon turbo alt hortumu takıldı, ve sıfır mercekli xenon farımız takıldı.

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ATA

Hayırlı olsun önderim. Gergi ve orjinal mercekler harika olmuş. Kirmizi kirmizi samcoda çok güzelz Takmamiş olsaniz boruyu clamp kelepçe ile takın derdim.
Bir tek su genleşme kabı gözüme battı diyip kuyuya taşı attım :)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

koroglubrk

Haydaaaa Ata bir dur abi  :) Çok güzel olmuş özellikle farlar fişek :)
10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS

Doğa Tosun

Abi mercekli farın maliyetyle ilgili bilgi alabilir miyim :) on numara olmuş.. Ben de yaptırmak istiyorum, gözüme çok batıyo orjin merceksiz halojenler
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ku2

Önder eline sağlık çok güzel olmuş...

Mercekli farlar ne kadar nereden buldun..?
Yaptırdın mı?

Benim GT Q2de, biiliyorsun Eibach 30mm yay var.. Çok memnunum tavsiye ederim.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

master

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Çok teşekkürler :)

Ata çok haklısın, bugün benim de gözüme çarptı ama işlemler bittiğinde baya geç kalmıştım, İstanbul'a gidecektim çıktım direk servisten :)

Mercekli xenonu bütün GT sahiplerine tavsiye ediyorum. Az önce geldim eve, inanılmaz bir fark var orjinalleriyle arasında. Yolu görmeye başladım çok şükür.

Direk olarak Magneti Marelli'nin ürettiği orjinal bi-xenon'ları alırsanız yurtdışında vergi kargo hariç 4000 TL gibi bir rakama geliyor bugünkü kurla, Türkiye'de ise stoklarda bulamadım.

Ben sıfır halojen far alıp İlker Kemal'de mercek taktırdım, sonra xenon aldım. Bi-xenon özellikle istemedim, çünkü muayene zamanı bixenon merceğine halojen ampul takamıyorsunuz.

Sıfır farlar + mercek uygulaması + xenonların maliyeti toplam 2000 TL'ye geldi. Bütün xenonlar üç aşağı beş yukarı aynı aydınlatıyor diye xenona çok para verip Philips almadım. Sanayiden bulduğum standart bir xenon far aldım, memnun da kaldım. Bu arada İlker Bey'in işçiliğine de tekrar şapka çıkarmak lazım, kusursuz yapmış montajı. Mercek montajı yaptıracak olan varsa başka yeri tercih etmesin bence.

Selim Abi yay işi şimdilik beni bozar :) Kullandığım yollarda standart haliyle bile korkuyorum, ancak amortisörler bittiği zaman komple süspansiyona girerim gibi geliyor bana, onun da zamanı var, amortisörler sağlam daha :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Tolga033

Hayırlı olsun.  :nazar:
Alfa'm olursa ,yapacağım ilk iş gergi taktırmak olur galiba.  :yukari-ok:

tayfun

farlar çok çok çok iyi olmuş.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login önder farlar çok güzel olmuş ancak küçük bir düzeltme yapayım, d2s merceğe h7 ampul takılıp, arkasına bant ile sabitlenip muayeneden geçiliyor. tecrübe ile sabittir  :serefe:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ozoozo

Çok güzel olmuş abi güle güle kullan.

Bu silikon hortumu nerden temin ettin acaba , 2.0 jtdm giu bulabilirmiyiz benim turbo aynı olduğu için hortumda uyacaktır diye düşünüyorum.

Ormanci

You are not allowed to view links. Register or Login önder farlar çok güzel olmuş ancak küçük bir düzeltme yapayım, d2s merceğe h7 ampul takılıp, arkasına bant ile sabitlenip muayeneden geçiliyor. tecrübe ile sabittir  :serefe:

Ben de aynı şeyi yazacaktım, neticede farda H7 uzunlar iptal değil, tesisatta da iptal değilse halojen far gibi kullanılabiliyor bu sayede :)

Nasıl olsa muayenede o merceğe takılmış H7 ampul kör kandil gibi aydınlatıyor aydınlatmıyor, adamların umurunda değil, geçiyor her türlü :)

wolkanku

Ben de aynı şeyi yazacaktım, neticede farda H7 uzunlar iptal değil, tesisatta da iptal değilse halojen far gibi kullanılabiliyor bu sayede :)

Nasıl olsa muayenede o merceğe takılmış H7 ampul kör kandil gibi aydınlatıyor aydınlatmıyor, adamların umurunda değil, geçiyor her türlü :)

hayır hayır uzunlar ile konunun alakası yok.
en dışarıda duran kısa huzme normalde h7 idi önderde.
yerine mercek takıldı. taktığı merceğin tipini bilmiyorum. ama bixenon olması için d1s ya da d2s olmalıydı.
d1s de olsa, d2s'de olsa, h7 ampul oraya oturuyor ve arkadan bantlanıp muayeneye öyle soktuğumuzda aydınlatma açısında bir sapma olmadığı için muayeneden geçiyor.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

fevkalbeser12

En kısa sürede görmek lazım bu farları bakalım olmuş mu olmamış mı?:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

master

You are not allowed to view links. Register or Login bak bunu bilmiyordum düzeltmiş oldun :)

Merceği takan kişi bixenon olursa muayene öncesi uzun bir işçilik lazım olduğunu, 1-2 saat ayırmam gerektiğini söyleyince bixenon mercek yerine yerine xenon tercih etmiştim. Neyse yine de ben pişman değilim, uzunları pek kullanmıyorum zaten :) 4300K takacaktım ama son anda vazgeçip 6000K xenon taktım, standardı leş olan GT aydınlatması transformasyon geçirdi resmen, şimdi yağmur testi yapmak için yağmur bekliyorum :) O zaman da aydınlatmaya devam ederse ne ala.

Şu anda mercek H11 ampule göre bu arada.

You are not allowed to view links. Register or Login şimdi baktım maalesef Giulietta'nın 2.0 JTDm de dahil olmak üzere herhangi bir versiyonu için Samco'nun silikon turbo alt hortumu görünmüyor. Ancak Giu'da bu kronik problem mi ona bakmak da gerekebilir. Çünkü GT'lerde standart hortum şanzımana sürtüyor, bu da zamanla aşınıp yırtılmasına yol açıyor.

Ancak şöyle bir şey bulabildim ki bunun da silikon olduğuna dair bir ibare yok:

Ki kıvrımlara bakarsak benim aldığımdan alman çok mantıklı değil, ikisi oldukça farklı.

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Ormanci

6000k hata olmuş bence, renk güzel olsa da aydınlatma anlamında aslında çok iyi değiller.
Yapabiliyorsanız 4300'e geri dönün. Hatta siparişle Osram Nightbreaker Unlimited getirin Ebay'den falan. 6000'lik ampulleriniz yeniyse kolayca satabilirsiniz aslında You are not allowed to view links. Register or Login gibi sitelerde falan.

Öyle ki 5000k'lık Cool Blue Intense'lerden sonra, hanım bile akşam çıktığımızda yanımda otururken yola bakıp "sen farları mı değiştirdin" dedi. Evet fark görüyo musun dediğimde "kesinlikle, daha fazla aydınlatıyo resmen" dedi, baya şaşırdım :)

Yağışlı havada aslında hiçbiri birşey yapamıyor sarı far olmadıktan sonra (örn.Osram Allwheather mıydı All Season muydu neyse), ama yine de 4300'lerinki bu anlamda en iyisi.

mythos

Masallah arac cok guzel olmus. :) Xenon konusunda bende arkadasa katiliyorum, 6000K iyi guzel de yagmurda kor oluyorsunuz... 4300 falan iyidir... Ben hatta eski aracima 3000K xenon ampul getirtmistim, onlarin apayri bir havasi oluyor  :D Izmirde gorusuruz insallah :)
2017 Nissan Navara 4x4 Platinium 2017-...
2016 BMW 320i ED 40th Year Edition 2016-...
2015 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TCT 2015-2017
2009 Infiniti FX50s 2015-2016
2010 Dodge Charger 5.7 Police Edition 2014-2015
2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet 2010-2015
2005 Fiat Panda 1.2 Duologic 2005-2010
2001 Fiat Marea 2.0 HLX 2001-2011
1993 Fiat Tempra 2.0 ie 1993-2001

master

Sağ ön aks keçesinde yağ terlemesi vardı, onu değiştirdik. Yolcu koltuğu kızakları tıkırdıyordu o düzeltildi ve bagaj pandizotundan ses geliyordu o yapıldı. Bugün de gidip güzel bir yıkayalım dedik.

Şu anda tek derdim yüksek hızda camlardan önemli miktarda rüzgar sesi alıyor olması. Aylardır 150 farklı çözüm denedik, ama sonuca ulaşamadık maalesef. Bir tık azaltmayı başardık ama hızlı giderken rüzgar sesini tam olarak kesemedik bir türlü. En son kaderim bu diyerek daha çok kurcalamaktan vazgeçtim. Direksiz camların bedeli bu olsa gerek.

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS