Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

35 KB 1261 - GTV V6 TB

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATA

Niyahet fırsat bulup, bilgisayar başına geçip konu açabiliyorum. Aracı alalı 3 ay olmuş ancak araca her bindiğimde ilk günkü gibi heycan var =) İlk aldığım gün yanımda olan abilerim, kardeşlerim bilirler noter satışını aldıktan sonra bile için büyük bir huzursuzluk ve ileride pişman olurmuyum endişesi vardı ama o günden bu güne nazar değmesin, bu kadar içime sineceğini düşünmüyordum açıkçası. Plaka seçme şansım olmadı, bunuda RAL'a çevirecektim aslında ama vakit olupta Çeşme'ye gidemedim =( Plakamı hiç sevmiyorum =)

GTV almayı 4 ay öncesinde kafama takıp, grimi siyahmı kırmızımı omu bumu şumu derken ilk baktığım aracı almıştım. =) Araç 1996 model, Alfa Rosso, sunrooflu, önü ph3. İçi siyah deri. Ekstra olarak Bailey Motorsport blow-off, hks filtre ve momo vites topuzu var. Jantlar Supersport 17", lastikler P Zero Nero 215/45.

Aldığımda bir takım eksikleri vardı ve hemen İzmir'deki servisimde 1,5 hafta süren operasyon başladı.
Tüm sıvılar, filtreler değişti. Külbütor contaları, buji yuva lastikleri, bujiler, arka üst salıncaklar, geri vites müşürü yenileri ile değiştirildi. Supap ayarı yapıldı ve son susuturu yanlış ölçüde takıldığı için 60mm giriş çıkışlı bir son susturucu taktıldı. Atmosfer basıncı ölçen bir parçada hata vardı ve onu ebay'den temin edip taktım. Egsoz ucuca 2x3
63mm mat krom yaptım. Hazır sökülmüşken motor kapaklarını kırmızıya boyayıp, runnerları parlattım. 10k olan xenonları 5k ile değiştirdim. Sisleri osram allseason yaptım. Stoplar mattı, 3M plastic cleaner set ile parlattım, tüm ampulleri yeniledim. Sileceklek lastikleri skf ile değiştirdim. Agucba Serkan Abi'nin yardımıyla yeni silecek fıskiyelerini Almanya'dan getirttim. Silecekleri boyadım.
Teyp çerçevesi yoktu, ebaydan aldım. Bagaja amplifikatör için tesisat çektim ve 30cm kicker es wooferımı alpine ampli ile besledim. Bagaja şu an sadece tüp tipi kutu sığdığı için geçici olarak bu şekilde kullanıyorum. 2 takım hertz marka 13cm componetler aldığımda vardı. Ses sistemi idare eder seviyeye geldi, şimdilik =)

Sonrasında gözüme batan eski küllük, gtv yazısı, yeni tip ventiller, krom kapı pinleri ve smoked yan sinyalleride alıp, çalışmak üzere Antalya'ya geldiğimden burada çalışmalara biraz ara vermek zorunda kaldım. Burada araca sadece sparco pedallarımı takıp, otomatik anteni yenisiyle değişirip, boya korumasını yaptırdım ama çok içime sinmedi. Passione Candoğan'a teslim edicem yaz dönüşü o zaman istediğim gibi olur =)) Volkan'ın yardımıyla  koltukları eskidinden çok daha iyi hale getirdim. Onun için ayrıca teşekkürler =)

Geçen hafta aks körüğüm yırtıldı, bu ay sonu gibide tüm kayış ve rulmanlarım değişecek. Sonrasında turboyu revize ettirmeyi düşünüyorum, çünkü üst devirlerde biraz dumanlı çalışıyor. Kozmetik olarak geliştirmenin sonu yok zaten =))

İlan resmi ile başlayalım.

İlk gün hatırası sportivo, hepsi kırmzı =)

Plakayı taktığımız gün

Iphone'un çekebildiği kadar parlak =)

Sırada app plakalar, 3 kollu direksiyon, ön cam filmi, kapı ve bagaj için ses yalıtımı var. Antalya'da bundan ileriye gitmem zaten =) 
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Oğuz

2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

egeozal1

Abi hayırlı olsun sahibinden de benim en çok hoşuma giden Gtv yi almışsın. Böyle koleksiyonluk bir araca senin gibi bir Alfistiye gitmesi çok hoşuma gitti. Kazasız belasız kullan. :)

erkan

ATA hayırlı olsun iyi günlerde keyifle kullanırsın inşallah

KAKIRMAN

Ata sen varya sen dayaklıksın ha niye dersen başladın şimdi yine hortlatmaya... Şakaydı bu derken Allah kaza bela vermesin nazar edenlerden korusun kardeş. Ogün ku makine ile şimdiki arasında dağlar kadar fark olmuş olumlu yönde...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Fatihob

Aramıza yeniden hoş geldiniz. Yeni alfanızla sorunsuz sıkıntısız yıllar geçirmenizi dilerim :)) :)) :))
..

Burak

1997 Gtv V6 TB

erman

Kardeşim tekrar hayirli uğurlu olsun   :nazar:  oldugu gibi diger jantlari takmandan yanayim hala ,2 turun herturlu gideri var denk getirelim  :arkadasim:

Burak

You are not allowed to view links. Register or Login
Sırada app plakalar, 3 kollu direksiyon, ön cam filmi, kapı ve bagaj için ses yalıtımı var. Antalya'da bundan ileriye gitmem zaten =)
Senin bagaj döşemesi ne durumda ( aküyü falan kapatan döşemeyi diyorum ) ? Benimki baya kötüydü, çıkardım ufak ufak vakit buldukça dağılan yerleri tamir ediyorum bitince paylaşıcam fotoları.
1997 Gtv V6 TB

Emre Sezen

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Yiğit Doğukan

Tabiri caizse "sexy" görünüyor :) İyi günlerde kullanın  :nazar:

ATA

Oğuz Bey, Ege Bey, Erkan Bey, Yiğit Bey teşekkür ederim.

Burak abi benim sadece bagajin sag ve sol kisimlarda yipranma var, genel olarak düzgün sayilir :))

İlhan hocam birak yeni model mito'yu 159'u. 164 selespeed sportwagon bulalim sana :p

Erman o jantlar 156'da güzel ya, çok özledim 156'yi...

Fatih bey gercekten cok basarili bir site. Siteyi inceledikce bilgilenip, sorularima cevap bulabiliyorum :))
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Tolga033

Masallah çok güzel bir GTV, kazasız belasız iyi günlerde kullanın ..

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

FB10ur

Nihayet beklenen güzelliğin konusunu açtın be kardeşim... Maşallah harika bir araç gerçekten senin elinde daha güzel olacağından şüphem yok zaten, ama jantları orjınal renk yapsan daha mı iyi durur ?  Kazasız belasız kullanman dileğiyle..

wolkanku

atacım maşallah...
iç mekan koltukları before after merak ediyorum :) bir iki foto ekleyiver :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ATA

Onur jantlari orjinal rengi ile ekliyim yarin. Bende orjinal renk taraftariyim aslida. Yaz donusu artik :)

Volkan koltuklarin onceki hali yok aracin icini hic cekmemistim ama sonrasi halinide yarin ekliyim :)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Gouki

Çok yakışıklı Ata, kazasız belasız.

Anıl

Tekrar kazasız belasız kullanma dileğiyle,kırmızı kırmızı resmen yanıyor.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

wolkanku

ata bir tavsiyem olucak..kadranlar gözüme çok eski gözüktü.
166 ertan abinin yaptığı gibi, sen de kadranları beyaz ledli yaparsan daha güncel bir görünüm yakalarsın..
kadranın camına da meguiars #66 wax ya da herhangi ince bir pasta yapıp üzerine wax yaparsan yepyeni olur o bölge.
iç mekandaki siyah plastikleri kendine getirmek için de meguiars apc ile fırçala köpürt mikrofiber bezle sil.
üstüne de süngerle meguiars m40 uygula. sonra.
ardından 2-3 ayda bir m40 uygularsan bir daha apc ile fırçalamaya gerek kalmayacak şekilde temiz kalır.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Kutay

Ata çalışmalarının devamını beklıyoruz. senın elınde oldgu için Şanslı bir GTV.  :nazar: :clover:
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

147BLACK

Hayırlı uğurulu olsun, bu tarz nadir Alfa'lar gerçekten kıymet bilen kişilerin elinde parlıyor. :-)
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

depeche101

Jantlar süper , model+renk mükemmel. Aldığın gün görmüştüm çok diri araç , tekrar hayırlı olsun .

kaos

kısa zamanda büyük fark yaratmışsın kardeşim kazasız belasız sürüşler dilerim. kırmızı olsun 3 kuruş fazla olsun diyenlerin arasına hoşgeldin  :)

Ferhat_27

Bu gtv lerin ön far ve arka kısmını beyenmesem de ,senin gtv yi görünce baya beğenir oldum ,alasım geldi  :) hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız sürüşler,nazar deymesin  :nazar:

zephry

Ata tekrar hayırlı olsun, Gtv yakıyor masallah.Çok daha güzel olacağına eminim.