Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

10 NA 147

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Utku

Mahmut geçmiş olsun, sıkmayın canınızı.İstanbul da hayvan çok malesef yapacak birşey yok.
Duster yüksek olduğu için böyle olmuş, ama hallolur cok ciddi birşey gözükmüyor.Hayati abiler yardımcı olurlar tamirat için.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

Incablue

Allah daha kötüsünden korusun, bir an önce geçmiş olsun kardeşim.

vieri

Tolga033

Geçmiş olsun.

Sent from my iPhone using Tapatalk

octinum

Allah beterinden korusun, geçmiş olsun. Yeni gibi aramıza döner bu çocuk kısa zamanda.

Normalde arkadan çarpan fren yaptığı için burnu yere yaklaşır ve çarptığı aracın şasiyle doğrusal bağlantılı sağlam yerlerine çarpanın katlanacak yerleri denkgelir. Bu yüzden arkadan çarpan araç genelde daha fazla hasar alır. Sizin şansınıza, çarpan eleman hem şuursuz, hem ayarsız, hem de beceriksizmiş muhtemelen ve hızlanırken vurmuş. Ya da bana öyle göründü.

Bu arada belki kusurunun farkındaydı ve daha fazla sıkıntı çıkarmadı ama hiç kusura bakmasınlar, bir araba 4.5 metre. Dört buçuk metrelik küçücük çıkarı için başkasının canını ve malını tehlikeye atmamayı öğrenene kadar bu işin şuursuzluk olduğunu söylemek gerek. Sanki eve üç dakika erken gidip parçacık hızlandırıcıda kuantum fiziği çalışacaklar bana.

Ugur55

2012 Giulietta 1.4 MA Distinctive Mk1
2015 Giulietta 1.6 JTDM Distinctive Mk2
2015 Giulietta 1.4 MA TCT Distinctive Mk2
,,

Jaaaa!

İyi dilekleriniz ve tesellileriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim çok sağolun.. İnşallah eskisinden daha iyi bir şekilde 1 haftaya kadar fotoğraflarını paylaşmayı düşünüyorum aslına bakarsanız bağaj kapağını düzeltebiliriz isterseniz dediler fakat ben hasarlı bi parçanın çokda uygun olucağını düşünmediğim için değişmesi taraftarıyım çok şükür sadece bağaj ve tamponda hasarım var çamurluklarımda kasma olmadı zaten bu kadar hasar almasının sebebi You are not allowed to view links. Register or Login abimin dediği gibi duster yuksek araç birde zaten fren izi yoktu fren izinden ziyade yerler ıslaktı ve soldan boşluk görüp kendini sağ şeride vurmasıyla oldu.. Canımıza zarar gelmediği için mutluyuz İstanbul'da olabilicek şeyler bunlar tekrar hepinize teşekkür ederim  :alfisti:
M.byrkc

Bandırmalı

Geçmiş olsun. Trafikte bol miktarda bulunan yaratıklardan biri sizi bulmuş. Canınıza bir şey olmamış mal yerine gelir.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

E.Ç.M. (MiTongin)

Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun  :arkadasim:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Jaaaa!

You are not allowed to view links. Register or Login
Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun  :arkadasim:
Geçmiş olsun. Trafikte bol miktarda bulunan yaratıklardan biri sizi bulmuş. Canınıza bir şey olmamış mal yerine gelir.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok sağolun  :alfisti:
M.byrkc

Jaaaa!

İyi geceler, uzun zamandır forumda aktif olamıyordum bir güncelleme yapayım dedim en son kazadan sonra aracın arka bagaj ı değişti malum o parçadan hayır gelmeyeceği için değiştirmek istedim stoplar tampon çitaları değişti tampon onarıldı, sonrasında Maslak Bahattin ustanın yolunu tuttuk yaklaşık 1.000 TL lik bi bakım yapıldı ufak tefek işler. Yaz tatilimize çıktık aracın son resimlerini detaylı güzelce çekip paylaşmayı düşünüyorum herkese iyi forumlar :alfisti:
M.byrkc

Jaaaa!

Herkese iyi günler. Bir aydır arabamın su eksiltmesinden şikayetçiydim bugün daha detaylı bakma fırsatım oldu arabamın durduğu yerde aşağıda attığım videoda ki gibi su sızdırdığını fark ettim. Arabaya biraz su ekleyip çalıştırdım araba çalışırken suyu biraz fazla koyduğumdan dolayı devirdaim yaptığı için sızdırma yapıyodu bunu normal karşıladım fakat durduğu yerde varyatör tapasından su sızdırması tuhafıma gitti bu durumda ne yapmam gerekli bilgisi olan abilerim kardeşlerim yazabilirse çok sevinirim.

Bir diğer sorun ise arabanın biraz gürültülü çalışması videodaki sesden de anlaşılacağı üzere biraz sesli çalışmaya başladı ve benzin ile çalıştığı zaman farklı lpg ile çalıştığı zaman farklı sesler veriyo fakat ikiside birbirine yakın biraz gürültülü bi ses yazın sıcak havalarda böyle bi ses yoktu hatta sokak arasında insanların arkasında olduğum zaman korna çalmadan arabanın arkalarında olduğunu farkedilmiyordu. Bu iki konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim keyifli forumlar  :alfisti:

M.byrkc

admin

Videodan dnleyince varyatörünüzün miadı dolmuş gibi geliyor.

Bu arada varyatör tapası ile neyi kast ettiniz? Normalde öyle bir tapa yok.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Jaaaa!

Videodan dnleyince varyatörünüzün miadı dolmuş gibi geliyor.

Bu arada varyatör tapası ile neyi kast ettiniz? Normalde öyle bir tapa yok.
Videonun başında çektiğim yer üstte yuvarlak birşey var eskiyen su deposunu değiştirirken suyu boşaltmak içinde açılan parçayı kast ediyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
M.byrkc

Alfadanadam

o tapanın varyatörle bir ilgisi yok öncelikle.

LPG ve benzinle çalışırken değişen tek ekipman enjektörlerdir. Özellikle LPG enjektörlerinin tipine bağlı olarak bazıları ciddi sesli çalışırlar.

Jaaaa!

Anladım peki su sızıntısını neden yapıyo olabilir o tıpadan kaynaklı bi sorun olabilirmi eskimiş falan ise eğer yapar mı ?

M.byrkc

Jaaaa!

Uzun zamandır forumda paylaşım yapamıyordum okul ve sınavlar yüzünden çok vakit ayıramadım tabi bu süre zarfında arabama da çok vakit ayırmadım bir konu güncellemesi yapmak istedim geçen haftalarda ağır bakım yaptırdık, değişen parçalarımız :

-Debriyaj baskı balata + bilya
-Triger seti
-Devir daim su pompası
-V kayışı
-Fren balataları (Diskler tornalandı)
-Yağ, hava, polen filtresi
-Motul 6100 10w40 yağ
-Radyotör

zaten You are not allowed to view links. Register or Login Abi den aldığım da bunların çoğu değişmişti ve bugüne kadar hiç sorun çıkarmadı zaten söktüğümüzde de gördük çok yıpranmadığını (en az 15.000 daha gider durumdaydı) Fakat yıl olarak süreleri dolduğu için değişme kararı aldık. Su eksiltme problemi de Radyotörün ömrü dolmuş. Öncelikle yukarıda ki tıpayı düzelttik biraz kesti fakat bu sefer radyotörün altından damlattığını farkettik ve değiştik şuanlık yürüyen olarak her hangi bir sıkıntımız yok İnşallah yaza kadar da kaporta anlamında eksiklerimizi düzeltip keyifle kullanmaya devam edicez  :alfisti:

M.byrkc

Utku

Maşalah Mahmut, bakımlara devam ağız tadıyla güzel güzel binin.
Kaç km oldu yavru
Ben sattığımda 155 di sanırım
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

Jaaaa!

Maşalah Mahmut, bakımlara devam ağız tadıyla güzel güzel binin.
Kaç km oldu yavru
Ben sattığımda 155 di sanırım
Abi şuan 192 binde senden aldığımda 153.500 dü :))

M.byrkc

BulutKAYA

Maşallah kazasız belasız :nazar: :clover:
156 1.6 TS(2016-2017)
Opel Astra J 1.4T (2017-2018)
Ww Polo 16.TDİ(2017-2019)
156 1.6 TS (2018-...)
Honda Civic FB7(2019-...)

Bulut Kaya

h.t

Maşallah, kazasız belasız :nazar: